Орешарски: Рейтингът на кабинета не е лош на фона на Европа

Пламен ОрешарскиПламен Орешарски

„Има ситуации, при които, особено в по-тежки икономически времена, при които правителствата губят подкрепа, но това не значи, че всеки път трябва да се правят избори. Гледах справка каква е обществената подкрепа за кабинетите на 28-те страни. Правителството ни не стои чак толкова лошо, когато гледаме цифрата 21 на сто вътре в страната. Има доста страни с по-ниска подкрепа.“

Това заяви пред „Дарик“ министър-председателят Пламен Орешарски в коментар по въпроса дали предстоящите евроизбори ще бъдат критерий за доверието в правителството.

„Всяко събитие трябва да се оценява на фона на времето, в което се случва, и ако проследим подкрепата за кабинети в Европа, въобще не сме на последните места, което означава, че има сложни процеси в самия континент или в глобален аспект. Нашият континент бе засегнат от остатъчните ефекти на кризата, тя завари Европа неподготвена – с големи публични дългове и дефицити, и кризата в Европа продължи по-дълго“, каза министър-председателят.

Попитан дали подкрепя тезата на ДПС, че евроизборите ще дадат отговор на въпроса дали правителството трябва да подаде оставка, Орешарски подчерта, че въпросът е предимно партиен и не зависи от самия него. Той обясни, че е фокусиран върху плана за работа на правителството и ще се старае да изпълнява задачите в нея, „дотогава, докато това е възможно“.

„Всички избори са мерило за обществените нагласи, доста по-надеждно от различните социологични тествания, в този аспект и евроизборите ще покажат структурата на обществените нагласи“, каза Орешарски.

Протестите

Министър-председателят коментира, че открива положителни черви в протестите. По думите му „филтрите в обществото стават по-чувствителни“. Орешарски за пореден път повтори тезата си, че с идването на настоящото управление гражданите са се отърсили от страха, който са изпитвали при управлението на ГЕРБ.

„Протестите са свидетелство за това, че след последните четири години обществото се освобождава от страха, започва да усеща с много по-голяма чувствителност всички процеси“, каза премиерът, но подчерта, че уважава само протестите, които имат ясни искания, а не са „отрицание заради самото отрицание“.

На въпроса дали съжалява за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, премиерът заяви:

Отчетохме веднага, че е политическа грешка. Колко пъти да го повтаряме? 10 години, 20 години? За една грешка, която беше поправена веднага.

23 Responses на “Орешарски: Рейтингът на кабинета не е лош на фона на Европа”
 1. Тедо says:

  Разбира се! Ние сме си екстра “на фона на Европа” – там само кризи и проблеми, а у нас – Рай!
  Тоя трябва да му сложат риза с копчета на гърба!

 2. аз says:

  Нагъл изрод! Само това може да се каже.
  Комунетата ще хвърлят и тебе на кучетата като им запари под опашката и ще скимтиш като изрод, г-н Изрод.

 3. mechok says:

  Все по-нагъл става. Ако бях силен и известен като Стоичков, примерно, бих му казал: М************* ******** ********* *******************!!!!

 4. Ив. Борисов says:

  Ами какво да каже човека при такава импотентна опозиция :)

 5. Демиург says:

  “Нашият континент бе засегнат от остатъчните ефекти на кризата, тя завари Европа неподготвена – с големи публични дългове и дефицити, и кризата в Европа продължи по-дълго“
  Благодарение на скудоумието на финансисти като Орешарски, Чобанов и най-вече от фашизоида Дянков финансовата криза беше въведена в пълна степен и в България.
  “Остатъчни ефекти” има само в лихварските сметки на банкстерите-спекуланти, докато тези които си изкарват доходите с реален труд в реалния сектор на икономиката, затъват все повече в нищета и мизерия.
  “Кризата в Европа продължи по-дълго“ – сякаш вече не съществува, иначе казано лицемерие и демагогия подкрепени с празни фрази и заклинания.

  • Джон Ленън says:

   24 години перманентна криза и регрес във всички области – това показват цифрите. Има ли нещо, с което да се похвалим освен със свободното говорене и писане?

  • Ст.Станков says:

   Демиург, “остатъчен ефект” има?!
   Парадоксът, че след по-значителен ръст пазарът запазва позитивните настроения, докато след рязък спад по-скоро не се наблюдава продължение на негативната тенденция.
   Разбра ли нещо?
   Накратко, когато ти е хубаво, ти се иска да запазваш това чувство колкото може по-дълго, а когато ти е зле се капсулираш веднага като в какавида!

   • Демиург says:

    Истинският парадокс е в това, че се въртим около средствата за размяна заради лихварската същност на финансовата система, вместо да ги накараме те да се въртят около нас.
    Надявам се да разбираш за какво говоря.
    Има финансови модели, които на практика са доказали, че може обществото да съществува и без инфлация и дефлация, сиреч без кризи.

 6. v says:

  ми ходи си управлявай някъде другаде в Европата.. тоя май почна сам да си вярва а коледа..

 7. Ст.Станков says:

  “тежки икономически времена”- цитирам Орешарски.
  Значи сега той управлява в “тежки икономически времена”, а във времето на пика на Световната Икономическа Криза(СИК) и управлението на Б.Борисов, в България имаше цветущо икономическо положение и единствено управлението на ГЕРБ беше “неграмотно” да направи икономически растеж и пребори безработицата.

 8. РАЗКОНСПИРАТОР says:

  Паца, ти си по-голяма матрьошка и от Беров. Че нищо не правите е видно вече и за червените бабички. Че загробвате следващите поколения болшинството от хората ще разберат, когато паднете от власт, че работите против ЕС и про-съветски пак се разбра, че следваш написани на листче опорни точки и си една безгласна буква, която не знае имената на хората, които назначава – също. Колкото и да си завираш главата по дупките да знаеш, че няма да ви се размине. Напротив, инатът винаги прави последствията по-тежки. Ти си един парцал, с който БСПДПС ще се избършат след като свършат с плюскането и срането. В този смисъл дори Жан Виденов при всичките си престъпления и зулуми успя да се уреди като преподавател в Пловдив, а ти драги, Чобанина и Гечев (вице на Виденов) едва ли ще имате този късмет. Агент Стойновски също е пътник. Цял живот ще се криеш като бурсук по задните входове и тъмните улички, децата и внуците ти ще си крият фамилията, но това е цената, която плаща безгръбначното мекотело. Благодарим ви, че си разкрихте продажните мутри и българския народ вече с чисто сърце може да вземе мерки.

  • просветлител says:

   разконспиратор,да бяха 5,10,1000 лесно.НО а.семерджиев и н.серкеджиева унищожават 144235 досиета още през 1989г!130978 архивни и забележи 13357 на оперативно действащи И В МОМЕНТА !И ОЩЕ 18695 на “кадри”,свързани с БКП ,работещи за ШЕСТО,са прочистени ,защото се отчита ,че ще играят” важна “роля в прехода…(стр.257-”човекът в сянка”) цифрите са лично признание на един от злите гении на прехода -любен гоцев…ТЕ СА СРЕД НАС!!!!!нали никой не вярва в мита,че са пръснати като разузнавачи по света и ще затрупат България с ноу хау!те я затрупаха за поколения напред,както вие пишете..този боклук е доста тежък..трябва ДА ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИ за да ги изметем като тайфун..иначе мафията ,като фокусник ще вади от ръкава следващата кукла ..нали четете във форумите комсомола на ДС на БКПДПС и виждаме новото политическо инженерство.а финансовия им тил е число непоносимо за слуха на обикновените трудови хора..без лустрация едва ли ще стане ..и тук със страшна сила крещят въпросите “КАК”? И “КОГА”.

 9. РАЗКОНСПИРАТОР says:

  На снимката – Куклошарски току що си е взел дозата.

 10. силвия says:

  е то зависи с кои страни се сравнява Орешарски, ам атой сега не пропуска да се изфука, че има 20% за него това е изненадващо много.

 11. РАЗКОНСПИРАТОР says:

  На края на мандата Бойко беше с 40%. Но тогава криза нямаше ;) Някой помни ли колко е бил рейтинга на Жан Виденовия парламент? Да не се окаже по-висок от на сегашния?

 12. desi says:

  Сигурна съм,че сам Орешарски не е повярвал на тази висока цифра – дори и той не вярва,че 20% от народа са толкова изпростяли ,че да им имат доверие

 13. Илка says:

  Ама, разбира се!..ние сме си направо екстра! Процъфтяваща икономика, хората са богати, доволни от управлението на страната!.. НАХАЛНИК, ОСТАВКА!

 14. ТОНИ says:

  ПЪРВО ИЗЛЕЗ НЯКЪДЕ НА ВЪН ТОГАВА ГОВОРИ ЗА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ НЕ СЕ КРИЙ КАТО МИШКА

 15. джуджето дългоноско says:

  хахаххахохохо………..МНОГО СМЕШНО БЕШЕ.

 16. ziska says:

  Ти си ЛОШ министър! Не ставаш за такъв!

 17. Теодор says:

  Той не е лош, той е покъртително лош. Само един комунст може да каже, че рейтинга му не е лош на 80% неудобрение от народа.

 18. Наско says:

  Нагли до мозъка на костите си! Как е възможно! Комунисти долни!

 19. Нел says:

  Ами, да ви забия на всички в правителството по един як шамар и после да каже ,че е било грешка и да се отърва с едно извинение? Вие няма ли един път през жалкото си съществуване да поемете реална отговорност за грешките си ,а не само да се плюнчите по медиите докато стихне напрежението и хората забравят?
  И като говориш за рейтинг, кажи,че тия 21 % са на базата на социологически проучвания на 0.1 % от цялото общество и то по поръчка на послушните ви социологически агенции.
  И вместо да дрънкаш,че протестите били “защото хората се събуждали” , признай ,че вас никой не ви иска освен бабите с алцхаймер и циганите, но даже и те вече се “събудиха” .Когато 1997 година хиляди викаха “червени боклуци” пред НС , тогава нали обществото не е било събудено ?
  Веднъж дрънкате ,че обществото било събудено вече, а веднъж казвате, че събудените били платени , заблудени и пр. Ще се разберете ли най-накрая какво да дрънкате?

Leave A Comment "Орешарски: Рейтингът на кабинета не е лош на фона на Европа"