Камерън заплаши да блокира нови страни-членки

Дейвид Камерън. Снимка БГНЕС/архивДейвид Камерън. Снимка БГНЕС/архив

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън заплаши да блокира новите кандидат-членки на Европейския съюз, ако не бъдат въведени по-строги правила за имигрантите, пише The Mirror.

Камерън обяви драстичните си намерения след срещата на ръководителите на страните-членки в Брюксел вчера. Според британския премиер някои имигранти умишлено злоупотребяват с правото си на свободно пътуване в ЕС. По думите на Камерън сериозна част от имигрантите не търсят работи, а само социални помощи.

Премиерът на Великобритания бе категоричен, че няма да даде зелена светлина за новите кандидат-членки, ако те не се съгласят на всичките му условия. Като пример той посочи Турция, Сърбия, Македония и Албания.

Основното искане на Камерън е Великобритания да върне контрола над границите си, поне докато на Острова не се проведе референдум за членството на страната в ЕС, който е планиран за 2017 г.

10 Responses на “Камерън заплаши да блокира нови страни-членки”
 1. spirit says:

  Писмо от един нелегален бг емигрант:

  Мила мамо,

  Много съм щастлив. Остават само два месеца до първи януари, когато най-сетне ще мога да работя официално във Великобритания. Друго си е да кормиш риба и миеш легално чинии в Лондон, а не както досега – да кормиш риба и миеш нелегално чинии в Лондон.

  Намерих си и квартира – в южната част. Деля я с още няколко момчета от България – от Ахтопол, Чирпан, Сливен, София, Бургас, Варна, Поморие, Търново, Малко Търново, Елин Пелин, Казанлък, Лясковци, Монтана, Китен, Карнобат, Шумен, Горна Оряховица, Долна Оряховица… за другите трима не се сещам откъде бяха. Излиза ни на сметка, всеки плаща по една седмична надница за стаята. Няма собствена баня, но айде сега, и лукс да търсим.. даваме по 5 паунда за душ при съседа.

  Малко ни пречи, че отсреща има летище и първоначално като излиташе някой самолет, от шума се чупеше прозорецът, но му намерихме цаката. След като платихме първите три стъкла (че ние с какво сме виновни???), накрая решихме въобще да не слагаме ново, та е малко студено нощем, но пак бива. Леко е зор и с гаджетата, разбрали сме с момчетата за един график и като дойде приятелката на някой, другите нощуваме навън, да не пречим, та затова тоя месец се чудя къде да спя, за следващия вече – лесно. Сега съм навън, удрям си една хубава нощна разходка край Темза. Вятърът ме гали нежно при минус 15, а отгоре ми се сипе прохладен дъждец, някъде около 256-тия литър за това денонощие. Е нищо де, то и без това ми беше дошло до гуша от тая жега в България, пече ли, пече това слънце, край няма.

  После ще си взема метрото от Северен Лондон до Южен Лондон, за да се преоблека със сухи дрехи в квартирата. До другия ден на обяд ще съм стигнал, колко му е. Ей, ама то така ще съм закъснял за работа. Ами наобратно – няма как, и без това дрехите вече ще са изсъхнали. До вдругиден ден на обяд ще съм стигнал, колко му е. Само дето може да ми удържат една пета от седмичната надница за закъснението. Е нищо де, ще ми остане колкото да ида два пъти на чай. Щото тука алкохолът е скъп, не е като алкохолният туризъм в България, дето е далеч по-модерен и евтин. Та затова сега съм на чаен туризъм, тъкмо черният ми дроб да си остане цял.

  Иначе още си нямам приятелка, но пък британките много ми харесват. Вярно, Камила на Чарлз е по-секси от тазгодишната „Мис Великобритания“, но какво от това? То и Саймън Коуел е по-секси от Камила, ако е въпрос. Важното е, че много се усмихват.. макар то така да изглеждат леко намръщени, ама какво от това. И разбират от футбол, даже повече от нашите мъже. Че го и играят по-добре. Въобще, жени от класа. Все ми викат: Дай пет!

  Аааа, забравих да ти се похваля, взех и книжка. Помниш ли като в България ме скъсаха и оня, инструкторът от ДАИ ми вика: ти, момко, книжка ще вземеш, ама кога колите тръгнат наобратно?! Та, тук взех, взех. Айде, ще приключвам, че ще ходя на зъболекар, намерих тук един в южната част, по-евтин. Ще ми прави две коронки отляво, само чакам тате да прати парите, дето продаде апартамента на леля Валя, че да имам пари и за втората. Другите ги събрах, все пак две години вече работя.

  А през януари, живот и здраве, ще ходя на доктор, вече легално, да ме види за сърбежа в лявата ръка. Само дано ония от обявата приемат по-бързо бъбрека, че иначе как ще платя таксата, и аз не знам. Това е за момента, но пак да ти кажа, много съм щастлив. От първи януари вече ще работя легално. Друго си е да кормиш риба и миеш легално чинии в Лондон, а не както досега – да кормиш риба и миеш нелегално чинии в Лондон

  • spirt says:

   Спиртосана червенка, това е история за Северна Корея, нагласил си съдържанието.
   По какво познах ли? Ами само там обикновените хора нямат достъп до комуникационни средства различни от пощенски гълъб.

 2. Професор Балкански says:

  Направо не е истина кви ги плещи тоя генерален секретар:

  “…някои имигранти умишлено злоупотребяват с правото си на свободно пътуване в ЕС…”; “…няма да даде зелена светлина за новите кандидат-членки, ако те не се съгласят на всичките му условия…”; “…да върне контрола над границите…”.

  Еми това като тезиси на съвецкото Политбюро през 70-те години на миналия век. Дребнобританеца се е побъркал. Джордж Оруел ще се обърне в гроба.

  • професор Балкански says:

   Бе тоа като ше затваря граници, кво толкова се аби – да напусне таа Европа, никой насила не го държи. Мамелюците ноо бърже ще ги опраат, както е вече тръгнало…

 3. F1 says:

  Защо бе Дейвид, защо пречиш на разширяването на империята? Гаче, само тъй си приказваш, кой ли те пита. Въпросът с разширението отдавна е решен от банковите и борсовите разбойници.

  • Ханку Брат says:

   знаех си че си психично болен конспиратор.

  • Стефан says:

   И от тях не е, от собствениците им. Верно, напоследък и на тях някой им разбърка картите та сега заекват, ама ще видим.
   А Дейви го е закинАл, това вярно. Да не вземат него да изключат, вместо той да разрешава – забранява. Ама то и това ще се поизясни догодина.

 4. chernobyl says:

  27.11.1967:

  Френският президент Шарл дьo Гол за втори път заяви, че ще наложи вето на молбата на Великобритания за присъединяване към Общия пазар.

  На пресконференция в Елисейския дворец в Париж, на която присъстваха над 1000 дипломати, държавни служители и министри, както и журналисти, генерал дьо Гол обвини Великобритания в “дълбоко вкоренена враждебност” към изграждането на обединена Европа.

  Той каза, че Лондон показва “липса на интерес” към общия пазар.

  И трите политически партии във Великобритания подкрепят присъединяване към Европейската икономическа общност и новината за продължаващата непримиримост на генерал дьо Гол по въпроса бе посрещната мрачно в Уестминстър.

 5. Иванов says:

  Да злоупотребява се с движението в ЕС! Ама защо? Ами защото изсмукахте като пиявици ресурса на Индия, Африка и островите по южния Пасифик! Сега идват при вас. Така ще е! Ще си търпите политиката на колонизация от векове насам!

  • Стефан says:

   Да де, ама тоя път са го закъсали повече отколкото през миналия век. Три века са насъсквали европейските държави една срещу друга, за да могат на спокойствие да плячкосват океаните, и каквото има по края им. А после не щеш ли две иначе световни, но европоцентрични войни, и хитрата сврака – с двата крака. Няма вече Велика Британия, има оскубана изпосталяла кокошка, при това обрана и заклана от собственото си порождение – САЩ.
   С много дърпане и назлъндисване, и с по някой шамар по врата от американците, полувеликата Британия частично влезе в е-сето, и каза че засега ще погледа какво става, с презумпцията “нищо няма да направите, то ние великите не можахме, та вие ли, континенталните плъхове”. И се оказа права – е-сето се цепи по шевовете и умира, а Англия ни да се дави сама, ни с останалите. Брюксел ще изрита южните държави, защото вече няма какво да открадне от тях, няма с какво и да ги храни, американците няма да дадат да изхвърли бившите социалистически, понеже местните вождове и шамани са американски марионетки, винаги гласуват каквото трябва, и поне някак могат да се пречкат на Германия, както и на поне полужив ЕС, и бившата велика Британия, на практика се оказва в положението си от навечерието на Втората световна война. За капак догодина тръгват референдумите за независимост на всякаквите Шотландии и Ирландии, и тука вече няма нужда да знаеш подробности колкото тоя Камерун ли е, камерунец ли, за да се паникьосаш, и да хукнеш гол по улиците на Лондон с писъци “Руските танкове идват!!!”, или модното за сезона “Българската пехота идва!!! И румънската пехота идва!!!”.
   Пред лениво любопитните погледи на кореняците пакистанци и араби.

Leave A Comment "Камерън заплаши да блокира нови страни-членки"