Помилваният Ходорковски отлетя за Германия

Михаил ХодорковскиМихаил Ходорковски

Бившият ръководител на петролната компания ЮКОС Михаил Ходорковски, който беше помилван от руския президент Владимир Путин, е отлетял за Германия, съобщи РИА „Новости”.

„При освобождаването си Ходорковски отправи лична молба за оформяне на документи за изход в чужбина. След освобождаването си отлетя за Германия, където се намира на лечение неговата майка”, се посочва в съобщение на руската Федерална служба за изпълнение на наказанията.

Бившият шеф на компанията ЮКОС изкара над 10 години в задтора по обвинения за финансови измами и кражби. Ходорковски бе смятан за основен политически затворник в Русия, а той самият винаги е твърдял, че обвиненията срещу него са скалъпени и политически мотивирани, защото той беше противник на Путин.

 

8 Responses на “Помилваният Ходорковски отлетя за Германия”
 1. РАЗКОНСПИРАТОР says:

  Айде Михайле, виж сметката на джуджето от кагебе. Ще ти издигнем паметник и ще те честваме като Освободителя на Югоизточна Европа! :)

  • Димитър Великов says:

   “Техника, баджанак, техника и бързина!” Смятай кога Путин издаде указа за помилване, кога го обнародваха, кога туй-онуй и го освободиха от тюрмата, кога си взе документите, кога му издадоха Шенгенска виза и кога отлетя. Възира като бит евро-гей. Начупи Дъгата със скоростта си!
   “Аламинут Просто! Аламинут и – толкоз!”
   :D

   • Димитър Великов says:

    За духовно скопените да добавя, че цитатите (ония букви заградени с кавички) са от Чудомир. Цитирам за го за 15-ти път в този форум. Четете б-та! В четенето е успеха!

 2. pineapple says:

  Чудесна новина!!! Много се радвам за Ходорковски!!! Дано да не се е пречупил в затвора и дано да е здрав! Сърцето ме боли за него! Жалко, не вярвам в библейския ад – Путин го заслужава.

 3. Wattie says:

  И русофобите ни са същата измет като русофилите явно (четейки нагоре) :)

  Как може “да правиш евала” на един престъпник, защото бил против друг престъпник?

  • Стефан says:

   Още по-смешни са. Понеже имат мнение за нещо, което не че не познават, ами даже не подозират.

 4. Димитър Великов says:

  Абе защо никой не пише за разрастващия се скандал с украинската партията „УДАР” и нейната Волинската областна организация, която напуска възмутена след скандала с Виталий Портников?
  Никой ли не чете?
  Или всичко е ОК?! Все пак “човека отстоява една от исконните ценности на ЕС – ПЕДЕРАСТИЯТА. Решил е да направи показно в клип как я отстоява. няк’ви тръгнали да го упрекват. Къде е драмата???”, както коментира “dеmоcracy forеvеr” :)
  Тоя сега чист гейзер ли е или само се прай на “евро-демократичен”?

  • Стефан says:

   Ми, щото тука става дума за други мошенници. Ей тоя например, Путин го пусна уж щото майка му болна, пък той драсна право за Германия, а майка му – в Москва:))
   Ох каква клизма го чака сега …

Leave A Comment "Помилваният Ходорковски отлетя за Германия"