Реформаторският блок отива на избори с пет партии (снимки)

Подписване на споразумение между партиите в Реформаторския блок Снимка: Сергей АнтоновПодписване на споразумение между партиите в Реформаторския блок Снимка: Сергей Антонов

Пет от партиите в Реформаторския блок – ДСБ, “Движение България на гражданите” (ДБГ), СДС, “Народна партия Свобода и достойнство” (НПСД) и БЗНС подписаха днес коалиционно споразумение, с което на следващите избори ще се явят заедно. 

“Мислете за Реформаторския блок, като за създаването на Европейския съюз”, каза Меглена Кунева по време на подписването на споразумението в “Гранд Хотел София”. 

На събитието присъстваха Радан Кънев от ДСБ, Николай Ненчев от БЗНС, Божидар Лукарски от СДС и Корман Исмаилов от Народна партия “Свобода и достойнство”.

На въпрос дали РБ няма за цел да измести Борисов и ГЕРБ, Кунева отвърна, че трябва да гледаме на Реформаторите като на ЕС, “който не е създаден, против нещо, а е създаден за нещо”

„Пристигнахме там, където се бяхме запътили, всяка партия извървя своя път. Постигнахме съгласие. Постигнахме доверие и увереност. Пълен цикъл от избори заедно. От години насам мечтая в България де се появи истинска партийна иновация, да има друга обществена основа, това може да стане само с активно гражданско участие.” допълни Кунева.

„Подписвам с голяма вяра и отговорност. Благодаря на всички, които не се пречупиха, които бяха по затворите, но не се пречупиха. Подписвам с голяма вяра” заяви Николай Ненчев преди да подпише споразумението.

 Председателят на СДС- Божидар Лукарски сподели с надежда, че това ще е последното такова споразумение, което се подписва, за да няма повече разединение в дясното.

„Неотложната стъпка, която ще предприемем, след като получим гласа на българите, е промяна на конституцията и твърдото заяваване, че не искаме властта, само заради нея. Нашето желание е да променим България и да създадем едно ново начало.”, сподели Лукарски, след като подписа споразумението.

„В България не се ражда нова политическа коалиция, ражда се траен съюз. Един колбас не е траен, защото така пише на етикета му, а защото съставките му го позволяват” заяви Кънев.

„Правим го не за миналото, а за бъдещето. Ние имаме общ прочит, на това, което се случва в момента в България. Имаме общи приоритети:р адикална промяна в администрацията, спешни мерки в развитието на икономика без корупция, независими медии и развитие на гражданско общество. България- достоен член на силна и единна Европа. Само законноста може да направи хората богати, това е нашият път” допълни лидерът на ДСБ.  

 

Ивайло Анев

 

88 Responses на “Реформаторският блок отива на избори с пет партии (снимки)”
 1. Димитър Великов says:

  Ако и за този “ЕС” при създаването Пръмовица е преговаряла като като за влизането на България в истинския ЕС… тежко на десните!

  • Гаврил says:

   Пръмовица, пръмовица. Идиот. Сталин ще вдигнете от грба и ще разцелувате, Пръмовица ти е срала в гащите. Ама сте тъпо племе.

   • Димитър Великов says:

    По-скоро “сра” в устата на цяла една държава.

    • Професор Балкански says:

     Еми не знам. Тия сами верват ли с ? Ако могат да се видят отстрани, пълен цирк. Имитация на имитацията. Посредственост та посредственост. Неелектабелни.

   • Ludlustrator says:

    Не се аби толкова, ако Пръмовица беше с 20-30г. по-млада, можеше да ми се изсере на оная ми работа, ама не е.

   • Wili says:

    Реформаторския Блок е поредният провалил се проект на българското дясно. Най-високия връх до който успяха да стигнат десните се оказа Боко тиквата и мутромилиционерската му банда. Но през май народът им показа ясно пътя – към бунището на историята, където е мястото на буклуците.

   • KOREKTOR says:

    Гаврил-чо,

    знай, бъди сигурен, че от теб по-голям тъпак няма. Разбра ли момченце залюхано? Скрий се дебиле.

  • Поля says:

   “На въпрос дали РБ няма за цел да измести Борисов и ГЕРБ, Кунева отвърна, че трябва да гледаме на Реформаторите като на ЕС, “който не е създаден, против нещо, а е създаден за нещо””

   Ама някой изобщо вярва ли в тази легенда, че “ЕС не е създаден, против нещо, а е създаден за нещо”??? Трябва да е кръгъл идиот за да вярва в това!

   ЕС е създаден срещу две империи – едната е Русия, другата е САЩ. И всеки що-годе грамотен политолог и икономист може да го обоснове. Явно другарката Пръмова хал хабер си няма ни от политика, ни от икономика.

 2. Деян says:

  Днес е един добър ден за българската демокрация.

  • деси says:

   стари…нали знаеш? не стават, при това доказано не стават

   • Деян says:

    Малко по-долу съм писал за старите… Не разбрахте ли бе, десните няма да повторят грешката на предните избори – да се явят отделно и останат извън парламента. Но много ви се иска, нали? Затова Пръмова, та Пръмова… Тъст и бил… А баща и дядо и са лежали в Белене!

    Трол до трола, мила моя майно льо, драскач до драскача…

    • Ludlustrator says:

     Точно, баща и дядо са лежали в Белене, а особенно дядо и е титан, а Пръмовица е една продажна сътрапна кучка, продала се на комуноидите, но както се казва, природата си почива.

    • Джон Ленън says:

     Деяне, Пръмова да не е била “снаха на прикритие”? Тогава този номер вървял ли е?

  • Ludlustrator says:

   За кого, за снахата на ЦК на БКП, аре стига бе, когато Асан циганина стане Асен българина, тогава и Пръмовица ще стане демократ.

 3. F1 says:

  Трайните колбаси се правят от всякакви отпадъци, боички, миризмички и отрови за консервиране.
  Най-доброто определение за тези от снимката. Ама те си го знаят.

 4. Роси says:

  Хайде да е на хаирлия! Всеки път започва с първа стъпка. Пътят няма да е лек, щетите са големи, хората са обезверени и смазани, плювачите и разрушителите са много (личи и от коментарите)… Но пък е много сладко да правиш нещо смислено… УСПЕХ!!!

  • Ani says:

   Казано е: нов бардак със стари к..рви не става.

   • Гаврил says:

    Тогава ти кво правиш тука :)

    • Димитър Великов says:

     На сърце ти лежи милата пръмовица, а?
     Това да не е “бардака” на мадам “Yes!” ?

     • Plane says:

      Ние бардак не искаме да правим, защото вече живеем в такъв, направен от вашите “благодетели” и “работодатели”. Страхът ви е основателен. Вече има ясна алтернатива на гнусното статукво!

     • Роси says:

      Великов, изобщо не ми е на сърце Кунева. Ако беше, щях да съм в ДБГ. Аз не съм. Но много ми е на сърце Реформаторския блок, харесва ми гражданския съвет, харесва ми Радан, харесва ми Пепи Москов, харесва ми идеята да се пренареди нещастната ни държавица, харесва ми да се маха мафията, харесва ми да има перспектива някаква, разбираш ли? А ти май перспектива нямаш, за стари пешове ще се ловиш, май…

    • Ани says:

     Чакам да видя кои са посетителите на бардака. Вероятно и ти си закъсал?

    • Ани says:

     Гледам дали ще се смени персоналът и ти включително

    • KOREKTOR says:

     Гаврил-чо,

     търси ти акъла, който ти го няма тъпако.

   • Деян says:

    Да обаче, старите к.рви си водят клиентите в новия бърдак. Затова ги взимат. Пък като видят по-младите к.рви, клиентите ще се преориентират. Сами младите к.рви не могат да отворят бърдак на главната улица, колкото и да са добри.

    Как е това като сравнение? :)

    • Подлоги на Мафията says:

     Дай тогава алтернатива, комунист смотан, вмирисан?

     • Деян says:

      Сравнението явно е над умствения ти капацитет. Прочети го пак.

      На мен този нов бърдак ми харесва. Ще гласувам за РБ на евро-изборите през Май 2014.

     • Ludlustrator says:

      Веднага ще ти дам, стига да ми кажеш кой от горните не е комундел, е Радан е само комсомолец, но бъдещето е пред него.

    • Джон Ленън says:

     Оригинално, оценявам го! Клиентите на старите курви и те имат синове и племенници, които искат да се блажат… Ха-ха-ха!…

    • panel says:

     Деяне, или де Яне,чета с интерес мненията на всички читатели, но ти ме отказваш на първото си изречение ( а дали е твое…). Пише се и така се произнася- б.А.р.д.а.к.. Това курвите се научете как се казва работното ви място. А на РБ успех!

  • Ludlustrator says:

   Все питам и няма кой да ми отговори, ти като човек от кухнята, знаеш ли как е Пръмовица със свирките?

  • Джон Ленън says:

   По-смислено ще е да си гледаш сериалите.

 5. Арх. says:

  “”Имаме общи приоритети:р адикална промяна в администрацията, спешни мерки в развитието на икономика без корупция, независими медии и развитие на гражданско общество. България- достоен член на силна и единна Европа”".

  :)

  • F1 says:

   Ала, бала, ала бала!
   “Радикалните” промени винаги водят до радикално осиране. Правилният път е промяна само в случай на доказана необходимост. И то промяна само на запинячката.
   Добрия пример – добрата стара Англия.
   Лошият пример – България. 240 тутманика безспирно копат и прекопват закони еднодневки.

   Папагал.

  • Ludlustrator says:

   Ако беше издекламирала и ЛУСТРАЦИЯ, направо щях да ги разцелувам, ама тогава Реставраторският блок щеше да остане без членове.

  • KOREKTOR says:

   Архаична,

   щом псувните на майка които бълва твоето ДЕМОПЕДЕРАСКО другарче Сит за теб са върхът на духовитостта, дали да взема да ти тегля една? А? Как мислиш? Духовито ли ще ти бъде? Щастлива ли ще си?
   Боже. Боже, колко си тъпа Архаична.

 6. хайде холан.... says:

  БРАВО!!!

 7. jw says:

  Това ми харесва
  .

 8. деси says:

  Пръмовица уби току що дясното

  • Подлоги на Мафията says:

   Само тя ви е в устата на смешните съветски подлоги.

   Боко Тиквата хич не допринесе да го разбие, а сега се насира от страх. Ще дойде видов ден и за Тиквата и за комунягите.

   • Ludlustrator says:

    На Тиквата му дреме на оная работа ще си харчи милионите и ще си джитка футбол, а иначе Реставраторският блок доста милиони трябва да налее та Пръмовица да стане евродепутат.

  • Деян says:

   Пръмовица току-що донесе повече гласове за дясното отколкото има Радан Кънев. Дори всички “автентични десни” да напуснат в протест, той пак е на печалба.

   Това възмущение от Пръмова го има само в главите ви. Хората искат синьо управление, което значи ОБЕДИНЕНИЕ. Радан е много добър политик, по-добър от Костов. С Ваньо вечно щяха да гледат парламента отвън.

   • F1 says:

    Деянчо, тези “десни” са толкова десни, колкото е дясна лявата ми ръка, с която се чеша по десния ташак.
    Ташаци на рояци.

  • Роси says:

   Скъпа Деси, за ботушки ли работиш или за парфюмче, а може би за ново телефонче? За мен основната опорна точка за бой по реформаторите е бой по Кунева… Ама много плоско, бе! Аз съм си десебар – костовист отвсякъде, и изобщо не ми пречи присъствието на Кунева. Просто знам, че когато трябва да се свърши една важна работа, всеки работник е важен. Важното е, че работата е ясна – никога вече БСП и ДПС, подпрени на бареци и Болни. Точка!

   • F1 says:

    Пръмова работник?
    Този виц не го бях чул!

   • anko says:

    Костовистите не ги разбирам, какви антикомунисти са , след като Иванчо подари на червените и чуждените целата ни кономика и разграби останалото. Няма толкоз долен крадец и подмолен диктатор в бг историята. Костови и антикомунист хахах, крадлив мангал

    • KOREKTOR says:

     anko,

     посочи с конкретен пример и име на кой червен Иванчо е подарил нещо. Конкретно, а не ала бала и колко ечервен е този пример възнаграден от Ваню.

 9. Basta Ya says:

  Защо пък, Не!!! +

 10. деси says:

  всъщност това е крадлива банда мошеници от старите ленти:)

  • bo says:

   Аре, почна плюенето без повод :-) Браво, бързо ви пристигат опорните точки!

   • деси says:

    нямам такива – какво е дясното на Милена Пръмова?

    • bo says:

     Говори се за реформи, а не за дясно, ако не си разбрала! За това, което обединява демократичните сили, а не за това, което ги разединява :-) Просвети се малко, преди да пишеш във форумите, защото се излагаш :-)

     • деси says:

      Кунева съсипва дясното, точка, затова е и пратена там от ДС = Данел Вълчев, Царя, ген. Любен Гоцев? Схващаш ли или си доволно тъп?

     • bo says:

      Деси ли си, каква си, говори ми в женски род :-) Май не можеш и да четеш или поне не разбираш това, което прочиташ :-) Говорих за това, което обединява, а не разединява! Така че, забрави за царя, генералите и ДС и престани да плюеш срещу нещо, което все още не е дало повод да бъде критикувано!!! Имай предвид, че аз съм твърдо зад ДСБ и Иван Костов, но осъзнавам, че това обединение просто е необходимо :-)

     • деси says:

      Bo, това обединение е мъртвородено. Кунева е комунистка, факт. Човек на ген. Любен Гоцев – факт. Снаха на кръволока от Пловдив Иван Пръмов. Съпруга на Андрей Пръмов – милионер с комунистически пари. Еврокомисар и министър в правителствата на агента на ДС Симеон и на Тройната коалиция. Какво не ти е ясно?Къде й е дясното? Тя е комунистическа мошеница

     • bo says:

      Явно опорните точки се повтарят, без да се отчита шансът на някого да се промени :-) Не ми се влиза в този спор, Деси, защото няма да доведе до нищо градивно! Гледам ви и по телевизора как журналистите се опитват да ви зададат въпрос, но всъщност го задават на радиоточка :-)

     • KOREKTOR says:

      bo

      какви реформи бе тъпанар? Нали ги видяхме реформите на Ваню 97-2001г. Ти на съсипията реформи ли и викаш. Да започна ли да ти ги изброявам? Балкан-Гад Зееви, Кримиковци, Нефтохим„ подарените на наши кадри РМД-та, които в последствие бяха разграбени и съсипани, други приатезирани на безценица предприятия и също подарени на честни десни труженици на капитализма. Да изброявам ли още и вдруги области реформирани.

      Иначе и ти като Архаична си голям “моралист”. Големи лицемери сте вие гадове долни.

 11. Джон Ленън says:

  Не говорете така за Хубавата Лена, ще си докарате Троянска война с правоверните десняци!

  • Джон Ленън says:

   Всъщност не съм много сигурен кои са правоверните и кои секта.

   • Поля says:

    А коя е хубавата Лена? Щото аз освен на Лена баба й, друго не виждам :)

 12. Ludlustrator says:

  Горкият Костов до къде се докара, при 63% реални гласове да ходи да лиже Пръмовица, но ако човек се е родил идиот, това най-често е за цял живот.

 13. деси says:

  Кунева е комунистка, факт. Човек на ген. Любен Гоцев – факт. Снаха на кръволока от Пловдив Иван Пръмов. Съпруга на Андрей Пръмов – милионер с комунистически пари. Еврокомисар и министър в правителствата на агента на ДС Симеон и на Тройната коалиция. какво не ти е ясно?

  • F1 says:

   Деси, какви комунисти те гонят?
   В политбюрото на БСП има само милионери и милиардери. БСП е най-дясната партия в България, маскирана с демагогска загриженост за пролетариата. Както е рекъл чичко Ленин /или някой друг, без значение кой/ “Битието определя съзнанието”.

   • Джон Ленън says:

    И аз искам да съм комунист-милиардер, къде да ида да се запиша?

    • F1 says:

     В Партията!

     • Джон Ленън says:

      Партии много, всички дават по 20-30 лева, но аз искам повече. Дай ми перспективна връзка!

     • F1 says:

      Партии много, но една е Партията / която е на власт/. Но си позакъснял , голямото раздаване отдавна мина. Сега най- много да се класираш за някоя субсидийка.
      Аз като национал-капиталист бих те посъветвал разчиташ само на себе си, да учиш непрекъснато и да търсиш незаета пазарна дупчица.
      Някой ден ще ти разкажа виц за Джон Ленин.

 14. spirit says:

  0+0=0

 15. Ив. Борисов says:

  Хайде, и успех на изборите през парламентарните избори през 2017! :) )))

  • деси says:

   Така ли каза прокопиев да пишеш?

   • bo says:

    Прокопиев не го познавам и не знам на някой да е казал какво да пише, ама вие май сте си влюбили в опорните си точки и не излизате от тази матрица :-)

    • KOREKTOR says:

     bo-bo,

     айде бе ,

     Прокопиев не казвал какво да се пише. Така ли. Тогава къде са парите на “Доверие”? Кой ги папа? И сега за празниците ще ми пращат честитки вместо бланс по сметката ми, честитки, в които ще ми разказват как те са добри и съдили лошите, които говорили лоши работи за “Доверие”. Дрън, дрън и тинтири минтири.

  • Роси says:

   Ох, Борисов, Борисов… Абсурд!!! Още през 2014 ще хващате пътя, да знаеш… И сами ще се изсулите, да знаеш…

  • Галин says:

   3 % успех ли ще е???:)

 16. Роси says:

  Абе Деси, ти да не си Атанасова Тежката артилерия?!?

  • деси says:

   пф, за тая не ми пука. просто мразя всичко, за което съм гласувала, да бъде яхнато от една агентка на Дс, каквато е Кунева – Пръмова

 17. Галин says:

  Само много наивен и политически неграмотен човечец може да повярва, че ренегати и продажници като Кунева и Зеленогорски могат да измислят или да доведат до нещо ново!

 18. Пръмовица - не! says:

  .. пък вие му мислете нататък!

 19. Валя Митева says:

  Поредните глупости на колелета:корумпирани и продажници със сладки приказки – властта е сладко нещо !!!! Лошото е,че пак хората ще се излъжат и ще гласуват за тях !!!! М.Кунева докато не стане президент на България няма да се спре – започва се подготовката !!!!

  • Джон Ленън says:

   Бойко също иска да е президент и вече го е уредил с Ердоган, Нетаняху, Путин и Обама. Кристалина ще го замести в ГЕРБ.

   • F1 says:

    Наивен си пич, Боце е плондер, без журналистическата надувка уникалната му простотия и престъпно минало са очевадни. Но големият му проблем е, че се оказа неспособен да задържи властта, да изпълни и развие поставените му задачи. На некадърници втори шанс не се дава. Боце е политически труп, ако няма акъл да се покрие като Фидосова, напролет като се постопли ще се размирише страшно.

    • Джон Ленън says:

     Пич, това е иронична забележка – колкото Кунева, толкова и Боко ще е президент, т.е. никога.

 20. ники says:

  много са високомерни!не им вярвам.високомерието събори Б.Б.иначе няма лошо,ма тоя филм вече съм го гледал с бат Ваньо Мавъра.

Leave A Comment "Реформаторският блок отива на избори с пет партии (снимки)"