Путин подписва указа за помилване на Ходорковски и „Пуси Райът“

Акцията на FEMEN срещу ПутинАкцията на FEMEN срещу Путин

Руският президент Владимир Путин е подписал указ за помилване на активистките от “Пуси Райът” и  бившия петролен магнат Михаил Ходорковски, който от 10 години е в затвора заради финансови измами и кражби, съобщиха руските медии. 

 На годишната си конференция вчера Путин е отговаря на въпросите на 52-ма журналисти и потвърди, че и двете активистки на „Пуси Райът“, които още излежават присъдите си, ще бъдат освободени от затвора.

От амнистията ще се възползват още и активистите на природозащитната организация „Грийнпийс“, които бяха задържани заради това, че се опитаха да завземат руска нефтена платформа близо до Мърманск. 

Пред комисията, изготвила предложенията за амнистия, Путин заяви, че предсрочното освобождаване трябва да подчертае човечността на държавата и да има успокояващ ефект върху обществото.

Освобождаването най-вероятно е опит за подобряване на имиджа на Путин, месеци преди Русия да стане домакин на Олимпийските игри, пишат още руски медии. 

 

7 Responses на “Путин подписва указа за помилване на Ходорковски и „Пуси Райът“”
 1. Димитър Великов says:

  По една замразена кокошка в … ще има ли изпроводяк за пуситата?

  • No Merci says:

   Може, но за твоето…

   • Стефан says:

    Е, все пак беснеещите вагини са специалистки по бройлери на това място. Само дето още се колебаят дали това е проста кражба от магазина, или пънк арт. Та, внимавай кого защитаваш, да не станеш за смях сам ти.
    Между другото, тия двете ги хвана амнистията единствено като майки на малки деца. Макар че в цяла Европа отдавна щяха да си ги лишили от родителски права, а децата щяха да са в сиропиталища с други имена.

    • Димитър Великов says:

     Като се сетя само как са мандръсаха пред камерите и фотоапаратите в Биологическия Музей “К.Тимирязев” – http://youtu.be/BstpfQuQzuw смрад! И оная след 2 дни отиде да ражда…
     Евем ти борбата!
     Ало, безмилостната, навита ли си на такъв “ексклюзив”? Нема те чакаме да забременееш :)

   • Димитър Великов says:

    безмилостна, ако има проблем с руския, пиши, ще ти съдействаме ;)
    http://youtu.be/j6ngidcaD9c

 2. MockinBird says:

  :) razum i dobrota – niama drug na4in. vseki nai-begal opit za prinuda, nasilstveno re6enie ili nerazumno deistvie 6te predizvika nasre6tna reakcia v golemi grupi ot hora.
  s deistviqta si stani6ev uspq da izkurti mivkite na dosta… hora po sveta, mai :)

 3. nasb says:

  Путин ми напомня за един виц:
  - Може ли – пита плахо детенцето, – може ли, чичко Ленин, да се постопля при вас? Изгубих се в бурята, умирам от студ…
  - Излез навън – отговаря чичко Ленин. А очите му добри, добри…

Leave A Comment "Путин подписва указа за помилване на Ходорковски и „Пуси Райът“"