“Стандард енд Пуърс” намали рейтинга на ЕС

Standard and PoorsStandard and Poors

Рейтинговата агенция “Стандард енд Пуърс” отне днес най-високата оценка “ААА”, която беше дала на Европейския съюз, подчертавайки, че разискванията по въпроса за бюджета стават все по-ожесточени.

Новата оценка на ЕС е “АА+” със стабилна перспектива, което означава, че в близко време агенцията няма намерение да я промени отново.

„Ние преценихме, че финансовите мерки на 28-членния блок са се влошили, а сближаването между страните-членки е намаляло”, обясниха от агенцията.

На 13 декември рейтинговата агенция потвърди кредитния рейтинг на България в дългосрочна чуждестранна и местна валута, но ревизира перспективата на държавата от стабилна на отрицателна.

Като основна причина за отрицателната прогноза кредитната агенция изтъква „слабите перспективи пред растежа, в резултат от слабото вътрешно търсене, както и нестабилната политическа обстановка, които биха могли да препятстват осъществяването на необходимите структурни реформи”.

В оценката си S&P обръща специално внимание на политическата ситуация в страната. Според кредитната агенция гражданските протести с искане за оставка на правителството биха могли при засилване на натиска да „затруднят провеждането на политики и да увеличат възможността за предсрочни избори“.

25 Responses на ““Стандард енд Пуърс” намали рейтинга на ЕС”
 1. Ив. Борисов says:

  Честито!
  Трябва да сме благодарни на ПРОТЕСТЪРИТЕ, 20-ната души дето лумкат тъпаните и надуват зурните по жълтите павета, клатейки икономическата обстановка в страна на ЕС.
  Да ни е честито?

 2. Димитър Великов says:

  Под снимката – “Standard and Poors reduces Greece rating”
  Мотики, мотики, мотики… заваляха преди Коледа.

  Ся да излязат сите гербеделчета да се лензят за намаления рейтинг, не перспектива, дЕректно рейтинга.
  РЕЛЕВАНТНИТЕ ора са на ход :)

  • РАЗКОНСПИРАТОР says:

   Що не се гръмнеш дЕректно?

   • Димитър Великов says:

    компетент релевантен :)

    да не забравиш – ” , “

    • РАЗКОНСПИРАТОР says:

     Нещо да не си си паднал на главата?

     • Димитър Великов says:

      кафява запетайка, кво се праиш на ни лук ял ни лук мирисал?!
      ще си вечно Ф-ффторото-б! Ф-ффтората кафява запетайка! бомбаж-а умрЕ.
      да ти припомня – http://tinyurl.com/BROWN-COMMA
      да пътуваш с вятъра! телефонче ще пуснеш ли пендел скОпен? няма го цвъки да те дундурка. Това е новия ти ник, свиквай – ” , ” в КАФЯВО Е, на бял фон. Йончев като пусне цветовете ще го видиш. :)

 3. Професор Балкански says:

  Раноблудните ни го докараха тоя рейтинг. За такива само член първи – за държавна измяна, и высшую меру наказания, друго не заслужават.

  • РАЗКОНСПИРАТОР says:

   Жалкар.

   • Поля says:

    Ооооо, релевантният, ти си станал и кре(в)ативен, взе нови думички да измисляш :)

    • Димитър Великов says:

     Аха-хахах!
     Поля, да знаеш сега тия двамцата дето акат у едно гърне – разконспирирания бомбаж и китайското бакърче ще трябва да си сменят никчетата. :) и “еното-б” и “фторото-б” лъснаха с простотията и крайно бедния си речник. изказването на бакъря, влиза в златната колекция – http://tinyurl.com/RELEVANTNI-ora

     • РАЗКОНСПИРАТОР says:

      Аре падайте в трапа, позитански пумиярчета. Изтъркахте се като на Херсонския моделиер отверстието. :)

     • Димитър Великов says:

      релевантна ” , “

     • Димитър Великов says:

      Пише се ПОМИЯРИ, помияри бе ПОМИЯР! Идва от помия, с каквато те хранят всеки ден.

      ” , “

    • Поля says:

     Раз-ко,
     как ти звучи по-добре, релевантен кре(в)атив или кре(в)ативен релевант? М? :)

     п.п.Да ти пуснем ли стълба за излизане от трапа, щото ний при теб няма да дойдем? Но, ако се примолиш подобаващо, може и да ти помогнем за излизане от дупката :)

     … ах моделчето то!… :)

 4. spirit says:

  Вчера като ви казах разни герберчета се пениха,а то ко стана с Европата?

  http://offnews.bg/index.php/279555/evrodeputati-skoro-v-balgariya-shte-e-taka-beznadezhdno-che-vsichki-shte-emigrirat#comment-241044

 5. Джон Ленън says:

  По този повод недосъбудените казаха: Не ни пука, важно е нашият бизнес да върви! Окупация!.. Оставка!..”Наздраве професоре!…

  • Поля says:

   На следващата им сбирка очаквам да си раздадат комсомолските книжки и да пият по една боза “за многая лета”… :)

   • РАЗКОНСПИРАТОР says:

    Польо, нещо пак си надигна малката квадратна главичка. Кутев да не е раздал коледния бонус под формата на фес и патронче 95% спирт?

    • Поля says:

     Пич, спри да ги гледаш в гащите и да говориш за главички. Разбирам, че си в плен на първата си сигнална система, ама между мислене и надигане има разлика, особено, ако мястото на главата е в долния край на гръбначния стълб :)

 6. XAXAX says:

  Младежи, днес само една опорна точка ли, че всичките тролове сте написали едно и също :D :D Ще пусна донос до Кутев, че не се стараете ;)

  • Поля says:

   Стараем се да сме единомислещи като проф.Янакие и проф.Близнашки. Зер само те го могат? :)

  • Стефан says:

   Ъхъ, сиромашка работа. Нас нали са ни зарязали, не ни пращат ни класна, ни инструктор от районния комитет на комсомола ни от брюксел, ни от вашингтон, караме както можем(((

 7. вуйчо ви says:

  ех,вие слабограмотни червенушчета.!какво доживяхме?!изаквате рядката си д….я ,получавате си оценката и сочите с пръст” лошите” чичковци ,дето ви дърпат ушите ,заради белите.казах ви да проверите ,дали не са ви сменили в родилното отделение с бебета от беларус,докато майките ви са носели “едни сведения” на партийния секретар ,ама вие ..

  • Ив. Борисов says:

   Ти ако имаше и най-малка реална представа от това какво е в Беларус, и не четеше само Дневник и не гледаше Нова и БТВ, щеше да се срамуваш от това което си написал. :)

   • вуйчо ви says:

    приемам усмивката..да най-малка представа нямам…имам ГОЛЯМА реална представа..имам и приятели там.и в русия..но хората са едно ,диктаторите-друго за това иде реч.

Leave A Comment "“Стандард енд Пуърс” намали рейтинга на ЕС"