Столична община търси на кого да даде 10 000 лв

Предизвикай СофияПредизвикай София

Столична община търси креативността, за да ти я вземе и да ти даде в замяна сумата от 10 000 лв. Конкурсът “Предизвикай София” приключва днес, а борбата за първото място става все по-ожесточено.

София заяви участието си в международния конкурс „Предизвикателство за кметове” на фондация „Блумбърг“, финансиращ най-новите и смели решения на проблемите на града. Столична община ще участва с идея, предложена от граждани и доразработена в екип с неправителствените организации сдружение “Трансформатори”, фондация “Група Град” и сдружение “UnderGara”.

В конкурса участват и нашите добре познати арт-хулигани “Destructive Creation”, които са на финал с идеята си за подвижна работилница, за да могат да украсяват София по своя си начин винаги и по всяко време.

“Destructive Creation” са “виновнците” са цветната полицейска караулка на бул.”Патриарх Евтимий”, за идейните пейки в градинката на църква “Св. Седмочисленици” и още много други.

На второ място във временната класация на “Предизвикай София” е идеята за по-достъпно образование у нас.

Гласуването става чрез Фейсбук. За да дадете своя вот, посетете сайта на “Предизвикай София”.

 

2 Responses на “Столична община търси на кого да даде 10 000 лв”
  1. мима says:

    Линкът за гласуване е този http://sofiachallenge.bg/video/ , а не посоченият в статия. Този в статията води към един определен претендент.

  2. Bastor says:

    Министър Иван Данов веднага ще ги вземе.

    Той обича да обира пари, които не заслужава….питайте французите от които взима държавни помощи…

Leave A Comment "Столична община търси на кого да даде 10 000 лв"