Партиите от Реформаторския блок подписват коалиционно споразумение

Реформаторският блок. Снимка: Сергей АнтоновРеформаторският блок. Снимка: Сергей Антонов

Подписването на коалиционното споразумение на Реформаторския блок се очаква днес.

По неофициална информация изпълнителният съвет на новата коалиция ще е в състав от 19 до 21 души, на квотен принцип от всички партии участнички.

В събота националното представителство на “Синьо единство” трябва да вземе решение дали да се присъедини към споразумението, което останалите пет партии се очаква да подпишат.

Към коалицията ще се присъединят двама членове на “Синьо единство”, която остава извън блока – Петър Славов и бившият председател на СДС Мартин Димитров.  Двамата обявиха, че за да не останат извън обединението на десницата, са подписали споразумение с ДСБ от името на национален съюз “Единство”. 

Разцепление сред хората на Надежда Нейнски

Подписаното споразумение за сътрудничество на практика разцепва „Синьо единство“.

Национален съюз „Единство“ бе създаден от Мартин Димитров, Ваньо Шарков, Надежда Нейнски, Димо Гяуров и Петър Славов след разпадането на „Синята коалиция“.

Преди парламентарните избори през май тогавашният председател на ДСБ Иван Костов и Надежда Нейнски подписаха споразумение за общо развитие на десницата. Обединението обаче така и не можа да се реализира с общо явяване на изборите. Впоследствие съюз “Единство” роди и партията “Синьо единство”.

Конфликт с Реформаторите

Сагата около формацията на Нейнски започна миналия уикенд, когато стана ясно, че тъмносиният лидер Радан Кънев ще предложи на Реформаторския блок да изключат „Синьо единство“ от бъдещата си коалиция. Председателят на ДСБ аргументира идеята си със заявеното от Нейнски и екипа й намерение да не подпишат коалиционното споразумение. Кънев бе категоричен, че развитието на Реформаторите не може да се бави излишно заради претенциите само на една партия. Във Facebook той коментира, че публични изказвания на Надежда Нейнски създават разделение и рушат доверието в бъдещото дясно обединение.

На заседание в понеделник Гражданският съвет не изключи формацията на Нейнски. Останалите шест партии в Блока обаче гласуваха точките на споразумението си и така на практика поставиха пред избор „Синьо единство“.

Ден след заседанието на Реформаторите стана ясно, че позицията на Нейнски не се споделя от всички във формацията. Едно от основните лица на партията – Мартин Димитров, обяви, че по-скоро ще напусне „Синьо единство“, отколкото Реформаторския блок.

През уикенда предстои заседание, на което ръководството на “Синьо единство” трябва да вземе окончателно решение за намеренията си спрямо Реформаторския блок.

29 Responses на “Партиите от Реформаторския блок подписват коалиционно споразумение”
 1. Ludlustrator says:

  Убавото Наде, най-успешният външен министър, гаражната патка, пък сега не била убава, а по важела снахата на ЦК на БКП кривоустата Куковица, ама където е парата там са принципите.

 2. Крум says:

  Коренът на Злото е Пръмова … От нея идва цялта интрига! … Страхът е, че Надежда ще я измести за Евроизборите. Всички от блокчето за това ритат – за Брюксел и яките заплати.
  Предполагам, че сте наясно – тези хора нямат никаво намерение да управляват или да спасяват България. Те и капацитет нямат …

  • Гаврил says:

   Как само ще ви пуснем водата на всичките долни, продажни душици, бедна ти е фантазията пиленце шаренко :)

 3. spirit says:

  0+0=0

  • Гаврил says:

   +10 стотинки за тролчето :)

  • Деян says:

   Иска ви се на ГЕРБ-ерите, нали?

   На последните избори ДСБ получи над 100 хиляди гласа, а ДБГ над 115 хиляди. Общо само тези две партии имаха над 6% от гласовете. Сега всички проучвания слагат РБ в борба с ДПС за третото място в парламента. Избирателите на БСП, ДПС и ГЕРБ няма да станат повече. Техния електорат е мобилизиран максимално и се знае колко е. Но десният електорат може само да се увеличава. Негласувалите и нерешилите все още имат избор: РБ или пас отново. Няма да гласуват за сегашните партии в парламента. Така, че 10% за РБ е напълно възможен резултат.

   А какво може да постигне “третия” показа точно ДПС. Нагледно няколко мандата малкият коалиционнен партньор показа какво е да си на власт. Третата сила на практика е взела властта. Диктува на “управляващите”политики, закони, назначения, всичко…

   Тази възможност ви бърка в г*за и затова повтаряте мантрата “0+0=0″ под всяка статия за РБ.

 4. Професор Балкански says:

  Ква Пръмова, кво Наде, къф деформаторски блок, кви пет лева? 0 + 0 = 0

 5. Джон Ленън says:

  Така е в сезона на канарчетата. Много шум за нищо.

 6. дино says:

  до духчето и балкански-що си плюете хората ..

 7. Наско says:

  Има един принцип на анализ в политиката, според който , ако не си съгласен с политиката на ръководството твоята партия, отстояваш твоите разбирания чрез дискусии, разговори, дебати и най вече СПОРОВЕ ! Дори когато те смъкнат от лидерството, продължаваш да отстояваш каузата ! Тези, които се измъкват по “бели гащи” от партията която ги е създала, и създават или отиват в други партии са си чиста проба ОБИКНОВЕНИ СТРАХЛИВЦИ ! Има още два варианта , единия от които е че са се “отлепили” от земята, мислейки се за богове, и втория, добра заплата от новия работодател. Изключението на Иван Костов, което само потвърждава правилото е ПРАНЕ НА ПАРИ !

 8. dsc says:

  проблемът на дясната опозиция е, че е създадена от ДС. затова непрекъснато трябва да се чисти от предатели, доколкото в нея има и искренни либерали и демократи, но съдбата й е никога да не успее да се изчисти…и непрекъснато да създава отечествени фронтове- първо 90 та се създаде голямото СДС като отечествен фронт на демокрацията. после се оказа, че предателите са на най-високите нива. Желю Желев, Стоян Ганев…. после дойде голямото люспене, след това Фил Домитров създаде втория фронт- и там беше ясно, че след качествено нагушване, ДПС ще удари шута на Фил.След това, Костов успя да направи опозиционен фронт, но пак с цената на компромиси, които доведоха до случите Бонев, Босеров, Бакърдьиве, Цонев…след това поредни няколко опита за отечествен фронт, които само помогнаха ха надето да отиде евродепутат. и нищо повече.сега- пореден опит за фронт.тук миннното поле е касим дал и пръмова. рано или късно мините ще се взривят в краката на реформаторите. и тогава- какво?опита да се разбие ДПС чрез създаване на дясно ДПС костов вече го е правил- НДПС. тогава Доган си отмъсти жестоко. изобщо проблемът на отечествения фронт е, че той се създава за война, а за да се направят реформи, войната трябва да спре. в момента, в който това стане, фронта се разпада и скритите лимонки осуетяват реформите. този филм вече сме го гледали. все пак има някаква надежда, и това не е надето, а гражданския съвет. това са хората, които могат да станат центробежна точка. но просто с бодигарда на доган и жената на ЦК, не виждам как ще станат реформи…..май трябва да се търси друго решение- като граждански кандидати на протестите и движението 22 септември, защо не и светльо хиподила.най не ми е ясно, как така ГЕРБ били несъвместими, а пък хора от тройната коалиция като пръмова и дал са съвместими? и как така СДС изгони в миналото НС всичките си депутати, защото бяха срещу ГРЕБ, а сега прави с тях коалиция? и как така надето и костов не се разбраха в последния момент и се провалиха изборите, а сега радан очакваше да се разберат?

  • Джон Ленън says:

   dsk. Тези конспиративни теории ерозират и без това крехкото душевно равновесие на старите, а и на новите демократи. Излиза, че всичките ви революционни пориви, напъни и надежди от 1989 г. насам са отишли на вятъра. С подобни черни мисли как да се върви към светлото демократично бъдеще, когато комунисти и десари непрекъснато са сред вас и ви ръководят по путински?!…

   • Убеден Комунист says:

    Как е майка ти :) Още ли я емва доганя през минута? Или сега е под Свинчока на Мама и на Мустака на чеверме :)

    • Джон Ленън says:

     Безсилието ти пред смисъла на писаната реч е признак за олигофрения по рождение. Какъв кеф е дистанционно да си псуваш на воля покойници и събеседници. Но, понеже си олигофрен няма как да схванеш и тази мисъл. Това важи и за останалите малоумници, които заливат форума с псувни и долнопробни цинизми.

  • LOG says:

   За голямата схема нямам представа дали е вярна, но реторичните въпроси накрая са супер. Най-вероятно обаче ще бъдат подминати с мълчание, щото отговорите им не се връзват с мантрата за морала и принципите …

 9. Гаврил says:

  Лошо ли ви става комундели :) Скоро няма да има коалицийка, няма да има сОпсидийка, няма да има парички за форумни тролета :) Няма мама и тати да бачкат за държавната агенция за закрила на свинете и помаденето на мустаки :) Беше квото беше, свине. Пускаме ви водата, така че намерете удобен ъгъл да се сврете и да умрете.

 10. hanseatic says:

  Кучетата си лаят, кервана си върви! Реформаторският блок си е единствената алтернатива на мафията и руските и слуги. От утре той ще бъде ФАКТ и ще набира сила с всеки изминал ден. Квиченето не помага, следващото управление ще бъде реформаторско и за България се очертава едно по-добро бъдеще.

  • Джон Ленън says:

   Блаженни са вярващите, особено вярващите в празни илюции…

   • Арх. says:

    “Квиченето не помага”… ти каза човекът, защо продължаваш да квичиш?!? :)

 11. Арх. says:

  Реформаторския блок има 2 основополагащи принципа, които могат да гарантират дългия му и ПОЛЗОТВОРЕН! от гледна точка на НАРОДА живот:

  1. Многообразие, не предполагащо диктатура;

  2. Участие на независими ЛИЧНОСТИ, със собствена центробежна сила, така че не се налага цели групи да следват един-единствен вожд- нещо, от което си патим от 23 години насам. Гласуването по съвест е прерогатив, който досега, в конвенционалния партиен живот, е бил невъзможен. А сега става реална действителност. Прекрасно!!! :)

  • Джон Ленън says:

   Арх. Възхитен съм, каква “центробежна” мисъл от една “центрофужна” личност…

    • Джон Ленън says:

     Благодаря за признанието, но все пак да уточня, за да не стане грешка: “центруфужна” означава – “получена чрез преработка с центрофуга”, може би не е нещо много хубаво. Значението на словосъчетанието “центробежна мисъл” в конкретния контекст изисква по-продължително обяснение. Оставям го за друг път заедно с “квиченето”.

     • nasb says:

      Забавен, не осещаш ли , че ти се присмиват на изцентрофужЕния мозък.

     • Димитър Великов says:

      абе глупак, У бе пендел! У! У! Толкова ли не си запознат с елементарното правило, кога се пише О и кога У и как се прави проверка!? Йончев даже ти е сложил проверка на правописа бе галфон! Онази червена вълнообразна линия под думата.
      УСЕЩАНЕ! … ей как ме ядосват такива противни нискочели… пинджипляктори!
      Ша получа направо сърцетуп…

      кОр-е, няма го китайското бакърче да те поправя. Първо се обаждаш на шеВа да му искаш Одобрение, после пишеш, маймуно безпросветна!

     • Арх. says:

      Правописа на теб пък ти е ок, ама нервичките… трябва да си прегледаш! ;)

     • nasb says:

      Митъо, претенциите ти за ерудираност и опитите ти да ме поучаваш, някак някак губят смисъл след помията която си излял. Ролята ти на квачка, защитаваща пиленцата си (тролчетата), не ти стига, ами ми се правиш и на даскалица. Елементарен скункс. От липса на аргументи се хващаш за думата и се “изпускаш”.

 12. Нора says:

  dsc – Съгласна съм с началото, до към средата на твоето изложение, след което вече се изяснява, че целта ти не е анализ а налагане на твоята пропагандна теза! Ще ти отговоря само на нея – Кунева е по-подходяща за коалиция от ГЕРБ поради ясния произход на идеята за създаването на ГЕРБ, основно и почти изцяло върху основата на МВР структурите в страната! Това е нНЕДОПУСТИМО сътрудничество – милиция и демокрация?! НЕВЪЗМОЖНО! И изстъпленията на тази бих я нарекла с думата “групировка”, а не партия (тази “патия” не е провела нито един конгрес, не си е избирала ръководство), НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОДКРЕПЯНА от нито един демократично мислещ индивид, защото по време на нейното управление за един почти пълен мандат тя узорпира всички власти в държавата, а нейният вътрешен министър дори си позволи да бъде едновременно и председател на предизборния щаб на “партията” по време на избори, БЕЗ ДА НАПУСНЕ ПОСТА СИ НА СИЛОВ МИНИСТЪР! Не знам къде гледат Европейските партии, но те или не внимават особено какво подкрепят или ни смятат за аборигени, достайни само и единствено за диктаторура! Това не го приемам!!!

Leave A Comment "Партиите от Реформаторския блок подписват коалиционно споразумение"