“Синьо единство” ще се яви сама на евроизборите

Христо Панчугов, Снимка: БГНЕС, АрхивХристо Панчугов, Снимка: БГНЕС, Архив

Партия “Синьо единство”, известна като партията на Надежда Нейнски, която най-вероятно няма да влезе в коалицията с другите партии от Реформаторския блок, е готова да се яви и сама на изборите за Европарламент.

Това обяви на брифинг председателят на партията Христо Панчугов.

В събота “Синьо единство” ще се събере, за да реши дали ще се присъедини към коалиционното споразумение или не.

В края на миналата седмица шестте партии от Реформаторския блок не успяха да стигнат до споразумение как да се разпредели отговорността за управлението в блока.

От “Синьо единство” отказаха да се съгласят с предложението на останалите 5 формации за квотен принцип в зависимост от получените на последните избори проценти. “Синьо единство” продължават да стоят на позицията си за равна тежест на всяка от партиите.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини Нейнски, че е възродила поредица лоши практики от миналото.

Вчера пък двама членове на “Синьо единство” – Мартин Димитров и Петър Славов, подписаха споразумение с Реформаторския блок от името на Национален съюз “Единство” и така на практика разцепиха партията на Нейнски.

Тези, които имат различно мнение, да дойдат и да го кажат в събота, призова Пачнугов.

Той се оплака, че партията му не е канена нито веднъж на преговори от началото на седмицата.

13 Responses на ““Синьо единство” ще се яви сама на евроизборите”
 1. morskiq56 says:

  На кои избори?И кога?И какво правите,за да има предсрочни избори?Пука й на Надежда Михайлова!Нали си пълни гушката в Европарламента………

 2. x says:

  Чудя се какво толкова имат да делят?

 3. ferol says:

  Елементарно. Надка много и хареса живота в Брюксел- то такъв живот на всеки ще хареса, и иска още 4г. но сама и набързо настъпи лопатата. Брюксел няма да я огрее ъгейн

 4. Ludlustrator says:

  Дреме ми на тая работа за Реаниматорският блок, ама благодарение на Маррртичо и съглашението си с Костов, ДСБ и в частност Радан Кънев, щяха и предният Парламент да гледат през крив макарон, а сега задават кое и как.
  Къде ги костоваците да коментират.
  Егати сбирщината от клатени комунистически курви.

  • Роси says:

   Ку-ку! Аз, костовак, съм тук. И хич не ми дреме за Неински и синьото и единство от 5 – 10 човека. Толкова по въпроса. Успех на Реформаторския блок!

   • Ludlustrator says:

    Куковице Роси, малко съм се пообъркал, вече даже не сте костоваци а запасняци,ама отдавна ви беше време.

  • sancho says:

   Както винаги грубичко, но пък вярно. :) Истината е грозна.
   Само дето виртуалната партийка лозунг – на вечногубещата избори от всякакъв вид – не е по добра от тях – тя е дори тяхна карикатура.
   ДСБ и другите нямат проблем с партийката със смешното име, имат проблем с уважението към електората и правилото досега да провалят всеки, който се е заловил да прави с тях коалиция.
   И пак си мисля, че гнусотията, която направиха на Зелените, може пък да се окаже услуга накрая.

 5. Dimi says:

  0,0001%

  • Деян says:

   На последните избори ДСБ получи над 100 хиляди гласа, а ДБГ над 115 хиляди. Общо само тези две партии имаха над 6% от гласовете. Сега всички проучвания слагат РБ в борба с ДПС за третото място в парламента.

   • Ludlustrator says:

    Всичко е възможно, щом снахата на ЦК на БКП е с тях Кукувица Кунева, не са решили не са станали 51%.

 6. Teller says:

  Кой е този Христо Панчугов. Не бях го чувал до месец май, когато изиграха същия номер. С неясни мотиви в последния момент провалиха коалицията с ДСБ за последните избори. На този Панчугов това вече му е станало навик.

 7. Стефан says:

  О, добра новина за българската психиатрия!:) Значи през март още една политическа пенсионерка завинаги ще изчезне от хоризонта, и досадата ще намалее поне малко.

Leave A Comment "“Синьо единство” ще се яви сама на евроизборите"