Денис Родман отново на гости на Ким Чен Ун

Денис Родман е сред малкото чужденци, които Ким Чен Ун смята за свои приятели. Снимка: "Гардиан"Денис Родман е сред малкото чужденци, които Ким Чен Ун смята за свои приятели. Снимка: "Гардиан"

Баскетболната легенда Денис Родман ще пътува за трети път до Северна Корея, за да гостува на близкия си приятел – лидерът Ким Чен Ун, съобщава Би Би Си.

По думите на американеца целта на визитата е “развиване на дипломация чрез баскетбол”. Родман ще остане в най-изолираната държава пет дни, за да тренира баскетболния отбор.

Денис Родман бе човекът, благодарение на когото светът научи, че наскоро Ким Чен Ун е станал баща на момиче. Баскетболистът нарича севернокорейския лидер “приятел до живот” и го описва като прекрасен баща.

Въпреки заявката за стопляне на отношенията между САЩ и Северна Корея, която Родман даде, правителството на САЩ коментира, че той не представлява страната и нейната позиция по време на пътуванията си.

Визитата на Родман идва седмица след като Ким Чен Ун екзекитира своя чичо, който бе вторият най-влиятелен човек в държавата и който му помогна да поеме властта след смъртта на баща му.

Американецът съобщи за пътуването си пред репортери в Пекин. Запитан за мнението му за екзекуцията, той каза, че “няма нищо общо с политиката”. Щял само да играе баскетбол и да се позабавлява. Според организаторите на пътуването на 8 януари престои и спортна среща между севернокорейския отбор и звезди от NBA, а поводът е рожденият ден на Ким III.

Тази година Родман гостува и в България като участник в риалити шоуто “Къртицата” на TV7.

7 Responses на “Денис Родман отново на гости на Ким Чен Ун”
 1. РАЗКОНСПИРАТОР says:

  Родман е пропуснал да спомене, че заедно с него ще пътува и българска правителствена делегация, водена от други големи приятели на на Ким III. Болен Субсидеров – Миджет и Пацо Куклошарски – Надрусания. Нашите светли ръководители ще почерпят опит в катарзисирането и очистването на партийните редици от инфилтрирани соросоиди и агенти на загнилия империализъм. Болен е взел и Деничка, за допълнително проучване. След завръщането им се очаква да се гласува нова актуализация на бюджета с цел покриване разходите за проучвателни парламентарни мисии по цялото земно кълбо, а от 2015 и отвъд пределите на Слънчевата система.

 2. nickname says:

  Ще падат зелки

 3. xxx says:

  “правителството на САЩ коментира, че той не представлява страната и нейната позиция по време на пътуванията си”

  ето го лицемерното лице на США-ската “демокрация” – правителството на США дефакто казва, че си никой, но то това се знае отдавна – само тъпите янковци не го вдяват.

 4. Ханку Брат says:

  Явно предлагат много добри забавления за елитни гости в северна корея. Нещо като почистването на стаята за Волен ;) Свежи азиатски коври с добра чиста дрога, последствията може да бъдат само доживотно приятелство хаха.

Leave A Comment "Денис Родман отново на гости на Ким Чен Ун"