„Синьо единство“: Споразумението на Мартин Димитров с ДСБ е невалидно

Христо Панчугов, Снимка: БГНЕС, АрхивХристо Панчугов, Снимка: БГНЕС, Архив

„Днес, по странно за мен обстоятелства, Национален съюз „Единство” – сдружението, което ние създадохме, преди да учредим партията, напускайки СДС, чиито председател е Петър Славов, е подписало с Реформаторския блок. Аз съм член на Управителния съвет на това сдружение и такова решение не е вземано”.

Това заяви пред „Дарик“ председателят на партия „Синьо единство“ Христо Панчугов. Думите му бяха коментар споразумението, което по-рано днес съучредителите на Национален съвет „Единство“ Мартин Димитров и Петър Славов, подписаха с ДСБ. Споразумението на практика разцепи партията „Синьо единство“, защото чрез него част от членовете й избраха да останат с Реформаторите.

Според Христо Панчугов обаче Мартин Димитров и Петър Славов не са били упълномощени за такова решение.

„Мен това искрено ме изненадва по няколко причини. Първата е, че партията още не е провела дебата си, в който и Мартин Димитров, и Петър Славов могат да защитят позицията си и да успеят да убедят моите съпартийци в нуждата да се остане в Реформаторския блок. Вместо това се връщаме към безумната практика за това как примерно сега Реформаторският блок ще си сложи значка на ревера с един Съюз, което решение пак казвам не е легитимно. Този подпис, който беше положен днес, не е легитимен“, каза председателят на „Синьо единство“.

Панчугов коментира и сагата с Реформаторския блок. Макар че ръководството на „Синьо единство“ ще вземе окончателното си решение по въпроса през уикенда, Христо Панчугов е категоричен още от днес.

„В коалиция на всяка цена няма да участвам. Ако това е опцията, която на мен ми се предлага, аз не виждам общо бъдеще и общ път от тук нататък с колегите от Реформаторския блок”, отсече Христо Панчугов.

4 Responses на “„Синьо единство“: Споразумението на Мартин Димитров с ДСБ е невалидно”
 1. Север-Изток says:

  Христо Панчугов?! Този пък кой е и като какъв се изказва?

  • Професор Балкански says:

   Еми още не са се формирали, и вече се изпокараха. Ей затова народа ги прати в Шеста глуха. Там им е мястото. Скоро ще им пратим за компания и ГЕРБ. Не знам що тука им обръщат изобщо внимание. Сиви, скучни, безидейни, алчни за власт лузъри…

 2. spirit says:

  0+0=0

 3. Деян says:

  Иска ви се на ГЕРБ-ерите, нали?

  На последните избори ДСБ получи над 100 хиляди гласа, а ДБГ над 115 хиляди. Общо само тези две партии имаха над 6% от гласовете. Сега всички проучвания слагат РБ в борба с ДПС за третото място в парламента. Избирателите на БСП, ДПС и ГЕРБ няма да станат повече. Техния електорат е мобилизиран максимално и се знае колко е. Но десният електорат може само да се увеличава. Негласувалите и нерешилите все още имат избор: РБ или пас отново. Няма да гласуват за сегашните партии в парламента. Така, че 10% за РБ е напълно възможен резултат.

  А какво може да постигне “третия” показа точно ДПС. Нагледно няколко мандата малкият коалиционнен партньор показа какво е да си на власт. Третата сила на практика е взела властта. Диктува на “управляващите”политики, закони, назначения, всичко…

  Тази възможност ви бърка в г*за и затова повтаряте мантрата “0+0=0″ под всяка статия за РБ.

Leave A Comment "„Синьо единство“: Споразумението на Мартин Димитров с ДСБ е невалидно"