Камерън към българи и румънци: Спираме ви помощите, това не е ли ясно послание за вас?

Дейвид Камерън. Снимка БГНЕС/архивДейвид Камерън. Снимка БГНЕС/архив

Великобритания ще въведе по-рано от планираното една от рестрикциите си срещу очакваната вълна имигранти от България и Румъния след 1 януари 2014 г., когато падат всички ограничения за работа за гражданите на двете страни, пише Би Би Си.

От 1 януари новодошлите няма да могат да кандидатстват за социални помощи през първите три месеца след пристигането си. Първоначално се предвиждаше ограничението да влезе в сила към средата на следващата година.

По-ранното въвеждане на мярката бе обявена от британския премиер Дейвид Камерън. Тази стъпка ще изпрати “ясно послание” към хората, които искат да живеят на гърба на държавата, се казва в изявлението му. Министърът на труда призна, че решението на парламента се взема “в последната минута”.

Либералдемократите обявиха новите правила за разумни.

Мерките, ограничаващи получаването на социални помощи, бяха обявени миналия месец на фона на страховете от наплив на българи и румънци във Великобритания след 1 януари. В момента около 100 000 българи и румънци работят в страната, пише Би Би Си.

47 Responses на “Камерън към българи и румънци: Спираме ви помощите, това не е ли ясно послание за вас?”
 1. Е says:

  Правилно! Хората са си създали ред в държавата и не искат диваци циганьори да им крадат от социалната система!

  • Ивана says:

   Имаш ли представа колко мързеливи британци “крадат от социалната система”? Да не говорим за индутата и талибаните с многолюдните си семейства. Хайде малко да попрочетеш, пък после коментирай кои са дваците и кои бледоликите!!!

   • Гаврил says:

    И това точно как оправдава нашите съграждани?

   • Кайзер Созе says:

    Какво да прочете, бе патко? Британците да се ползват то тяхната система колкото си искат. Тя си е тяхна!
    Добре, че са индийците да има кой да работи черната работа там.
    Нашите магнали са на друго ниво. Тях и в Индия не ги искат.

    • Професор Балкански says:

     Те ти булка Спасовден. Те ти сега “Еврогейски съюз”, те ти “право на свободно придвижване”, те ти “граждани на Обединена Европа”

     Дребнобританците искали “свободното придвижване да бъде ПО-МАЛКО СВОБОДНО”. Сички сме РАВНИ, ама ДРЕБНОБРИТАНЦИТЕ БИЛИ ПО-РАВНИ, не ги искат бедните европейски роднини от България и Румъния, щото щели да им осерат градинките.

     ДРЕБНОБРИТАНИЯ ИЗДИГА НОВА ЖЕЛЯЗНА ЗАВЕСА пред бедните граждани на Обединена ЕВропа. Напред към ЕВРАЗИЯ, само нам ни искат, хахаха…

     • Арх. says:

      Абе, въдворете го този екземпляр най-сетне! :)

     • Българин says:

      Две цингета си говорят:
      – Майстор Фелацето одил в некакава дребнобритания, така казва. Чул че там биле се отнасяле с такива като него много добре. И нали си е професур в занаята, та заминал.
      Другото добавило:
      – Знам, посрешнале го добре. Намериле се и мераклии за него. Даже след свирката му го почерпиле с чай, па и млеко. Ама след задната проба го изгониле. Бате Асан Бай-карауй го пита що, па той вика: ми щот не са надарени кат теб, сички беа с дребни бутала, зат‘ва. И сега се праи на по-циганин и от нас. Вика, че за никави дребнобритании няма да замени Филиповци.

     • Marin says:

      Професоре, коментарите са ти налудничави. Спри се.

     • Професор Балкански says:

      Не, не – тия дребнобрrтанци вече минават всяка граница. Ако така продължават с подобна расистка българофобска политика, ще го уволня тоя Джеймс Каверън. Как така ще ограничават правата само заради българи и румънци?

      Къде отиде “ЕВРОПА – ОБЩ ЕВРОПЕЙСКИ ДОМ”, къде отиде “ЕВРОПА БЕЗ ГРАНИЦИ”? Защо ще ни приемат при различни условия? Ние да не сме некви Untermenshen? За по-нисша раса ли ни считат? Какви мерки ще предприем МвНР? Защо мълчи БеХеКа?

  • Гошо says:

   Аз не мога да разбера защо въобще се дават помощи на чужденци първите няколко години… Нека поживеят, да натрупат скаж, да внасят осигуровки – и тогава.

   • Стоян says:

    Англичаните са си прави. Аз също съм “за” социалните рестрикции, защото куцо, кьораво и сакато отива там да лежи на чужд гръб. Особено румънците. Ние сме бял кахър, защото наште цигани не искат студената Англия. На тях им дай Испания или Италия и вижте докъде стигнаха… Който иска да бачка здраво, да е далеч от роднини и приятели, но да живее нормално – да тръгва към Албиона!

 2. Сергей на затвор! says:

  Не, бе!!! Моля ви, давайте им помощи, интегрирайте ги вие :( За какво пак при нас да си седят :( :( Да идват вашия живот да тровят :(

  • Bastor says:

   Хората си пазят държавата…нормално.

   И у нас трябва да е така, ама нали без циганския вот – половината партии няма да ги има в правителството.

   За това ГЛАСУВАЙТЕ.

   Ако ще празна бюлетина да пуснете, тя прави циганския и турския вот по-малък.

   • Димитър Великов says:

    Танко Компетента, бюлетината не трябва да е ПРАЗНА, като манерката ти. Бюлетината трябва да е НЕВАЛИДНА. При негласуване или гласуване с празна бюлетина всичко изглежда “нормално”. Регистрират се едни “демократични” и “честни” избори.
    Когато обаче имаме избори с регистриране на повече от 20% на НЕВАЛИДНИ бюлетини, влизат в обяснителен режим. И “пе-а-ри-те” на партиите, и ЦИК, и всички платени социологчета и “компетентите” и те. :)
    Сега ако можеш дай на късо двете клетки, по една във всяко копито, с което пишеш и си помисли как би изглеждала картината след следващия вот, ако гласуват всички негласували и поне ПОЛОВИНАТА от тях пуснат НЕВАЛИДНА бюлетина?

    • Кайзер Созе says:

     митьо, що не ходиш да го лапнеш на кутев, че му изстина? поля беше на смяна но и паднаха 2 зъба.

     • Димитър Великов says:

      гейзер, лапането може и да ти е първа природа, но не предлагай другите да следват примера ти. се пак еднополовата любоф не трябва да се рекламира.

 3. Иван Горанов says:

  Не знам за вас драги сънародници, но на мен ми доиде до гуша, няк’в си високопарен пуяк и неговите “поданици”да ни изпращат “ясни послания” и откровенни обиди.
  Призовавам всички, ама ВСИЧКИ Българи работещи и издържащи икономиката на тези обитаци и всеизвестни исторически грабители да напуснат гадната им страна, да престанат да им плащат данъци и да се завърнат в родината. Тук определено имаме нужда от вас.
  Приберете се и нека ние да им затворим границите и да не ги пускаме да си развяват коня по нашето Черноморие…
  Сигурен съм, че в момента, в който осъзнаят колко могат да загубят, ако се обединим и им бием шута, ще запеят друга песен!!!

  • Морфиус says:

   А калашниците по границите (случайно насочени навътре, да не избяга някой от “рая”) подарък от Путин…

  • The pope says:

   Какво те засяга какво решават в Великобритания като не искаш помощи?

   • Кайзер Созе says:

    Ти явно си от мангалите, които на това се надяваха та те интересува.

  • Гаврил says:

   Добре, спираме ги да си развяват коня, после аз те пускам теб да обясниш на хилядите хрантутници с триетажни свинеферми в Слъчев и Златни, как тая година няма да има ден дето храни :) Бива бива да нямаш грам представа от елементарни икономически движения, ама то това е просто….

  • Кайзер Созе says:

   Липсата на елементарна логика и познания по икономика в това изказване болят.

 4. Българин says:

  Mr. Cameron Premier honest and hardworking, we Bulgarians do not want aid. Want to work and to earn a living by working, not waiting for welfare! Please stop this discrimination against honest Bulgarians who you pick fruits and vegetables farms have to eat what you English!

 5. antubis says:

  Е, хубаво де, не давайте помощи – аз не идвам в Англия, за да ми дават някакви помощи. Идвам да работя.

  • Кайзер Созе says:

   Именно, за хора като теб няма проблеми. Аз ги поздравявам за начина по който си пазят държавата от разни мангали прииждащи от всякъде.

 6. ив says:

  No comment! Бъдещето на България- шок и ужас! Видео 18+…http://daniivanov.blogspot.com/2013/12/no-comment-18.html

 7. Tisho says:

  А моето ясно послание по въпроса към Камерън е:
  Ела ми го фани!
  http://www.youtube.com/watch?v=wPw0Z5CtKTs

  • Кайзер Созе says:

   На такова ниво е и цялата партия на тоя галфон.

   • Професор Балкански says:

    “Ela Mi Go Fani” – това за тоя Джемс Камерън ли се отнася бе?

 8. Vili says:

  Имаше навремето една достойна кметица на с. Гела. Та тя имаше проблем да замине с танцовия състав за англия, но все пак успя. Като се върнаха отидоха до посолството и им попяха и посвириха на ингилизите, за да разберат, че не са останали в тази държава. След това обаче, когато се опитаха англичани да дойдат в с. Гела, тя ги посрещна на края на селото и каза, че не са добре дошли, англичани в нейното село. От такива хора трябва да се поучим. Бой по пияните тикви английски, като дойдат в България да се освинват или да живеят в топла и хубава страна.

  • Кайзер Созе says:

   Цял живот ще си риеш в лайната и ще се биеш в гърдите. БУЛГАР-БУЛГАР!

   • Black Wolf says:

    Ти па кво рипаш? Да правят на острова си каквото щат, да приемат когото искат. но ние пък трябва да решаваме как да се отнасяме с тях ТУК.
    А трябва да ги ебаваме както можем. Дядо ми е трепал ингилизи при Дойран, гола вода са били. ;)

 9. Ico says:

  Ъ-ъ, какво трябва да направя за да ме регистрират на острова и да получавам от тях социални помощи?
  Щом толкоз се дърпат сигурно е ценно да получаваш помощите им?

 10. Ханку Брат says:

  Значи, циганина не можеш го уплаши, че ще му спреш помощите САМО за три месеца. Това е по-скоро подкана, че след 3-тия месец ще има помощи …

 11. Джон Ленън says:

  Циганите са си цигани по целия свят, такъв им е генотипа – не носят вина за това, но защо посягат на студентските помощи за българчетата – ето това е най-възмутителното!

 12. Арх. says:

  … Аз така и не разбрах защо е целият този абсурден рев…?

 13. стефо says:

  Ясно е, че британците имаха саката и недомислена система за социално подпомагане, която беше логично да попроменят, защото беше алогична. Въпросът е защо трябваше близо две години да ни заливат с простотиите си, за да решат проблем, който е техен, а не наш, и който са си създали сами, а не сме им го натресли ние. Вероятно защото поданиците на бившата Британска империя не могат да признаят пред себе си, че сами са объркали нещо, ами трябва да си измислят външен виновник, за да си оправят собствената грешка, без да я признаят. Падение отвсякъде.

 14. Север-Изток says:

  На Острова явно още не могат да направят разликата между българите и румънците и мангалите от тези държави! :) :)

 15. Smart_Star says:

  КАМЕРАН, ИДВАМЕ. В БУЛГАРИА СМЕ ПОД РОБСТВО, КОЕТО НЕ МОЙЕМ ДА ПОБЕДИМ.

 16. F1 says:

  На това му се вика “Бий самара, да се сеща магарето!” Не нашите са му проблемите на този неосъзнат педал. Техните си мързеливи тарикати са неговият проблем. Но не може да го каже направо. Защото са гласоподаватели.
  Демокрацията е куца работа!

  • Професор Балкански says:

   Бе незнам дали е “неосъзнат” педал, или по-скоро “осъзнат”. Обикновен дизайнер. Еврогейска им работа…

 17. Off says:

  Браво на британците…за пореден път тоталния провал на нашите оправници трябва да се оправя от чужденци…..

  Дано ни опазят и от Шенген. Моля ти се Камърън, моля ти се г-н- Рутте, спасете ни от Шенген. Нямаме пари да плащаме подслон на бежанците. Моля Ви, спасете ни от тъпите ни политици….

 18. НЕАГОРН says:

  ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ МИЛИОНИТЕ АРАБИ И ПАКИСТАНЦИ В АНГЛИЯ..И ОЩЕ ПОВЕЧЕ МИЛИОНИ ОТ ТЯХ,КОИТО ВСЕКИ ДЕН ПРИИЖДАТ КЪМ ОСТРОВА..НЕКА СТОИМ ОТСТРАНИ И СЕ РАДВАМЕ..НА НОВИЯ БРИТАНСКИ ХАЛИФАТ:)))

  • Професор Балкански says:

   …и сомалийци, етиопци и руски мафиоти, хахаха…

Leave A Comment "Камерън към българи и румънци: Спираме ви помощите, това не е ли ясно послание за вас?"