САЩ заплашиха със санкции властите в Украйна

Трима протестиращи в Киев все още са в неизвестностТрима протестиращи в Киев все още са в неизвестност

САЩ може да наложи санкции на властите в Украйна заради насилието срещу протестиращите в Киев.

Такава проекторезолюция бе представена пред Конгреса от демократа Елиът Енгел, предаде РИА Новости.

„Камарата на представителите призовава правителството на Украйна да привлече под отговорност тези, които имат връзка с насилието срещу мирните демонстранти, и да свали обвиненията от тези, които са били задържани за осъществяването на своите демократични права. Камарата призовава САЩ и ЕС да дадат ясен знак на украинските власти, че тези, които са санкционирали хората или упражнявали насилие, трябва да понесат лична отговорност”, се казва в текста й.

Резолюцията призовава украинските власти и опозицията да проявяват сдържаност и да се ангажират с диалог с оглед мирното уреждане на кризата.

“В случай на по-нататъшното използване на сила от страна на властите срещу мирни демонстранти Камарата на представителите на САЩ може да осъществи целенасочени санкции срещу тези, които са поискали използването на сила или са упражнявали насилие над демонстрантите”, се посочва още в текста.

Протестите в Украйна започнаха в края на ноември, когато президентът Виктор Янукович обърна курса на страната от Европа, като замрази преговорите за асоциирано членство, към Москва.

17 Responses на “САЩ заплашиха със санкции властите в Украйна”
 1. стакан офф says:

  !!!

  • Димитър Великов says:

   Сама така!!! Мамичката им! тия хохли недоклатени какво си мислят?!
   чашка, чое ли да четеш? я виж ко праят в другата част на земното кълбо и братята индийци как ги целиват и им се радват:
   India politicians snub US delegation over diplomat arrest – http://tinyurl.com/q8lwgzr

   • Професор Балкански says:

    Така де, по време разгонването на Окупирай Уолстрийт пиндустанската полиция не правеше ли същото? Тоя вече се самозабравиха с двойните стандарти. Евразийския Съюз също “може да осъществи целенасочени санкции срещу тези, които са поискали използването на сила или са упражнявали насилие над демонстрантите”…

    • Българин says:

     Две цингета си говорят:
     – Ма, знаеш ли дека майстор Фелацето пробвал да оди и в пиндустан. Там биле се отнасяле баш добре с такива кат него. И нали се има за професур у занаята, решил да си вади виза.
     Другото добавило:
     – Знам, дали му виза, ама кат се обарнал да си оди го спрели. Зели му я обратно. Щото докато чакал и се изпуснал и през крачололите му та долу на пода. Около него де що имало народ се изповръщал. Казале му, че в таквоз састояние не може патува. Пък той им викал: нищо ми нема, здрав сам, аналните ми сфинктери са малко амортизирани.
     И сега се праи на по-циганин и от нас. Вика, че няма да замени Филиповци и за пиндустан.

 2. Поля says:

  Камарата призовава САЩ и ЕС да дадат ясен знак на украинските власти, че тези, които са санкционирали хората или упражнявали насилие, трябва да понесат лична отговорност”, се казва в текста й.
  “В случай на по-нататъшното използване на сила от страна на властите срещу мирни демонстранти Камарата на представителите на САЩ може да осъществи целенасочени санкции срещу тези, които са поискали използването на сила или са упражнявали насилие над демонстрантите”, се посочва още в текста.

  На някой трябва ли му превод на това?

  Всъщност, аз имам едно питане.
  За осъществяване на целенасочените санкции срещу тези, които са поискали използването на сила или са упражнявали насилие над демонстрантите, дронове ли ще се ползват или въпросът ще се реши с някой Джеймс Бонд за мокри поръчки?

  • viva says:

   А що не направо бомби с обеднен уран?!?

  • Анализатор says:

   Ех бабо Поля!… Никога не е късно човек да се изложи! Точно този текст иска да каже, че САЩ ще накажат избирателно само тъпоглавата и алчна паразитна номенклатура, без това да има последици за обикновените хора. Преди около две години в Путинова Русия се разрази страхотен скандал с присвояване на осигуровки – верни на Путин хора бяха направили “хранителна верига” със злоупотреби за милиони долари. Един руски адвокат, патриот, публикува списъка на крадците-бюрократи и поведе борба срещу тях, но Путиновата администрация го смачка. Тогава Конгреса на САЩ взе решение да замрази набъбналите от злоупотребата авоари на корумпираните, както и да им забрани достъпа до американска територия. Ред “бели” държави последваха примера на САЩ. А от Кремъл се нададе смешен плач – виеха като на умряло в защита на корумпираните. Техните основни човешки права се били нарушавали по този начин. Че могат ли престъпници да имат човешки права? И защо Кремъл не помисли за тези стотици хиляди измамени обикновени хорица, а заплака за човешките права на двадесетина паразити?…
   И сега нещо подобно ще се случи с насилниците! По добре питай Румен Петов – Пикльо Фонтански защо редовно му отказват виза в посолството на САЩ… Той добре знае защо!…

   • Поля says:

    И как точно ще се случи това, тъпоглавецо? Че и кой са САЩ да решават кой е за наказание и кой – не в една суверенна държава? Вие демократите х’американски тип сте били големи раздавачи на наказания в целия свят.

 3. Наблюдател says:

  Определено събудиха умиление в мен така наречените демокрации.

 4. Елена says:

  Милите, те “ДЕМОКРАТИ”! Не им мина номерът с Украйна и сега се чудят какво, да измислят. Много им се искаше и на САЩ и на ЕС, да съсипят поредната държава: да премахнат армията, да прилапат Севастопол и Одеса /Търговският флот на страната е с тонаж 1 354 000 тона. Основните износни продукти на земеделието са зърнени храни и зеленчуци, а на промишлеността — въглища, електроенергия, стомана, машини и химически продукти./, да закрият атомните централи/4 на брой/, Да спрат изграждането на още 11 АЕЦ., Да им забранят да произвеждат жито/Житницата на Европа/, Да приватизират Мангановите рудници, Да приватизират титановото производство/ Украйна е практически световен монополист в производството на титан, и е един от водещите производители на манган, цинк и желязо. Страната е разполага с един от най-големите металургични отрасли в Източна Европа. Промишлеността произвежда пълна гама от транспортни средства — автомобили, локомотиви, камиони, самолети, космически ракети. /, да закрият Донецкия басеин, като забранят въгледобива, да изхвърлят на улицата милиони работници…и въобще, да ги превърнат в една България. НАТО, да си разположи ПРО на границата с Русия и най-вече, да сложат ръка на газопровода /Украйна разчита на Русия за близо 35% от вноса си на природен газ и петрол, а през територията ѝ се транзитират 85% от всичкия природен газ за Европа/ Високите технологии и туризмът са едни от най-бързо развиващите се сектори, и в последните години Украйна се е превърнала в 8-мата най-посещавана дестинация в световен мащаб. Е МНОГО ГИ БОЛИ, УДАРИХА НА КАМЪК!! И какво предлагат срещу всичко това: видите ли ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ, като може би на първо място стои, узаконяването на ГЕЙ браковете……

  • Анализатор says:

   Браво Елена! Като че ли слушам Моника Гьобелс-Станишева!
   Дреме им на САЩ за украинската икономика! А и то няма как да им дреме – САЩ не е диктаторска държава и икономиката не се решава от държавни администратори, а от частни независими СВОБОДНИ собственици. И от отраслите, които изброяваш, единствено добива на титан може би има стратегическо значение. Само че си забравила, че има други елементи, други материал, които го заместват. А с остарелите ядрени реактори изби рибата! Остана да кажеш, че САЩ проявяват изключителен интерес към Чернобилската АЕЦ… Направо си смешна! Че нали в момента в САЩ разработват ново поколение ядрени централи – на принципа на термоядрения синтез. Това е технология, която жалки джуджета като Путин и Станишев не могат и да сънуват дори. Забележи само как се изразявам: В САЩ разработват… А ако се отнасяше за Русия щях да кажа “Русия разработва”. Ако имаш глава на раменете си, ще проумееш разликата…

   • Veselin says:

    Защо си Мислиш че,тези реактори които САЩ тепърва разработват,в Бившия СССР на са Били разработени още преди 60 години?
    Когато Руснаците Отидоха в Космоса,,Америка Гледаше Звездите с Бинокъл.
    Може би са Отишли с Американска Совалка-А?

    • Мартин Я. says:

     Със сигурност не са били разработени, защото реакцията се състои в плазма. За да съхраниш плазма ти трябват доста сериозни магнити. Цялата процедура може да бъде много опасна ако не се изпълни по най-ефективния начин. Плюс това, успяха да извлекат повече енергия от колкото са вложили, съвсем скоро. Преди това никой не беше успявал да го направи. Цялото нещо е много скъпо в момента. Освен това, необходимите технологии за да работи тази реакция, едва през последните години ги развиваме, преди това са били само теории.

 5. Случайно минаващ says:

  Владимир Путин посочи приоритетите на по-нататъшното развитие на обществото.
  Президентът се обяви за стриктно спазване на принципите на международното право и преупреди срещу последиците от тяхното потъпкване:
  - През последно време наблюдаваме,как опитите за натрапване на други страни на уж по-прогресивни модели за развитие на дело завършват с регрес и кръв. Така беше и в Близкия Изток, и в Северна Африка, и в Сирия.
  Според него, силата на военнополитическата, икономическа и информационна конкуренция в света не намалява, а само се засилва. И по тази причина, според Владимир Путин, „никой не бива да храни илюзии относно възможността да получи военно превъзходство над Русия. Ние никога няма да го допуснем”.
  В посланието си държавният ръководител изтъкна, че Русия е готова към по-нататъшно сближаване на Украйна с Митническия съюз, ако Киев има такова желание.

  Както съобщи германският вестник разполагането на комплекси„Искандер” близо до границите с ЕС показват спътникови снимки, на които е регистрирано „двуцифрено число” ракетни комплекси.

  • Мартин Я. says:

   Това да не е от някой репортаж на Раша Тудей? :) Те там много обичат пропагандата на дребния диктатор.

 6. Нел says:

  Американското лицемерие , както винаги, в отвратително.
  Ако ги слуша човек, ще си помисли, че в САЩ милват с перца протестиращите ,а не ги бият като тъпани,че и ги обгазяват и стрелят с гумени куршуми.
  Единствената хубава новина е,че американците са най-затлъстяващата и болна нация в света.
  Бог гледа отгоре.

Leave A Comment "САЩ заплашиха със санкции властите в Украйна"