Костов подлага социологическите агенции на стрес тест

Иван Костов. Снимка: Сергей АнтоновИван Костов. Снимка: Сергей Антонов

Нека социологическите агенции да се подложат на стрес тестове за достоверност. „Лаборатория управление на рискове“ ще направи такъв анализ.

Това заяви пред bTV бившият премиер Иван Костов, който е създател и ръководител на лабораторията към Нов български университет.

Според него един от проблемите пред журналистите и обществото е, че голяма част от информацията, с която се работи, е недостоверна.

В крайна сметка социологическите агенции досега са предсказвали изборни резултати. Възможно е да се докаже кои агенции са в състояние да издържат стрес тест, каза бившият лидер на ДСБ.

По думите му може да се окаже, че има агенции, които трайно изкривяват данните, а други изобщо не могат да правят проучвания.

Три пъти протести са сваляли правителства – тези на Андрей Луканов, Жан Виденов и Бойко Борисов. Нямаме основание да подценяваме силата на протестите да предизвикат последици, включително политическа криза, каза още Костов.

По думите му протестите са се разфокусирали, нямат лидерство и не желаят да придобият политическа форма.

Костов подчерта, че ни управлява правителство с много ниско доверие, а би трябвало да е обратното – в началото на мандата обикновено доверието е високо.

29 Responses на “Костов подлага социологическите агенции на стрес тест”
 1. Драго says:

  Костов, България има нужда от Вас! Вие сте доказал се политик, умеещ да разрешава кризистни ситуации и да насочи държавата по правилен път.

  • антон says:

   На мене тоя ръждилник от снимката въобще не ми липсва.
   Хем е черен, хем краде, хем лъже повече от Кирил Рашков.

  • Димитър Великов says:

   И най-велико разбира се е пропуснато – “как ще коментирате изказването на борисов, че видите ли, държвата отива към издънване на валутния борд. а той съвсем с неудоволствие отговори, че това изказване на човек, който не може да се съсредоточи да прочете една страница текст е твръде смело и не го коментирал.”

   последните 2 минути от предаването:
   http://www.btv.bg/shows/lice-v-lice/videos/video/814154488-Upravlenie_na_riska.html

   • роско says:

    И както винаги е прав……
    Народът е изключително тъп, това коментирахме със съпругата ми след интервюто.
    Щом БСП, ДПС, ГЕРБ……… РСЗ, АТАКА, …….. Щом всички накуп плюят Костов – значи той е прав. Да, сигурно е допуснал грешки в управлението си, но нима царО, падарО и двете турски тройки ни управляват по-добре?
    Мъка.

    • трафоПОСТ says:

     роско, Борисов е не по-малко плют от Костов. И към двамата се прилага едно и също кремълско ноу-хау за дискредитиране. Това може да се види и с просто око, стига да вижда по-далеч от опорни точки и собствения си партиен нос.

     • viva says:

      Къде ще сравняваш ерудита Костов със селската мутра бе…

    • GEZATA says:

     Много точно, но за съжаление много малко хора разсъждават така!

    • Ludlustrator says:

     Роско от тоя народ ти жена ти сте най-тъпите, подкрепата на С(ДС) беше от големите градове, та например точно софиянци ли ще ги манипулира някой, бяха излъгани, но такива хора не настъпват мотиката втори път.

 2. Ludlustrator says:

  Костов искал да го приемат в Евророма, ама Мешерето рекло, наше момче Ваньо, да се покрадва и послъгва може, ама колкото Ваньо, направо си е срам и за циганите.

 3. Професор Балкански says:

  Всъщност малобройността на тия “протести”, подстрекавани единствено от опозицията, някои неуспели да да влязат в НС дребни партийки, и 2-3 западняшки посранници, само доказват, че правителството се полза с доверие. И ще си изкара успешно пълен мандат. Костича е прав само, че тия циркаджилъци “са се разфокусирали, нямат лидерство и не желаят да придобият политическа форма”.

  Страната се нуждае от стабилност, и народа го разбира. Политически авантюристи и еврогейски марионетки вече нямат шанс. “Демокрастката” риторика се девалвира. Хората искат високи доходи и ниски цени, а не еднополови бракове.

  • nasb says:

   Страхотно доверие – под 20% .:)
   А за парламента 10% доверие.
   Тези, които изготвят закони и ги гласуват се ползва с 10% доверие. :)
   Е как ще има стабилност ?!

   • Професор Балкански says:

    Така де – 20 броя протестуиращи на жълтите плочки. Много силен аргумент, че народа масово не подкрепял правителството. Вярвате ли си сами на тия глупости, или ги пишете по задължение?

  • Наблюдател says:

   Балканооглу, само да не се увлечеш и сам да си повярваш на “констатациите” дето ги ръсиш по форумите
   То и без това за някои от постовете е вече под въпрос – това дето ги е писало, наистина ли и още ли човешко същество е. Деграде, бате. Много си напреднал в развитието и всеки ден се пънеш да покажеш докъде си стигнал в помаймуняването.

 4. фрида says:

  и на мен този ром не ми липсва, този раздаде предприятията на комунист. елит и остави държавата
  като разграден цигански двор, както приляга на етноса му

  • Мара says:

   Фрида, бяла, чиста българко (или арийко), на мен този човек много ми липсва, защото е умен и направи толкова за България в последните 20 години, колкото другите политици успяха да разрушат. Ама сме толкова глупави, че си заслужаваме тези, които сега ни управляват, за срамота на Европа и, за съжаление, на внуците ни, които ще се чудят на акъла и на простотията ни!

   • Ludlustrator says:

    Маро, Маро, тебе нещо те напънал селският бик, та говоренето ти е със задните части…

  • Нора says:

   Но мутрата Борисов ти липсва, нали?! Е, за това живееш толкова добре!

 5. Димитър Великов says:

  “Костов подчерта, че ни управлява правителство с много ниско доверие, а би трябвало да е обратното – в началото на мандата обикновено доверието е високо.”
  Каза всъщност, че най-силното хапче за едно общество – изборите е взето твърде късно и не може да подейства, така както очаква обществото. С това всъщност обясни ниския рейтинг на правителството в началото на мандата му.
  Бе какво има да преразказвам, ей го тук, който иска да цъка и да гледа
  http://www.btv.bg/shows/lice-v-lice/videos/video/814154488-Upravlenie_na_riska.html

 6. Hater says:

  Някои изпитваха и продължават да изпитват огромен ужас от евнтуален тандем Борисов -Костов. Затова и направиха всичко възможно да дискредитират Костов. Сега иде ред на Борисов.

  • Ludlustrator says:

   Що тага бе Лъвар, нали Черен Ваньо се надупи, даже цветя носи на Тиквеника, та кой точно изпитва ужас…

 7. фрида says:

  …не се палете Мара
  Костов създаде олигарсите, които в момента управляват…

  честно казано на мен също ми липсва само една шипка наивност, за да продължавам да вярвам на притчата за големия държавник Костов

  надявам се, да се отървете от наивността си и да разсъждавате по-обективно

  P.S бяла съм и наистина съм част от арийската нация (вече 10 години) затова и разсъждавам трезво, без емоции

  • ВГ says:

   Мале, мале! Ти си по-голяма от Костов, ма. Само за Третия Райх си!
   С високо чело и правилен череп, а?

  • Нора says:

   Наивниците, Фрида, вече са на изчерпване! Внушенията ви си губят силата, защото по петите им иде Историята, – майката на всички науки и тя ще отреди всекиму полагащото се място! Ще се разбере и кой създаде олигарсите – дали беше Костов или вашите червени другарчета дето сръчно гепиха първо банките, след туй през тях си раздадоха необезпечените кредити ОТ НАШИТЕ ПАРИЧКИ, в това време други ваши другарчета източваха държавните предприятия заставайки на входа и на изхода, под благосклонния поглед на трети ваши другарчета, които уж ги управляваха от името на държавата и т.н и т.н…. Достатъчно е само да погледнеш ОТ КОИ СРЕДИ СА ДНЕШНИТЕ ОЛИГАРСИ и ти става ясно! Колкото до Иван Костов – той успя да извади ограбената ни ни от вашите другари държава от кризата и да проведе смели реформи – бих казала – ЕДИНСТВЕНИТЕ реформи към пазарна икономика, но другарчетата ви се съюзиха и го събориха от власт, именно ЗАЩОТО НЕ РАЗБОТЕШЕ ЗА ТЯХ! Ако не беше така, и до днес щяхме да го гледаме от зори до здрач по телевизиите и НИКОЙ нямаше да говори за него лошо, камо ли да отбелязва тена на кожата му като тъмен! Бъди сигурна в това и не се хаби по-вече защото триковете на олигархията и мръсните й медии вече не са тайна за никого! Я виж Нада, дето цял живот “работи” за единение на десницата, ама само преговаря до последния момент и тогава изчезва, – при Кеворка каква хубавица я бяха издокарали, а днес случайна камера показа каква е бабичка! Нали така?! Така, че айде стига с тези изтъркани номера!

   • Ludlustrator says:

    Наивниците се изчерпаха още по средата на управлението на Червен Ваньо, Костов имаше повече власт от Тоше, а и най-важното подкрепата на силни и можещи хора, а те искаха само “правилата на играта”, но много бързо блесна червеният му задник и ограбването на държавните предприятия може да се преживее, на той разруши зараждащата се средна класа, бъдещото гражданско общество, тези хора не могат да бъдат промити, а са на принципа “По делата им ще ги познаеш”, останахте една шепа клиентелисти и само с врътки на БКП, Реаниматорският блок може да влезне в Парламент, за цвят де.

    • Нора says:

     Лъжеш съзнателно, нали?! Или си глупак?! По времето на Костов българите смело се втурнаха да разработват свой частен бизнес, имаше надежда и икономиката тръгна нагоре. Както е след всяка смислена реформа ръстът се задържа около 10 години и тъй-като след Костов РЕФОРМИ НИКАКВИ, само стойки пред телевизията и тайни срещи по чуждоземни яхти – сега вече сърбаме тая попара. И ако не се огледаме, да видим КАКВО СТОРИХА ТЕЗИ, КОИТО СЕГА ВЕЧЕ СА ДАЛЕЧ ПРЕД НАС, и ако не осъзнаем, че прекъсването на реформите с идването на царчето и последвалите го грандомани на власт са ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ДНЕС ДА СМЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕВРОПА ПО СТАНДАРТ НА ЖИВОТ, никога няма да се оправим. То е като да отидеш на лекар – ако не ти поставят вярна диагноза, болестта се задълбочава! Но какво да говорим – някои още хълцат за времената на бай Тошо и реват, че са им затворили хубавите заводи, чиято менте продукция вървеше САМО НА ПАЗАРА НА СИВ! Само че СИВ вече го няма и за това не е виновен Костов, нали?!

     • Ludlustrator says:

      За глупак, определено съм глупак защото бях един тези който докараха с активна позиция костоваците (точно, точно ДС силоваците), защо не се проведе ЛУСТРАЦИЯ, та дори закона Панев бе махнат (не от това правителство де), ми просто, като къпан милиционер, цялото С(ДС) ръководство беше и си остава комунделна сган.
      Да влизам в подробности какви поразии в дългосрочен план нанесоха костоваците е излишно, но само модела Кремиковци със заложената схема за държавни дотации е нанесла поразии за над 10 милярда, за БТК ДойчеТелеком даваха за 60% без инфраструктурата даваха 650 мил. (е Царо гепи БТК 100% с инфраструктората за 200 мил.), аме не няма да се продава а иначе стъпването на Дойче Телеком щеше да дръпне ИТ пазара много напред.Полският дълг от 150 мил., че нямаше БНБ да обслужи дълга, но иначе приятелчето Стойчев за това гушна 10 милиона че и повече.

      Много пъти го казвам и повтарям на клиентелистите костоваци че сте тъпи колкото боковите тикви, не КГБ, ЦРУ или МОСАД, а прецаканите камили няма да позволят този идиотизъм да се върне, защото ако до вчера сме убеждавали по 100 човека да гласуват, сега не ни е никакъв проблем да убедим 1000 да не поглеждат към С(ДС).

   • GEZATA says:

    Браво! В десятката…

 8. jana says:

  Хайде Костов,крепи си лабораторията към НБУ и разобличавай корумпираните социолози,журналя,
  политолози/впрочем то има ли други?/,ама не забравяй и ти да минеш едно тестче…

  • Ludlustrator says:

   Та къде да бъде на друго място ако не в АОНСУ/НБУ, висшата партийна школа, заедно с “професор” Дайнов, може да си спретнат и лаборатория Кашпировски.

Leave A Comment "Костов подлага социологическите агенции на стрес тест"