Борисов се оплака, че го подслушват

Бойко Борисов със симпатизантки в Пловдив. Снимка: ГЕРББойко Борисов със симпатизантки в Пловдив. Снимка: ГЕРБ

Службите масово подслушват телефоните на политици от опозицията, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив. 

„Те сега искат да си откупят време, за да може повече да крадат. Контрабандата расте. Румен Петков им го каза. Първанов им го каза. Подслушват телефоните. Искам да ги предупредя, Йовчев и Писанчев – да не го правят, защото няма да могат да се оправят после. Подслушват наред. Само че ги пускат през други градове да ги правят, където не знаят, и правят такива номера.  Да не го правят; това е моят най-приятелски съвет към тях. Да подслушваш лидери на опозицията, е тежко нарушение в цял свят. Много тежко нарушение”, каза Борисов, цитиран от “Фокус”.

„Лютви Местан каза, че ще излизат и други записи; аз, на мястото на Прокуратурата, щях да го викна, и да го питам, откъде знае, че ще излизат и други записи. И понеже знам каква е технологията; подключили са телефона към някой друг телефон, ще източат някой разговор, пак личен, и ще го пуснат в обръщение”, каза Бойко Борисов. 
„Масово събират данните на протестиращите. Искам да попитам Йовчев и Писанчев – кога ще извикат Станишев и Местан на разпит? Защото двамата през февруари казаха: Единият – идете си с мир, иначе ще стане по друг начин. Да го питат Станишев – какъв е другият начин. Местан каза, че ще излизат и други записи. Той откъде знае”, каза Бойко Борисов.

“Много ми е странно, и интересно дори, как всички медии, ежедневно, се интересуват – какво ми е мнението за депутатите, напуснали Парламентарната група на ГЕРБ, а сякаш потъна вдън земя темата за Христо Бисеров”, каза още лидерът на ГЕРБ.

„От ДПС се отлюспи зам.-председателят на партията. Зам.-председателят на българския парламент. Дясната ръка на Ахмед Доган. Ключова фигура. Председател на комисия от ДПС. Сякаш – това не е тема. Истински се интересувам – какво става с отлюспения депутат от ДПС – Бисеров? Или като бяха предупредени, и той напусна, всички разбират, че това е само игра”, допълни той. 

Борисов направи и прогноза за икономическото развитие на държавата следващата година, която вещае отчайващо положение през март 2014 г.

“В момента вече правителството е с един милиард лева назад в събираемостта. Всеки месец ще спират да плащат по нещо, докато парите в хазната свършат.

Според финансистите, месеците март и април са най-тежките. Затова ще трябва да се взимат пари от резерва. Ако това стане, ще съборят валутния борд и ще настъпи инфлация”, обясни бившият премиер.

По думите му единствената цел на това правителство е да се бави, за да си откупи време, за да откраднат повече.

“Когато ГЕРБ беше на власт има строителство – ГЕРБ строеше магистрали, детски градини, училища. Сега има само харчене на пари, задължения и фалит на държавата. Затова хората трябва да избират или да има магистрали и, или фалит на държавата ни”, обобщи Борисов.

5 Responses на “Борисов се оплака, че го подслушват”
 1. Нора says:

  Както винаги – тъпня след тъпня! Управлението на държавата от този човек е обида към нацията!

  • Who knows says:

   Защо, не е ли прав? Или е по добре да въртим едно и също години наред… доста простовато!

   Научи се да уважаваш противниците си! Другото е признак на слабост!
   Но червените стратези само това си знаят…

   • Професор Балкански says:

    Тиквоча, едноличен собственик на Първа Частна Банкянска Партия ГРОБ (Граждани за Обратно Развитие на България) сипе мъдрост след мъдрост. Умен човек. Респект.

  • todor says:

   та те не подлушват кратуня – те подслушват опозицията !
   кратуня си е тъп комунист, какво могат да научат от него ?

 2. крокодил says:

  Какво може да се очаква от наглата банкянска тиква?!

Leave A Comment "Борисов се оплака, че го подслушват"