Бареков похвали кабинета за „Южен поток“ и 7-и блок на „Козлодуй“

Николай Бареков и Мария Капон, Снимка: Ивайло АневНиколай Бареков и Мария Капон, Снимка: Ивайло Анев

„За четири години предишното управление не направи нито една сериозна стъпка в нито един енергиен проект. То ще се запомни с няколко провала в тази област. Това правителство, което е така критикувано – и то според мен с право – за 6 месеца работа под натиск стартира два мащабни проекта – „Южен поток“ и седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“.

Това заяви днес основателят на Гражданско движение „България без цензура“ Николай Бареков по време на организирана от него кръгла маса за проблемите в областта на енергетиката. Днешният форум е част от инициативата на Бареков „10 разговора за България“. На дискусията присъстваха председателят на Единната народна партия Мария Капон, Димитър Абаджиев – представител на България в проекта “Набуко”, инж. Христо Грозданов – катедра “Пътища” в УАСГ, Петя Силвестрова от ПП “Земеделски народен съюз”, д-р Петър Славейков – ръководител катедра ‘Регионално развитие” в СУ и др.

Според Бареков бившият премиер Бойко Борисов тенденциозно „политиканства на гърба на българската енергетика“, което, според журналиста, е неадекватно на фона на свършеното от предходното правителство в областта.

„На този фон ми направи много неприятно впечатление на един бивш премиер в „Панорама“ (Бойко Борисов – бел. ред.), който, едва ли не, ни обясняваше, че тези проекти няма да станат и само той би могъл да ги реализира“, посочи основателят на Гражданско движение „България без цензура“.

„Един български политик от дясното пространство преди време по повод дебата за АЕЦ „Белене“ каза, че според неговия анализ нови енергийни мощности на България не й трябват, защото след около 20 години потреблението на ток ще е спаднало. Това означава, че ние ще бъдем по-бедни, по-болни, по-намалели и по-отдалечени от останалия свят“, анализира Бареков.

25 Responses на “Бареков похвали кабинета за „Южен поток“ и 7-и блок на „Козлодуй“”
 1. зорница says:

  Думите на барека са по-скъпи от злато.

  • Лоли says:

   A чии други, я докладвай, изглеждаш ми обучена до крайност?!

 2. Сит Лорд says:

  Признанието топли!
  хахаха
  айде сега да почне трол контрол

 3. nasb says:

  Друго си е да получиш подкрепа от един виден икономически и енергиен експерт, като Бареков.
  Едни съмнения ме бяха налегнали около прозрачността и целесъобразността на проектите, но сега вече се разсеяха. :)

 4. Аделина says:

  А, направи предишното управление много сериозни стъпки по отношение на енергетиката. Имаше период, в който Бойко на ден по два пъти се изцепваше, че ту ще строим “Беляне”, ту няма да я строим. Че и някакъв инвеститор доведоха, ама той не знаеше, че ще инвестира в АЕЦ, а май и в България….

 5. Bastor says:

  Тоя не закъсня с 40 минути, ама с 10+ месеца….

  А тези проекти наистина никога няма да се случат – просто ще ги строят с “години” и заеми, докато източват пари както винаги.

 6. AZ says:

  Щом се строят проекти полезни за руската енергийна мафия бареков ще хвали разбира се…

  • Аделина says:

   Къде пък видя руска намеса тук? Избраха американска фирма за изграждането на АЕЦ-а…

   • кйкйкй says:

    Която ще зараеждаме със скъпо руско ядрено гориво, руският южен поток, убиване на зелената енергия за да сме задължени да купуваме руски ресурси,оплюване на Борисов за дето не се е подчинил на император путин, оплюване на европа да за ни хлъзнат към северно сибирската империя.

    • Аделина says:

     Откъде пък съчини тоя сценарий? И хайде да не жалим Борисов, че той през ден щеше да я строи, после пък не. Там никога не стана ясно каква му е позицията по въпроса.

   • Сит Лорд says:

    въобще тая глупост с аец-а ще излезе през гъзовете на народонаселението.
    абе един дребен въпрос имам – след като в украйна вече не искат да складират наши радиоактивни отпадъци ние къде ще ги копаме?

    • nasb says:

     Е как къде ! В задния си двор.
     Изграждаме хранилище за милярд , слагаме по един на смяна пенсиониран военен на минимална заплата да пази и се получава ето тази цифра за заплати :
     700 000 000 г.*12 мес.*340 (мин. р.з.) *3 (бр. служители за 24 h) = 8 568 000 000 000 лв.
     Без пари.
     Ако отчетем, че тия тримата ще имат поне 10 началника ….

 7. кйкйкй says:

  Единствената цел на барековото съществуване е да плюе по Бойко/

 8. професор Балкански says:

  ВНИМАНИЕ, ТЪРСЯ СПОНСОР ЗА ПОНАТАТЪШНИТЕ МИ ПУБЛИКАЦИИ ТУК А МОЖЕ И В ДРУГИ МЕСТА КАТО ПУБЛИЧНИ ТОАЛЕТНИ, ТУРСКИ КЕНЕФИ И ДР …. ИМАМ ДОБЪР ПОЧЕРК,НОО ОБИГРАН ЖЕСТ В МАЦАНЕТО НА КАФЕВИ ЗАПЕТАЙКИ ВУРХУ ПОДЛОЖКИ ОТ БЕЛ ФАЯНС, ДОБРИ КУМАНИСИЧЕСКИ ПОЗНАНИЯ И ПРИВЪРЗАНОСТ КЪМ СЪВЕСКАТА ИДЕОЛОГИЯ И ФАШИСКО СВАЩАНЕ ЗА СВЕТО, ЗАПЛАЩАНЕ – ПО ДОГОВАРАНЕ

 9. c says:

  Капон, и ти ли се предаде на парите на Цв. Василев? Скачането ти против Белене май беше напразно, за да се прегърнеш с Капутко

  • Аделина says:

   На мен ми харесва, че Бареков не се дърпа от хора-специалисти, които са принадлежали към други политически формации, само заради партийния принцип. При това е дал думата на хора, които разбират от въпросите на ядрената енергетика. И отдавна трябваше да се направи подобен форум, защото референдумът по въпроса претърпя пълен крах с това ще има централа, няма да има…

   • Лопе де Вега says:

    За капонката ли става дума, че е виден специалист по енергетика? Щото при другаря цар беше специалист по всичко и най-паче по празното и безкрайно дрънкане. Умира от яд, че се измами с оня шашкънин, та не можа да се намести завинаги у политиката. Сега не на дудука, ами и на янето сигурно ще се навие, само да е на власт.

 10. Север-Изток says:

  Дудук, ти кога взе да разбираш от енергетика?! Нещастник… айде у лево.

  • Аделина says:

   Като ти повече разбираш, направи ти кръгла маса и покажи, че знаеш повече.

  • Лоли says:

   Що ти енергетик ли си, улевистия?! Или си типично в БГ стил, дупки пробиваме всякакви?!

 11. stray dog says:

  Чакайте сега, бюрека нали уж подкрепяше Украйна и про-западните сили там? Даже е дал на своя подчинен “поп” (дето почти всеки ден раздава свещи на протеста пред НС) едно украинско знаме да размахва. А пък “Южен паток” по своя замисъл е анти-украински проект — самият Путьо не крие, че целта му е да заобикаля Украйна.
  Е как можеш едновременно да подкрепяш Украйна и “Южен паток”? Т.е. можеш, ама трябва да си шизофреник. Или да смяташ хората за пълни глупаци, които ще ти се връзват на всички манипулации…

Leave A Comment "Бареков похвали кабинета за „Южен поток“ и 7-и блок на „Козлодуй“"