Строителството на завода за боклук пак се бави заради жалба до ЕК

Боклукът на София. Снимка: БГНЕСБоклукът на София. Снимка: БГНЕС

Жалба, изпратена до Европейската комисия, бави подписването на договора с избраната фирма – гръцкото обединение “Актор-Хелектор”, за строителството на завода за боклук в София.

Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на проектобюджета на Столичната община за следващата година.

Тя напомни, че няма законови пречки да не бъде подписан договорът, но ще изчака становището на комисията, за да се изчистят съмненията и е убедена, че това изчакване няма да доведе до загубата на 200 млн. лв., които бяха отпуснати по Оперативна програма “Околна среда”  за завода.

Жалбата до ЕК е пусната от единия от загубилите кандидати - испанско българското обединение ВСМ-СПХ. То оспорва опита на гърците в строителството на такива съоръжения.

По този повод Столична община е потърсила нови доказателства за изградените обекти от “Актор-Хелектор”, както и становище от Брюксел и Министерството на околната среда и водите (МОСВ), че няма пречки за подписването на договора.

По план заводът за боклук на София трябва експериментално да заработи от началото на 2015 година.

4 Responses на “Строителството на завода за боклук пак се бави заради жалба до ЕК”
 1. РАЗКОНСПИРАТОР says:

  Айде Польо, ковро транссекскуална, айде Митьо селски тарикате, айде КУРекторе долен шимейле, айде Бакалски дърт анален партизанино, айде кутевата дружина, опорните точки няма сами да се трансформират в коментари! Айде дебили посрани, айде песове с фесове! Айде лайте и вийте на умряло, айде формирайте обществено мнение, че е скъпо на партията всеки път да плаща за влакови композиции от Делиормана, Куклошарски му писна да се снима само със мургави гласоподаватели дето името му не знаят, Айде цвилете за Сорос, Боко, Цвъко, Пашата, Ватикана, илюминатите, билдербергите, тамплиерите, Прокопиев, Безуханова, Обама, Меркел, Бенджи, Закс и Звездния принц.
  Айде чакаме за демопедерасите, урко-орко, айде чакаме химните за Матушка Русь, за великия СССР(2), разяснете ни за гнилата Европа, за капитализЪма и империализЪма… Айде 3,2,1 СТАРТ!

  • Димитър Великов says:

   :( :( :( :(
   изтреща, бомбажа изгърме, капачките му се раздуфа и те ти на – оака форума.
   остана сал един буркан омния…
   r.i.p.

   • РАЗКОНСПИРАТОР says:

    Толкова си духовит, сигурно с това си грабнал Лютфи на интервюто :)

    Но за сметка на това не си много умен и пак си се объркал, тва дето гръмна беше на сестра ти тапата, изхвърча като Йовчев от изискан ресторант..

    Извинявай ако съм те разочаровал…

   • Професор Балкански says:

    Щом го търпят админите от OFFnews да поства копи-пейст един и същ текст по 10 пъти, значи е “техен” съидейник. Подозирам, че под много от тия никове тук пише просто дежурния редактор от сайта.

Leave A Comment "Строителството на завода за боклук пак се бави заради жалба до ЕК"