Ранобудните студенти: Нямаше да нахлуем при Йовчев, това би било вандализъм

Протестиращи блокираха Цветлин Йовчев в Клуба на архитекта Снимка: НорешарскиПротестиращи блокираха Цветлин Йовчев в Клуба на архитекта Снимка: Норешарски

Нямаше да нахлуем в Клуба на архитекта, където беше вътрешният министър Цветлин Йовчев, това би било проява на вандализъм. Това заявиха пред БНР представителят на Ранобудните студенти Илиан Русев.

Демонстранти блокираха в събота министър Йовчев, докато се намираше в ресторанта на улица „Кракра“ в София. Блокадата започна около 20.30 часа. Няколко десетки души, главно младежи, застанаха на входа на ресторанта. Първоначално персоналът успя да удържи демонстрантите да не влязат в клуба, след като те задърпаха вратите.

Около 20 минути след началото на блокадата, част от демонстрантите нахлуха във фоайето. Наложи се намесата на полиция, която ги изтласка извън двора на Клуба на архитекта.

Никой не понечи да влезе вътре, въпреки че вероятно можехме. Искахме той да дойде при нас, за да има диалог, посочи Русев.

Ситуацията ескалира заради агресията от страна на полицаите, които започнаха да изблъскват мирно стоящите хора. Имаше много хора, които бяха притискани в коли и стени от полицаите, без да има нужда от това. Протестиращите започнаха да отвръщат и това нагнети допълнително обстановката, категоричен е Русев.

Окупацията на Клуба на архитекта беше абсолютно спонтанна. Бяхме пред парламента, когато се разчу, че Йовчев е на улица „Кракра“, затова отидохме веднага, допълни студентът.

Ако вътрешният министър беше излязъл при протестиращите, най-вероятно щяхме да му поискаме оставката, вместо да водим диалог, коментира Илиан Русев.

69 Responses на “Ранобудните студенти: Нямаше да нахлуем при Йовчев, това би било вандализъм”
 1. невярващ says:

  На “ОРКИ” и ПЕДАЛИ вяра нямам.

  • Bastor says:

   Е Йовчев няма доказвателства да е хомосексуалист.

   Но думи като Орк, Родоотстъпник, Предател, Лъжец и т.н. много му отиват.

   Главно, защото са факти.

   Който не вярва – с удоволствие мога да го снабдя с видео материали.

   • Поля says:

    “Днешните демократи (професори, преподаватели и политици) дадоха пълна индулгенция на комунистите за техните действия в църквата Света София и на други места по време на царизма. В крайна сметка и тогава и сега група хора не харесват управлението и изпозлват тероризъм за форма на налагане на своята правота.”
    (коментар от нета)

    • РАЗКОНСПИРАТОР says:

     Свършиха опорните точки и почнахме с плагиатството? Польо, жалък транссексуален индивиде… жалки са напъните ти за кръгова отбрана и прикрване на амбразурата с недъгаво ти телце. От тук нататък квото и да кажеш, ако ще най-голямата истина да е, никой няма да ти вярва. Съдбата на лъжливите овчарчета.

     • Поля says:

      Плагиатство е да си присвояваш нечии писмени разсъждения (и още куп авторови неща) и да ги публикуваш от свое име. На текста горе, поставен в кавички, му се казва цитат, неграмотнико.

      А от тук нататък … а бе кой изобщо те търкаля в калабалъка?
      Аман от толкова тъпи опити за внимание!

     • Професор Балкански says:

      Бе щяха да нахлуят, ако не беше дошла полицията. Аз точно на това се надявах. РанобЛудните протестУиращи Шорошомолци от Тиквендюгенд да нарушат грубо закона и полицията най-накрая да вземе твърди мерки срещу тях.

    • Machiavelli says:

     Много ви е плитка пропагандата Поля да сравнявате терористите от атентата на Света Неделя и днешните студенти – знаете ли само колко хора са загинали при този атентат или за вас като ислински комунист човешкият живот няма никакжа цена.

     • Поля says:

      Да, знам. Но това не променя факта, че методите на действие и на едните, и на другите са аналогични, а омразата – идентична.

    • bo says:

     МНОГО НИСКО ПАДНА, ПОЛЬО :-)

  • Minko says:

   Човек да няма вяра и на себе си днешно време …

   • Димитър Великов says:

    Що? Ти да не би да си “посягаш” тайно? :)

    • Balkaanalski says:

     Митьо, бий си една тъпанарка за здравето на министър Овчев

     • Димитър Великов says:

      Тц! Мисля да взема да мина пак 1-2 протестърки. Напоследък младото агнешко ми се услажда повече. Толкова жар и плам има в тия 19-20годишни.

 2. Поля says:

  То и хвърлянето на запалени факли по Народното събрание е вандализъм, но го нправиха снощи.
  Та кой точно би повярвал на думите на тия лумпенчета?

  • РАЗКОНСПИРАТОР says:

   Вониш на прогнила позитанска мърша, а в устата ти плуват малки, бели, опашати позитанчета. Скоро ще ви къпем в олио, а после ще ви плакнем със студена вода.

   • Поля says:

    Хаха, опита се да се изкаже един канален плъх.

    Ше… ама в някой друг живот, нищожество… :)

 3. shadow says:

  Отвратителна постъпка отвсякъде! Много се изложиха младите и красивите, които се оказват и невъзпитани. И като са толкова будни граждани, да ходят да следят убийците и изнасилвачите, които са на свобода, и да им дюдюкат на тях.

  • Machiavelli says:

   Да, точно така, например братя Галеви и убиеца от Соло дето съшо изчевна – да вземат студентите да ги търсят, че Йовчев явно не може да се справи защото това не му влиза в опорните точки.

   • Поля says:

    И защо Йоовчев трябва да гони тези, които изтърва (и то в чужбина) Цветанов?

    • РАЗКОНСПИРАТОР says:

     И убиеца от Соло ли го изтърва Цветанов? Бисеров също. Я пак погледни в опорните точки кво пише, ковро позитанска.

     • Поля says:

      Я ти пак погледни кога е пуснат да си седи дома.

      28.12.2010
      “Илиян Тодоров, който прекара година и осем месеца в затвора, бе пуснат под домашен арест”…

      Явно курвенската ти природа не ти два мира все друг да е виновен, а?!

     • Balkaanalski says:

      поля-троля, без повече коментар

     • Димитър Великов says:

      Бомбаж, как майсторски ти го харзулна Поля. Опря ли в сливиците? :D
      Дейба кухата лейка си! То не е само да мелиш като станимашка воденица. Аре заюсвай плъх непросветен, че утре си първа и си от 5ч на пост с метлата. Не се помайвай като евреин на петъчен пазар.

    • куче еднооко says:

     Цветанов ги изтървал.

     А Йовчев като председател на ДА “Национална сигурност” къде спа?
     А сестра Галева да я споменавам ли?

     • Поля says:

      И откога ДА “Национална сигурност” се занимава с криминални прояви?

      А за сестра Галева… ами спомени я, ама с накакво доказателство, щото от празни приказки ни дойде до гуша.

  • Йовев says:

   На МВР е работа да следи престъпниците , а не да събира един полк хора да пазят кариериста ,отстъпник министър. А тая Поля по горе е комунистическа пачавра явно

   • Поля says:

    Това що не го сподели с Цветанов, когато му беше времето, помиярче? Ами сега се отлайваш чак, когато ти развързаха каишката?

 4. Иван says:

  ГЕРБ и реформаторите – на върба сряда, драги младежи!

 5. Стефан says:

  Тоя министър започва да дразни и мене. Вече не е ли работа на полицията да озапти табунчето невменяеми лица, с неизвестни намерения и цели? Или ще чакаме, докато утре всяка група хулигани, крадци, убийци, други, започнат да правят всичко което им скимне, оставайки недосегаеми за закона и обществения ред, с единственото, но напълно оневиняващо обстоятелство – докато са трошели и крали нещо, те са викали “оставка”?

  • Ivan says:

   Разбойниците са в Парламента другарю.

  • nasb says:

   Абе Стефчо, абе смешнико, къде слагаш такива определения и епитети на тези деца бе. Крадците са менторите ти. Тези, на които се кланиш до земята.

 6. иван says:

  и тия почнаха с номера но боко кратуната – не ме гледай какво правя, слушай ме какво говоря…

 7. иван says:

  а по вратата блъскахме защото искахме да излезем..
  пак са пушили кофти трева

 8. арх. says:

  За миг са долетели 200 полицаи. Държали са се недопустимо грубо със студентите; били са ги, хвърляли са ги на земята, влачили са ги, блъскали са ги по колите. А вътре – Йовчев с Данчо Ментата. Забранили са на продавачите на магазините наоколо да ги затворят! Това е разказ на очевидец, съсед на Дома на архитектите.

  • Поля says:

   Алооо, CNN, защо спите, бе? Как може да изтървете такъв екшън???

   А Иво Божков с камерката как изобщо е пропуснал това шоу? Язък! Точно когато са упели да предизвикат полицията и никой да не го заснеме?! Срам и позор!

  • Невена says:

   Ето така се действа в държавите, към които се стремим и които даваме за пример.
   https://www.youtube.com/watch?v=Cl_iutoQPvY

 9. A tova kakvo e? says:

  ” Първоначално персоналът успя да удържи демонстрантите да не влязат в клуба, след като те задърпаха вратите.” ???

 10. Wili says:

  А бе, Йовчев, трябва ли някой „ранобуден” да убие „случайно” някого в суматохата, че да озаптиш като вътрешен министър тая активирана тълпа, която се вихри незаконно из софийските улици?!

  Докога столицата и държавата ще бъде разигравана в “телевизионна революция”, заради комплексите на Борисов, раформатори, прокопиевци и всякакви „интелигентни” „иветки”, които не престават във Фейсбук да пишат налудничави призиви, достойни за психиатър?!

  Защото следващия път на някого няма да му издържат нервите и ще се поддаде на провокацията, когато някой си “ранобуден” малоумник му се изсипе в чинията в някой ресторант, в който е влязъл пък някой, който не се харесва на “иветките”. И ще му строши физиомутрата, а телевизиите ще опищят орталъка как “революционерите” са малтретирани.

  Крайно време е, Йовчев, да покажеш, че си мъж. Иначе мястото ти е – при шофьорите в ДАНС.

 11. Манол Глишев says:

  Пълни глупости. Естествено, че щяхме да нахлуем (и го направихме). Не знам що за “представител на Ранобудните” е този непознат за мен човек, но там имаше най-различни протестиращи. Пък и на практика самото освиркване на министъра тръгна от Иво Динев, който определено е представител на Ранобудните. Тъй че я стига детински разграничавания. Да върви по дяволите цялото сегашно правителство, а всякакви Мрежи, Ранобудни и прочие да се обединяваме и да го сваляме с каквито средства можем. Друго няма.

  • Боби says:

   И що не на нахлу бре, Глистев? Нямаше под ръка кетчуп да си намажеш муцуната ли?

   • bo says:

    Нямаше, ама има достатъчно мозък, за да не ти отговаря на безумния ти коментар, базиращ се на точки и запетайки!!!

   • Димитър Великов says:

    Боби-ии-иии, разсмя ме човеко!
    хайкуписецът мазол, намазан с кетчуп :D

 12. Боби says:

  Ако шепата ръкоблудни бяха спретнали тази акцийка на който и да е министър в друга държава, полицията моменталически да им е свалила розовите шортичи. Кажете “тенкю” на Йовчев, че ви търпи бре!
  ПП На Йовчев повтарям, понеже схващате бавно, не на кандидата за държавни и европейски кинти Йончев от овченюз!

  • bo says:

   тенкю, малоумен трол!

  • primeone says:

   А бе гай смотан, нали се сещаш, че горе съм сбъркал една дума, за теб е най9добре да ходиш в Северна Корея, там обезглавяват. Ако беше малко по-образован, най-вече по европейска история, а не Путиновска, изобщо нямаше да изтресеш такава глупост.

 13. тия says:

  дето били новите моралисти, кога ще тръгнат по апартаментите да провераяват, дали некой от праителството не се крие там и с мирни средства да почнат да разпитват до стената скритите там подръжници на правителствто. А след това дай боже, като се доберат и до законно притежавани огнестрелни оръжия за мирно протестиране, да разстрелват по бързата процедура наред из ресторанти, магазини и жилищни блокове враговете на протестърския бунт…?

  • тия says:

   пропуснах даотбележа, че естествено ще го правят във вид на патрули от по двама или трима ранобудни граждани облечени в шнели, тук таме и някоя кожена тужурка шинели и ленти на ръката с жълтия юмрук…:), парабел в ръката и пушка с щик…може да съм изпуснал някоя подробност…

 14. Жеко Иванов says:

  “Що е вандализъм и има ли той почва у нас” – издателство на”Галя ,Ивет , Цветелина и со ” ЕООД -разпространение във всички клубове на “Отворено общество”.

 15. Алекс says:

  Всички позитански труженици ли сте на пост днес? Чета ви “личните мнения” по опорни точки и се чудя какво трябва да му се случи на човек за да изпадне дотам да си продава разум, съвест и достойнство.
  Държавата е разкъсвана от безмилостни хищници, но това не повод за притеснение според нашата “група възмутени граждани”. Не, те са “искрено” потресени, че след шестмесечни ежедневни мирни протести, гаври и подигравки от страна на държавата, безкруполни лъжи и демонстративно погазване на закона от министъра на МВР, хората не са спазили добрия тон. Какъв точно e етикета за общуване със социопати, “уважаеми независими граждани”? Каква може да е реакцията в едно село, когато го нападнат мечки-стръвници, защото това именно е ситуацията у нас? Много скоро и тези, които днес са по домовете си ще си дадат сметка, че вече няма накъде и ще излязат да се защитят – дано само дотогава да не сте преминали точката, отвъд която търпението и хладнокръвието да са тотално изчерпани и единствените възможни решения – радикалните.
  Интересно ми е, къде ще сте тогава вие със спастрените жълти стотинки, заучени опорни точки и осакатени душици?

  • Поля says:

   А да “лекуваш” държавата със социопатки действия на група лумпени в интерс на други безмилостни хищници и да се възмущаваш, че не повечето хора не го одобряват, е морално и по-малко опорноточково? Хайде холан!

   “Чудя какво трябва да му се случи на човек, за да изпадне дотам да си продава разум, съвест и достойнство” в подкрепа на подобни “мечки-стръвници”, скрити зад действията на стадо налитаци с рогата напред… хайде нека е… телета.

   Всъщност, основният ви проблем е, че не можете да разберете, че не сме позитански труженици. Тази ви заблуда ви докара до тук – вече 70-80% от българите да не харесват протестърите, водачите им и поддръжниците им (което на моменти е едно и също, май на много чести моменти). Но вие продължавайте да вярвате, че всички против са все от Позитано или им плащат от там. Така сами си прокарвате пътя към дъното, без дори да си давате сметка защо сте се запътили натам.

   • nasb says:

    И как ги определи тези 70-80%, а ?
    Има подкрепана на настоящия парламент м/у 10-20 % (в различните проучвания), а пък останалите не подкрепят протестите . :) Логично

    • Поля says:

     Ами гледам статистиките. На всичкото отгоре се оказва, че между неодобрението към настоящия парламент и неодобрението към протестърите няма никаква обратно пропорционална връзка, както се опитваха да я лансират някои “месии” на протестите. И е съвсем логично. Особено пък откакто се разбра кои точно стоят зад тях :) . Болшинството от хората просто не одобряват както сегашните политици, така и тези, които се опитват да ги изместят, че и техните пророци-протестъри.
     Така стоят нещата и все повече натам ще отиват.

   • Balkaanalski says:

    Поля-троля е некъпана и с лош дъх комплексирана поддръжничка на Пацо Оставката – игнорирайте я
    Айде през задния вход, тоалетната или гардеробната

    • Поля says:

     Някои неща не са виртуални, аналски, тъй че марш в банята!
     А за мястото , на което седиш, ползвай Доместос… :)

 16. Радев says:

  Пак ще го кажа – крайно време е полицията да използва водни струи и сълзотворен газ срещу тая разпищолена пасмина!

 17. No! says:

  Пак ще го кажа – крайно време е модераторите да използват бан по айпи срещу тая попиканска пасмина!

 18. крокодил says:

  Йовчев е мерзавец! Докато си вечеря вътре на топло, “децата” прегракват отвън на студа! Ако беше мъж, щеше да ги покани в ресторанта и да им викне по едно! ОСТАВКА!!!

 19. Димитър Великов says:

  “Искахме той да дойде при нас, ЗА ДА ИМА ДИАЛОГ, посочи Русев.”
  и
  “АКО БЕШЕ ИЗЛЯЗЪЛ ПРИ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ, най-вероятно ЩЯХМЕ ДА МУ ПОИСКА оставката, ВМЕСТО ДА ВОДИМ диалог, коментира Илиан Русев.”
  Сега, хем нямат пари, хем кака искат да си поръчат…
  Ако имаше мляко да направим таратор, амо то пусто краставици няма…

  • bo says:

   Заври си краставицата… знаеш къде…

   • Димитър Великов says:

    Бо, първо трябва да я поцелуваш, после да си я завираш ;)
    Тая тишина в спалнята ви прави толкова озлобени.

    • Balkaanalski says:

     Митьо, на теб мечтата ти е доган да те опъне едно хубаво, че да може да изкараш цял мандат на герб без да цвърчиш много

     • Димитър Великов says:

      Аналски, червена краставица за тебе, аналски! цял мандат на герп не мое има дори да мандръсат публично дофтура по шланговете на жълтите павета! такава небъдница никогаж повеки! и цвинокио да те одупи в името на мандата, се тая.

 20. nadezhdait says:

  “Аууу, как може ужасните млади протестиращи невъзпитани деца да пречат на НЕкорумпираното НЕмафиотско НЕлеке Йовчев (а.к.а Овчев)” – поне аз така разбирам коментарите на някои червени писари. :) Не ви ли е срам бе, хора, да пишете такива неща и да се излагате? Дай да оставим престъпниците, които ни ограбват да си вечерят спокойно и необезпокоявано с Данчо Ментата. Ц-ц-ц… Да ви имам и мисленето! Добре, че младото поколение не е смазано и потиснато като вас. Гордея се с хората, които са около мен всяка вечер – едни интелигентни и възпитани хора, които са с ясни позиции. Едни единни хора, които снощи, когато полицаите атакуваха хората, се обединиха. Такова трябва да бъде едно гражданско общество, а не тази пасмина тук. Жал ми е само за другите хора, които бяха снощи в ресторанта. А политиците не им ли е неудобно вече – където и да се появят ги следват викове с “Оставка!”, дори да се навечерят не могат. Ама това им се пада за наглостта им и за средните пръсти, които сочат към хората от парламента. :)

  • Поля says:

   Така де, “едни интелигентни и възпитани хора, които са с ясни позиции. Едни единни хора, които снощи, когато полицаите атакуваха хората, се обединиха.”, дето да се чуди човек в коя психиатрия да ги лекува от толкоз интелигентност и възпитаност. Иначе в горния пост много кавички са изтървани :)

Leave A Comment "Ранобудните студенти: Нямаше да нахлуем при Йовчев, това би било вандализъм"