Среден пръст за Орешарски на юбилея на ДАНСwithme

Среден пръст пред МС: 14 декемвриСреден пръст пред МС: 14 декември

На площад “Независимост” в столицата започна юбилейният протест ДАНСwithme. Протестиращи донесоха огромна ръка, показваща среден пръст, и я разположиха недвусмислено точно срещу входа на Министерския съвет.

Идеята е вдъхновена от чешкия артист Давид Черни, който по-рано тази година пусна огромна скулптура на среден пръст по река Вълтава. Ръката сочеше президентския дворец в Прага.

Заради протеста е спряно движението по бул. “Цар Освободител”.

20:36 ч

ПРОТЕСТИРАЩИ СА БЛОКИРАЛИ ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ В КЛУБА НА АРХИТЕКТА

20:02 ч

По мегафона прозвучава: “Говорить Москва”. Народът ви пуска в отпуска. Не пазете Волен Сидеров.”

19:54 ч

ПРОТЕСТИРАЩИ ДЪРПАТ ОГРАДА, РАЗПОЛОЖЕНА В БЛИЗОСТ ДО БАН. УСПЯХА ДА СЪБОРЯТ СЪОРЪЖЕНИЕТО. ПОЛИЦАИТЕ ГО ДЪРПАТ ОТ ДРУГАТА СТРАНА И ОПИТВАТ ДА ГО ИЗПРАВЯТ.

19:50 ч

Нова офанзива на протестиращите – ритат отново загражденията пред централния вход, хванати под ръце в дълга редица.

19:35 ч

Протестиращи съобщават за ранен човек, паднал на земята при сблъсъците, който впоследствие е бил ритан от полицай.

Има трима задържани. Единият от тях е Теодор Колев от Ранобудните студенти.

19:25 ч

Протестиращите ритат металните ограждения пред парламента пеейки “Всеки ден ще е така до оставката”.

ЕСКАЛИРА НАПРЕЖЕНИЕТО МЕЖДУ ПОЛИЦИЯ И ПРОТЕСТИРАЩИ, СЛЕД КАТО БЯХА БУТНАТИ ОГРАЖДЕНИЯ.

19,15 ч

Протестът е пред парламента. Чуват се тъпани, силни освирквания и скандирания за оставка.

19 ч

Малко преди 19 ч протестът потегли в посока Народното събрание. Хората са вече над 1000. Демонстранти носят запалени факли и оформят зрелищно шествие в мрака. Силни скандирания за “Оставка” огласят площада.

18:30 ч

Присъединиха се Ранобудните студенти и преподаватели.

18 ч

Няколкостотин души се събраха на площада в уречения начален час – 18:00.

 

Факелно шествие на Ранобудните Снимка: Асен Генов

Факелно шествие на Ранобудните Снимка: Асен Генов

Днес ДАНСwithme навършва точно шест месеца, след като стартира на 14 юни 2013 г. в деня на назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС. 184 дни продължават антиправителствените демонстрации.

Следим на живо протеста чрез стрийма на Иво Божков.

Очаквайте подробности.


Live streaming video by Ustream

Среден пръст пред МС Снимка: Асен Генов

Среден пръст пред МС Снимка: Асен Генов


Среден пръст пред МС - като този, който чешкият артист дави Черни размаха към президентския дворец в Прага. Снимка: Асен Генов

Среден пръст пред МС – като този, който чешкият артист дави Черни размаха към президентския дворец в Прага. Снимка: Асен Генов


47 Responses на “Среден пръст за Орешарски на юбилея на ДАНСwithme”
 1. JagdPanther says:

  Много идейно, това ли роди ентелегентния мозък на Брадан Динев и Мазол Глишев?

  • Uranus says:

   Управляващите неведнъж показаха, че не схващат нищо по-интелигентно. Когато се комуникира, идеята е двете страни да изказват мислите си по начин, който другата страна да може да разбере. Т.е. това е най-интелигентното нещо, което може да бъде разбрано от нашите обичани политици.

   • JagdPanther says:

    Ебем ти комуникацията – оставка и червени боклуци. Голема ентелегенция, голема комуникация.

  • Професор Балкански says:

   Факелно шествие шорошомолци от Тиквенюгенд, организирани от Първа Частна Банкянска, се разпичкват по жълтите павета. Повечето са били в течно състояние по време на комунизма, и не са виждали жив партиен секретар, обаче се дерат като разпрани”чер-ве-ни бок-лу-ци”. Пълен нонсенс. Ваапще слабо идет …

   • Българин says:

    Две цингета си говорят:
    – Бате Асан Бая-карауй рече на чичо Местан: да знаеш дето мйстор Фелацето, ме има за по-голем от Борисов. Разправа ми, как Дудука му се похвалил какъф маж е Бойко. Ама за мен вика: като твоя нема никой-й, ей, от мен да го знаеш. Моа гъз к‘во знае, по-голем професор е от мене, ма другио пут ша ти го разказвам.

   • т says:

    Ти си нонсенс, нахапана гнидО. Представям си, колко мизерен живот живееш и ми става супер яко.

   • РАЗКОНСПИРАТОР says:

    Пантерке, Бакалски, лапайте тва на снимката и после си го заврете там където ви бърка Кутев на оперативка.

    • Димитър Великов says:

     Их-х-хххх че си се разпенил съботно да го еВа! 19:57, значи не си там на студеното. Ай сипи си една чашка червено винце по случай празника. Наздраве! Виждаш ли? Можело, дишай дълбоко сега, точно така, да, не учестявай, бавно дишай…
     Бомбаж, чекай те зда годиняса протеста, пък тогава чествайте бе! То това 6 месеца…. като панахида, майка му и прасе! Не е на хубаво такова “честване”.
     За Коледа акои искаш да тепоканя, ще гътнем голямата бяла монтанска. Ела на греяно вино и пълнен бахур. ;)

     • Сит Лорд says:

      оценявам като положителни акциите на хората да тормозят йовчев тази вечер и моника преди месец мисля. никаква възможност да си покажат носа навън. това е. сега добре е да има протест но по ефективен ще е децентрализиран но постоянен натиск където и да си покажат муцунките. е, може и малко по артистично – боя, това онова. струва си за 24-ка в районното.

      а, между другото великов – много е разумно, че не афиширате по улиците позициите си по форумите. наистина здравословно поведение и ви поздравявам за това.

     • Димитър Великов says:

      лорТ-че, ти кога за последно си “прекарал” 24ч в районното? имало ли е такъв случай? айде по-леко с “героизма”, че освен смешно изглежда и жалко.
      Апропо, “малки групи да натиск”, на български казано – за омаскаряване, може да си приложи и към други индивиди. Преди 2 вечери на дофтура по шлангове му приложиха 5 минутна обработка и после цял час се лигави с монолози по националната тв… представяш ли си нещо едно такова “маваши” на чехлЮ асенов? или на проковиевата шмунда? а на цвинокио? както виждаш за 50лв статисти винаги се намират… осъществимо е.

   • Tisho says:

    Може да не са виждали партиен секретар на живо, но за сметка на това му четат простотиите в коментарите под новините…

   • G says:

    Балкански, сега само това ли успя да родиш. Виждаш ли без опорните ти точки колко е трудно. Айде следващият път изчакай си кротко да ти ги спуснат и не се напъвай сам, че както виждаш нищо не излиза.

   • справка says:

    Как едно нафталинено бюрократче се превъплати в клавиатурен бай Ганьо
    Както се досещате вече, става дума за трола майстор Балкански, или Михаил Георгиев.
    Животът, от михаилова гледна точка, протича несправедливо. Изключването от Комсомола попарва мечтата му да стане член на БКП. Блянът за развитие в комунистическата йерархия се изпарява.Членството в Партията, по времето на комунизма или социализма, както ви се харесва, е главния критерий за издигане. Мишо е дълбоко неудовлетворен и също толкова нещастен. Мачкан от начлниците си и презиран от колегите си за винаги удобното му дупедавство, Мишо си остава дребен чиновник, по- душа и положание.
    Идва 10 ноември 1989 година. Обладан от желание за реванш опитва в СДС. Неуспех. Мишо е посърнал, но не съвссем отчаян. Войнствената риторика на АТАКА му допада. Иска му се да марширува, да крещи, да бъде различен от това, което е бил, което е. Неистово му се иска да изглежда в очите на другите мъж. Има един проблем: той е хомосексуалист. Съгласете се, че атакист-хомосекуалист не звучи смислено, макар и да си есъвсем нормално. Та има ли по-голям педераст като характер от Сидеров, навел се срещу заплащане на тези, с които уж воюва.Помощ за Михаил този път идва от… омразната нему Америка (САЩ). Питали ли сте се, защо всички комунисти мразят амерканците, както те се изразяват. Та нали САЩ е страната, без която Европа нямаше да се освободи от Хитлер. Отговорът е прост: САЩ и Англия не позволиха на Сталин да завземе цяла Европа, сатрапът завзе само половината. Това е причината азиатските орди на Сталин и неговите слуги в България – комунистите, да ненавиждат американците. Това, което сплотява комунистите е омразата, най-вече към американци и англичани, и след това към другите западни страни, които възпират пъклените намерения на азиатския диктатор, унищожил дестки милиони свои съграждани, само и само, да се задържи на власт. И тази омраза беше упорито, еждневно, ежечасно набивана в българските глави през целия полувековен комунистически режим, феодален по своята същност и далеч от човешките ценности. И тогава, и сега от устата най-опростачените и примитивни комунисти се леят словосъчетания като „жална им майка на шибаните американци“. Отплеснах се.

    Та омразната Америка измисли и създаде Интернет. И взе че го даде на всички страни, в целия свят. Нещо, от което ганьо се възползва. Подтискащата обременена двойнственост на атакист-хомосексуалист най-накрая беше преодоляна. Ганьо се превърна от мухльо, пидал , дребен бюрократ в клавиатурен лъв, мечта за всеки ганьовец .
    Вижте в действителност какво представлява Балкански на тази снимка: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/576635_10202514840014171_1228955957_n.jpg
    Нямате ли усещането, че му се иска да се скрие в шапката си. Има ли по-нелепа ситуация от тази, атакист митингуващ с цигани и турци, които са му врагове, в подкрепа на правителство дошло на власт с техните гласове, най-вече. Е, нелицеприятната истина е, че за Сидеров и такива като ганьо, врагове са тези, от които не можеш да вземеш пари.

    Ето какво прави омразната Америка: дава възможност на всякакви люзъри, аутсайдерчета, дребни душици, да се почувстват мъже. Гадни американци. Друго щеше да е, ако вместо компютри, държехме сърпове и чукове, не ли така?

  • крокодил says:

   Горките протестърчета. Не им стигат мозъчетата да измислят нещо смислено и непрекъснато копират чужди идеи.

   • Професор Балкански says:

    Чалга-политика и поп-фолк журналистика в услуга на мазната банкянска филия. Нищо “европейско” няма в това. РанобЛудните протестУиращи Шорошомолци от Тиквендюгенд са насъскани от Първа Частна Банкянска, еднолична собственост на Тиквоча. Тоя сайт е превзет от орките на партия ГРОБ – Граждани за Обратно Развитие на България.

 2. дончо тъпански says:

  Ще годинясат ли?

 3. живота says:

  Оставете ги да си покрякат на студа,то само това ще е,хи-хи-хи.

  • Професор Балкански says:

   Рехавоооо, рехаво…едвам запълниха четвъртинка автомобилно платно пред НС, повечето докарани от провинцията, густо майна. Една трета журналя с камери, които снимат като бесни. Общо около 200-300 изгубени души. Слаба идейно-организационна работа на шорошомолците от Тиквенюгенд.

   • ВИКТОР says:

    Всичко ти се вижда малко и недостътчно, бе червен кретен балкански!!! Къв е тоя твоя гъз???

    • Професор Балкански says:

     Лузърче, ти си никой. ПротестУиращите раноблЛудни шорошомолци от Тиквендюгенд немат никъф шанс. Шепа докарани от провинцията платени от Първа Частна Банкянска кресливи пешлигарчета.

     • Сит Лорд says:

      ти толкова много специфична позитанска терминология взе да вкарваш, че се уля. то бива вътрешнозаводски хумор ама ние как да разберем за какво иде реч? да е варадеро – не е, да е джордж5ти – не е… не ти се разбира моето момиче..

     • ВИКТОР says:

      Ще ти се, Червен Кретенски, ще ти се, всички да приличат на теб, в помията да живеят, като теб, да закусват със собствените си екскременти и единствената им книга да е Манифеста!!!!Ще ти се – ще пукнеш, толкова ти се ще!!! И всички да живеят по опорни точки, създадени от червената к-ва Моника!!!

   • мнение от IP says:

    Ха-ха много нелепо. Бях там и тези думи звучат убийствено нелепо.

   • G says:

    Ждрольо, днес цял ден за 20 човека говори, сега вече 200-300 си ги видял. Ако ти кажа, че 2000 имаше, ще трябва да си починеш малко, докато ти пратят новите инструкции.

  • Сит Лорд says:

   ах, ти си минал вече четвърти клас? поздравления. майка ти и сестра ти също казаха да ти пратя целувки хахах

 4. мазен украйнски плъх says:

  Благодаря на протестиращите от името на Олигарски и всички комунисти и най-вече от от мое и от на министър Вагинин и министър Столайнев за този мил жест израз на орална и анална народна любоф.

 5. вИме says:

  Стичат ли се реки от народ към Ръкоблудните, за да участват във фЕкАлното шествие?

 6. Ив. Борисов says:

  Той май Орешарски им показа среден пръст, след като за 6 месеца се моткат като “глухи кучки” по площадите :) ))))

 7. KOREKTOR says:

  Средният пръст е за вас ДЕМОПЕДЕРАСЧЕТА ГЕРБЕРЕАНИМАТОРСКИ. Натъкнете си го отзад тъпанари. С него ще си останете.

  • Сит Лорд says:

   коректоре -душице жална, какво мяукаш от смрадливата си дупка? я мараш на майка си обратно във смрадливата коректорска путка у гроба

 8. Професор Балкански says:

  Законното българско правителство показа един гооолям СРЕДЕН ПРЪСТ за протестУиращите ръкоблудни герберски демопедерасчета и шорошомолци от Тиквенюгенд. Полицаите не искат да ги бият, и те се чустват много нещастни.

  • Професор Балкански says:

   Achtung, die Kurve! Тоя е ПсевдоБалкански.

   • Анализатор says:

    Ха-ха-хааааа! Що викаш за помощ, бе Главоч ръбест? Всеки може да ти вземе ника. Не сме решили, не сме го направили. През пост-два и третия ще е от твое име. Но не по “опорните точки”! Да те видя тогава как ще заработваш мизерните петачета за тъпото си тролене. Мога такива текстове да ти спретна, че да ти отиде надника за цяла седмица напред. Ха-ха-хаааааа!

  • ОРЕХОТРОШАЧ says:

   НЕ ТЕ ЗНАМ БАЛКАНСКИ ЛИ СИ,МИШО ЛИ СИ….НО СИ АБСОЛЮТЕН МИШОК И ЩЕ ЯДЕШ ШАМАРИТЕ НАКРАЯ,БОКЛУК ЧЕРВЕН

 9. Гаврил says:

  Абе, Опорните Точици и Запетайки, с какви очи се показвате след като ви изкарахме всичките кирливи ризи. Аре трайкайте и чакайте да пуснем водата, че иначе верно ше но ядосате и тогава такова ебане ше видите, че само сергея и вагинин ще са им по широки. бакалски, теб визирам душо продажна :)

 10. spirit says:

  Абе това да не е революцията,с надслов средни пръсти обединявайте се.
  какъвто им е вожда такива са индианците.

  Мутрата е сериозно надценен с прякора “Тиквата” . По-подходящ за него е “Кратуната” по следните причини:
  Тиквата (Cucurbita) е полезно растение и спада към така наречените плодови зеленчуци. Тя се използва най-често за приготвянето на десерти. А семките ѝ се консумират, след като се изпекат. Има много полезни свойства и се препоръчва при някои здравословни проблеми.
  А кратуната (Lagenaria vulgaris) е растение, плодовете на което по време на узряването вътрешната месеста тъкан изсъхва и се получава празнина / кухина /.

 11. No! says:

  Стига сме го говорили! Нека го направим, пък след това ще видим какъв е ефекта. Колкото повече философстваме, толкова по-големи дългове ще получим.

 12. Професор Балкански says:

  ПротестУиращите раноблудни шорошоидки от Тинвендюгенд да хванат стария професор Балкански за СРЕДНИЯ ПРЪСТ. Искам да ги изпитам на устен, стара академична традиция.

  • Професор Балкански says:

   Като опитен стар академик приложих метода на устния изпит най-напред на Волен Сидеров. Когато защитаваше богословската си титлата в Шуменския Университет. Изпитът не мина гладко – замалко да повърне завалията. Добре че ерудирания философ Ахмед Доган навреме го подкрепи – мотивира го финансово и Сидеров успя да преглътне… тежестта на научното знание…

 13. Оф, аман says:

  Среден пръст за Протестна мрежа, НОрешарски, РБ, ББ, ръкоблудните студенти и Прокопитата – пак събраха една шепа хора, които даже не успяха да си изпросят малко бой, че да може утре някой да опищи орталъка…

  • Сит Лорд says:

   е, щото не си дошъл на площада – сичките щеше да набиеш, нали мамин златен хуесос ти :)

 14. anonymous says:

  айде бийте е.бете се да има сейр :Д

 15. Коки says:

  Среден пръст за протестна мрежа и проамериканските слуги

 16. Wattie says:

  Я, колко много червени боклуци имало тук. Явно всички си стоят вкъщи и цъкат :)

  • Сит Лорд says:

   свършиха им ваучерите за кафе и сега като е студено даже и коректора не излиза на пл македония да поработи нощем. само кибичат по панелките и се пеняват

 17. вуйчо ви says:

  след 200г.византийско и 500 османско -оцеляхме..след 70 г.комунистическо робство ,един народ си отива…червените скакалци се оказаха един мутант за когото “бронебойни патрони ,няма открити..”не бих си цапал средния пръст за спинските им задници(СПРАВКА-КУТЕВ).

Leave A Comment "Среден пръст за Орешарски на юбилея на ДАНСwithme"