БСП-лийкс: Опорните точки след назначението на Пеевски

Делян Пеевски в Народното събрание. Снимка: Сергей АнтоновДелян Пеевски в Народното събрание. Снимка: Сергей Антонов

Антиправителствената преслужба “Норешарски” публикува опорните точки, изпратени до червените депутати и пoлитици след назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС на 14 юни т.г.

Документът е част от цяла поредица “опорни точки” на партията, изтекли в медиите от анонимен подател. Те датират от 2009 година досега.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

ОПОРНИ ТОЧКИ

След четири години управление на ГЕРБ българската държава се намира в изключително тежко състояние не само финансово и икономическо но и от гледна точка на оцеляването на хората. Самите ни устои на демократичност и държавност са разрушени. В продължение на четири години България беше управлявана еднолично с репресии в името на икономическите интереси на върхушката на ГЕРБ. На изборите, с волята си, българските граждани сложиха край на това управление.

Върховенството на закона и справедливостта бяха тотално погазени. Организираната престъпност не беше разбита апреподчинена. Тя беше интегрирана в държавното управление и се превърна в негов механизъм. Задкулисните договорки и сделки бяха в основата на управлението на Борисов и Цветанов и на ГЕРБ, като цяло. Всички безобразия бяха покривани чрез злоупотреба на власт в службите. Самите служби чрез рекет шантаж държаха в подчинение и политическите фигури цели партии. Службите бяха подчинени на една клика, за която властта беше и остава самоцел и инструмент за лична облага. Преди изборите беше пресечен безпрецедентен заговор срещу конституционния ред и правото на гражданите да гласуват свободно. Доказателство за този заговор са откритите над 480 000 бюлетини в Костинброд.

Правителството на Пламен Орешарски беше избрано от НС в името на възстановяване на демократичната държавност, на икономическото възраждане, стабилизация и социалната справедливост. В първите дни на своето съществуване правителството доказа решимост да изпълнява тази промяна. От първия ден на работа на този парламент ГЕРБ, като опозиция показа тотална деструктивност – непризнаване на волята на мнозинството от българите. Истинската цел на това поведение днес ясно беше заявено от самия Цветанов. Те искат извънредни избори, хаос за да запазят своя монопол във властта и на всички хора, които им служат. Стартиралите реформи в сектор „Сигурност“целят разбиване на монопола и са единствения начин да бъде прекратена злоупотребата с полицейската власт.

В ход е добре подготвен финансиран сценарий за дестабилизиране на държавата. С всички политически и неполитически средства. Единствената му цел е запазване на статуквото и замитане на следите от злоупотребите и ограбването на държавата и хората.

БСП подкрепи кабинета на Пламен Орешарски с една единствена цел – връщане на държавата на хората, освобождаване на икономическата инициатива и създаване на работа, доходи и социална ангажираност. Тези цели не могат да се решат без категорични и ясни действия от страна на министър-председателя. След като подкрепи правителството на Пламен ОрешарскиПГ на КБ пое тежък ангажимент и отговорносткато му гласува доверие в способността му да реализира програмните намерения на правителството. Убедени сме че премиерът разполага с цялата пълнота на информацията за рисковете пред държавата и за хората, за да направи своето предложение за председател на ДАНС. Безпрецедентно трудната ситуация на икономиката на обществото налага и нестандартни действия.

Пред нас беше представен категоричния ангажимент на избрания председател на ДАНС да работи на основата на закона за държавата за гражданите без политически пристрастия. Това ни дава основание да му дадем кредит на доверие и да го оценяваме по действията, които предприема. Не се съмняваме че г-н Пеевски добре осъзнава тежестта на тази отговорност която поема и ще направи всичко възможно да я оправдае.

Реакцията и поведението на Борисов, Цветанов и ГЕРБ в пленарна зала са най-ясната индикация че изборът на премиера е верен. Техните действия издават страх. Тяхната реакция разкрива същинския план на дестабилизацията която готвят за страната.

 

- ОТГОВОРИ НА ОБВИНЕНИЯТА НА ЦВЕТАНОВ

1. Станишев лично уволнил Пеевски и той бил разследвал

- Да това и Станишев го напомни в залата, но довърши изречението с важната информация че Пеевски е бил оправдан по всички разследвания като зам.-министър.

 2. Депутатите от ПГ на КБ са направили компромис със съвестта си и избирателите

- Избирателите дадоха мандат на БСП да подкрепят Орешарски и да свалят ГЕРБ от власт.

 3. В деня на размисъл и в деня на гласуване сме манипулирали общественото мнение с медийния монопол на Пеевски

 - В деня на размисъл прокуратурата откри подготвяната фалшификация на изборите с над 350 000 бюлетини

 4. В България никога не е правен подобен подход. Търсен е баланс с мнението на президента и ГЕРБ през 2009 г. не са проявили реваншизъм и са питали президента.

- Това не е вярно, защото сред първите им действия на ГЕРБ беше искането на импийчмън на президента Георги Първанов.

5. БСП и ДПС са се обединили в омразата си и реваншизма

- Това е по-скоро описание на действията на ГЕРБ. Те прехвърлят своите прийоми на опонентите си.

6. Станишев предаде депутатите за да покаже, че е независим.

Стаонишев показа с действията си, че може да взима политически решения, дори когато са много трудни.

 

7. Цвентанов апелира да се обединим, за да запазим демократичността в България

- Цветанов всъщност разби демократичността в страната и нейните държавни устои. Той, заедно с ментора си не може да бъде в ролята на раздаващ правосъдие. Още по-малко има правото да заявява, че това ще доведе до срив на образа на България, след като той и Бойко Борисов сринаха авторитета на държавата пред света. Именно по времето на ГЕРБ България получи най-лошите оценки за тежка корупция, организирана престъпност и липса на свобода на словото

8. Граждански протести срещу назначението, протестиращи напуснаха срещата с Орешарски заради Пеевски.

- Трябва да се вслушваме в гласа на хората, и на тези, които излизат на протести, но и на тези, които очакват спешни решения на проблемите си от правителството.

Очевидно е, че напрежение срещу г-н Пеевски има, друг е въпросът дали то изцяло е формирано от чисто граждански позиции, или зад него прозират и партийни и икономически интереси на Герб и хора, свързани с Борисов и Цветанов.

Вярваме, че с това назначение г-н Пеевски получава доверие, което трябва да оправдае с конкретни действия, които са категорично в полза на държавата и хората.

Нека не прибързваме с поставянето на етикети и да не се поддаваме на опитите на Цветанов да извърши поредното омаскаряване на авторитета на България. Той това го правеше последователно през всичките години на своето управление и с хора, и с цели съсловия, и със страната.

- срещата при Орешарски не се разпадна, на нея присъстваха над 40 представители от различни организации на протестиращите и тя завърши с конкретни споразумения между кабинета и протестиращите за това как да се осъществява гражданския контрол върху работата на правителството.

- Всеки втори вторник на месеца представителите на гражданските организации и протестиращите ще имат среща с премиера и към всяко министерство ще има изграден обществен съвет, с който институциите ще работят в партньорство. Това беше немислимо за времето на едноличното управление на Борисов.

- Реално срещата напуснаха трима от протестиращите, след размяна на остри реплики между самите протестиращи по време на срещата.

- 9. Герб иска спешни консултации и нови избори за ВНС

- По този начин Борисов и Цветанов се наредиха до Яни Янев в исканията си. По-важното е какво става със страната при нови избори? Хаос, дестабилизация, фалити на предприятия, загуба на работни места, увеличение цените на тока, кой има полза от това?

Трябва правителството да работи още по-ускорено и да вземе мерки срещу контрабандата, монополите в енергетиката, храните, горивата, да продължи със стабилизирането на икономиката и социалните решения.

21 Responses на “БСП-лийкс: Опорните точки след назначението на Пеевски”
 1. мазен украйнски плъх says:

  Какво лошо има в опорните точки? Ние просто обичаме всички заедно да повтаряме едни и същи лъжи докато станът “истина”.

 2. мазен украйнски плъх says:

  Поканих го на гей среща между мен министър Вагинин и министър Столайнев. Сега балкански се подготвя за довечера –подмива си гъза.

 3. True says:

  Тия кога ли ще си получат заслуженото? А се страхувам, че много са заслужили.

  По повод точките: твърде дълго, твърде сложно, много над умствения потенциал на целевия потребител. Да не говорим, че текстът е абсолютно непосилен за капацитета на матросовците по форумите. Ама нямате милост бе другарЕ!

 4. mi6 says:

  Организираната престъпност е била ПРЕПОДЧИНЕНА????

  Значе ли това, че има подчинена орг. престъпност и че тя е била подчинена на 3та коалиция?????

 5. rosi says:

  Опорни точки от една куха лейка, за да бъдат използвани от други кухи лейки! Само че хората не са тъпи и не ядат доматите с колците!

 6. morskiq56 says:

  Кога и къде Моника и Станишев ще коментират опорните точки?Коя медия ще се осмели да ги покани?

 7. divacite says:

  Така е , Станичеф използва опорната точка в парламента-”Нестандартни решения”. Колко са долни.

 8. мнение от IP says:

  Е това опорни точки ли са. Едно време какви опорни точки имаше….Тези ги е писал голям некадърник. А пък Станишев ги дрънка едно към едно и хич не му пука, че се излага.

 9. Мерлин says:

  Комунистите са се специализирали здраво в това, да наричат бялото – черно, гръмогласно да раздуват слабостите на опонента до такава огромна степен, че те да затъмнят всичко останало. Представете си един пъзел, в който всички черни плочки стават увеличени десетократно – така те ще запълнят цялата картинка. Но “умението” да очерниш опонента си не те прави продуктивен. Да, печелиш правото да управляваш чрез измама, но оттам нататък си един нещастен лузър, защото колкото и да си специалист в черния пи-ар, след печеленето на “държавната поръчка”, тя трябва и да се изпълтни… а това очевидно Моника Станишева не го владее

 10. Пета колона says:

  С тези опорни точки продължават войната срещу държавата,държавността и собствения народ.

 11. РАЗКОНСПИРАТОР says:

  Само ти ли се престраши да си покажеш мутрата под новината за опорните точки. Смелчага :) В опорните точки май не пише как да се коментират опорните точки? ;)

  • Димитър Великов says:

   Бомбаж, през левия крачол ми е за твойте опорни точки!
   Кефя се на победата на Кубрат, можеш да се поровиш, че подобни “изказвания” съм публикувал вчера под поне още 5-6 теми с разлика от 2-3 мин.
   Мисля си, че е време да се пусне и една “спортна”секция, в която няма да има как да списвате по опорни точки.
   Сега нужно ли е за 1417път да отбелязвам, че в онзи петък, 14/06 вместо да забия към бяло море за уикенда бях пред МС да се “радвам” на избора на оцъклената свиня от снимката? Служебна бележка от Радха-винода Дас ли трябва да притежавам? Само тогава ли се брои? Къде се скри копиленцето-кришнар, радетел на българската либерастия?

   • Владимир Йончев says:

    Изтрих ги. При следващия такъв копи/пейст порив – директно в спама, при Бърни и Битър мист.

 12. РАЗКОНСПИРАТОР says:

  Матрьошките от БСПДПС как ли се чувстват вече, когато дават интервю или вземат участие в предаване? Всеки журналист, зрител/читател знае, че това е най-нов модел говоряща кукла с инсталирана последна версия “опорни точки” или както са по-известни в партийните среди “гласът на Моника”.

  Аз ако съм на журналистите винаги ще задавам въпроса “Това сега в опорните точки ли го пише или проявявате самоинициатива?”. Направо Моника може да изпраща мейл до всички големи медии, където един верен партиен говорител да ги изчита с подходящ патос и блясък в очите.

 13. вуйчо ви says:

  всичко това се чете не само от народът,но и от дипломатите.затова тези боклуци са в тежка изолация бъдещите преговори за Южния са частичен политически борд ..на това .айно в кацата,каквото е нашето правителство(ТО НЕ Е МОЕ <НЕ ГО ИСКАМ).но тези опорни точки се заплащат щедро от изток и мЪника се вдъхновява все по-страстно..,а дребното и домашно пале стаНИЩОффф..ги рецитира с пяна на уста..ПЕС прибери си по-скоро песа..!Украйна няма да го иска…

 14. мъдър says:

  Май имаме партизанско движение вътре в БСП. КОЙ? Кой отвори теча с опорните точки? Може да е само вътрешен човек. Каква му е мотивацията? Че сегашните са на път да станат неуправляеми от самото БСП? Че олигархчетата са използвали самото БСП за да си наредят пасианса? И сега някой туткав умник (умници) най-сетне е зацепил клопката? Не забравяйте, щото българинът е с фатално къса историческа памет: 2015 в България само Бареков ще е навит да поеме властта. Бойко Борисов е абсолютно прав. Брои ли някой колко станаха заемите на Орешарски? Като бройка и като сума? Тъпи, тъпи българино, каквото сам си направиш и никой не може да ти го направи….

 15. Сотиров says:

  Гонеусна комунистическа пасмина!!!

 16. гошко says:

  сал един митко великов застана на амбразурата.. но някак си вяло се опита да измести центъра на вниманието ни …. както каза по гое един колега – липсват им “опорните” точки за коментиране на същите … Сега всички червено кафяви плъхове спешно поправят пропуска… и балкански и поля и великов са на срещата ….

 17. dsc says:

  тия опорни точки май почнаха да опират много неприятно в отвърстието на столетницата……..

 18. AZ says:

  В dir.bg е пълно със платени БСП писачи. Там даже и регистрация на ника не се иска.

Leave A Comment "БСП-лийкс: Опорните точки след назначението на Пеевски"