Миков от Китай: Има интерес към българските стоки

Михаил Миков. Снимка:БГНЕСМихаил Миков. Снимка:БГНЕС

„Очевидно е, че има интерес към българските стоки”, каза пред журналисти в Чунцин, Китай, председателят на Народното събрание Михаил Миков, цитиран от “Дарик” и БТА.

Миков води парламентарна делегация в Китай. Посещение ще продължи до 17 декември.

Председателят на Народното събрание каза, че трябва да се създадат условия за по-голямо производство за китайския пазар.

„Разговорите с представители на банковите среди показват готовност за финансиране на проекти, включително и в България, както и производство в България с цел износ за развиващия се и все по-търсещ български стоки китайски пазар”, посочи той.

Михаил Миков се срещна с председателя на Градското събрание на народните представители на Чунцин Джан Сюен и остана впечатлен от постигнатото за 10 години и предстоящите перспективи за следващото десетилетие.

Председателят на Народно събрание останал и впечатлен от магистралите, които са построили при последните години в Китай.

„Когато ти кажат, че са построили 2000 км магистрали и предстоят още 1000 за толкова кратък период, това звучи наистина впечатляващо”, отбеляза той.

Той подари на Джан Сюен оригинал на художествения прототип на пощенска марка с лика на първата жена-космонавт в Китай. По негова инициатива през 2014 г. ще бъде валидирана и марка, посветена на 65-та годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай.

„Разговорите с председателя на Градското събрание очертаха нови хоризонти за взаимно сътрудничество и смятам, че има много неща, които могат да се направят в кратко време за засилване на икономическите и стопанските отношения между България и Китай, и в частност – Чунцин”, обобщи председателят на Народното събрание след срещата.

 

10 Responses на “Миков от Китай: Има интерес към българските стоки”
 1. Арх. says:

  Час по-скоро трябва да изметем тази паплач от парламента…

 2. IP says:

  Виденов, преди да го изритат, ходи до Китай и накрая го удари на просия във … Виетнам!

 3. afala says:

  Червените хукнаха като цигани да просят пари ,няма лошо ама проблема е ,че когато си некадърник и всичките пари на света да имаш, пак ще я докараш до под кривата круша,където сме сега и май скоро няма да се местим от сянката.

 4. Татрата says:

  Кой стоки Миков?То цървули китайците и сама си произвеждат.

  • мазен украйнски плъх says:

   Недей с лошото!

  • Оран Гутанович says:

   Прав си бате. Китайците си правят всичко.

   Все още има какво да изнасяме и се изнася. Но тайно.
   И то не към Китай и “Третия свят” а към ЕС!
   Това са проститутките.
   Питайте в Холандия с какво е позната БГ…

 5. morskiq56 says:

  “Опорна точка”-една добра,типично българска стока.След Китай,да я предложи на Северна Корея!

 6. Бърдоквата says:

  Абе ка ще няма, това са милиард и половина, че два китайци, нито лесно ще ги нахраниш, нито ще ги облечеш, само като се изпикаят става проблем. Така, че всякави стоки са необходими, ама стига да може да се прададат и да се купят. А кой произвежда български стоки и кой ги продава. Виж всеки председател на НС ходи до Китай на екскурзия, следван от министри, министър-председатели и т.н. държавни екскурзианти. Най-очевидното е, че след посещенията и изказванията, като това, нищо не се променя.

 7. Balkaanalski says:

  Пияндето Миков не може да говори правилно. Това е един от малките му, но много като брой недостатъци.

  Интересно ми е къде са троловете, за да коментират предстедателя на народното събрание, което подкрепят

 8. nasb says:

  Аба, пиандурник!
  Това, че са проявили интерес към напитките, която си носиш и те прави толкова смешен и неадекватен, не значи “интерес към български стоки”.

Leave A Comment "Миков от Китай: Има интерес към българските стоки"