Площадът край Народния театър се превърна в паркинг (видео)

Площадът до Народния театър се превърна в паркингПлощадът до Народния театър се превърна в паркинг

Площадът край Народния театър в София официално е превърнат в паркинг. В мрежата YouTube вече циркулира видеоклип с абсурдното нововъведение – бялата маркировка за паркоместа и за улица върху паважа и плочките отстрани театъра.

„Да, от днес това е паркинг“, каза пред репортер на OFFNews служителка на Центъра за градска мобилност, която днес прави проверки на мястото. „Това място вече не е на театъра, има само три служебни паркоместа“, добави служителката. Площадът от години се използва за паркиране, но вместо да махне колите от там, общината е официализирала статута на паркинга с екстравагантното решение да нанесе маркировка тук.

Днес Центърът за градска мобилност е наложил и една от първите си глоби на паркирал на едно от местата автомобил – служителите бяха поставили скоба на колата.

 

14 Responses на “Площадът край Народния театър се превърна в паркинг (видео)”
 1. Ivan says:

  То и досега си беше паркинг. Сега вече просто е официални и платено.

  • Професор Балкански says:

   Слугинята на Тиквоча е виновна. Най-влиятелната българска жена.

   • Българин says:

    А тук на снимката е главния ибрикчия на Болен, ганьо Балкански- най-влиятелният сред ибрикчиите.
    https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/576635_10202514840014171_1228955957_n.jpg
    Майстор Фелацето (Михаил Георгиев (а.к.а. майстор,професор, акад. Балкански и Византиец, вече и като чичко Фелацето или щастливия атакист- по циганските махали) – майстор Фелацио (прякор от младежките му години) минава покрай обслужен преди малко от него коалиционен партньор, който обаче се прави на ударен, понеже, защото, естествено… познахте- не си е платил за свирката на майстора от АТАКА.

  • Бенитор says:

   Извинете ме, Иване, но това не е правилен начин на мислене: “То и досега си беше паркинг. Сега вече просто е официални и платено.” У нас и не само у нас има още много неща, които са незаконни, но въпреки това се практикуват, като трафика на хора, наркотици и пр. Какво ще стане ако тръгнем да узаконяваме всички съмнителни практики наляво-надясно? Нима не е задължение на институциите да се грижат за спазването на правилата, а не да преиначават и деморализират всичко, само и само да се впише в омерзителните стандарти на Бай Ганьо?

   • koganev says:

    “Какво ще стане ако тръгнем да узаконяваме всички съмнителни практики наляво-надясно?”

    Ще постигнем върховенство на закона. :)

 2. Радой says:

  Столица на културата на 1984

 3. Wattie says:

  Според мен това е правилно решение.

  • Lord says:

   Кое е красиво и правилно е субективно, но Вие сте от провинцията или от краен Софийски квартал, нали?

 4. npocmaka says:

  Tова само българско говедо може да си го помисли и даже направи…

 5. Радослав says:

  Според мен управлението на столична община не е добро. Центърът на града придобива все по-хаотичен и провинциален вид. Аз лично се смущавам от идеите за благоустройство на парче. Като колоездач би трябвало да се радвам на стремежа за превръщането на центъра в пешеходна зона , но съм притеснен ,че не се изграждат алтернативни и удобни за гражданите трасета за автомобилния трафик. Проблемът с паркинга при Народния театър е от същия вид Платените паркинги се разрастват , за сметка на пешеходния комфорт, събират се пари от водачите, като в същото време не се строят нарочни общински паркинги . Получава се и така, че една традиционно важна за градската комуникация улица “Витошка” зорлем се превръща в съмнително стъргало, а естествената пешеходна зона, около народния театър се превръща в паркинг. Вярно това не е отсега, но с този акт общината утвърждава статута на това място като паркинг.

 6. Хриси says:

  Извинявам се, но това малко ми прилича на изключително тъпия аргумент относно птмяната на забраната за тютюнопушене – ами то и без това не се спазва забраната, дайте направо да я отменим…те и без това си паркират там, дайте вместо да ги глобяваме, да им взимаме пари за паркинг :/

 7. Az says:

  Ненаядоха се, гадовете мръсни. Не могат да разберат че проблемите с трафика няма да се решат с платено паркиране, а с адекватен градски транспорт. Возят ни същите Икаруси от моето детство, само билетите поскъпват.
  “Новите” немски трамваи се клатят по Дондуков, както старата тройка от времето на соца.
  Селката даскалица да си взима перуката, и да отива на село, да гледа животни.
  Оставка.

 8. gost says:

  Тези ,които са го измислили ще разчертаят и двора на майка си за да крадат.

Leave A Comment "Площадът край Народния театър се превърна в паркинг (видео)"