Фандъкова е най-влиятелната жена в България, Моника Станишева е в топ 5

Йорданка Фандъкова, кмет на София Снимка: БГНЕСЙорданка Фандъкова, кмет на София Снимка: БГНЕС

Най-влиятелната жена в България е кметът на София Йорданка Фандъкова, според българското издание на сп. Forbes.

Съпругата на лидера на БСП и управител на ПР агенцията “Актив груп” Моника Станишева пък е в топ 5. Миналата година същата пета позиция в класацията бе отредена на зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова.

На второ място след Фандъкова е еврокомисарят Кристалина Георгиева. На трета и четвърта позиция се нареждат съответно Цветелина Бориславова, мажоритарен собственик на Българо-американска кредитна банка, и лидерът на “Движение “България на гражданите” Меглена Кунева. 

Шеста е червената депутатка и зам.-председател на Народното събрание Мая Манолова, а седма – собственикът на Нова българска медийна група и майка на Делян Пеевски Ирена Кръстева.

На осмо място е класирана Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК, а след нея се нарежда Петя Славова, собственик на “Инвестбанк”. Десета позиция е за Ирина Бокова, втори мандат генерален директор на ЮНЕСКО.

От изданието посочват, че използваните за класацията критерии са обсега на власт на съответната личност, контрол върху финансови ресурси, в кои сфери са тези ресурси и колко активно използва своята власт и ресурси, за да променя България, посочват от изданието. 

От миналогодишната класация на Forbes са отпаднали бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова, бившият шеф на парламента Цецка Цачева и заместничките ù Искра Фидосова и Менда Стоянова, шефката на политическия кабинет на бившия премиер Бойко Борисов Румяна Бъчварова и шефът на Института за пазарна икономика Светла Костадинова.

Марина Юнакова

10 Responses на “Фандъкова е най-влиятелната жена в България, Моника Станишева е в топ 5”
 1. Minko says:

  Най – безличният кмет на София.

  • ххх says:

   Разбира се, че за безмозъчни педерасти като теб които си знаят само бьесьепьето, интелигентните, амбицирани хора са безлични. Защото такива като теб стават само за мините – да копаш до припадък и да не ти се дава да говориш!

    • Професор Балкански says:

     На провинциалните детски учителки трябва да им се забрани да заемат длъжността “кметица на София”. Слугинята на Тиквоча е най-безличното същество заемало тази висока длъжност. Бахти недоразумението…

     • Българин says:

      И още едно недоразумение:
      https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/576635_10202514840014171_1228955957_n.jpg
      Майстор Фелацето (Михаил Георгиев (а.к.а. майстор,професор, акад. Балкански и Византиец, вече и като чичко Фелацето или щастливия атакист- по циганските махали) – майстор Фелацио (прякор от младежките му години) минава покрай обслужен преди малко от него коалиционен партньор, който обаче се прави на ударен, понеже, защото, естествено… познахте- не си е платил за свирката на майстора от АТАКА)

  • Гаврил says:

   Минко, може би предпочитате някой “личен” кмет? Като Бойко или може би Софиянски? Понеже е важно за кмета да е “личен”, не да върши работа като Фандъкова нали?
   Боже, прибери си електората…

   • Димитър Великов says:

    Джибра, коя точно работа свърши тая дружинна ръководителка, че не искам да обиждам учителите като я нарека със старото “даскале” в женски род? Коя?
    Една имаше да стане – завод за преработка на битовите отпадъци И НЕ СТАНА! тия червясали герберски гномове УПРАВЛЯВАТ СОФИЯ ОТ 2005! Коя година сме сега? След колко ще стане?
    А тая миризливка отваря чене за Топлофикация, не искала да я продава за 1лв. По-голяма торба за крадене са само НЕК с Белене и магистралите!

  • Balkaanalski says:

   Точно след идването й на власт нещата малко от малко започнаха да се променят. При предишните кметове беше близко до трагедия. Сега нещо и то немалко определено се прави.

 2. мнение от IP says:

  Фандъкова си върши работата.

 3. Wili says:

  Най-влиятелната жена в България ,на света на слънчевата система и на вселената е Искра Фидосова! Само герп и OFFNEWSssssssss!!!

Leave A Comment "Фандъкова е най-влиятелната жена в България, Моника Станишева е в топ 5"