Селфито на Обама предизвика вълна от коментари за секс и расизъм

Барак Обама и Хеле Торнинг-Шмид по време на поклонението пред Мандела, Снимка: APБарак Обама и Хеле Торнинг-Шмид по време на поклонението пред Мандела, Снимка: AP

Американският президент Барак Обама беше обвинен, че е флиртувал не особено тайно с датския премиер Хеле Торнинг-Шмид по време на поклонението пред Нелсън Мандела.

На снимка от церемонията се вижда как Обама се държи като „студентче с бушуващи хормони на път за стриптийз клуб, написа журналистът от News York Post Андреа Пейзър.

На снимките се вижда, че президентът е твърде весел и флиртуващ с датската фурия Торнинг-Шмид, която „повдигна полата си, за да покаже дългите си скандинавски крака, покрити само с черни чорапи“, написа Пейзър.

И няма ли някой да помисли за горката първа дама Мишел Обама?

„Мишел се мръщи и изглежда така, сякаш иска да изплюе киселина към мъжа си, който я унижи пред приятелите им и пред света, и към блондинката, която не е намерила за нужно да се покрие“, допълва тя.

Господин Обама дължи извинение на света. Той трябва да даде обяснение – на жената, за която се е оженил, на дъщерите си, на хората от Южна Африка и на скандализираните хора в САЩ, категорична е Андреа Пейзър.

Фотографът Роберто Шмид, чиято снимка на Обама и Торнинк-Шмид обиколи световните медии, обясни, че снимката е направена по време на тази част от церемонията, в която събралите се са празнували живота на Нелсън Мандела. Хората танцуваха и се смееха. Мишел Обама се смееше заедно със съпруга си и датския премиер секунди преди да направя снимката, коментира фотографът.

Единственото непристойно поведение по време на поклонението е това на медиите, категорична е Кайла Епстейн от The Guardian. Коментарът на медиите превърна поклонението в сапунена опера. И като във всяка сапунена опера, женските персонажи бяха разделени според сексистките стереотипи Торнинг-Шмид е вятърничавата блондинка-съблазнителка, а Мишел Обама – ревнивата свадлива съпруга, пише Епстейн.

Истината е, че хората просто не знаеха какво се случва между двамата и затова решиха да запълнят празнините по най-долния начин. Те просто не могат да приемат за нормално две ярки и интелигентни жени седят до двама от най-влиятелните мъже в света, допълни тя.

При обсъждането на ситуацията някои медии достигат дори до расови разделения. Отношението към ситуацията показва как обществото гледа на черните жени. Според обществото те са винаги готови да защитават агресивно своята територия, коментира журналистът Роксан Гей.

7 Responses на “Селфито на Обама предизвика вълна от коментари за секс и расизъм”
 1. F1 says:

  Друго щеше да е ако бяха усукани с по един чаршаф!
  Деее..ба и джурналята!

 2. Весела says:

  След като Хеле Торнинг-Шмид е “датски премиер”, следователно Мишел Обама е “първи господин”, нали?

  • Иван says:

   Нещо не ти схванах кавичките. Предполагаш, че трябва да се пише “премиерка” ли? Щото ако е така, само за инфо – думата “премиер” няма женски род – не се заяждам.

 3. Maleventum says:

  Толкова са отишли и да го уважат човечеца. Отпред 3-ма човека си врат носовете в телефоните.

 4. Любо says:

  Който се лови на тия куки е просто овца. Поведението им е знак за държане на свободни хора, ръководители на свободни и богати държави. Оплюването им е знак за дълбока ориенталска селяндурщина. Много интересно, защо не реваха българските селски моралисти, когато Путин заряза жена си заради млада моделка

 5. Нел says:

  Личи си колко им пука за Мандела . Ама, били се смеели по време на веселата част от церемонията. Да, ама като гледам, само те се смеят . Очевидно, другите са прекалено тъпи за да схванат какво му е смешното на едно погребение.

 6. stray dog says:

  Леле, като си спомня какво беше когато хващаха Буш в подобни ситуации! Тогава не се хвърляха да го оправдават левичарските издания като “Гардиън” — напротив, захапваха и ръфаха…

Leave A Comment "Селфито на Обама предизвика вълна от коментари за секс и расизъм"