НФСБ: Сидеров кътал 40 млн. лв. и 5 офшорки, дава по €15 000 в хотел

Фактура от хотел "Морис" за 14 хил. евроФактура от хотел "Морис" за 14 хил. евро

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров притежава сума от повече от 40 млн. лв. и пет офшорни копании, регистрирани на Сейшелските острови.

Това заяви пред bTV съпредседателят на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Валентин Касабов.

Той обясни, че информацията за сумата циркулирала из службите и тя най-вероятно е занижена. Част от парите идвали по турска линия, други по руска. „Апелирам прокуратурата да си свърши работата. Всичко това мирише на заговор от т.нар. елит, защото досега златният пръст крепеше правителството”, каза Касабов.

Отделно от това, по думите му, Сидеров имал пет офшорки, които обаче се движат от подставени лица.

В същото време Касабов и бившият депутат Стоян Иванов показа документи за друг луксозен воаяж на лидера на “Атака” в Париж от миналата година. Според новите документи Сидеров е пръснал 14 808 евро в хотел “Морис” за седемдневен престой заедно със своя приятелка.

Същата фактура Стоян Иванов и Ивайло Нинов, бивш шофьор и активист на „Атака”, показаха и в сутрешния блок на Нова телевизия.

Над 1000 евро са дадени само за шофьор с лимузина. Големи суми са платени за извънредно почистване на стаята, понякога два пъти дневно. Това според Касабов било елегантен начин да се маскират друг вид услуги като проституция.

Нова телевизия пък разпространи запис със служител в другия елитен парижки хотел, в който Сидеров е отсядал – “Фор сийзънс Джордж V”. Служителката разказа, че лидерът на “Атака” е гостувал последно в хотела през 2009 г., като е останал 6 нощи. В стаята са били двама души. Първоначално резервацията е била за стая “де лукс”, но на рецепцията предложили по-скъп апартамент – за 2495 евро нощувката (общо 14 970 евро за 6 нощувки).

Касабов припомни, че бивши депутати от „Атака“ са сезирали бившия и настоящия главен прокурор за това, че са били карани насила да подписват документи за офшорни компании. В схемата била включена и бившата съпруга на Сидеров – Капка.

„Защо никой не направи една проста сметка, харчовете, които прави Сидеров, отговарят ли на това, което получава? Само че над него има чадър, той се чувства като богопомазан“, обясни още Касабов. По думите му депутати са ставали гаранти за по 150 хил. евро. Част от тези хора са проф. Станилов и Павел Шопов.

„Защо се говори за фирмите на Плевнелиев, на Борисов, на други, за Волен никой не казва нищо? Това ми прилича на заговор. Прокуратурата отказва за образува производство, а тези 4 години, когато депутатите са станали поръчители, това не е ли престъпление?“, попита Касабов.

Досега Сидеров не е коментирал снимките и пътуванията си и не е отговорил на въпроса с какви средства ги финансира. В момента атакистът е на посещение в Китай като участник в парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Михаил Миков.

33 Responses на “НФСБ: Сидеров кътал 40 млн. лв. и 5 офшорки, дава по €15 000 в хотел”
 1. Север-Изток says:

  Мдаа, къде ли спи Комисията за конфликт на интереси сега? :) :)

  • дино says:

   е как къде -в ДЖОРДЖ 5ти..

   • Професор Балкански says:

    2009 година бяха на власт Първа Частна Банкянска? Що са си мълчали тогава, ами чак сега се сещат? Сидеров поне не ползва държавни коли и охрана и правителствени самолети. Тиквоча е похарчил 1000 пъти повече пари по вояжи с чалгарки, поп диви, и футболни отбори.

  • Жоро says:

   Е, срещу себе си ли да се сезира? Нали той и е председател.

 2. Кайзер Созе says:

  По изборите минах покрай митинг на атака. Само бедни, съсипани хора с окъсани дрехи от цяла България се бяха събрали да подкрепят своя идол. Горките хора. Но от друга страна ако човек сам издига някой да го краде никой не му е виновен.

  • peperudka says:

   Това са лицемерни изроди, които постоянно показват по телевизията си как правят дарения на бедни и болни хора. Те дори и не си дават сметка, че дарение се прави без много шум, без показ, скромно и смирено. Нещастници :-(

  • az says:

   ама вие не сте ли чували за прословутата пица на Волен? кой ще отиде на протестите му,освен гладните пенсионери и циганета за по една безплатна пица?

 3. баце Франци says:

  на сапун

 4. peperudka says:

  “Една въшка, като се наяде, излиза на челото” – народна поговорка, та и сидеров :-D

 5. Спиндер says:

  Волине, киде си ти сига?

 6. Bastor says:

  Безсрамник…нагъл..безочлив.

  Само бесилото за такива родоотстъпници.

  А хората, които го избират мизерстват с по 100-200 лева пенсия.

  • Джоана says:

   Тези, които го избраха да си поемат вината. От самото начало си личеше, че зад патриотарските му слова се крие жажда за власт и пари. Дребно мъжле.

 7. !!!! says:

  Ако Волен е за бесило…Скат дваж…В.Касабов триж.
  Пази боже, тия от Скат да седнат на държавната хранилка.
  “Атака” ще ви се сторят чада божи!

  • Bastor says:

   Хахаха.

   Промит мозък.

   Ще ни страхува с “по-лошите”, които могат да дойдат. Да си го оставим направо без съд, да си краде, а? Че има шанс да дойде по-зле?

   Ти си или изключително нагъл или изключително малоумен.

   • viva says:

    Кой ти е казал, че краде?
    От къде краде?
    От субсидията, която му се полага по закон, и която получават и другите партии?
    Ако Боце беше скътал 20 млн. на депозит от субсидии/които точно той гласува да са толкова високи/ – може, ако Боце ползва военен хеликоптер да боцка мацки – може, ама ако Сидеров си заведе любовницата на плаж в Куба – не може.
    Май промития мозък си ти.

    • donmikele says:

     viva, тази субсидия не е лична или персонална и се дава за съвсем други неща. Отделен въпрос е колко и какъв размер трябва да има тази субсидия.
     Тази субсидия подлежи на строг контрол от финансовите институции и според действащото законодателство Сидеров и Атака/Юруш нямат никакъв законов шанс да оправдаят скъпите и прескъпите си воаяжи. И все пак го правят. Как? Как, ако няма сериозен чадър над тях?
     И престанете да прехвърляте топката към Борисов или другаде, защото ставате смешни и на практика признавате, че няма никаква разлика между Сидеров и Борисов, между Сидеров и всички знайни и незнайни крадци, циници и демагози. Поне до момента, в който Сидеров заяви – “И аз съм като тях”. Защото той постоянно се тръшка и претендира, че не бил “като тях”.

     • sancho says:

      Ама ти май дон микеле, май изтъкваш на вивата аргументи :)
      Интересно занимание, и твърде забавно, макар и леко безцелно …

 8. стакан офф says:

  МАЙСТОР БАЛКАНСКИ!! КАМ ТЕ БЕ , ДЪРВЕН ФИЛОСОФ ЦЪРВЕН…

 9. Ханку Брат says:

  Защо завиждате на успелите Българи бе ??????????????? хахахахахаха

 10. Христо says:

  Поплюйте го още малко, пък накрая да не се чудите защо бивши седесари, като мен накрая ще отидат да гласуват за него!
  Щото няма за кой – реаниматорите не са моите хора, да не говорим пък за двете комунистически партии – бесепе и ге(р)п. Или ще идем накрая при местана, че барем хубаво ги маже.

  • nasb says:

   Викаш, ще гласувам ПАК за Сидер Ага . Ей така на пук.
   Да не би да намираш поведението му за патриотично. :)
   Разсмя ме.
   А що се онася за отиването ти при Местан то си е едно и също, като при Сидерага. Едно цяло са.

  • Tisho says:

   Щом си ги харесваш, вземи си ги цункай и тримата!

 11. ив says:

  Тръгнал Волен Сидеров да почива на море и изпратил предварително секретаря си да
  организира ваканцията. Пристигнал секретаря и отишъл направо при управителя на курорта. Излезли на плажа и секретарят почнал да се дзвери:
  - Бе т`ва `кво е?
  - Как какво!!! Пясък. Жълт.
  - Аааа, шефът не обича жълт пясък. Да се изрине целият и да се насипе бял фин пясък!
  - Ама…
  - Няма ама!
  Вади куфарче с пари и плаща.
  На следващия ден целият плаж е посипан с бял фин пясък. Оглежда го секретарят доволно, но по едно време зяпва учудено.
  - А това какво е? Каква е тая гадория?
  - Как „гадория”!!?? Та това е морето.
  - Виж, `кво е мръсно! И мирише! До утре да се прочисти! Да се прецеди, ако трябва, за да стане кристално. Камъните по дъното да се премахнат! На всеки 30 секунди да има вълна висока между 45 и 55 сантиметра…
  - Ама…
  - Няма ама!
  Вади секретаря куфарче с пари и плаща.
  След три дни всичко е на шест.
  - Тва `кво е? Какви са тия бомбардировачи?!
  - Ами… чайки.
  - Никакви чайки! Всичките да се махнат, да се оставят само две, които да се шматкат бавно по плажа, но в никакъв случай да не излитат.
  - Ама…
  - Абе няма ама!
  Вади куфарче с пари и плаща.
  След една седмица пристига Волен с Деница. Разходил се по белия пясък, усмихнал се на двете чайки, седнал в шезлонга, вперил поглед в кристално чистата вода, поел с пълни гърди свежият морски въздух и казал дълбокосмислено на Деница Гаджева:
  - А кажи сега, Дени, можеш ли тая красота да я купиш с пари?!…още смях от днес на http://daniivanov.blogspot.com/2013/12/blog-post_13.html

 12. stigagluposti says:

  - Защо Волен Сидеров живее под наем?
  - Защото в София няма Four Seasons

 13. rm says:

  И какво стана – крадеца вика дръжте крадеца. Волен Ошфорката, ще се пръсна от смях.

 14. spirit says:

  Лидерът на “Атака” Волен Сидеров обяви в Китай, че срещу него се води компроматна война, тъй като настъпил интереси в “зелената енергетика”. Сидеров обясни искането на ГЕРБ да напусне председателския пост на комисията за борба с корупцията с това, че в ГЕРБ се страхували от разкритията, които Сидеров ще направи за тях, предаде БНР.

  За разлика от техния лидер на ГЕРБ, който похарчи 34 милиона държавни пари, за да развежда с правителствения самолет свои приятелки, певачки, шантонерки, футболисти и други, не съм похарчил нито лев държавни пари за пътувания, които са извън официалните. Така, че ГЕРБ би трябвало да кажат “браво”.

  Нямат никакво основание да ми искат оставката като шеф на комисията, освен страха, че има множество сигнали срещу техни основни фигури начело с Борисов, Цветанов, Лиляна Павлова, Росен Плевнелиев и така нататък и това много ги тревожи и те търсят повод да ме отстранят от поста председател на Комисията за борба с корупцията. Нека само да припомня, че миналия мандат те година и половина упорито гласуваха против аз да взема този пост, защото се притесняваха, че когато оглавя тази комисия ще бъда непримирим по отношение на техни нарушения, реални, истински. Така, че повод са намерили в една поредица, в една поредна фаза от компроматна война срещу мен. Тази фаза на компроматна война срещу мене се води в момента, защото аз мога да предположа и съм сигурен, защото настъпих много здраво интереси в “зелената”, така наречена енергетика. Както знаете аз съм вносител на една поправка, която намали рязко печалбата на тези печалбари с ВЕИ-та.

  Сидеров отговори на въпроса как очаква да се развие едно евентуално гласуване на това искане за оставка:

  Аз нито се притеснявам, нито това за мен е някакъв пост сакрален.

 15. Доволен says:

  Опса…

  Патриот е – душа дава
  за наука, за свобода;
  но не свойта душа, братя,
  а душата на народа!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек – що да прави?
  продава си и душата.

 16. spirit says:

  Преразказвам поредицата от причинно-следствени връзки:

  1.Бойко е изловен на летището да нарушава домашното си лечение, за което има болничен, заради който отсъства от парламента.

  2.Пресцентърът на ГЕРБ излиза с официално съобщение къде отива лидерът на опозиционната партия СЛЕД като снимките са вече в медиите.

  3.Бойко се разхожда по срещи в Израел без ясно формулирана цел.

  4.В същия момент в България се гласува Бюджет 2014.

  5.Бойко се връща в България и в СЪЩИЯ ДЕН изгряват снимките на Волен във Варадеро.

  6.Никой не пита Бойко за целта на срещите в Израел или защо отсъства от заседанията в парламента, след като е напълно способен да лети.

  7.Волен е на мушката с допълнителни снимки, за които вече журналистите си признаха, че идват от бившата му жена Капка.

  8.Капка и синът й Димитър Стоянов подкрепяха ГЕРБ на последните избори след като гръмна другият внезапен скандал за връзката на Волен с Деница Гаджева (сценарият беше абсолютно същият!)

  9.Всички се занимават с Волен и неговите разхищения, а договорът с Уестингхауз минава незабелязано.

  Бойко е пуснал снимките, дами и господа, очевидно е! Неговата пиар машина се е задействала, като при това е уцелила с един куршум цяло стадо зайци. Първо е нанесла удар на политически враг, второ е прикрила големия гаф на лидера си, трето е спестила въпроси към Борисов за истинската цел на посещенията му в Израел.

  И четвърто, може би най-важното! Всички забравят, заети с друго, че договор с Уестингхауз за доставка на ядрено гориво сключва премиерът Борисов през 2011 г. Този договор е безсмислен, ако в нашата централа няма реактор, различен от руските, защото няма да има какво да захранва американската компания. Ерго, Борисов хем си изпълнява задълженията към американските партньори (иначе дърпат уши), хем успява да използва това като повод да унищожи противниците си.

  Ех, ако можеше тази остапбендеровска комбинативност да бъде от полза за народа….

 17. sancho says:

  Бреййй, направо настръхнах от тайний жидомасонски план, разкрит направо во всичките му ужасни 9 точки. Кръстете се и чакайте др. Лазарев да направи диагностика на кармата и открие в някое ново вангино пророчество спасительний тунелъ за спасение към Чорнобыль …

Leave A Comment "НФСБ: Сидеров кътал 40 млн. лв. и 5 офшорки, дава по €15 000 в хотел"