Ким Чен Ун екзекутира чичо си

Ким Чен Ун. Снимка БГНЕСКим Чен Ун. Снимка БГНЕС

Чичото на севернокорейския лидер Ким Чен Ун е бил екзекутиран. Присъдата идва малко след като Чан Сон Таек бе отстранен от всички високи длъжности по обвинения в тежки престъпления, съобщава агенция Йонап, позовавайки се на медиите в Пхенян.

Според севернокорейската държавна агенция КЦТА смъртната присъда е била изпълнена в четвъртък, след заседание на специален военен трибунал. Обвинението срещу Чан Сон Таек са били в опит за сваляне на държавната власт. 

Чичото на Ким Чен Ун беше смятан за втория най-могъщ човек в Северна Корея.

По-рано тази година лидерът екзекутира и бившата си любовница – певицата Хьон Сoнг-Уол. Тя бе разстреляна заедно с 11 членове на групата, в която пее. Смята се, че в същата музикална формация в миналото е участвала и съпругата на Ким Чен Ун.

23 Responses на “Ким Чен Ун екзекутира чичо си”
 1. Ludlustrator says:

  Добре дошли в една от любимите държави на комунделите Северна Корея.

  • giotwer says:

   Трябва да си необратим и безмозъчен идиот за да напишеш подобно нещо,а ако не си ,то ти си поне равен на този сатрап(което е по-лошия вариант).

  • msl says:

   абсолютно, комундели и сталиноиди, като контрите пред президентството

 2. Север-Изток says:

  Как ли си мечтаят и нашите комундели да могат пак така да управляват. :) Този сатрап е на Станишко и сие идола!

 3. Minko says:

  феодализъм/комунизъм в действие

 4. afala says:

  В исторически план,разпада на всяка азиатска династия е започвал с вътрешен раздор.Може да направим обосновано предположени, че на кимчовците скоро ще им видим края.

 5. мяу says:

  Човекът е зъл тиранин като от приказките, ама не детските, а тези истинските – историите с параноичен сатрап тип Късен Сталин.

 6. Надуй Ми Онуйтов says:

  “По-рано тази година севернокорейският лидер екзекутира и бившата си любовница – певицата Хьон Сoнг-Уол. Тя бе разстреляна заедно с 11 членове на групата, в която пее и в която се смята, че е участвала и съпругата на Ким Чен Ун.”

  Я пак.

 7. merypoup says:

  Дори и въображението на Оруел не е достигнало такива висоти. Ужасите и описанието на режима в 1984-та бледнеят пред това което става в Северна Корея.

 8. Сталин says:

  Там очевидно няма хора които са над законите и могат да вършат престъпления безнаказано.

  • Сит Лорд says:

   хм, колко да е очевидно :)
   в западноевропейската философия на правото владетелят е в закона
   в източната традиция владетелят е над закона

   специално този случай е много показателен.

 9. стакан офф says:

  ГОРЕ-ДОЛУ, ПИНИЗИТЕ НА ЖИВКОВ В НАЧАЛОТО НА ВЛАСТВАНЕТО МУ. СИТЕ ЦЪРВЕНИ ЗАДНИЦИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ – ИНТРИГИ, ЛЪЖИ, МЛАТЕНЕ, ТЕПАНЕ…ВЛАСТ!! И СЕГАШНИТЕ СА СЪЩИТЕ, МАЛКО ПО СОФТ ЩОТО ЕВРОПА Е ВСЕ ПАК

 10. IP says:

  Колко удобно щеше да е на Фюрер Сидеров и Дени Гаджева да екзекутират Капка Снимкова, ама засега поне не дават. Иначе работим по въпроса, пътуваме, проучваме опита в областта на антиколониализъма, надяваме се…

 11. Dimi says:

  ДОБРЕ ДОШЛИ в любимата държава на СИДЕРОВ

 12. Минаващ says:

  Ей, гербери, та Северна Корея не беше ли любима държава на Борисов, Цветелина и на един техен исладски, май беше, приятел и сътрудник в банката, който работеше и с руската организирана престъпност. Нали именно за Цветелина и банката й дойдоха сведения от разследващи служби в Европа (предназначени за американския сенат), че в банката се перат пари на Северна Корея..
  БОРИСОВ, обаче каза тогава, че това били глупости, а както знаем той, като човек на интелекта, се нерви, когато му губят времето с глупости … и въпросът приключи.
  Имаше сведения и за него за едни лоши работи, които бил вършил, но тогава пък скочиха в люта защита президентът Първанов и вътрешният министър Румен Петков (2007-ма, или 2008-ма, Борисов още не беше префасониран в десен), препраха ни го за пореден път и ни го върнаха отново чистичък, за голяма наша радос

 13. поп Дръвчо says:

  Тоя го гони яко шубе. Знае че ще пада скоро и от високо, ама не знае откъде ще му дойде.

 14. Гост says:

  Комунистите сеят смърт и мизерия. Нищо ново.

 15. Ким Мор Пук says:

  И него ще разстрелят някой ден. Така обикновено свършват диктаторите – убийци.

 16. Доволен says:

  Ай, чиститу…

Leave A Comment "Ким Чен Ун екзекутира чичо си"