Американец превърна боксониера в многостаен апартамент (видео)

Преустройство на апартамент в МанхатънПреустройство на апартамент в Манхатън

Близо две години са отнели на американеца Греъм Хил да превърне боксониера от 39 кв. м. в многостаен апартамент. 

През 2010 година той купил малкото жилище в стара сграда в Манхатън и след значителна по обем работа и немалко вложени пари, две години по-късно той вече има многостаен апартамент. 

Тайната е в дизайнерски решения, които позволяват преустройство на основното помещение. Освен вградени мебели, в които се намира обичайната техника за едно жилище, апартаментът разполага с подвижна стена. Тя прегражда жилището на две части, които могат да се превърнат в спални, кабинет и хол или трапезария.

Самата подвижна стена представлява гардероб и система от шкафчета, в които са вградени сгъваеми легла и бюро.

Жилището може да бъде трансформирано в поне шест помещения – дневна, трапезария, две отделни спални, кухня и кабинет. Кухненският бокс е оборудван с всички необходими уреди. 

Тоалетната също може да бъде преустроена в стая за усамотение и релакс.

9 Responses на “Американец превърна боксониера в многостаен апартамент (видео)”
 1. ИЦО says:

  Браво ! Много оригинални идеи и ще си открадна някои от тях!:)

 2. Tisho says:

  Човек без работа. :)

  • Хрис says:

   Човек с акъл !

   • Yul says:

    Похарчил е толкова пари и време, че можеше да си вземе апартамент с още една стая. Проектирал си е живот на високоорганизирана градска мравка. Все още няма истинска покъщнина – тенджери, тигани, препарати веро, тоалетна хартия, калъфки чаршафи, как и къде ще си мие бялото колело след кален дъждовен ден? Да не говорим за зимни и летни дрехи и обувки и склад за смяна на сезоните. Плюс това си мисли че в “кутията в бяло” ще живее до 60 години сам. Предполагам че някъде в мазето има обществена пералня.

    • Ро says:

     Идеята на живота му вероятно не е да трупа покъщнина, без друго никой не си я носи на оня свят.. Хората живеят за да живеят. Ние сме тези, които живеят и складират като мравки за зимата. Какъв ви е проблема на всички,че все нещо не ви е по вкуса.Много сте специални бе..

  • Yul says:

   2 години този човек не живее в този апартамент! Ходи някъде на работа, живее под наем другаде. В “творението” си той няма да се нанесе, просто си прави реклама и ще го продаде, тъй като се намира в идеален център. Може да изкара добри пари от някое друго юпи.

 3. Явор says:

  Сладък

 4. viva says:

  Имаше подобно видео за дизайнер от Хон Конг- беше преустроил апартамент около 30 кв.м.( в който живееше с родителите и сестра си) с помощта на шкафове и др. джаджи се превръщаше в най-различни помещения…
  Мен пък подобни идеи нещо не ме радват — земята и без това е пренаселена, населението нараства лавинообразно, ресурсите и жизненото пространство намаляват…

  • Юлия Б. says:

   Тамън да напиша и аз за човека от Хонконг, ама са ме изпреварили. :) Иначе като идея бива, но как се живее в такова жилище не ми се иска да изпробвам

Leave A Comment "Американец превърна боксониера в многостаен апартамент (видео)"