Опорна точка: Европа е лоша!

..

Този текст няма за цел да убеждава любителите на СССР, СИВ и Варшавския договор.

Вероятно няма да бъде разбран и от феновете на Хитлер, Волен Сидеров и малките зелени човечета.

Затова изобщо няма да се хабя да обяснявам, че Европейският съюз е по-хубав от Северна Корея. Който мисли обратното, да си купи някоя от десетките книги за лечебен глад на Лидия Ковачева и да я ползва вместо Библия.

Този текст има за цел да алармира за нещо изключително важно, което се случва в момента. Залисани в протести и дребни парламентарни хватки, го пропускаме, а е по-важно от всичко, което се е случвало в последните 7 години.

Отскоро си имаме нова Опорна точка. Суховато можем да я кръстим “Европа е лоша!”, но можем да си изберем и далеч по-експресивни определения за смъртния враг и садистичен убиец на KLETA MAJKA BALGARQ.

В коментарите под статиите си имаме няколко форумни трола, които си отглеждаме с огромна любов и внимание. Пишат коментари, преди да четат статиите, но тези коментари са ни дори по-ценни от смислените, защото от тях научаваме новите опорни точки, спуснати от кораба-майка.

Малко цитати:

Пиндустан и Дребнобритания срещу СССР? Еми това звучи като виц.

Пък дали западноевропейските ДЕМОПЕДЕРУГИ приемали Атака или не, никой не ги пита. 

“Куче със салам да плашат. :) ”: Абе същото си го помислисли и стария професор, значи кво ни дреме на сайдера, като ни изключат, айде давай, само това и чакам, Евразийския Съюзи и той търси нови членове , хахаха…

Верно че “Откакто България е в ЕС нищо позитивно не се е случило.”

Не ми се търсят други, но стилът е все този.

Впечатлих се и от един пост във Фейсбук:

ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ЕВРОГЕЙСКИТЕ ИМ ЦЕННОСТИ!
В резултат на извършения през 1990 г. либерално-реформистки преврат, в България настъпи грандиозен грабеж. Българите бяха ограбени с около 100 милиарда долара.

Понеже доста съм обръгнал на тролски атаки и съм забелязал, че винаги идват на талази, веднага заподозрях, че новата опорна точка е спусната официално.

Но с доказателства от коментари и фейсбук, може и да не ми повярвате.

Затова търпеливо изчаках (не беше дълго) опорната точка да се появи официално – чрез органа и официоз на управляващата партия вестник “Дума”.

В статия със заглавие “Източно партньорство” – рекапитулация след Вилнюс” четем следното:

“Източно партньорство” целеше и цели да постави тези държави в пълна икономическа, а следователно и политическа зависимост от ЕС. Нещо, което наблюдаваме в България.
Планът е същият като при нас – безпощадно изпълняване на “високите европейски стандарти”, в резултат на което едва кретащата местна промишленост изчезва, местните стоки се стопяват до незначителен процент, а пазарите на тези държави ще бъдат буквално окупирани от западните марки.

Цялата статия е в духа на Студената война, но една ключова дума прави по-силно впечатление. В Европейския съюз са “колониалисти“, които искат (или са успели, не разбрах  точно) да обсебят суверенитета на нашите прекрасни източни деспотии.

Пролейте, моля, още една сълза за KLETA MAJKA BALGARIQ и запечатайте добре в (под)съзнанието си, че всеки станал причина за изгонването ни от Европейския съюз не е кретен (както справедливо си мислите), а е истински национален герой и освободител от дребнобританско и пиндустанско иго.

Далеч съм от мисълта, че Сергей Станишев – шеф на ПЕС и ръководената от него БСП имат желание да бъдем изхвърлени от Европа. Напротив – елитът на БСП иска България да е в ЕС повече от всеки друг, дори и да го обвиняваме (понякога несправедливо), че гледайки ЕС вижда еврофондове, а не евроценности.

Защо тогава троловете и Органа нападнаха добрата стара Европа? Да не са се измъкнали незабелязано от контрола на кораба-майка?

Не. Не са. По партийно-пиарска повеля е.

България е пред сериозни санкции от ЕС. Сигналите са ясни:

1. Спряха ни парите по най-голямата оперативна програма “Околна среда”.

2. Европейската комисия прати писмо до премиера Орешарски, че ще спре около 400 млн. евро от фондовете за безработица.

3. Вчера Еврокомисията заяви, че договорът за Южен поток е незаконен и трябва да бъде предоговорен.

България подритва членството си в ЕС, каза източник от Еврокомисията пред доайена на българските кореспонденти в Брюксел Веселин Желев.

Ето, това е най-важният процес, който се случва в момента. По-важен от избора на Пеевски за шеф на ДАНС, от неусвоените европейски пари, от поредната придобивка на управляващата ни олигархия и от “Южен поток”. Всъщност този процес е вследствие на всички тези неща.

Корабът-майка подготвя общественото мнение или поне твърдото си ядро, за момента, в който Европа ще ни отлюспи. Дали с изключване, ограничаване на фондове и права (например на свободно придвижване и работа) или чрез “Европа на две скорости”, са само степени на катастрофата, за която ни подготвят.

Има неща, за които никакви алтернативни гледни точки не трябва да се позволяват. Не са много, можем да ги изброим всичките:

- Пропагандиране на фашизъм (простете, забравих – как точно се казваше партията на Хитлер?)

- Възхвала на Сталин – избил няколко десетки милиона, за да укрепи съветската си империя

- Толериране на дискриминация по раса, пол, национална принадлежност…

У нас от няколко месеца трите най-човеконенавистни теории, се леят отвсякъде.

Хората, които протестират срещу тях, са наричани соросоиди, платени, толерасти, либерасти.

Визията за България в Обединена Европа е това, което защитават протестиращите за морал студенти, срещу които корабът-майка организира контрапротести от контрахора.

Затова срещу всяка агитация за излизане от “лошата Европа” трябва да се реагира така, както се реагира при пропаганда на хитлеризъм, сталинизъм и дискриминация.

А, че Европа не е съвършена, ние – хората, които я познаваме и обичаме, знаем най-добре. И много ще обсъждаме и критикуваме тромавите й процедури и неефективната й бюрокрация. Но чак когато за всички е ясно, че сме неразделна част от нея и връщане на изток от рая няма. 

292 Responses на “Опорна точка: Европа е лоша!”
 1. Balkaanalski says:

  Евала!!!
  Няма какво да се добави

  • роско says:

   Има.
   “А, че Европа не е съвършена, ние – хората, които я познаваме и обичаме, знаем най-добре.”
   И да, знаем го – много добре.
   Но също така знаем, че наред с всичките си несъвършенства – Европа е далеч по-добра от пут(к)инова русия. Европа може да е скована от тромави процедури, но има процедури, има ред, макар и да се случва бавно.
   Само това искаме хората, които споделяме европейските ценности – правила и ред, пък ако ще да е тромаво и бавно. Искаме срокове, които да се спазват, както е там. Искаме държавата да работи за нас. И ние да работим за държавата.
   А не както сега – ние да работим за държавата, а тя да работи за Цеко Минев, Цветан Василев, Пеевски и там останалите 10 в “оня” списък……… Не става…..

   • Академик Балкански says:

    Уважаемият Йончев е написал “Уводна статия”, има много добър стил и стройна логика, присъщи на истински “главен редактор”. Аз лично изпитвам симпатия към него, защото е относително толерантен към различни гледни точки, въпреки че си има своя, или по-скоро “редакционна”, както я е изразил в горния текст.

    Неговата поколение е обаче е прекомерно облъчено от публичното говорене за някакви мними “общоевропейски ценности”, каквито в България вече 25 години не виждаме реализирани. Доказателство за това – “България е на първо място в ЕС по бедност” (“…лоши условия на живот, не са можели да си позволят да си плащат сметките, да отопляват достатъчно дома си или да отидат на почивка поне за една седмица.”; цит. по OFFnews). За сведение на по-младите, преди влизането си в ЕС и България НЕ БЕШЕ НАЙ-БЕДНАТА страна в Европа, въпреки че заемаше скромното трето място отзад напред, преди Румъния и Албания. Сега обаче е най-отдолу, и това е факт.

    Този факт прави излишни всякакво спекулации с т.нар. “опорни точки”. И без “опорни точки” обикновенния българин вижда сам какво е положението – високи цени, ниски заплати, растяща безработица, инфлация, вилнеещи монополи, безконтролно алчни банкстери, ширеша се битова престъпност и т.н. Да, в богатите страни от Западна Европа се живее по-добре; да – в Русия и Северна Корея се живее по-зле. Изтъкването на тези факти обаче с нищо не подобрява живота на българския народ, колкото и да го повтарят до втръсване “проевропейските медии”.

    Всъщност България стигна до това дъно след един почти пълен мандат на партия “Граждани за Европейско Развитие”, което само по себе си още повече дистанцира хората от “проевропейската” риторика, която вече на практика е силно девалвирана. Българинът вече не се лъже по лозунги и празни приказки, както в зората на “демокрацията”. Нито пък по “харизматични” лидери, тип Костов, бай Симо, Бойко Методиев и т.н. “проевропейски” политици. На последните избори народната мъдрост даде мнозинство в НС не на някоя от бившите “проевропейски” партии, а не една псевдокоалиция БСП-ДПС-Атака. Хората просто ИЗБРАХА ПО-МАЛКАТА ЗЛИНА.

    Извън НС и реалното влияние в политиката остана едно кресливо малцинство от партийки, неуспяли да прескочат 4% бариера, и ГЕРБ – неполучили парламентарно мнозинство. Те се възползваха от едно спорно назначение, и се хвърлиха още преди да са изтекли и 100 дни от извънредните избори, да искат нови такива. Първоначалният им устрем обаче вече спадна, и ревизионистите сега се чудят по какъв начин да смъкнат законно избраното правителство, вместо да действат като нормална опозиция. И не успяват естествено, защото са наистина едно кресливо малцинство, с неартикулирани политически искания, освен мантрата “ОСТАВКА”, изтъркана вече от прекомерно употреба. Предвождани от скучни, не особено интелигентни, безлични, непопулярни и доста анонимни “лидери”, чието излизане на сцената им носи само негативи.

    Може още много да се напише по тази тема от гледна точка на България, обаче нека видим гледната точка на Западна Европа? Най-актуалното – Великобритания си позволява изключително нагло да поставя под съмнение една основна демократично ценност – свободното придвижване на хора. Франция Холандия и др. я подкрепят. Западно европейците очевидно искат да поставят бариера пред българските граждани, които според тях трябва да бъдат поставени под някакъв “специален” ограничителен режим, или за тях да бъдат въведени дискриминационни ограничения.

    Един вид България да се превърне в “циганското гето” на благоденстваща Западна Европа, и най-бедната страна да поеме предимно за своя сметка най-големия поток псевдобежанци от Близкия Изток и Африка. За да могат “дебелобузите” “евро-демо-педеруги” сами са си консумират благата, необезпокоявани от разни “унтерменши”.

    Очевидно самите “европейци” не желаят да спазват прокламираните от тях принципи, когато еснафското им самодоволскво и благополучие се чуства евентуално застрашено от евентуално “ромско нашествие”, засега предим илюзорно. Западноевропейските посланници пък открито се намесват във вътрешнополитическия живот на България, срещайки се и насърчавайки политическата опозиция. Същевременно западните фирми непрекъснато изпомпват печалбите си и ги изнасят извън страната. Очевидн т.нар. “европейци” просто са загрижени за печалбите си и за своите, както образно ги наричаме – “колониални” интереси, а не оса ръководени от любов към благосъстоянието на българския народ.

    Та в заключение, “еврокартата” е вече в слаба позиция. На нейно място дойде първо “еврореализмът”, и вече навлиза “евроскептицизмът”. Уважаемия Йончев е достатъчно интелигентен да знае, че “Европа не е нито лоша, нито добра”, а просто си гледа интереса, което трябва да прави и България, естествено. И естествено, че “Балкански” (Майстор, Професор, Академик, очаквайте “Член-кореспондент” и т.н.) не е реална личност, а виртуална проекция на колективното подсъзнание (хахаха…)…

    Моя скромност обаче сме донякъде поласкани, че ни цитират в редакционна статия, и донякъде засегнати, че ни наричат само “Трол”, а не примерно с подобаващото при такова внимание “Мастър Трол” или “Трол Мастър”. Не очакваме друго, освен дежурните хейтъри. Облаче както еказал Конфуци: “Тя е бронирана здраво в гърдите…” (хахаха…) и т.н. Уважаеми Йончев, все пак моля разблокирай ми акаунта, недей да ограничаваш свободното слово. Истинските европейски ценности са малко по-различни от временно заменилите ги сурогати. Цензурата е в Китай, Русия и Северна Корея, така ли беше?

    • Петър Николов says:

     Г-н Блкански, защо мислите, че останалите Ви публикации имат по-голям ефект от тази. Както знаете следя творчеството Ви отблизо и мога а заявя, че този, който сте в момента е образа, който трябва да приемете. Жалко, че не можете да научите другите, подвизаващи се под тоз` псевдоним да се изразяват така. Е, аз пак не съм съгласен с Вас, но пик има върху какво да мисля:)

     Хубав ден

     • Академик Балкански says:

      Мерси, колегите заминаха на село за уикенда, налага се покриваме фронта. Мисленето винаги е по-полезно от дивите крясъци.

      Да конкретизирам, че парижани сами изгония Веолия, надявам се софиянци и да проявят подобна мъдрост и да ги последват. Антиевропейската пропаганда не струва пукната пара, ако фактите сами не я подкрепят, както в този конкретен случай. Уважаемия Йончев и той ползва евентуално тази наполовина пречистена вода, обаче с писания като горното на практика защитава подобни псевдо”европейски” девиации.

      България ще влезе наистина в Европа, само когато грабители като ЧЕЗ, ЕОН, Веолия и др. “европеидни” грабителски шайки излязат от България. Сега тия просто изнасят българските пари за Западна Европа, и българския народ не вижда дори малка част от тях. И когато “европейските” банкстери престанат да променят единствено нагоре лихвите по вече договорени кредити, и да налагат произволно всякакви такси. Иначе западняците сами ни тласкат към Евразийския Съюз, поради собствената си алчност.

     • Димитър Великов says:

      Зика, “докторат” ли подготвяш? :D

     • Чесън says:

      Балкански айде друг път по-накратко.

     • Арх. says:

      Балкански, то бива, бива пропаганда, ама това твоето смърди отвсякъде! :)

      За кого го правиш, глупако, за децата си ли?!?

      Всъщност, ако има четящ тук, към когото смисълът на текстовете ти да апелира, то значи ние в България напълно си заслужаваме съдбата на последни във всички списъци по положителни постижения. Но нека ти разкажа бъдещето, щото ти имаш очи само за миналото- българите от новото поколение не са това, което бяха бащите им. “Всичко тече, всичко се променя”… Светът се изчиства от нечистотиите, бавно, но сигурно, и с този процес естествено отмива явления като теб и Кумирът, на който се кланяш.

     • Майстор Балкански says:

      Ама Арх., ти изобщо четеш ли преди да пишеш? Поне един смислен аргумент да видим някога от тебе под някой текст, освен разни +чета и възклицания? Ако имаш нещо по същество, коментирай, не само да попържаш по варненски.

     • Арх. says:

      “Аргументи”, ака “опорни точки”?!? Не. Нямам ни една. Пиша си ей-така, от сърце! Нещо, което явно не апелира към по настоящем закърнялата ти индивидуална емоционалност…

      Не се оплаквай… Кое те дразни повече: че съм от Варна, или че не ти коментирам манипулираните историко-геополитически сводки в детайл??

      Нямам намерение да те вадя от калта, с която си свикнал. :)

    • стакан офф says:

     ДО ДРИШНЯРА МАЙОР БАКАЛСКИ(балкански) !ДРУГАРЬО, на ли ти реко вечи, да зимаш апчета против диария, и да затвориш вонливата си зурла лъхаща 100 годишна воня.Твоето място е сред пръдливите смърдящи железозубы мужици – мечтата на твоата младост. Крайно време е да вземеш един път у живото ти самостоятелно решение и да реализираш таа ти незбъдната мечта на твоа незбъднат живот, па макар и на края му пръдлив! Остави хората на мира, да живеят както намерят за добре. Писнало ни е от съвеските ви фатки и пинизи от сорта на Александр Матросов, дето запушил амбразурата с телото си та САМ НЕ СТРЕЛЯЕТ И ДРУГИМ НЕ ДАЕТ! Та запази дъртото ти смръдливо дяло за себеси и вмирисанита ти рода до 11 колено – СЪВЕСКА ГНУС!!!

     • Академик Балкански says:

      Харесва ми вашия висок “европейски” наратив. Уважаеми Йончев, а на вас харесва ли ви? Да бъдете подкрепяни във вашата кауза за “европейско развитие” и с такива, като този?

     • Арх. says:

      Твоят наратив е доста по-гнусен, ако можеш да си се представиш?!… подозирам, че въображението ти е силно деформирано от следване на “опорни точки” последните месеци, ако не години… Може да ти послужи за успокоение- все пак не си най-окаяния трол тук, поне от моя гледна точка! ;)

    • asad says:

     Не е нужно дa четa никa ти, нито целия булaмaч. Сaмо “бaнкстери” ми стигa. Знaм кой си. И количеството ти вредни Aнонимни стрaници из фейсбук. Ще ви мине времето скоро. Нaродa е прост, но винaги ви изненaдвa зщото сте по-прости и винaги се имaте зa умни.

     • Академик Балкански says:

      Хахаха, позна ли се: “Сaмо “бaнкстери” ми стигa…”. Гузен негонен бяга. Не е обаче толкова прост народът, колкото ти се иска, и може сам да прецени дали живее добре или зле. Преди лошия живот хората го свързваха със “социализЪма”, а в момента го свързват с “европеизЪма”.

      Затова ви е толкова страх от Евразия. Когато хората са масово бедни, както в България, им е все едно дали са бедни в Европа, в Азия, или в Евразия. Бедността е интернационална, и в нея няма нищо “европейско”. Тичай да риташ оградките пред НС, може да изпадне некое и друго левче, хахаха…

      Йончев, хората били искали пари, не “европейска перЕспектива”. Що така бе?

    • Bastor says:

     too long;
     didn’t read
     lol

     • Академик Балкански says:

      So what, who cares, whoopee do, whatever, LOL…

     • Димитър Великов says:

      Бакъре, “ко тана”? Имаш ли нужда от превод?
      Гъгул-преводача не работи ли? :(
      Земи един разговорник, не се излагай така :D

    • Ludlustrator says:

     Другарю Лайнарски (вече си разжалван в проЗт дугар).

     Извън НС и реалното влияние в политиката остана едно кресливо малцинство от партийки, неуспяли да прескочат 4% бариера…

     В момента в Парламента цялата комунистическа пасмина е представена от по-малко от 22-25 % (няма да влизам в подробности че и това не истински резултат), и управлява пасмина с по-малко 10-12% представителност.

     Та “кресливото” мнозинство е повече от 65-75% , внимавайте като сгънете карачките какво ще ви чака!!

     • Майстор Балкански says:

      Виждам, че сте един привърженик на деликатната словесност (“Другарю Лайнарски…”. Супер европейско, нема що…

      Пък кой влиза в НС, решава единствено суверенът, тоест българският народ. Набийте си го това на челото.

      Нито ПЕС, МЕС, ФЕС, нито ЕК, нито ЕС, нито НАТО, нито Брюксел, нито чуждите посранници, никой друг – освен българският народ. И ако нещо те дразни в състава на НС, сърди се на хората, че са гласували така.

     • Ludlustrator says:

      Асистент Геньо Балкански, въпроса ми беше към ПРОФЕСОРА но както и да е.
      Изборният закон е така направен че суверена да има право на избор, между курва, сифилистичка, проститутка, триперливка и всичко което се сетиш в червен цвят, а суверена не е гей но при такъв избор си ходи ерген.

      А болшевиките нещо май сте отдавна меншевики, а управлението трябва да има ЛИГИТИМНОСТ, то служи на мнозинството а не на малцинството.

      п.п. А “европейският” ми език е продиктуван от това, че простака разбира само от езика на простащината.

     • Майстор Балкански says:

      Еми за това по себе си ли съдиш, че “простакА разбира само от езика на простащината”? Нищо му не на “Изборния закон”. Еднакъв е за всички. Като са ви били малко фалшивите бюлетинки, айде ритайте сега оградките пред НС, за да станат повече. Сърди се на избирателите, че не ви искат.

     • Ludlustrator says:

      Другарю Ганьо, аз заграждения съм ритал когато бях млад и прост, въпреки че добре ми е известно че мафия от вън не може да се унищожи а от вътре .
      А иначе точно това се случва в момента хванали сте се гуша за гуша разни комунистически кланове, боядисани в различни цветове, но комунизма прозира от всякъде, зелника е малък и ще трябва някои друг клан да замине в небитието, още се чудя защо още не сте почнали да се гърмите, но идват избори на пролет, а това са много мангизи, не е трудно да се сети човек как ще се събират.

    • Демиург says:

     Г- н Балкански, Евразийските или Европейски ценности са едни и същи в основата си, така че няма смисъл да се прави избор. При положение, че лихварския финансов модел е един и същ навсякъде и генерира псевдодемокрация и откровен тоталитаризъм, как да се направи избор?
     Колониалната ни зависимост от европейските дебелобузи администратори или от руските енергийни вампири може да преодолеем само, ако организираме друг финансов модел. Това е единствения начин – за съжаление всичко останало е спам и губене на ресурси.

     • Майстор Балкански says:

      Демиург, по принцип е така – общото е лихварския капитал, задушаващ Европа, Азия, Евразия и другите континенти и галактики. Затова няма избора между “евр(роп)ейските дебелобузи администратори” и “руските енергийни вампири”. Само че, слонът не се трогва от мухата, която яде от лайното му. Ако имаш план за дейтвие, давай…

     • Демиург says:

      Г-н Балкански, плана за действие е описан още преди сто години от Силвио Гезел. В градчето Вьоргл по неговия модел демократи, националисти и други са се обединили за просперитета на селището. За успеха им говори това, че над сто други общини са поискали да усвоят опита им.

    • Анализатор says:

     Ганьо, чета ти обширното повествование и се чудя да се смея ли на проблясъците или да ридая над тъпотиите. Ще се въздържа от детайлен анализ. Едно мога да ти кажа:
     Ако Алеко Константинов беше жив, твоето писание би го вдъхновило. Можеше да добави към поредицата си “Бай Ганьо прави вестник”, “Бай Ганьо прави избори” още един фейлетон – “Бай Ганьо прави социално-политически анализ”…

    • Анализатор says:

     Ганьо, само тази тъпа лъжа няма да ти я простя:
     “Всъщност България стигна до това дъно след един почти пълен мандат на партия “Граждани за Европейско Развитие”, което само по себе си още повече дистанцира хората от “проевропейската” риторика…”
     ———————————————————–
     Подло човече, отвори Гугъл и виж данните на Евростат за 2000 година. Това е последната година от мандата на Иван Костов. Тогава за първи път, след свои проучвания Евростат констатира, че българинът е станал по беден от румънеца и дори от албанеца в Европа. А пък за ситуацията в България през 2009, след тройната крадлива коалиция 3:5:8 не ми се говори. Бойко беше достатъчно красноречив – България беше заприличала на обран бостан. А за икономиката по време на правителството на ГЕРБ ще ти приведа само един показателен факт – за 2011 имаме за първи път такова високо положително салдо във външнотърговските си отношения. Ще се опитам да ти го преведа на прост език(като за теб!) – това означава, че износа на България е превишил вноса. Ако имаш трета мозъчна гънка(освен двете необходими за физиологичните нужди) и я напънеш, ще стигнеш до извода, че изнасят тези, които произвеждат. ТОГАВА, ПРИ ГЕРБ, БЪЛГАРИЯ ПРОИЗВЕЖДАШЕ!!! А сега тези ще прахосват – в заеми и далавери. За тези сега ще ти кажа само един факт – откак са дошли на власт, чуждестранните инвестиции се сринаха с над 70%.
     ПП – Всеки от посочените от мен факти можеш да провериш в Гугъл. Аз не съм празноглав дърдорко като теб и шефа ти …

     • ПОПОТНИК says:

      Да това управление също е некадърно, но в никакъв случай хората в страната не живеят по-зле, отколкото, когато живееха при управлението на ГЕРБ и никъкви данни от Гугъл нама да изтрият спомена.Много хора от малкия и средния бизнес изпитваха непоносими финансови затруднения.

      “И докато министерството отчита 87 794 закрити фирми за периода 2010-2012 г., националната статистика показва, че от 2009 до 2011 г. включително броят на предприятията е намалял с 1989. ”

      “Големите предприятия, в които са заети над 250 души, са били едва 756. Техният брой е намалял с 10 от 2009 до 2011 г.”

      Твоите данни отново нямат нищо общо със истината.Обикновените хора не ги интересуват абстрактния понятия като БВП или отрицателно и положително салдо.

     • Анализатор says:

      Ало, милиционера по потник! За кои закрити фирми говориш? За тези, с които предното правителството на Тройната крадлива в края на мандата си беше сключило неизгодни за държавата фиктивни договори. За фирмите на вашите “хранени” хора ли говориш? Само за това си злодеяние изрода Станишев трябва да бъде пребит с камъни! Ама случил на покорен народ!…
      За тези фирми хич не ми е жал! Да фалират! Създадени с измама! Излиза, че ние всички поддържаме държавата, а тя поддържа само един ограничен брой олигарси.
      Ето затова тогава на изборите народа избра ГЕРБ. А на следващите, ако въобще ги има, ще стане още по страшно за вас. Моли се да е цивилизовано, с избори…

     • ПОПОТНИК says:

      Така го казваш все едно ГЕРБ не сключват фиктивни договори-ти луд ли си?

    • Chr says:

     Tova che sme naj-bednite ne e vina na Evropa. Syiuzyt dava, no v koshara ne vkarva. Kakvo obshto imat cennostite s lipsata na volia i umenia. Zashto drugite np. Polsha uspiaha

    • Me says:

     Много добре познавам, кога пише мъж, или жена!

     Фактът, че си написала текст по-дълъг от самата статия е красноречив…!
     Скъпа Мони, ”креслив”-няколко човека употребяват тази думичка, единият от тях е социопатчето страдащо от смърта на татко си и носталгия по безметежното си детство-Сергейката.

     Глупостите ти, изнесени като фактология няма да коментирам, само ще кажа, че най-много по времето на прехода България е управлявана от БКП/КК/ . Това в скобите означава курви клептомани.

     Друг факт е, че емигрантите изпращат годишно над милиард в България, за сравнение може да се ползва сумата на пенсиите платени за година.

     Друг много сериозен факт е, че болшинството фирми, и изобщо работодатели в България са обикновенни ДС агенти, комсомолци и мръсни комунисти. Всичките до един назначени от партията. Глупави крадци на ДДС, мита, некоректни данъкоплатци и гаврещи се с трудът на хората.
     Мога да пиша много, но няма нужда. Факт е, че около два милиона души се изхранват в Европа и захранват роднини в България.
     Такъв сериозен факт, какъвто е, това, че ти си долен комунистически трол, пачавра по душа!

    • UK Doctor says:

     “Великобритания си позволява изключително нагло да поставя под съмнение една основна демократично ценност – свободното придвижване на хора.” Това е лъжа, при това доста нагла. Великобритания изобщо не си позволява да поставя под съмнение свободното придвижване на хора и ще даде право на българи и румънци да работят тук от следващата година. Колкото до свободното предвижване – то е възможно от 7 години.

    • sk says:

     Каква цензура в offnews? Окупаторите на Ректората признават само турската национална телевизия и offnews за обективни медии, а това не е малко признание, майсторе,

     • F1 says:

      Грешиш брато,
      мене често ме цензурират най- офддемократично!

   • Анализатор says:

    Имам известни съмнения, че тактиката на опорните тематични точки се разработва с активното участие на едно нелепо и бездарно създание – Таня Буруджиева. Доскоро “виден политолог” в СУ, а сега съветник на СерГей и депутат от листата на БСП.
    Относно това коя е Таня Буруджиева вече много хора знаят – дъщеря на един от професионалните убийци на българския буржоазен елит ген. Иван Буруджиев. Заслужава си да се отбележи, че бащата на Сергей, рамо до рамо с бащата на Таня, вдъхновено са убивали…

   • Анализатор says:

    Тази тема определено се превръща в опорна точка. След като дори Гоце, вътрешно партиен враг No 1 на Станишев, дава свой принос в развиването на темата, вече няма съмнение.
    Ето какво заявява той в Перник, цитиран от БТА:
    “Според Георги Първанов Европа прилага двоен стандарт, а България е станала “универсален виновник пред брюкселската бюрокрация”.
    http://www.bta.bg/bg/c/VI/id/726383
    Излиза че ние сме света вода ненапита, а лошата Европа тенденциозно ни критикува… Интересно тогава защо сме най-бедни в Европа? Защото като народ и общество не можем да обуздаем крадливата политическа пасмина, която ни управлява, или заради лошата Европа? Да, ама не! Най-бедни сме в Европа от 2000 г. по данни на Евростат, т.е. доста години преди да ни приемат в ЕС. А само три години преди това(преди 2000 г) у нас се проведе масовата приватизация. За да могат първите комунисти да се превърнат в първи капиталисти… И резултатът не закъсня…

  • Чесън says:

   Е цяла статия за Майстор Балкански бива ли сега?
   Ма недейте така, че ще му завидеем! Така де, не сме идеални.

   • Ханку Брат says:

    Не е само за балкански, но да и аз се чувствам леко пренебрегнат хахаха. Има и сравнително нови звезди като Ф1, но и достойни стари попълнения като вива, поля, КУРектора абе .. доста са хахаха.

    • Академик Балкански says:

     Абе само за “Балкански” си е всъщност. Обаче не се чувствай чак толкова “пренебрегнат” и не “завидуй ближнему, я гражданин Советского Союза”, хочу в Евразийскийййй Соююююз, скореее, хахаха…

    • viva says:

     Ханку, че кой би се занимавал с подобни интелектуални недоразумения като теб – елементарен, прост, нахален и досаден трол.

  • -10 says:

   Четох, четох за да не ме обвинят, че коментирам без да съм чел и … нищо. Стилът на писане и разсъждения е същият като на тези коментатори, срещу които плюе авторът, само че мнението му е в другата посока. От 10 кладенеца вода носи само да си скалъпи тезата. И като резултат нищо смислено не казва! И не само не казва, а слага и думи в устата на “неправилно” мислещите, думи, които на него му се иска да бъдат изказани от тях и мисли, мислени от тях!

  • Анализатор says:

   Има! Сам за себе си никой не е лош. Когато кажеш за някого, че е лош, то е защото го сравняваш с друг, по-добър. В случая релацията е Европа – България. Е, след като лошата е Европа, остава че по-добрите сме ние, от България. Следващият логически възникнал въпрос е “След като ние сме по-добрите, какво правим в Европа?” Така се подготвя общественото мнение за последното рещаващо “Хайде да излезем от Европа!”
   Колко му е отново мутри и цигани, организирани в координация от престъпни босове, лидери на БСП и руски тайни агенти, да излязат на улицата и да скандират, че трябва да излезем от Европа. Както през февруари…
   А мизерната българска действителност ще става все по-озъбена, животът – клоака …

   • Анализатор says:

    В България тече с пълна сила неокомунистически сценарий, чиято крайна цел е отбиването ни от ЕС. Ето това заявява Едвин Сугарев. След като се позовава на безспорни факти Сугарев стига до неумолимия суров извод:
    Това е настъпление на неокомунизма и рестартиране на тоталитарната държава – само че вече по модела на Путин – като публично-частно сътрудничество между държавната власт и олигархията.

    • Майстор Балкански says:

     Естествено, че хората в България изпитват съмнение към Европа, след като почти 4 години псевдопартията “Граждани за Европейско Развитие” направи най-голямата възможна антиреклама на “евроПейските ценности”, до степен народа да ги възприема като “евроГейски”.

     Бандата на Борисов злоупотреби със смисъла на европейското, и го балканизира, и материализир нагледно, ако щете дори и в в поведението на своя “лидер” – типичен балкански тарикат, чалгар, псевдомъжкар, превърнал опросчамването в стил на управление, донесъл му телешкият възторг на гласувалите за него – ниско образовани, примитивни и неграмотни политически , докарали на влест преди него по подобен безумен начин бай Симо.

     Сега алибито на БСП, ДПС и Атака е: “Ами при ГЕРБ беше още по-лошо”. И за съжаление сса прави.

 2. европеец says:

  Няма да се дадем толкова лесно! Борихме се за да влезнем там където ни е мястото. Страдахме всички. Ако ни вземат това народа ще бъде безпощаден, а 1997 ще им се стори като сладък сън! Вижте Украина и пак си помислете!

 3. Landser88 says:

  На част от цитатите им познавам автора, но много хитро са извадени от контекста. А статията доста манипулативно твърди, че всички против неолиберализма са проруски настроени… Ние не сме нито против ЕС, нито за руснаците, а против налаганите фалшиви ценности на неолиберализма. Хайде да не заблуждаваме, разделяме хората, а?

  • роско says:

   А за какво сте? Черно на бяло. Какво искате?

  • Ханку Брат says:

   Интимно ли се познавате с балкански или по скоро като баба и внуче? Баба Гуси и нейната внучка балканска? хаха

   Балкански – цяла статия има за теб – пиши с някое от имената което ти се разпознава, стига се срамува.

   • Димитър Великов says:

    Тюй-й-йййй да го еВа! Пропуснах черешката на торта:
    http://www.banker.bg/Include/DBImage.php?ImageId=44176&Height=240&Width=350
    “исус фром софИя” преди да го намажат с червен реквит и на метър от него организаторката – галка малка сладка. Те тАва мили ми “холи байбъл” ако не си го видел, значи много си пропуснАл!

   • Димитър Великов says:

    Този коментар е изтрит от редакцията.

    Г-н Великов, пускането на толкова много линкове автоматично ви вкарва в спам-листата, което блокира и следващите Ви коментари.

    Моля, ограничете линковете.

    • Димитър Великов says:

     Моля да ми бъде разяснено колко линка имам право да пускам в коментар? С най-голямо удоволствие ще спазвам тази ОПОРНА ТОЧКА на форума! Казвам го съвсем отговорно и сериозно.
     Ако има и други правила, които засягат коментарите, моля оповестете и тях.

     • Владимир Йончев says:

      Г-н Великов, честният отговор е – не знаем.
      Предишният ви коментар беше в спама, заедно с рекламите на виагра и китайски сайтове. Извадихме го от там ръчно.
      Ако един коментар попадне в спама, всички следващи също отиват там.
      И понеже получаваме около 1000 спама на час, е трудно да търсим истинските и да ги вадим.
      Ако искате пробвайте колко линка пуска и ако не се публикува ни пишете във фейса.
      Казвам го най-добронамерено, за да няма обвинения, че трием коментари.

     • Владимир Йончев says:

      И само да добавя – досега сме забелязали 2 закономерности как коментари попадат в папката СПАМ.
      1. Много линкове – и в един пост, и в няколко последователни
      2. Копи/пейст на еднакво съдържание (все едно дали тук или в други сайтове)

     • Димитър Великов says:

      Благодаря.

   • Димитър Великов says:

    Йончев, що така? Линкове за Моника може, а за Галка и Прокопи не може!
    После що внасяме свинското от Холандия и Полша!

   • Димитър Великов says:

    холи байбъл, сега след намесата на Главния, ще ти отговоря само с един линк!
    Този тук, също разделя нацията! И е избран също от “малцинство” както казват повелителите ти в спусканите към теб опорни точки!
    http://tinyurl.com/oplezen-sharan

    • Майстор Балкански says:

     Хахаха, Чехльо Офшорлиев небръснат, с глуповата физиономия, изплезено езиче – велико. Фотката заслужава Пулицър. “Президентска институция”, малеййй…абе тоя нема ли пеарки?

     • Ludlustrator says:

      Аре па ти сега, за к’во си се хванал, трябваше увреме да се промени конституцията за поне 5-6 президентски мандата, и сега щеше да си е президент Гоце Трипера, ама при тези специални служби може и спин да прехване.

  • Do Landser88 says:

   + 1000

 4. Явор says:

  Хм , у нас хората са или проевропейски или проруски. Пробългарски няма. Това е тъжо.

  • Balkaanalski says:

   Пробългарски e Bolen-girlfriend of Dogan ;)

  • Ханку Брат says:

   Има тук таме някое дебилче, което си мисли, че България може да си крета сам сама между капките като някакво амазонско племе в дъждовните гори неоткрито от цивилизацията. Но като цяло бройката на тези индивиди съвпада с хората които са прозрели истината за кемтрейлс …

   • Лоли says:

    Ама хубаво би било, а? Хем самостоятелни и самосиндикални, ама силни, а?! Ехаа

    • sancho says:

     Оксиморон. Дори самостоятелните и силните си имат съюзници, за да са самосиндикални.
     Поднебесната империя е била дълго време самодостатъчна и силна, самоизолирана и самодоволна, докато дошъл злокобния ден в който не била нито силна, нито самостоятелна.
     Англия и Холандия били слабички, но самостоятелни и в съюз станали силни.

    • Дo Явор says:

     Напротив, има много такива българи и те нямат нищо общо нито с Атака, нито с която и да е от партиите, определени от Йовчев като “фашистки”. Не знам защо, но някой много активно поддържа дилемата “или-или”, която определено пречи на развитието на България. Предполагам че това се прави в услуга на битката за завземането на властта, което е твърде опасно и наистина ни заплашва с отлъчване от ЕС. Да, трябва да се казва истината, но не трябва и да се създават и псевдоистини, базирани на единични писания във форумите или кресливи, агресивни националистически групички. Моята среда-приятелска и семейна, е от българскии граждани-патриоти, имам приятели български турци, и за това си позволявам от името на всички да кажа – уважаваме всички нации, но предпочитаме да стоим зад интересите на България.
     Мери

     • Роси says:

      Драга Мери, та какви били интересите на България, дето твоята среда защитава?!? България за българите, вън чуждите вериги магазини от България, да се маха Веолия, дето пише Балкански (аз пък помня мътната вода от соца, дето и все спираше…), да се махат чуждите ЕРП-та, ние си искаме скапаните държавни служби, дето токът спираше като за световно… Драга, според мен, моето семейство и моята приятелска среда, трябва да сме там, където ни е мястото – в Европа, а не да ни мачкат рашите. Това ако не разбираш, значи разбираме съвсем различно интересите на България, каквото и да значи това…

     • До Роси says:

      Роси , ти си поредният пример, че немалка част от българите не могат и не желаят да се вслушат в думите и аргументите на своите съграждани. Никъде не съм писала, че трябва да се махат чуждите инвеститори. Напротив необходимо е да се увеличават с едно условие да не нарушават интересите на нашия народ. А какви са те ? Да не бъде експлоатиран, да бъде заплащан достойно труда му, да се спазва българското законодателство и т.н. и т.н. Какво трудно и неразбираемо има тук? Като чета поста ти съм щастлива, че не съм обременена като тебе с някоя идеологема, която опира до това, че вълкът е лош, а ловецът добър.
      Мери

     • Майстор Балкански says:

      Роси, самите французи изгониха “Веолия” от Париж, и дори албанците изгониха ЧЕЗ. Търговските практики на тези фирми са именно “антиевропейски”, и тяхното временно пребиваване в България се дължи само на факта, че българските власти са едни корумпирани бивши червени номенклатури или техни роднини, вписли се в управлението като пиявици. В една нормална европейска среда, в добрия смисъл на понятието, подобни компании с техните съмнителни практики и некоректност нямат място.

  • Ludlustrator says:

   Ще ти го обесня като на дънер, Европа е идея за единна федерална държава с изповядващи общо човешки ценности, а Русия е дива азиатска държава, която ни върна в първи клас, ще бъде тъжно докато българските комунистически продажници не разберат че нормалният човек не иска да има нищо общо с дивите азиатци.

   • sancho says:

    Аз ще ти го обясня, според дефиницията на един белгийски професор, може и германец да е (не е важно):
    Московия (Россия) е хубава държава с големината на Белгия, която водейки непрестанно и справедливи освободителни войни е освободила (засега) 1/6 от територията на Земята.

    • Ludlustrator says:

     ++++++++ Винаги един прост човек като мен има какво да научи.

     “Колкото по-дълго живея в Русия и колкото по-добре опознавам руският народ, толкова повече разбирам че няма по-лошо място на света и по-зъл народ”
     някъде 18хх година, маркиз …..не му помня името.

     • Майстор Балкански says:

      Маркиз дьо Сад, хахаха…

     • Ludlustrator says:

      Нали съм прост като тебе, за малко да ти се вържа …Донасиен Алфонс Франсоа дьо Сад, никога не е бил в Русия, а пък ако действително го е казал тоя перверзник, ще си посипя главата с пепел и ще се извинявам на рашките докато съм жив.

     • Сит Лорд says:

      астолф дьо кюстин – Писма от Русия е най забраняваната книга в русия от 1850-та год насам.

     • Арх. says:

      “Няколко глави мислят по-добре от една”… Интересно, дори, когато едната е на Цирк Балкански! :)

  • Димитър says:

   Точно на място казано! :-)

 5. chochosan says:

  Ще добавя още нещо. Парите от европейските проекти отиват при господарите на червените. Червеният плебей не получава нищо, освен по някое кебапче на Бузлуджа – толкоз, обещания за светли бъднини, неясно кога, докато са на власт. Някой лев за Коледа. Това изнервя червената масовка защото колокото и тъпа да е – все пак всичко си има граници. Е сега оправданието ще бъде лошата Европа, тромавата бюрокрация и какво ли не. Той електоратът им е тъп и без това нищо не разбира. А това, че назначиха неподготвени простаци на възлови позиции нито дума. Е така ще бъде докато ги търпим на власт.

  • Димитър Великов says:

   Тъкмо Калина Илиева си е изкарала майчинството и ще се върне да поеме Земеделието. А Румянка Желева направо скача за външен министър, пръвия път се прицели високо към Брюксел и падна лошо, но сега няма прошка! Бил Гейтс-а на напоителни системи, Георги Неризанов (боже как му отива тая фамилия от “Маргарит и Маргарита”, просто не се сдържах, харизанов е да го еВа) ще поеме мелиорациите на Европа, не само че ще им изкопае всичките поливни трасета, за да извади “джилязуту” ами ще им засипе и всички напоителни канали, за да увеличи обработваемата площ и да повиши добивите!
   Нататък Йончев да те осветлява.

   • роско says:

    Аз пък предлагам да дадем всички тези правомощия на Путкин.
    Щото Пеевски е по-убав, да не говоря за другите ви недоразумения.
    И да, спрете се с герберастко-комунистическите си мерения на и без това клюмналите ви достойнства. И БСП, и ГЕРп, и Юруш, и ДПС сте комунисти – на какви се правите?! В момента в парламента-цирк има две големи и две малки БКП-та – рубладжии и предатели.

    • Димитър Великов says:

     Бе на Путин!?… На теб лично ти стигат филията с банкянска мас и цвинокио от Шума!

   • Трафопост says:

    Тези дни си мислех същите неща, които авторът е описал чудесно. Не закъсняха и тролните аргументи колко е прав в тезите си. След оглушителния провал на Пеевски, сега червените гниди са решили да подхванат нещата по-внимателно и отдалече. За тяхно съжаление, както и авторът пише, всичко е резултат от спусната опорна точка и много им личи.
    Очевидно Кремъл започва последната си битка с фронтална атака срещу Европа. Отворил е няколко фронта и е раздал инструкциите на петата си колона. Ще оцелеят народите, които го заслужават. Засега, украинският се държи повече от достойно, ред е на българският да покаже на безродните мерзавци къде им в мястото. Комунистът няма родина а опорна точка.

    • Арх. says:

     +++++++

     Чудесно казано! :)

    • Анализатор says:

     Позволявам си да повторя написан от мен по-горе коментар, но го намирам за уместно допълнение към вашия:
     Темата за лошата Европа определено се превръща в опорна точка. След като дори Гоце, вътрешно партиен враг No 1 на Станишев, дава свой принос в развиването на темата, вече няма съмнение.
     Ето какво заявява той в Перник, цитиран от БТА:
     “Според Георги Първанов Европа прилага двоен стандарт, а България е станала “универсален виновник пред брюкселската бюрокрация”.
     http://www.bta.bg/bg/c/VI/id/726383
     Излиза че ние сме света вода ненапита, а лошата Европа тенденциозно ни критикува… Интересно тогава защо сме най-бедни в Европа? Защото като народ и общество не можем да обуздаем крадливата политическа пасмина, която ни управлява, или заради лошата Европа? Да, ама не! Най-бедни сме в Европа от 2000 г. по данни на Евростат, т.е. доста години преди да ни приемат в ЕС. А само три години преди това(преди 2000 г) у нас се проведе масовата приватизация. Така се проведе, че да могат първите комунисти да се превърнат в първи капиталисти… И резултатът не закъсня…

     • trafoPOST says:

      Първанов и Сергишев са партийни врагове, но вътрешно партийни, външно те са просто едни големи езици върху ботушите на Путин. Всъщност това важи за всички комунисти по света, те имат една единствена родина чиито интереси бранят и тази родина се простира от двете страни на Урал.
      Между другото, сега си спомних, че преди около година говорих с мой познат австриец, на който му се оплаквах от червената енергийна примка, която ни души от десетилетия и той най-изненадващо ми каза – ти да не мислиш, че като сме Австрия сме по-различни. Тук е публична тайна, че Газпром си е напазарувало австрийското правителство… Бях учуден до вчера, когато видях в списъка за южнопоточните нарушители и Австрия.

 6. Гой Фокс says:

  Трябва да ви призная, че почти ме разплакахте, г-н Йончев. Особено накрая: “А че Европа не е съвършена, ние – хората, които я познаваме и обичаме, знаем най-добре. И много ще обсъждаме и критикуваме тромавите й процедури и неефективната й бюрокрация. Но чак когато за всички е ясно, че сме неразделна част от нея и връщане на изток от рая няма.”
  Такъв предан кучешки “европеизъм”… Защо ли ми напомня цитат от безсмъртната творба на комунистическия поет Христо Радевски – “аз знам, аз вярвам, че си права, когато съгрешиш дори”? Същата безусловна, всеопрощаваща кучешка преданост, само че към Партията с главно П. Ако вашата Партия и опорна точка е безусловното подчинение на новия Голям брат, не, благодаря!
  Опитайте се да осмислите факта, че е възможно да съществува евроскептицизъм, който не страда нито от носталгия по СИВ и СССР, нито по Третия райх. С малко повече интелектуален напън ще успеете.

  • роско says:

   Разбира се, че съществува!
   Но има една сериозна разлика, която дори сте цитирал и си противоречите – само в няколко реда…..
   Пояснявам (така ме е учила учителката ми по литература – да се аргументирам):
   Вие твърдите, че Авторът изпитва “Същата безусловна, всеопрощаваща кучешка преданост, само че към Партията с главно П.”
   А малко по-горе, дори сте го цитирал:
   “И много ще обсъждаме и критикуваме тромавите й процедури и неефективната й бюрокрация.”

   Да обобщим:
   Когато има обсъждане и критика – не може и дума да става за “безусловна, всеопрощаваща кучешка преданост”…….
   Това не ви е кучешка Русия, объркали сте се……. Там трябва да има безусловна, всеопрощаваща кучешка преданост, защото тя не търпи нито обсъждания, да не говорим за критика…..

   Добре е човек като пише и говори – да мисли, все пак….. Ако може, де….. Напънете се, само да не родите :-)
   П.П. Не се сърдете, модераторите, ама като видя комунисти да се изказват по европейски въпроси и да ни съветват да се напънем интелектуално – не мога да се стъпя….. Простооооо, нямам думи…….

   • Анестезиолога says:

    :-)

   • Гой Фокс says:

    Четеш много избирателно. “Когато съгрешиш дори” също е “критика” – същата като на Йончев. С една малка разлика: той даже няма смелостта да говори за “грях”, а само за “тромави процедури и бюрокрация”. Критика на влюбения дакел :)
    На теб ти разрешавам да не се напъваш интелектуално – няма особена полза. Стой си при Големия брат на топло.
    П.П. Комунист е баба ти. :D

  • крокодил says:

   Браво! Един много верен и точен коментар.

  • Wili says:

   Еми тогава и ние “троловете” имаме право да питаме: на Йончев и offnews, от коя партийна централа ви спускат “опорните точки “? На Герб,на Реформаторския блок, Сорос или някой друг чичко-паричко?

   • Сит Лорд says:

    начи вие като не можете да карате без опорни точки си е ваш проблем. то все едно да завиждаш на батковците че правят трикчета с колелата а ти да бичиш още с “опорните” колелца.

    • Wili says:

     Ало, комплексарчето с грозния никнейм “сит лорд”, не си спомням да съм ти искал мнението! Съветите си ги запази за жена ти!

     • Арх. says:

      Просто съветът на Сит Лорд е повече от това, което ти можеш да умо-смелиш, за съжаление :)

     • Майстор Балкански says:

      Shit Lord е тоя, или Lord of Shit – Йончев му се кефи, щото да не го обвинят в “антисемитизъм”. Аз лично нямам нищо против “богопомазаните” мастър рейс, обаче както викаше вуйна ми Ребека: “Има и прости евреи…”.

      Тоя конкретно не е от тях де, става за спаринг партньор, държи ме във форма. Ляв-десен, подсечка, маваши в тиквата и като падне – какато гери. Дрън-дрън, та пляс – мене тия бошлафове не ми минават. Атакистите сме спортяги. Както вече цитирах Конфуци: “Практиката е критерий за истината”, хахаха…

     • Арх. says:

      Балкански, като се мазниш си по-гнусен даже отколкото като спамиш… пфуух

      Аа, не, погнусата дойде по-късно от ей-този ред: ” Атакистите сме спортяги. ”

      Като се спомене Болен и на нормалния човек му се додрайфва :(

     • Арх. says:

      … “спортяги” и пиклювци, ако трябва да сме изчерпателни, да… обичат пица :) що е то???

      Бандата на Болен, lover of Dogan ;)

     • F1 says:

      Атакист?! Балкански, разочароваш ме! Националист съм, но Болен Волен ми е писнал. Макар че някога, преди десетина години го спонсорирах да издаде една от книгите си. Като извинение мога да кажа само, че тогава изглеждаше нормален.

     • Майстор Балкански says:

      Абе що подскачате, като чуете “атакист”? Аз лично Сидеров изобщо не го приемам като еманация на чистия националистически порив. Подкрепям го единствено дотолкова, доколкото разобличава бившата управляваща шайка ГЕРБ, и по отношение изгонване от България на паразитните чужди компании, които са си намерили почва у нас с техните по същество антиевропейски търговски практики. поради тях именно “Европа” се превърна в мръсна дума.

      Политици като Волен са полезни дотолкова, доколкото държат в напрежение другите партии. И изобщо Атака не е “партия”, а един личен частен клуб по интереси на Сидеров. Той затова им такъв точен и верен рефлекс към другите две български частни партии – ДПС (еднолична собственост на Доган) и ГЕРБ (еднолична собственост на Борисов).

      Балкански е “атакист” дотолкова, доколкото е избрал по-малката злина. Който ми посочи една “нормална” партия в България, ще му дам Нобелова награда за ум и разум. Такава обаче за съжаление няма. Само политически “клубове по интереси”. Мерси, дет се вика спасибо, ама друг път.

     • Арх. says:

      Ее, и ти да кажеш нещо, звучащо почти мъдро :)

   • Роси says:

    Ами Вили (така си го пиши де, защо на европеица…) какво търсиш ти лично точно в OFFNEWS?!? Аз като усетя някъде “опорни точки”, веднага бягам и търся място на чистата мисъл. И тук ми е много уютно…

  • asad says:

   Пaк си ти. Не изостaвяй Aнонимнaтa aгенция. И Съпротивa и Точкa нa кипене и още и още. Толковa много зaдaчи, a толковa мaлко време. :)

 7. Радев says:

  Йончев и подобните му яко ги затресла параноята. След като видяха, че с платените протестчета не могат да постигнат нищо – даже вдигнаха процентите на комунистите, вече навлязоха в нова фаза. Сега пък им се привиждат им се всякакви въображаеми врагове, руско-севернокорейски заговори, китайски нашественици и пр. щуротии. Започнаха някакви жалки опити да внушават, че ей сега до два-три месеца България щяла да напусне ЕС и пр. халюцинации. Не си дават сметка колко смешни и жалки оизглеждат отстрани, а се чудят защо на площада ходят по 50-60 човека /200-300 според offnеws :) /. Много просто драги – хората не ви разпознават като автентични протестиращи, от 100 км си личат вашите НПО и ПР-кукловоди, вашите проблеми изобщо не са проблеми на 95% от хората, колкото, въпреки смешните напъни на Алфа Рисърч да изкара рехавия хепънинг като всенароден бунт. Вече и вие не си вярвате на тумба-лумба пърформансчето. P.S. Като се пишете много обективна медия, къде са ви снимките от днес на качулатите елементи с кубинките, които провокираха ченгетата? Или и vesti.bg са на Пеевски?

  • роско says:

   разбира се, че са на Пеевски. Или на някой друг, на който Пеевски му разнася вестниците – все там……..

   • Димитър Великов says:

    стига бе гербераст непоръбен. не ти се удава нито писането нито мисленето!
    когато човек е с празна торбичка това е видно от самолет. вземай си феевски и под ручка двамцата дим да ви няма!

  • Сит Лорд says:

   балкански.. моля те.. хаха що ползваш радев

   • Майстор Балкански says:

    ние сме легион

    • Арх. says:

     Един ви е намерил цаката вече ;)

    • Сит Лорд says:

     ибаси мамата, дека ке ви копаме бре?

     • Арх. says:

      Хаххахаха :)

     • Арх. says:

      Ама споко, няма да има нужда да ги копаме! Те се вселяват в едни прасета и после се удавят! ;)

      … Според мен, фазата в вселяването в прасета вече е влязла в действие… Е, на някои повече им личи произхода от на други, но… в крайна сметка всички са си прасета… Аааа… Затова ли протестиращите активно мятат плодове и зеленчуци по сградата на парламента в последно време??? :)

      Обаче… мен ако ме притеснява нещо то е, че в София няма река, където да се издавят, както е по учебник… :( Ще трябва да се мислят механизми….

 8. Waclaw says:

  Украïна! Там в момента се копае гроба на Путин. В момента България е на 2-ри и 3-ти приоритет за диктатора с нисък ръст. Загубата му там ще бъде края на империята му и глътката въздух за Българияи съседката – Сърбия – две много мачкани от руските им пети колони държави.
  Украйна да остане под крилото на Путинеску е малко вероятно, защото нещата там загрубяха достатъчно много и бе достигнат така наречения Типинг пойнт. В момента съм убеден, че Путинеску се дави във водни чаши с водка и си скубе малкото останала коса заради грешката, която допусна като притисна Украйна. Дори България да бъде изхвърнела от ЕС южният му поток е безсмислен ако бъде спрян в няколко съседни държави, защото нито България, нито Сърбия потребяват толкога газ колкото биха потребявали Италия и Австрия.
  Някой беше написал тези дни, че Русия без Украйна не може да бъде империя и Путинеску няма да издържи на вътрешния натиск. Да не говорим, че революцията в Украйна може да бъде ползвана за макет от руската опозиция, а там има едни 50%, които не понасят Путин. Именно за това Путин налива основни усилия в пропаганда на общественото мнение в Русия с откровено подправени статии и репортажи за Украйна. Той се страхува пожарът да не се пренесе и при него, а Русия е Москва е прекалено близо до Киев.

  В момента нашите студенти и репортери, които посетиха Украйна направиха най-правилният избор. Така ще имат неповторимия шанс да обменят опит, да разяснят на украинските колеги какво става в България за да прозрат там общия сценарист. Украйна до дни ще гори в гражданска война ако властта не сдаде доброволно. Запомнете тези думи! Запишете си ги ако трябва.

  Чао.

  • npocmaka says:

   Запомнете тези думи! Запишете си ги ако трябва.
   ——————

   Още един месия. Много станахте бе! :)

  • Ludlustrator says:

   +++++++++++++++++++++++ Много точно.

  • qwerty says:

   Много умно говориш, ама едно нещо ти се губи в разсъженията и то е кои са всъщност тези “едни 50%, които не понасят Путин”.Тук се насаждат голословните твърдения, че това е някаква прозападна опозиция, само че реалните факти са малко по-други.Не че такава опозиция липсва – има я, но нейното влияние в Русия е почти никакво и това далеч не се дължи само на Путиновата репресивна политика спрямо нея.Но за да разбере човек тези неща трябва да попрочете и нещо друго, освен вече втръсналите до смърт пропагандни клишета и мантри на нашенските прозападни драскачи и пишман-русофоби.Носталгията по отминалото имперско соцвеличие в тази държава е твърде силна, не е подминала и младото поколение, затова и истинската опозиция на Путин е комунистическата партия на Зюганов.

 9. Жоро says:

  Я си ебавайте майките :D Лапайте на когото си искате и е гаврете. България си отива и заради гнусни педераски копеленца като вас този процес няма да спре до свидания ~~ ^^

 10. JJ says:

  Много правилно обръща внимание Владо Йончев на тези въпроси.

 11. Боби says:

  Поздравявам те Йончев. Имаш топки да напишеш нещата,както са! Ако имах Фейс,Мейс,КЮ и пр. щях с най-голямо удоволствие да ти споделя статията.

 12. Tosho ivanov says:

  Националсоциализмът е най-успешната програма. Тя ще дойде в Европа независмо дали я истате или не. 88. Хайл Хитлер.

  • Сит Лорд says:

   хахаха аз ще гласувам против. даже ако се налага с тояга

   • Лоли says:

    Само тояга ли, те са железни глави! Лорде, залипсвахте ми много в последно време, така да си полафим!

   • Димитър Великов says:

    Па се уреди!

    • Сит Лорд says:

     ами убавото си е убаво :) ама верно некаква проблемация могат да направят уонабинацитата и после да има хоспитализации.

 13. Калин says:

  Статията (или както трябва да се назове това) е манипулативна. Излиза, че който не харесва ЕС, следва да харесва Северна Корея, или поне да е нацист или най-малко националист. Е аз не съм нито едно от изброените. На всичкото отгоре мразя и БСП (която Европа очевидно обича, след като Станишев е шеф на ПЕС).
  А Европа на 21 век (не оная стара аристократична, патриархална и християнска Европа) при все че на думи с не особена охота се дистанцира от комунизма, е негова производна. Това е Европата, която налага толерастията, гейбраковете, всевластието на социалните служби, които по повод и без повод отнемат деца от родителите, отглеждане на хрантутници под прикритието на социална политика. Апропо, последните неща на коя ли система напомнят?

  • Българин says:

   Аз не съм нито едно от изброените. Добре, ясно. Но след като си казал А, трябва да продължиш с Б. Какво си, и за какво си. Какви са ти ценностите. Каво трябва да се направи според тях, твойте ценности? Как България от изостанала в почти всяко отношение да тръгне, да просперира. Около какво да се обединят българите?
   Не е нужно, нито мисъл, нито интелект за да критикуваш. За това е пълно с тролове.
   А някой от тях дори знаят начина: назад в СССР. Имат топки, казват го, или просто следват това, за което става дума в статията- опорните точки спускани от деполитизиран държавен апарат-МВР, към партиите във власта.
   Ти имаш ли топки?

   • роско says:

    Не знае, не са му го спуснали от партийната централа, споко…… Те така си пишат….

   • Ludlustrator says:

    Някога казвахме USA, трите букви на доверието, защото просто много неща не знаехме , а не навиждахме комунизма, но същата тази Америка се прегръща с комунистическите бандити, че ги потупва па рамото, как да бъде трите букви на доверието (е, няма как да не предпочета и сега USA, пред СССР, но с ламаринка на задника).

    Приемането ни в Европа беше най-щастливият ден в живота ми но двойните стандарти дори и да си с перде на очите пак се виждат, дали бих искал да излезем от Европа, не в никакъв случай.

    Но за да знаеш бъдещето трябва да знаеш историята, Европа е наследник на Римската Империя, и въобще не и е чужда поведението и, поддържаш сатрапи за да мачкаш населението и да го ограбваш.
    Збигнев Бжежински беше казал “Да американската демокрация не е най-доброто нещо, но покажете ми по-добър политически модел”, почти съм съгласен.

    • sancho says:

     Както винаги имаш трезв поглед, но наистина Бжежински си криви малко душата, има по-добър модели от американския, това са британския, холандския, финландския, тасманския, новозеландския модел, а в някои аспекти, дори и тайванския и сингапурския модели са по-добри.

     • Ludlustrator says:

      Не бих почнал да споря, почти всички които ги изброяваш са малки народи, които са били колониални или колонии, и пак в повечето случай са бивши и настоящи Британски колонии, явно определена комбинация между английска колонизация и определен тип народ дава и добри резултати.

     • sancho says:

      Малките държави по презумпция са си по-добре, големите са затвори и развъдници за бъдещо пушечно месо.

 14. ПОПОТНИК says:

  Това е демагогия.И вие и ние обичаме Европа, само че ние не искаме продължение на студената война-след като си в ЕС- значи няма как да имаш политическии, икономически отношения с Русия и др. държави -и защо? Твърде силно Американско влияние има в Европа, често Американските и Европейските интереси не си съвпадат, но Европа е принудена да се подчинява, визирам проблема с “Южен поток”, санкции срещу Иран, признаване на Косово, обвиненията срещу Хизбула и много други. Не ме разбирайте погрешно, аз не мразя Американците-хората навсякъде са еднакви, но считам, че политическите им елити са задушаващо натрапчиви и нагли.
  Това са лично мои убеждения, аз не симпатизирам на никоя партия и опорните точки са глупава пропаганда-ваша.Мисля, че е някак си нечестно, че имате трибуна от която се изказвате, а и публикувате коментари-добре, че не изписвате кой стои зад тях.Колкото хора, толкова и мнения.Това, че публикувате коментари, навежда на мисълта, че Евроскептицизмът расте.

  • Българин says:

   „Това е демагогия, и опорните точки са глупава пропаганда-ваша.“И това са лично твоите убеждения!?
   Еми, не знам дали въобще ще можеш да се облечеш като хората, някога.
   Май си роден да си ходиш по потник, мръсен, скъсан, вонящ. Факт, какъвто между другото са и опорните точки, спуснати от МВР.

   • ПОПОТНИК says:

    Фактите казваш говорят ?А защо тогава селчовците не мълчат?

  • ПОГАЩИ says:

   “опорните точки са глупава пропаганда-ваша.”
   Ето това е една от най-характерните черти на комунетата: нагло отричане на истината, назоваване черното бяло и то с такава дебилна настоятелна наглост и арогантност, че да стъписа и замъгли човек.
   Не ви ли видя цяла България логистиката на опорните точки, бе, аланкоолу??!! Пресцентърът на БСП разпрати опорни точки на депутатите си в парламента чрез парламентарния секретар и медиен съветник на министъра на (забележете добре, “деполитизираното” !!!) МВР!?!?!?

   • ПОПОТНИК says:

    А, чоджум ти и турски езикь ли владееш?Явно в психиатричната клиника в кърджали има вече интернету?

  • Ludlustrator says:

   По Червени прашки, известен е любимеца на червените фесове Гоьобелс , обогатен от комунистическата пропаганда “Кажи малката истина за да пробуташ голямата лъжа”, но това вече не е дори за партиинно събрание в някое ТКЗС.

 15. Анестезиолога says:

  Таман се бях притеснил, че троловете са изчезнали, ама те просто са били привикани на инструктаж :-)

  • ПОПОТНИК says:

   Хвърли едно дръвце на печицата и лягай, стана късно, вички евротролове спът.

   • роско says:

    Но комунистическите – никога! Те са винаги на пост!

   • Анализатор says:

    Попотник, пак се изложи по бели гащи! Не се пише спЪт! Така ли ви учи даскала у ваше село? Хоратя спЯт!
    А докато хората спят, ти изчукваш жълти стотинки зад клавиатурата, понеже си обречен на безработица от същите тези, които сега ти подхвърлят жалки петачета вместо достойна заплата.

    • ПОПОТНИК says:

     Нормалните хора поставят дърва в печката и спят, а селските евротролове, които използват интересната “българска” дума- таман, те слагат на печката и спът и само това правят

     Не думай, ти пък се чукаш за жълти стотинки и явно имаш мого работа.

  • роско says:

   Не спят, ама не отговарят на конкретни въпроси. Те са така – тъпички….. Спуснат им какво да се пише – изпляскват го, а ако ги попиташ нещо – не дай Боже да е – “А ти какво мислиш?”; “Ти какво предлагаш” – замлъкват, защото нямат такива инструкции. Троловете не могат да мислят. Те са тъпи, изпълняват само поръчки. И нямат мнение. Не могат да спорят, защото как да спориш, когато нямаш мнение. Елементарни са. Глуповати, но изпълнителни. Вземат на пост. Докарват си някой лев така, защото нямат и достойнство. Какви ги говоря пък аз, достойнство у човек, който няма мнение…..
   Отплеснах се :-)

   • solaris says:

    Е, не си съвсем прав. Товарищ Поля, “интелектуалната мощ” на позитанските тролове обикновено отговаря “мъдро, нравоучително и обективно”, а пък като стане напечено влиза в играта дивият позитански нерез Димитър Великпростаков да вършее и мачка форумците с цинизми, вулгарност, гадости и помия.

    • Ханку Брат says:

     е тя има 5-6 висши, ма май май послъгва и работи като портиер в централата на фатака прикрита като баба Гуси …

    • Димитър Великов says:

     дупенцето зарастна ли? изтърка телената четка от много напъване. :)

    • Сит Лорд says:

     ще ме извинявате ма великов има още да поработи докат стигне магнитуда на некои мои псувни хахаха

     • solaris says:

      Съжалявам, ако те разочаровам, My Lord, но все пак той държи купата в това първенство ;-) .

     • Димитър Великов says:

      И двамката ще ви черпя по ено. Саламчето за присъденото ми първо мЕстО, а тебе зарад голямата ти рода! Винаги съм мечтал да имам толкова голяма…
      соларис, люпчо ко прай? шунките и свинските парени бузи още ли са толкоз убави?

 16. lamski says:

  Слабо, много слабо. Предполагам замислено като поредната гнусна манипулация, но само повтаря стари клишета:
  1. Който не е с нас е против нас. ЕС трябва да се обича пълно и безкритично иначе си мръсен комунист.
  2. Западноевропейските страни СА колониалисти, повечето бивши, а някой и настоящи. Но нормално всяка страна си гледа интереса, само България по приятелски и “добросъседски” обича да се набутва за натрапени идеали.
  3. Не-толерантен == фашист, като кой е нетолерантен се определя еднолично от самопровъзгласили се за стожер на толерастията.
  4. Всички протестиращи срещу Орешарски са неолиберали, като един от протестиращите мога категорично да кажа че не е така.
  5. Пред нас са блеснали житата на светлото европейско бъдеще – няма вечни съюзи.

  • ... says:

   Много точно го каза. Йончев се е изложил този път. Очаквах статията да е написана от някой истерясал трол-антикомунист, преди да ме упътят в ФБ коментарите.
   По-тенденциозно нямаше и как да бъде, а като видя сравнението Северна Корея и ми иде да им се изсера в устата без извинение и без значение на кой.
   ЕС доста го е закъсал и не виждам голяма перспектива въпреки немската машина. Проектите се уреждат под масата, но по-замазано, изтачат се пари, зверска бюрокрация и измислени хиляди професии. Които от немай къде до скоро измисляха колко криви да са краставиците и колко големи да са картофите. И въпреки че съм фен на Германия, съм дълбоко скептичен към ЕС и не съм сигурен тоя бой и рев в Украйна дали е оправдан въобще. Да не говорим, че зверски започва да ме дразни как всичко се глобализира – едни и същи вериги в ЕС, едни и същи производители, корпорации и всички им робуваме и като служители, и като консуматори. Лидъли, Карфури, Били… бляк! А в Брюксел строителната грандоманщина в създаването на офиси за още кухи професии надхвърля доста комунистическата строителна грандоманщина. Единственото хубаво нещо на българската беднотия е че не ни заливат пакистанци, негри, араби и китайци, както е в почти всеки по-голям град у ЕС. Знам малко расист си падам, ама повечето от тия хора са далече от европейската цивилизация. И още нещо – Путин също ме дразни с неговото изнудване. Но най ме дразнят българските крайности – боклуци, Северна Корея, мръсни комунисти, мръсни седесари и пр. Докато не се научим да признаваме добрите и лошите страни на едните и на другите и да не издигаме в култ едните или другите, няма да се оправим. Няма абсолютни светци, и абсолютни сатани в нашето скорошно минало.

 17. merypoup says:

  Когато започнаха протестите през лятото много хора бяха ентусиазирани в това число и аз. Постепенно ентусиазмът заглъхна. Причините са различни, но конкретно моята е, че не припознавам агресивния тон на някои от защитниците на тези протести. Коментарите тук са ярък пример за това. Хората, които иначе непрекъснато апелират за толерантност, нов морал, европейски ценности и демокрация пишат коментарите си изпълнени с нетолерантност, без капка морал и изпълнени с агресия и обиди. На тези “защитници” на протестите искам да кажа, че методите им са тотално сбъркани и само вредят на иначе правилната кауза. И ако протестите тотално се скапят да винят себе си, а не тези, които са им обърнали гръб.

  • LightOfJah says:

   Еееее, то си има опорни точки по конкретни поводи, но си има една опорна точка, която си е винаги в сила – войната е мир, свободата е робство, лъжата е истина. Или казано по друг начин – другарите са царе в това да изкарат черното бяло и обратното – т.е. да лъжат. Какво ще кажете за, примерно, следния коментар :
   “Когато започнаха контрапротестите през лятото много хора бяха ентусиазирани в това число и аз. Постепенно ентусиазмът заглъхна. Причините са различни, но конкретно моята е, че не припознавам агресивния тон на някои от защитниците на това правителство. Коментарите тук са ярък пример за това. Хората, които иначе непрекъснато апелират за толерантност, нов морал, европейски ценности и демокрация пишат коментарите си изпълнени с нетолерантност, без капка морал и изпълнени с агресия и обиди. На тези “защитници” на правителството искам да кажа, че методите им са тотално сбъркани и само вредят. И ако контрапротестите тотално се скапят да винят себе си, а не тези, които са им обърнали гръб.”

   • merypoup says:

    :) Навремето преди 89-та, властта привиждаше навсякъде врагове. А ето, че и днес всичко е по старому.
    За такива демократи като теб ще напомня, че една от най-важните демократични ценности е да се уважава чуждото мнение.
    Днес слагате на мен етикет (че съм комунистка, трол, спазваща някакви опорни точки), утре ще сложите на друг, който е изразил лично мнение и постепенно ще отвратите всички от себе си.
    Вместо да си губиш времето в заблуждение аз каква съм. Опитай се да осмислиш това, което съм написала и кое по-точно в него е лъжа.

    • Арх. says:

     merypoup, няма как 7млн. души да мислят като един, нито да реагират като един. Но не е ли това точно ТВОЕТО предизвикателство?? ;)

     Ти толерантна ли си към тези, които протестират против същите неща, които и ти не харесваш, но по различен от теб начин? Защо не им оставяш правото да СЕ ИЗРАЗЯВАТ, както могат?

     Каузата е едно, пътят до нея- друго. Прецени кои са хората, с които вървите към една цел, ако и пътищата ви да се различават, един ден, на финала, ще срещнеш точно тях.

  • solaris says:

   merypoup, доста странен коментар. Когато протестирам срещу някого и негови деяния и постъпки имам съвсем конкретна представа какво е предизвикало чувството ми за справедливост и гнева ми и много трудно някой или нещо могат да ме отклонят от каузата ми, убежденията и целта ми. Силно се надявам да си в крехка младежка възраст с недостатъчно жизнен опит и мислеща само в категории “черно и бяло”, за да правиш обобщения за всички протестиращи или да очакваш, че всички от тях са безгрешни и щом са започнали да протестират за нов морал (дълъг и сложен процес) на другия ден са готови за канонизиране за светци. Иначе коментарът ти ми звучи като изказване на тийнейджър, търсещ идентичността си, от рода на: “Записах се на курс по зумба, бях много ентусиазирана, ама повечето в групата не са млади, тромави и бавни са и се отказах.”

 18. Sam says:

  Тази дискусия показва ясно как около 5-6 тролове, генетически увредени заради произхода си от татковци доносници или затворнически надзиратели от времето на Живков и майки – ситно накъдрени уродливки от районните комитети на бкп могат да предизвикат отвращение към всяка смислена дискусия. В природата това е стратегията на осмърдяването, присъща на семейството на поровете. По- точно е тези т. нар. тролове да бъдат наричани форумни поорове. Замълчи, пор!

  • ПОПОТНИК says:

   Отвращение предизвиква логиката на отрочетата на бащи шпакловчици и майки доярки -еднакво космати.Самият факт, че си позвиляваш да обиждаш без дори да си сигурен какви са хората, които не мислят като теб, говори затова, че си меко казано прост.

   • Сит Лорд says:

    попотник, баце… нема как да не съм сигурен вече каква си червенознаменна пача. просто първите два три поста бяха мъгливи ама нататък всичко си дойде на мястото..

    • ПОПОТНИК says:

     Уж си сит, а пък си злобен.Хапни, успокой се.Намам червено знаме, ама нямам и синьо.

     • Майстор Балкански says:

      Не е “Сит”, а “Шит”. Пише се Shit Lord. Оня е друг.

   • Арх. says:

    ПОПОТНИК, а теб кой те гонеше, че бягаш гузен?? ;)

 19. Fred says:

  Когато през февруари казвах на наивниците, че те участват в едно активно мероприятие /всъщност преврат/ чиято крайна цел е изваждането на България от Европа и връщането и в руската сфера на влияние аз самият не бях много сигурен. Все пак сценариите са едно а осъществяването им друго. Трудно ми изглеждаше толкова лесно да ни върнат към нещо което изглеждаше завинаги отхвърлено. Днес виждам, че аз който се водя за песимист всъщност съм бил голям оптимист. Че отново действителността е много по-лоша и от най-мрачните ми прогнози.

  Да, действително е в ход план за изваждането ни от Европа и с всеки ден той става все по-реален. И колко безумно лесно стана всичко. Беше изцедена енергията на хората с безцелни протести и вече сценаристите могат да правят каквото решат. Ден подир ден им се сервираха безумни управленски решения и всеки път реакцията им ставаше все по-примирена. Мислите ли, че ако утре ни върнат Пеевски в парламента или дори начело на ДАНС ще можем отново да протестираме не 170, дори 70 дни? Ако си вярвате спомнете си как реагирахме когато КС го върна в парламента. Дори хора от БСП се учудиха колко лесно приехме новината за Бисеров. Мислите ли че същото щеше да е през лятото?

  Отново, както в зората на демокрацията се посегна към картата на национализма. Винаги когато комунистите са в трудно положение тя им помага безотказно, спомнете си Кърджали 1990г. Сега се правят барикади за да не се допусне лагер за 100 нещастници. Утре тези хора ще ги поведат Волен Сидеров, Расате, Бареков или някой друг който решат сценаристите. Само един съзнателен инцидент примерно зверско убийство от платен убиец чужденец и страната ще гръмне. И още десетки.

  На ръбът на пропастта сме сме а огромната маса хора не го вижда и разбира. Европа с удоволствие ще ни бие дузпата и така да се отърве от непрекъснатите неприятности които и сервираме. И без това досега десетки пъти е съжалявала, че направи компромис с приемането ни.

  • Ludlustrator says:

   Я виж ти под 2-ен обстрел на гърбавата фърст клас артилерия, та даже и техничар интелигент се намеси.
   Та к’во казваш Фреди, че преврата срещу тиквите било кофти работа и че Пеевски не беше с тиквите а сега преминал в противниковият лагер и станал кофтак.
   Абе тикви, толкова големи тикви ли сте че да не разбирате че Боко Тикавата беше назначен от оригиналните червени тикви да свърши някоя друга мръсотия и сега вече е уволнен и ако не слуша ще дойде Сретен и ще бъде уволнен вече дисциплинарно.
   Имахте възможността да направите контра преврат когато хората излязоха спонтанно , ама не случайно Големият Маргин, като чукал главата Бокова му е викал “Абе Тикво, пак ли се насра”

   п.п . Вече като американците ще може да се направи изречение с една дума Тиква.

   • Димитър Великов says:

    Дедко, само една малка забележчица ще си позволя. Не е “вече като хамериканосите”, защото БългарЕте много преди тях имат такова универсално изразно средство от една дума – “Таковата”. В случая на бансканската филия с мас целеуказването може да е многостранно, но то само подчертава една или повече от характеристиките на “Таковата” – банкянско, тиквено, мутренско и т.н.

    • LightOfJah says:

     Ето още една от опорните точки, които са винаги валидни за другарите, как можах да я забравя, а тя е, може би, на първо място – “В Америка бият негрите”

     • qwerty says:

      Много ми харесва, когато някой мазен комсомолец започне да обяснява за опорни точки.Дерзай, драги, не си сам в борбата….

     • Димитър Великов says:

      В “америка” едно време биеха негрите, да, преди по-малко от 60г. Сега бият наред. Но това е една друга тема, няма да те ограмотявам.
      Исках да изтъкна, че фактически правилното е, че точно ние сме първи в това – една дума да я направим с универсално значение, че даже и данаправим изречение от една дума, както е описал Ludlustrator-а.
      Прочее не необходимо повече напъване от твоя страна. Да си планина, да се напънеш и да родиш мишка… ма ти си обикновена кожена торба пълна с отпадъци. Не се напъвай скъпи, зле за теб, още по-зле за околните.

    • Ludlustrator says:

     п.п…Аре сега, к’во като си ме разкоспирарал, исках да мина метър, като не предполагах че и други от шоплука списват.

     • Димитър Великов says:

      Дедко, беше само допълнение, няма конспирация, няма контрацептиви. ;)

 20. F1 says:

  Че Европа не е съвсем “добра” мислят французи, германци, холандци, ирландци. За сега само англичаните го казват на висок глас и искат промени. Дори госпожа Вивиан е донякъде съгласна.
  “Опорните точки” са за безмисловни двукраки, каквито има много дори и сред симпатизантите на политическата линия на редактора и собственика на този сайт.

  • trafoPOST says:

   Формула едно, бъркате евроскептицизъм и критичност с евроазиатски език върху кремълски ботуши.

Leave A Comment "Опорна точка: Европа е лоша!"