Мипстър – мюсюлманин и хипстър в едно

Снимка: sxc.huСнимка: sxc.hu

Социалните мрежи наложиха още едно ново понятие: мипстери, тоест мюсюлмани-хипстъри.

Този неологизъм се появява за първи път в края на миналата година, след като няколко момичета публикуват свое видео, озаглавено “Някъде в Америка”.

В клипчето се забавляват млади жени, облечени с хиджаб, високи токчета и дрехи в унисон с модните тенденции. 

Мотото на свободолюбивите мюсюлманки е “Интересно ни е защо ни мразите – защото сме мюсюлманки, или защото сме хипстърки?”

Мипстър е човек, който следва новите тенденции в музиката, модата, изкуството, креативното мислене и храната, но същевременно е вдъхновен от мюсюлманските традиции и вярвания. Това се казва във фейсбук страницата на движението.

 

7 Responses на “Мипстър – мюсюлманин и хипстър в едно”
 1. потурстър says:

  Сега си представете младеж с потури и калпак да се кефи с Хонда или облечен като нинджа кротко да набива хамбургери в Макдоналдс, гейша да проверява картите в градския транспорт. Колкото и да им се вижда на някои хора това забавно, то си е просто абсурд. Ако всички сложим една педя кръстове на врата, защото такава ни е религията, дали ще се зарадват тези със забрадките или ще си помисят, че така ние им показваме, че не са от нашите, заслужава си да си помислят, най-вече брадатите дядки, които от пещерите им дърпат конците.

 2. Bastor says:

  А се бях зарекъл, че не мразя нищо повече от хипстъри.
  Touche universe, touche.

 3. Стефан says:

  Мда. Почна се.
  Пиндостанската мъдрост започва да докарва на мода исляма. Естествено – като джазиран комикс. Дебилите да го кльопат по-лесно.

 4. Богданов says:

  Поредната лъскава измамна чифутска дрънкулка предназначена за лековерните. Както едно време индианците които са плащали с чисто злато и безценни земи, сега WASP -a приема за чиста монета невинните и подвежадащи циркаджилъци-видите ли, нищо страшно няма в исляма…
  Индианците днес са белите баламурници. Всичко се връща рано или късно!

 5. lamski says:

  Иска ми се османлийте да бяха победили и при Виена, така сега цяла Европа щеше да знае и помни що за благодат е исляма, вместо да му се кефи колко е куул.

  • бахурчо says:

   споко, има време, не е далече. а булгаристанците ше си хапят гъза по кръчмите колко велики са били преди 1300 години…

 6. пешо says:

  Ееее, не стават.

  Да компилират едно филмче как въртят свирка на негър от Мали и тогава ги признавам за разкрепостени.

Leave A Comment "Мипстър – мюсюлманин и хипстър в едно"