Юрий Йорданов: Краят на това правителство е видим и скорошен

Юрий ЙордановЮрий Йорданов

Юрий Йорданов

Независимо от привичното и сиво ежедневие на спорадични протести и “дълбото удоволетворение” на властта от “успешните” си първи седем месеца на победа над протестиращите. Въпреки усещането за края на надеждите ни, реалността победи чуествата! Няма как в една страна член на ЕС (била тя и най-бедната) да няма ефекти от публичната проява на гражданско общество по този забележителен за света начин.

Битката за “нищото”. наречено “морал” не е свършила. Тя просто сега започва. Но Българите осъзнаха силата си и вулканът България тътне. Глухите софийски управници го чуваха, но запушили ушите си с долари и рубли, не поискаха да видят реалността. Илюзията, че България не е София, територията ни е сама в “свободата” си да е “троянски кон” свършва.

От първия ден на членството ни в ЕС България не от Кула до Кулата и от Малко Търново до Калотина. България не е просто член на Европейския съюз само да взема пари от “богатите”. Има си и задължения, за които правителството не поиска да си спомни. Сляпо вярвайки на окураженията от Москва.

Днес, “приказката Орешарски” свърши!

Ловецът извади Червената шапчица от корема на Вълка!

Камбаната Украйна удари и мощните й звуци ще отекват дълго. По света, в Европа и у нас! Ставащото в тази страна е един урок за Европа, но е още по-голям като значимост за местните ни “копия” на Янукович.

От видяното от нас в кадрите от площада Евромайдан – освен с мащаба си и добрата си и бърза организация, украинците не се различават от нас и нашите повече от 170 дни съпротива на същите по генезиса си и целите си управляващи. Ние, българите, просто имахме по един невидим начин гърба на Европа. Лоша или добра – именно тази Европа и членството ни е ЕС ни помогнаха да не бъдем бити и “разчистени” по бруталния “патент” на силите на реда в Киев.

Вчерашната новина за развитието на проекта “Южен поток”, изразеното в официално становище на ЕК за несъвместимост на проекта поставя правителството на Орешарски “задачи”, които са нерешими.

Краят на това правителство е виден и скорошен.

Независимо от очакваните “логични” и хладнокръвни усилия на пропагандата, международната изолация на България, спирането на Европейските средства по програмата “околна среда” и други знаци за спиране на други пари по програми, перспективата на България да “добута” с този кабинет до Нова Година са минимални.

Приказката свърши!

Започва инвентаризацията на склада от натрупани десетки “химически оръжия”, забранени от разума. Започва нова среща на Българите с реалността, за която никой не говореше. А всички “рационални” знаем.

В корема на Вълка е страшно и ние, българите, тепърва ще го разбираме по единствения възможен начин. През мъчителна среща с реалността.

Като след всяко пиянство – идва абстиненцията и болката от трезвостта.

Отворете прозорците!

40 Responses на “Юрий Йорданов: Краят на това правителство е видим и скорошен”
 1. atf says:

  Толкова объркан ум. И като кажеш, че е свършило, то свърши ли? И като го повториш 1000 пъти ще стане ли истина? Обикновен измамник. Възгледите ти за геополитиката и външната политика са по-повърхностни и от на дете. Кой е този който реши, че вие сте годни за властта и представлявате позицията на народа. И защо? Защото говорите малко позитивизми и романтизми от 10, 100, 1000 дни? Г-н Никой, жаждата за власт и привилегии у хората е неутолима и най-добре проличава при хора като вас. Останал на площада, след като синята измет бе съборена след 20 години безчинство. Вие не сте глашатай на новия морал, а манифестация на алчността

  • Арх. says:

   Хихихи, alf, постингът ти напомня отчаян вопъл на настъпана жаба.

   • Академик Балкански says:

    Прост, примитивен, объркан – типичен субпродукт на маргинализираните псевдоинтелЕгенти от прехода. За преди не ставаха, за сега още повече. Опитва се да мисли, обаче няма капацитет. Затова се получава някакво шизофренично бълнуване.

    • Българин says:

     Отишъл ганьо при Деница за помощ:
     – Помоги, захванал съм да пиша много важно есе „Ролята на „свирката“ за социализацията на коалиционните партньори от БСП и ДПС“. Волен ми го възложи. Да земем едни пари, казва, като за последно, щото щели да му резнат средното пръстче, на което седи Станишефко. Намерили са си друго пръстче, по-безобидно,и почти за без пари, на гербажията Георги Марков. Е, дали некой лев на прокуратурата, ма не много, нали са им техни хора. Волен рече, че и него така го отървали навремето за краден фотоапарат и по-късно с белязани, некакви смешни 1000 лева. Ма, не ми се получава часта за Рискове при сексуалния, пардон, социалния контакт с масовата електорална единица на ДПС и БСП. Как и да го въртя, не става описанието на тази картинка: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/576635_10202514840014171_1228955957_n.jpg
     Ти, такова, нали имаш опит, голем при това. Как да го направя, че да звучи… с патос и… професионално, и двете-професионално и с патос. Почна ли да пиша, и… ми се гади. Минах се, да знаеш, рекох си: щом цвета на панталоните му е несъмнено син и има злато, ще да е по-чист. Пък то, мани, мани…
     Пък Деница му рекла:
     – Аз чак такъв опит немам, що не питаш Дудука, той сега на всекакви духа, нали е без цензура. Сподели с него, и джурналист беше, няма начин да не ти помогне, па като му кажеш и за парите, той на теб ще духа, не ти на него. Ма, ще се разберете. Върви.

     (Заб. На снимката Михаил Георгиев (а.к.а. майстор,професор, акад. Балкански и Византиец, вече и като чичко Фелацето или щастливия атакист- по циганските махали) – майстор Фелацио (прякор от младежките му години) минава покрай обслужен преди малко от него коалиционен партньор, който обаче се прави на ударен, понеже, защото, естествено… познахте- не си е платил за свирката на майстора от АТАКА.)

    • WWW says:

     Имам чувството, че подобни автори, намиращи изява предимно във вестници като “Капитал” и “Дневник”, Нова ТВ и “новинарски” сайтове като Offnews не само са отворили виното предпразнично, но и преживяват с помощта на сериозни опиати. Материалът е толкова откъснат от действителността, че чак ми е тъжно за автора.
     “Ловецът извади Червената шапчица от корема на Вълка!” ??? какво да му коментираш? Винету отвсякъде.
     “Като след всяко пиянство – идва абстиненцията и болката от трезвостта.” има ли нужда от анализ… ;)

  • БирникЪ says:

   Сега ще те полазят протестаците. Ще прочетеш за себе си “платен драскач”, “червен боклук”, “трол”, “позитанец” и т.н.
   Но оценката ти безспорно е точна.

   • Арх. says:

    Оценката му какви точни хора са се събрали в това “народно събрание” и лошите платени студенти, артисти, преподаватели и малкото оцеляла средна класа в България искат завинаги дискредитираната сган да се измете от публичното просатранство?? М:) Аа толкова си прав, Крив

    • atf says:

     Оцеляла средна класа? Къде? В софийския университет където динозаврите на промените все още се опитват да промиват студентите ли?

     • Арх. says:

      Направи си справка какво е средна класа преди да занимаваш хората по форумите със себе си!…

  • ОСТАВКА ! says:

   ГОСПОД, който е въплъщение на справедливостта, забавя, но не забравя ! Разбира се, че не е без значение шестмесечния протест на будното българско общество ! Неговата воля и стоицизъм отекнаха до всички точки на планетата и събудиха симпатиите на целия демократичен свят !
   Мафиотските Путински режими, като тези в България и Украйна, като по правило узурпират властта с измама, погазвайки волята на мнозинството от гражданите. Какъв международен авторитет може да има власт, която се крие зад метални заграждения и се крепи на службите, на жандармерията и на всевъзможни манипулации ! Естествено, че шансовете им са нулеви, защото нито отвътре, нито отвън могат да разчитат на ДОВЕРИЕ ! ДОВЕРИЕТО НЕ СЕ КУПУВА С ПАРИ !

  • подкрепящ says:

   Нервния ти “тик” ,само подсказва ,че автора май е напипал болното ви място.
   И дано скоро бъдете излекуван.Болката ще ви доведе до …катарзис,бъдете и благодарен.

  • krum says:

   atfq дето не смееш да си напишеш името. Свършва втората 24 годишна част на червеното безчинство. Завинаги. А всичко останало си го написал като за себе си.

   • atf says:

    Просто исках да кажа на господин Юрий някой си, да не забравя от къде е тръгнал, че като иде при “западните партньори” името му пак ще бъде Юрий, ако ме разбирате де. Защото този велик революционер е възпитан и отгледан от лошата система, тя го е образовала, тя го е облякла, в нейните рамки той се е развил професионално, та да не се докарва като “голямото ново”, защото е нищо повече от “още от старото”. Слънцето изгрява на изток, не забравяйте.

    • Арх. says:

     Олеле… имаме си работа с червен екстремист тук :) Щом слънцето изгрява от изток- само на изток трябва да се върви!!! :)

     Не му се смейте, човекът явно “червеното знаме зове го!”… а може и братята в главата да са…или пък Четвърти километър?? Така де, пак е с “Ч”! ;)

    • Ludlustrator says:

     Това къде го пишеш, сам разбираш ли си го, или с горният пътеписец си имате някаква комунистическа закачка?

  • BUDAOUT says:

   Тоз психопат и боклук кой е, откъде се появи да тормози българите с някакви изречения, Я ДА СИ ХОДИ И ДА РЕЧУВА НА СТЕНАТА НА НЯКОЯ ТОАЛЕТНА, БОКЛУК

 2. МАФИОТИ, ОСТАВКА ! says:

  Мафиотските Путински режими, като тези в България и Украйна, като по правило узурпират власта с измама, погазвайки волята на мнозинството от гражданите. Затова те се крият зад метални заграждения и се крепят на службите, на жандармерията и на всевъзможни манипулации !

 3. Бърдоквата says:

  Абе всичко разбирам, ама защо ни тикаш в очите телевизионната революция в Украйна? Ай на бас, че от нея нищо няма да излезе. Така че не се пали чак толкоз, джанъм, ще вземеш да получиш някоя увреда. Вярно е, че българите прогледнаха, ама да знайш, те никога не са били слепи или прости. Най-много са били лъгани. Не се нареждай между лъжците и ти. То че Орешарски все някога ще падне, това е факт. Няма нужда да се сочи очевидното.

 4. ивайло says:

  Тоа па Юрката мноо фешън го дава! Блогърите, че изпростяха изпростяха ама чак пък толкоз…

  • Йвко says:

   Познавате ли се? Или просто намерите време да се изхвърлите .

 5. подкрепящ says:

  Приказката на България е тъжна.Но в тъгата се роди нашето самочувствие сега дано се роди и светлината .Бяхме паднали до там ,че да се радваме само на успехите на футболисти ,които пък си повярвах и ни поучаваха ,време е да се докажем като хора .Хората имат ценности и мечти не само за храна и подслон.
  Време е руския натиск да бъде дефиниран а не маскиран с помощта на слугите му.
  И най-вече време е да ги изхвърлим от ежедневието и да ги пазим само като спомен.
  Време е !

 6. F1 says:

  Гладна кокошка просо сънува.

 7. Север Изток says:

  Оставка, Орех! Гея, Бея и Злодея и те – марш в Сибир!! :)

  • Ludlustrator says:

   И да ги охранява Баце, и да остане там де, той тук им пази накраденото, а там ще ги пази някой да не ги открадне.

 8. atf says:

  Просто исках да кажа на господин Юрий някой си, да не забравя от къде е тръгнал, че като иде при “западните партньори” името му пак ще бъде Юрий, ако ме разбирате де. Защото този велик революционер е възпитан и отгледан от лошата система, тя го е образовала, тя го е облякла, в нейните рамки той се е развил професионално, та да не се докарва като “голямото ново”, защото е нищо повече от “още от старото”. Слънцето изгрява на изток, не забравяйте.

  • atf says:

   Да не говорим за семейно положение. На снимката се е изкарал истински дисидент. Обикновена тениска, обрасла брада, рошава коса, евтина раничка, добродушен поглед. Човек ще каже, че бай Юрий протестира от немотия и неправда в живота. Истината е, че не е от хората който едвам си плащат сметките, при него просто властта не изнася, не е неговата, не му помага, не го устройва, не е негова, та барабар с окаяниците и измамените българи нашия предрешен дисидент се прави на Ленин от началото на миналия век и призовава към промяна. И повярвайте, не 500, 1000 дни ще протестира, защото друго не им остана. JUST GOOGLE IT.

   • Йвко says:

    А алф от някое руско име ли ти се е случило да ползваш.
    И защо трябва да мълчи ако иска или има какво да каже.Да правиш изводи без да познаваш механизма и да разчиташ на случайно подбрани гугъл факти няма как задължително достигаш до истината. Но явно докато сте гледали изгрева сте останали без “очи” или поне без критичност към истината .А кой е Алф да го Гугна ли/нали така трябва да е по руски/??

    • Йвко says:

     Видях ,че си се кръстил аТф но мисля ,че си искал да кажеш аЛф и просто си объркал латинските символи.
     Ето така лесно може да се вменява кой какво иска да каже.Нали??/It easy!

  • Йвко says:

   Да тръгва от изток но неудържимо се стреми на запад!
   Смехурник!
   Не знам защо сте решили ,че казвате нещо!

   • Ludlustrator says:

    Как да не казва нищо, всичко си е точно, ментетата за HP консумативи тръгват от изток и пристигат на запад.

 9. анели says:

  И аз мисля че по Коледа пада мафиотското правителство, но заедно с него ще падне и Валутния борд, обаче. Просто няма начин да не направят един як золум, като за последно.

 10. Balkaanalski says:

  Тролове, като сте сигурни, че правителството ви ще си изкара мандата, защот се хабите да “говорите”?. Пардон, знаещи, можещи и богати тролове, просветлете ни за истината, но първо се изкъпете, че миришете много лошо и хапнете, защото на празен стомах, не се правят добри анализи на герб, САЩ, ЕС.

  # Оставка

 11. Lucius Quinctius Cincinnatus says:

  Юри, бях те помоли да си пиеш лекарствата. Като терапия на болестта – копай зеле. Много повече помага, отколкото да се пробваш да списваш статии в сайта на твойта благоверна.

 12. атлас says:

  и, перспективата на България да “добута” с този кабинет до Нова Година са минимални…….
  Нещо здраво се е объркал автора…. минимални около 95 %

 13. Мери says:

  Преди повече от 4 години имах глупостта да гласувам за ГЕРБ, защото усещах, че само те имат възможността да предотвратят създаването на правителство, отново начело със Станишев. Но човек се учи от грешките си и вече не само няма да гласувам за ББ, но и за съпругата Ви-Саша Безуханова, г-н Йорданов! Изобщо за когото и да е било, създаден в лабораториите на олигархията. Без мен в Цирка за увеличаване на богатствата им!

 14. Ст.Либертов says:

  Юркий, краят на простотията, която си въобрази, че може да диктува, е не само видима, тя вече е факт. Простаците протестъри и техните кукловоди окончателно са аут, понеже позьорство и фалш винаги водят до фиаско.

 15. Ludlustrator says:

  Ако не беше гротескно , щеше да е смешно, дребен мошеник за морал взел да говори, как си мислят че ще могат да пробутат Безуханова, добре позната в ИТ средите, нали ще бъде разпердушинена.

 16. KIRMAN says:

  Леле-е-е що са коментари , що е чудо ! няма какво да добавя ! Имам само два малки въпроса : 1. Г – н /Г – жа / alf от същата планета ли е като този от сериала ? и 2. Гледахте и слушахте ли последния гост на ” лице в лице ” тази вечер ?

 17. иван says:

  за съжаление авторът би бил най- щастлив ако потоп залее България и удави орешарски. Това че ще има и други пострадали мисля че няма значение за него…. collateral victims така да се каже..

Leave A Comment "Юрий Йорданов: Краят на това правителство е видим и скорошен"