Румънски министър: Британците трябва да благодарят на румънците и българите

Спор за българските и румънските имигранти във Великобритания. Снимка ЕПА/БГНЕССпор за българските и румънските имигранти във Великобритания. Снимка ЕПА/БГНЕС

Великобритания трябва да е благодарна, че румънци и българи поемат нежеланите от британците работни места, заяви румънският министър на труда Мариана Кампеану, цитиарана от в. „Дейли мейл“.

Имигрантите от двете държави допринасят значително за БВП на Великобритания и трябва да бъдат приветствани за попълването на свободните работни места в земеделието и здравеопазването, каза тя. Сънародниците й попълват дефицита в ключови професии, като медицински сестри и социални грижи, добави Кампеану.

Румънският министър посочи, че същевременно живеещите на гърба на социалната система на страната британци отказват да работят в тези сектори. Според нея румънците са икономически, а не социални имигранти и не разчитат на облаги от социалната система.

Много лекари, медицински сестри и други здравни работници идват да работят във Великобритания и тези високо квалифицирани кадри ще допринесат за благото на британския народ, същевременно лишавайки румънските граждани от грижите си, каза министърът. „Ние имаме дефицит от 10 000 социални работници и ако се вгледаме в целия здравен сектор, имаме недостиг от над 20 000 души“.

Поводът за изказването й са планираните от британския премиер Дейвид Камерън мерки за ограничаване на достъпа на българи и румънци до трудовия пазар в страната след 1 януари, когато рестрикциите всъщност би трябвало да отпаднат. 

5 Responses на “Румънски министър: Британците трябва да благодарят на румънците и българите”
 1. Демиург says:

  Лицемерието и демагогията на Евр(оп)ейския финансов съюз е извън всякакви мерни единици – просто няма какво да се обсъжда.

 2. Не желая да ти слушам лекциите says:

  “професоре – ха ха ” старопланински или както и да се наричаш! Само един въпрос – защо киснеш денонощно във форумите на OFFnews? За какво изобщо говориш и се бориш?

  • Професор Балкански says:

   Боря се единствено за укрепване на комунизма. За възстановяване на статуквото.
   - Бригади за младите;
   - ТКЗС за селата;
   - Държавни и единствено държавни предприятия;
   - Никой да не излиза в чужбина без разрешение;
   - Никой да не си купува и телевизор без разрешение , а пък камо ли автомобил;
   - Прозападни филми само след цензура;
   - Мандарини, банани и т.н. само по Нова Година , да не говори за Кока Кола;
   - Масово изпростяване и въвеждане на остаряла техника;
   - Всичко това финансирано с тежки заеми и грозни проруски договори;
   - Репресиране на интелегенцията;

   Това е част от програмата ми и борческата ми идеология. Аз все оше вярввам, че не комунистите , а само мутрите забогатяха и искам да върна комунизма за да НЯМА по равно за всички , а не както в момента да има за тези и онези , които си мисля ,че нямат нищо общо с комунизма. За сега около 1000 последователи на 63 години ми симпатизират!

 3. Tarabata says:

  Мноо малоумни коментари. Относно боя, не мисля, че точно посочените ядат бой. Май е обратното.

Leave A Comment "Румънски министър: Британците трябва да благодарят на румънците и българите"