Евгения Тимошенко пред OFFNews: Ако у нас почне диктатура, тя ще плъзне и зад граница

Евгения ТимошенкоЕвгения Тимошенко

Никой не очакваше толкова голям брой хора да излязат и да протестират срещу режима на Янукович. Важно е европейските и демократичните общества да подкрепят украинците, които искат оставката на правителството и президента, заяви в интервю за OFFNews.bg Евгения Тимошенко – дъщеря на бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко.  

Вчера сте се срещнали с майка си, която преди 9 дни обяви гладна стачка в затвора. Как е тя? Какво ви каза?

Вече девети ден майка ми продължава гладната си стачка. Тя изразява солидарността си с хората, които излязоха по площадите в Украйна. Тя с болка гледа на побоя над хората, полицаите бият почти всяка нощ. Тя призова украинците да не прощават за кръвта на младите хора, пребити от полицията. В неделя почти един милион украинци излязоха на протест. Майка ми е горда с всеки един украинец, който е на протестите и води своята лична битка срещу режима. На хората им писна, те се изправиха срещу режима и поискаха оставката на правителството и на Янукович.

Същевременно вчера тя предаде предложенията си за плана за действие на опозицията, както и препоръките си за това как да успее мирният протест. Защото, разбира се, всичко, което прави опозицията, за да накара Янукович и правителството да се оттеглят, трябва да бъде законно и мирно.

Майка ми разбира, че хората излязоха на протест, тъй като искат промени. Поведението на Янукович – да се крие от хората, е най-голямото доказателство, че той изгражда авторитарен режим и игнорира гласовете на хората, дори и на стотиците хиляди демонстранти.

В момента майка ми не е в добро здраве, тя е отпаднала. Но моралът й е силен. Заради самия акт на солидарност със съпротивата срещу режима тя се чувства много силна в личния си протест и в личната си битка срещу режима.

Очаквате ли конкретни действия от България в подкрепа на майка ви?

Ние разбираме, че ситуацията в България също е доста тежка. И вие преминавате през период на протести и трудни времена. Благодарни сме на европейските лидери и лидерите в Европейската народна партия, които подкрепят демокрацията в Украйна и се борят за свободата на майка ми в толкова трудно време. Единствената ми молба като дъщеря към тях е да не оставят без внимание ситуацията, в която е майка ми. И да продължават да се борят за нейното освобождаване, тъй като тя е политически заложник на един брутален режим, който не се интересува от жертвите, съдбите и раните на хората. Този режим отне европейското бъдеще на хората. Този режим не го е грижа.

Вече половин година в България има протести срещу правителството. Можем ли да направим паралел между протестите в Украйна и България?

Преди срещата във Вилнюс аз припомних молбата на майка ми към европейските лидери. Тя беше предрекла,че Янукович ще провали подписването на споразумението с ЕС. И тя направи паралел с тези страни и икономики, които също страдат от идването на власт на авторитарен режим, който се опитва да ги постави в орбитата на постсъветските практики, при политиките и критериите от съветско време. Тя каза, че ако европейските демократични лидери допуснат възможност, време и пространство за развитие на диктатурата в Украйна и другите държави, които са застрашени, това означава, че тези авторитарни тенденции ще се разпръснат като отрова през границите. Демократичният свят трябва да се изправи много бързо и твърдо срещу тези твърде опасни тенденции. И да не позволи на подобна диктатура да се разрастне. И дори тези страни, които станаха членки на ЕС, трябва да бъдат защитени от страна на демократичните сили.

Това, за което ние призоваваме, в момент, когато Янукович използва насилие срещу хората, игнорира протестите им и убива правото им на избор, гарантирано от Конституцията, е за персонални санкции срещу президента Янукович, семейството му и тези хора, които са замесени в мащабно пране на пари.

Проблемът е, че никой не очакваше толкова голям брой хора да излязат и да протестират срещу режима на Янукович. Важно е европейските и демократичните общества да подкрепят украинците, които искат оставката на правителството и да се уверят, че има достатъчно натиск срещу Янукович и правителството. За да бъде прекратено политическото преследване, да бъдат освободени политическите затворници, да освободят майка ми, да спре насилието и виновниците за него да бъдат разкрити.  В момента правителството на Янукович работи срещу народа си.

Мислите ли,че Путин също е отговорен за насилието в Украйна през последните дни?

Не знам, не мога да коментирам това. Разбрахме, че на украинската полиция е наредено да бие хората на протеста. Имаме информация, че е имало полицаи от източната част на Украйна, които са били хората.

Георги Савчев

51 Responses на “Евгения Тимошенко пред OFFNews: Ако у нас почне диктатура, тя ще плъзне и зад граница”
 1. ПОПОТНИК says:

  Вашата диктатура мила Евгения си е Ваша и никъде няма да плъзва.Ако имаш предвид това, че ако революцията в Украйна не се състои Путин ще извлече дивиденти е друга тема.Но вашата майка освен, че е там по политически причини все пак заслужава некоя друга годинка-всеки нормален украинец знае, че тя е крала.
  Юлия ти мушенко, да я немножко мушенко…………

  • Димитър Великов says:

   Извинявай пич по юнашка фанелка, но искам да дам гласност на случая с второто нападение над продавачка, което КОЙ ЗНАЕ ЗАЩО ТУК СЕ ПРОПУСКА!

   ###Полицаите работят по версия, че чужденецът е искал да изнасили 19-годишното момиче.###

   Нападната от сириец продавачка в столицата се оказала шампионка по бокс. 19-годишното момиче успяло не само да отблъсне натрапника, но и да го задържи до идването на полицията. Инцидентът е станал в магазинче на бул. „Сливница”. Там Борислава Господинова продавала дребни сладки и кафе.В магазина по това време имало друг клиент. Заедно с него Борислава успяла да задържи нападателя си до идването на полицията. По-късно тя сама отишла в „Пирогов”, където лекарите искали да я приемат със съмнения за контузия на таза и счупена срамна кост, но Борислава отказала. Сириецът е задържан в 5-то РПУ. В него са намерени 2000 долара, което противоречи на основната версия грабеж.

   ###Полицаите работят по версия, че чужденецът е искал да изнасили 19-годишното момиче.###

   • theodor giurovski says:

    ЗА СТОТИЦИТЕ ИЗНАСИЛЕНИ, И МНОГО ОТ ТЯХ УБИТИ ОТ БЪЛГАРИ НЕЩО ДА КАЖЕШ?

    • Сит Лорд says:

     бах мааму, кога е станало това с тия стотици изнасилвания и убийства бе? човек да се разссе малко и изпуска..

  • Анализатор says:

   Курешката започна да изтрещява! Сам си говори… Къде видя тук Берние?

   • Анализатор says:

    Курешка, верно е, още не си изкукуригал. Засега само кукаш…

    • KOREKTOR says:

     Анал лизатор,

     най-точно лизач на анали,

     А ти си категорично изкукуригал.

  • Стефан says:

   Ъхъ, глупава горката. А виж каква диктатура правеше чайка и, и опитва да върне сега …

   • Професор Балкански says:

    Най-лошото, което може да се случи на ЕС е да се задръсти с бедни и пропаднали държави като Гърция, България, Румъния, Украйна, Македония, Албания, Косово и др. особено “перЕспективни” членки. Ей тогава западняците ще видят дявол на магаре в буквалния смисъл. Цигански каруци ще кръстосват лондон, а в Хайд парк ще има кардарашки катуни. Тия не знаят какво си карат сами, това му се вика автогол във футбола.

  • theodor giurovski says:

   ПО ПОТНИК ЛИ СИ ИЛИ ПО ДОЛНИ ГАЩИ – ОТВРАЩАВАШ МЕ!

 2. Wilde says:

  Ех, дорогая Евгения…
  Искам да съм Вашият строг Диктатор… A вие да ме учите на Демокрация цяла нощ!

  • Димитър Великов says:

   Тая пляка ли? Стига бе човек, много трябва да си го закъсал. Земи самальота до Талин. За $100 си бог цяла нощ! Половината Дубай ходи редовно не секс-теферич там ;)

   • Анализатор says:

    До горните трима:
    Има усещането, че сте един и същ Капут!

    • KOREKTOR says:

     Анал лизатор,

     най-точно лизач на анали,

     от теб по–голям капут има ли бе ПЕДЕРАС? Ай ходи да лижеш анални отверстия.

     • W says:

      Айде бягайте да вдигате настроението на Доган помияри смотани.

    • Димитър Великов says:

     “Усещането” започва откъм продължението на гърба и вече опира в сливиците ви! Отворете си устата да излезе, че иначе ще ви извади някое от очите! Шибаняк!

   • косата=== says:

    жалък платен драскач, заработи ли си нормата, бягай обратно в слузестата си дупка

  • BUDAOUT says:

   Подкрепям Wilde – Айде, айде Генче, много си замислила и ти, парички ли не ти стигат, що ли?!?! Първото, което пишлегарите от Брюксел могат да направят е да платят да се разчисти КАТУНА ОТ ЦЕНТЪРА НА КИЕВ. ПОЗОР за цивилизацията е този КАТУН, пък била тя и европейска цивилизация. Важното е, че КАТУНЪТ от центъра на Киев трябва да бъде разчистен. Така, както стори паша Ердоган лятото с катуна в центъра на Истанбул – разчисти го с водни оръдия с газ, но го разчисти. СЕГА СЛЕДВА рачистване на КАТУНА В ЦЕНТЪРА на Киев. Разните Аштън, Маштън, Квасневски, Пеазневски – да търсят за катуна друго място, някъде около техните домове и палати!

 3. Dobril says:

  Поздравления Офнюз!

  • Анализатор says:

   Най-ценното на тази статия е в самото заглавие. ТО ЗВУЧИ КАТО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Евгения е жестоко права – ако Путин успее да наложи диктатура в Украйна, след това ще пренасочи свободни агенти към останалите страни от бившия соцлагер. И естествено най-напред у нас, където е пълно с национални предатели-русофили, където за една от основните партии – БСП – русофилството е идейно знаме и политическа кауза. Няма да забравя мнението на бившия председател на Народното събрание Йордан Соколов. Той упорито твърдеше, че зад февруарския метеж срещу правителството на ГЕРБ, наред с БСП и мутрите, контролирани от бившите ДС-ченгета, стоят хора на тайните служби на Путин, хора, дирижирани от Руското посолство. След Соколов и други наши политици изказаха същото мнение.
   Къде е изхода? За да не дойдат хората на Путин у нас, преди това трябва да сме стъпили на врата на нашите русофили и преди всичко на тези от тях, които са путинофили.
   Пп – Аз също ценя Лев Толстой и Гогол, прекланям се пред Лермонтов и Пушкин, но свободата и просперитета на България е над всичко друго!

   • KOREKTOR says:

    Коментарът е изтрит за неподходящ език.

    • theodor giurovski says:

     АНАЛИЗАТОР, НАПЪЛНО СЪВПАДАТ РАЗБИРАНИЯТА НИ! ОБАДИ МИ СЕ ДА ДЕЙСТВАМЕ, ЗАЩОТО САМО С ПИСАНЕ, НАЙ – МНОГО СЕ СТАВА ПИСАТЕЛ! 0897 90 64 27

   • ПОПОТНИК says:

    Душевно болен мисля, че е под достоинството на Путин да се занимава с ГЕРБ.А ти предател Американофил ли си? или по скоро си тоталитарен недоумък, явно мразиш комунисти, обаче пък не приемаш, че има хора с различно мнение от твоето-да стъпш на врата на путинофилите-това не беше ли присъщо на социалистическата власт.Мисля, че ти няма да стъпиш на ничиий врат, но пък развалените ти зъби със сигурност някой ден ще почустват асфалта

    • косата=== says:

     Разбира се че е права … Реакцията на троловете също го доказва.

    • Анализатор says:

     Нещастно човече, ти искрено ме развесели!
     Ако това, което казвам за путинофилите, не се случи в България, то държавата ще загине(по чисто демографски причини – висок прираст на неработещо ромско население), а в най-добрия случай ще се превърне във втора Беларус в Европа.
     Пише се “почуВстват”. Ако застанеш на юмрук разстояние пред мен и изговориш същите глупости, може и да го почувстВаш. А ако си полицай без униформа, ще го почуВстваш още по-добре…

     • ПОПОТНИК says:

      Искаш ли да се обзаложим, че нама да се случи?Знам как се пише, можеш да прочетеш други мои коментари, където също съм използвал думата.Това, че се опитваш да ме поучаваш, издава някаква инфантилност.

      ПОПОТНИК says:
      1 December 2013 at 23:41

      “…………..не са се чувствали поробени и повечето казват…..”

      А сега колуминацията…

      Анализатор says:
      2 December 2013 at 13:59

      “Киевска Рус е основана в края на IX век, само 20 години по-късно от Московска Рус и то отделно и независимо от нея”. – това ти ли го написа? Такова нещо не пише даже в Украинския учебник по история за 3 клас , издаден по време на Ющенко.Нечувана глупост.

      А що се отнася до чувствата, зъбите и юмруците, не се горещи толкова, че да не останеш силно изненадан.

     • ПОПОТНИК says:

      Аре не се хаби, КУЛМИНАЦИЯ се пише, потърси по-добре някоя запетая

     • Анализатор says:

      Не знам дали си по потник или по гащи, ама си без мозък! За основаването на двете държави(Киевското княжество и Московското княжество) можеш спокойно да си направиш справка в Нета.
      Аз не се обзалагам какво ще се случи или няма да се случи – аз казвам, че ако не се случи едното(смачкване на путинофилите у нас), ще се случи другото(загиване на България или деградация до нивото на Беларус). Нека да видим какво ще избере народът…
      Относно последното няма с какво да ме изненадаш – бърборковците обикновено са головодници…

     • ПОПОТНИК says:

      Московское государство — одно из названий Русского централизованного государства конца XV — начала XVIII веков, встречающееся как в исторических документах и сочинениях XVI — начала XVIII веков, так и в научной исторической литературе (историографии) XIX—XXI веков[1].

      Древнерусское государство (др.-рус. и ст.-слав. Рѹ́сь, Рѹ́сьскаѧ землѧ, греч. Ῥωσία[3], лат. Russia, Ruthenia, Ruscia, Ruzzia[4], др.-сканд. Garðar, позже Garðaríki[5]), с 882 года также Киевская Русь — средневековое государство в Восточной Европе, возникшее в IX веке в результате объединения восточнославянских и финно-угорских племён под властью князей династии Рюриковичей.

      В период наивысшего расцвета Древнерусское государство со столицей в Киеве занимало территорию от Таманского полуострова на юге, Днестра и верховьев Вислы на западе до верховьев Северной Двины на севере. К середине XII века вступило в состояние феодальной раздробленности и фактически распалось на полтора десятка отдельных русских княжеств, управляемых разными ветвями Рюриковичей. Киев, утративший своё политическое влияние в пользу нескольких новых центров силы, продолжал формально считаться главным столом Руси вплоть до монгольского нашествия (1237—1240), а Киевское княжество оставалось в коллективном владении русских князей.

      Ти нали си със мозък -преведи си тези текстове.И пропуснах да ти кажа, русь използваме предимно за Киевская, а за Москва- княжество или государство.

 4. KOREKTOR says:

  Хубавото си е хубаво.

  • ПОПОТНИК says:

   В този сайт към революция подтикват едни и същи хора. .Ходихте ли в Украину по обмяна на опит?Ей знаете ли, че там могат да ви обособят един анклав /на ЕС/ около град Припят, така и така има изградена инфраструктура има и енергия.ЩЕ си спретнете държава ориентирана към ЕС и ще заживееете дружно.Представяте ли си няма комунисти, няма руснаци, няма мозък.
   -Ох, от къде да почна, първо ще си пострите психиатрична клиника след това банка, McDonald’s. иии ДА ддълга стена която ДА пази някой руски агент ДА не дойде та ДА ви вкара в некой бизнес-няма да се поддавате-чичо Сам вижда всичко. Ей people, и понеже ще бъдете само ерудити трябва да си спретнете шах турнири и литературни четения-задължителна литература Mein Kampf , The Acid House, The Grand Chessboard- на украинците не им вярвайте- Тарас Шевченко е боза.Ющенко нали има опит може да ви стане президент а премиер разбира се Бойкича.Чакам с нетърпение да получа виза за това райско кътче.

   • Сит Лорд says:

    важното е да има насилие. насилието помага.

    • KOREKTOR says:

     Сит ,

     късопишкомекецо, особено по твоята тиква ще е много плодоносно насилието. Малей тая куха кофа колко бой може да отнесе. И ще кънти, кънти.

     • Сит Лорд says:

      да, бе и аз се чудя колко бой мога да отнеса… ама до сега никой не ми е донесъл, че да си го отнасям. ти да не се цаниш доброволец? щото това нещо – боя върви и в двете посоки да ти кажа :)

     • Димитър Великов says:

      Бой и eбанe връщане нямат. ;)

     • KOREKTOR says:

      Сит ,

      късопишкомекецо,

      не си ме разбрал. Нали си се маскирал на революционер, та за полицията говоря. Колкото аз да те заплашвам, защо? Да не би да си ми изял десерта? Но посегнещ ли бъди готов за отговор.

     • Сит Лорд says:

      аз гледам като посягам да не оставям поле за отговор пиле. изотзадзе с тръбата и айде.. пък ти отговаряй на асфалта квото искаш

     • Ханку Брат says:

      Хайде леко, че пак ще ходиш в болница. Доста време ни липсваше …

 5. Apolon Belvederski says:

  И в този форум току се изплющи някой комуноиден дебил – прост и нечистоплътен като мазен руски каскет.

  • KOREKTOR says:

   И дойде тъпанарът прост Apolon Belvederski, па се из….ра на метеното.

 6. trafoPOST says:

  Кутевите червенотиквеничковчета, като горните няколко се изхождат на всяка тема във всеки форум. Хубавото на тези гниди е, че веднага им личи и хората само запушват нос и ги отминават, е може някой и с пръчка леко да ги подбутне но от голямо разстояние за да не се изцапа.
  Има и още по-добра новина, че са с една трета по-малко от броя никове във форумите, просто защото Кутев ги е научил да се регистрират с няколко ника. Дерзайте товаришчи, ще заработите за някоя и друга рубла.

  • theodor giurovski says:

   ЗАХАРИ СНОЯНОВ ГИ Е ОПРЕДЕЛИЛ НАЙ-ДОБРЕ: “РУБЛАДЖИИ”!

 7. крокодил says:

  Бият само полицаите от източната част на страната, тези от западната са демократи…

 8. Сит Лорд says:

  мисля да разнообразя пожеланията си към руските подлоги тук и в Украйна – да им се налага да проституират на централна гара за да могат да си купят хероин. и то само орално щото ще имат рак на простата и няма да могат да ги ебат в задниците червенознаменни.

  • Димитър Великов says:

   Изкушаваш ме да се повторя. :D За ханука ще се постаря да го има в превод на иврит чрез приятели. Нищо, че не ме покани ;)

   Son of a bitch Kiss my ass
   Son of a bitch
   Son of a bitch You asshole
   Son of a bitch
   Cock suckin’ motherfucker I was right – take this

   http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=rWk5wr1p3mk#t=92

   • Сит Лорд says:

    е, трябва да карам и братчедите с колата – нямаше да има място. а ти какво си се загрижил толкова за руските подлоги в България? Дали ще мрат от рак или хероин какво значение има за теб?

    • Димитър Великов says:

     Никакво. Хероин не ползвам и не продавам. Но някак си в навечерието на Рождеството на Божия син не върви с такива клетви. Още повече, че ако наистина си над нещата, за такъв се бараш, усилията ти би трябвало да се насочени в помощ на тези заблудени и откъснати от стадото овце. Не ли?
     Утре ако те срещна премръзнал и затиснат в ламарините на смачкана ти кола, какво трябва да направя? Не ли – да ти помогна? Или да взема първото паве и да ти помогна да се срещнеш със Създателя си?
     Отказвам да приема, че би постъпил така. имам вяра. Все още…

 9. Цветан says:

  Тя диктатурата не е патент само на “изтока” Така че, не й се връзвам на глупостите. ПР трикове, всеки си приказва общи приказки за демокрация и свобода, обаче истината е, че много българи всъщност не приемат “новите” европейски ценности (тъй като от интервюто става ясно, че тя съзира някакъв спасител в ЕС и изобщо в Запада като цяло) и тази тенденция ще се задълбочава. Гей паради, бракове между еднополови двойки, които могат да осиновяват и отглеждат деца, узаконяване и дори пропагандиране на сексуални патологии – като педофилията например – груба намеса на държавата в лицето на социалните служби в отглеждането и възпитанието на децата… Да не споменаваме и това, че фасадната демокрация на Запада вече се управлява от корпорации като Монсанто, които даже си имат собствени частни армии… Докато се страхуваме от диктатура от изток, да не ни изненадат от запад….

 10. Странно says:

  Леко изнервенки ми се струват дежурните тролове копралали (много интересно, когато минавах преди няколко дена пред СУ, съзрях няколко момчета от т.нар.контаокупатори, по карирани ризки и големички за тях сакца. Всички до един имаха обилно акне. Това явление често се свързва с хормонален дисбаланс, който пък се свързва с недостатъчно и нередовни или липсващи сексуални контакти.. а копролалията, изливаща се тук като че напълно пасва на този профил : извинете лиричното ми отклонение, но обичам да анализирам “случайните” съвпадения). Напълно вярно, Украйна и България се борят с един и същи октопод, гордея се, че съм част от народа на тези страни, който не спи и се сражава с всички средства, въпреки, че е мачкан и деформиран от същите антигерои десетилетия наред. Не се гаси туй, що не гасне! Поклон, Украйна.

 11. msl says:

  нека уточним:
  успешно плъзналата в България Руска Диктатура сега плъзва и другаде зад граница

 12. KLINGON says:

  Viva la revolucion! Viva vilna Ukraina!

Leave A Comment "Евгения Тимошенко пред OFFNews: Ако у нас почне диктатура, тя ще плъзне и зад граница"