Росен Плевнелиев: Няма да се обяснявам за всяка атака и манипулация по мой адрес

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС, архивРосен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС, архив

Много ясно заявих пред българския народ, че – не, няма да се обяснявам за всяка атака и манипулация по мой адрес.

Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, на въпрос, как ще коментира сигнала срещу него за отклоняване на средства, докато е бил министър на регионалното развитие.

„Вярвам в институциите. Има правила и закони, така че институциите в рамките на своите компетенции ще се съобразят с подадената информация, и ще вземат отношение”, допълни той.

Миналата седмица в парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси беше разгледан сигнал за отклонени средства по проекти по времето, когато министър на регионалното развитие и благоустройството е бил Росен Плевнелиев и Лиляна Павлова.

Сигналът е внесен при главния прокурор и касае програма ИСПА, по която се изграждат пречиствателни станции за отпадни води в Стара Загора и Димитровград. Като подизпълнител е наета старозагорска фирма, която изрядно построява пречиствателната станция. Последно по плащането се появява една турска фирма, която се оказва куха. През нея се въртят около 6 милиона евро извън тази сметка. Тази фирма в един момент прекратява плащането на старозагорската фирма. Те завеждат поредица от дела. Решението на Върховния касационен съд е запор на всички плащания.

Тъй като разплащането се извършва през МРРБ, е уведомен министър – тогава Росен Плевнелиев. Министерство обаче отказва да изпълнява решението на ВКС и вместо тези средства да отидат във фирмата, която си е свършила работата, те отиват в консорциум в Германия. Лиляна Павлова също отказва да изпълнява решението на съда.

10 Responses на “Росен Плевнелиев: Няма да се обяснявам за всяка атака и манипулация по мой адрес”
 1. Гаврил says:

  И много правилно. Въпросът е приключен.

  • Професор Балкански says:

   Чехльо Офшорлийски не случи на пеарки – колкото повече се опитва да се оправдава, толкова повече затъва. Тиквоча го назначи за президент от немай къде, щото тия там в ГРОБ нямат изобщо никви кадри, и след като момчето попадна случайно на тая длъжност, сега се гърчи неловко, щото тая роля не му приляга.

 2. WWW says:

  Е, как да го коментира?! Единствения нормален начин е да си подаде оставката или каквото е предвидено в подобни случаи от Конституцията. Иначе да му слушаме безумните шикалкавения как не бил откраднал или как е платил всичко през банка, въпреки, че продавачите на имотите му в Гърция нямат банкова сметка, която да участва в транзакциите е повече от унизително. Не стига, че след месец ще трябва пак да гледаме упражнението му “Новогодишен поздрав”, ами и поне веднъж седмично слушаме наставленията му по “нов морал”. Господ може да забавя, но не забравя!

  • гошко says:

   да бе , нали това е желанието на цялата червена гмеж – Плевнелиев да подаде оставка … с непрекъснати атаки от всякакви активирани клетки … и то по травиалният начин през пуделите бареков и сидеров…

   на тебе също това ти е мечтата, нали пич..а не дали президента е виновен за нещо … Цялата ви помиярщина е изградена в/у подобни основи …да викате колко лош е даден човек , за да няма кой да пречи на добрите чичковци станишев и местан да си развяват знамената…

   • деси says:

    Я го питай защо ще налага вето за ВЕИ? За да не се накърнят позициите на неговите хора,. нали?

  • br.bravo says:

   Даже не си и червен, а просто си боклук.

  • Патриота says:

   Абе я оближи задника на Тиквоча, пидал нещастен!

 3. деси says:

  а трябва, трябва – доста неща излязоха за теб

 4. jo says:

  Плевнята днес застана твърдо зад Прокопиев, Цветелина, Златев и други олигархични ВЕИ герои на нащето време…

  :)

  Та и да не се обясняваш, нещата са ясни…

Leave A Comment "Росен Плевнелиев: Няма да се обяснявам за всяка атака и манипулация по мой адрес"