Украйна пробва да събори паметника на Ленин в Киев (видео)

Бутането на паметника на Ленин в КиевБутането на паметника на Ленин в Киев

Протестиращите в Киев щурмуваха паметника на Ленин на един от централните площади на Киев – Бесарабския.

Хората донесоха стълба, по която се покатериха до високия паметник и го завързаха с въжета. Полиция се опита да спаси паметника, но хората я нападнаха с пръчки и бомбички и успяха да я изтласкат. 

От първото видео от бутането на паметника не се вижда добре дали паметника рухва или не.

Едновремено с публикуването на видеото в Туитър започна масово да се разпространява снима на търкаляща се по улиците чугунена глава на Ленин. Оказа се, че тя е от друг негов паметник, демонтиран още през 2008 г.

OFFNews се свърза с украински блогър, който в момента е на площада в Киев. Той разказа, че в момента паметникът е цял, а новината за бутането му е преждевременна.

 

Live streaming video by Ustream

61 Responses на “Украйна пробва да събори паметника на Ленин в Киев (видео)”
 1. Bastor says:

  БРАВО!

  Напред към победа, свобода и независимост от Москва!

  • Професор Балкански says:

   Бакъре, абе ето че тоя път сме на едно мнение бе – и ние гласуваме за разрушаване паметника на сифилистика Владимир Улянов, и също да премахване на всички съвеЦки паметници от България, Украйна и където и да било по света.

   Да си ги сложат в двора на съвеЦкото посолство, и без това заема прекалено голяма площ, та ще могат спокойно да си ги складират там, и да си ги извозват на части за СъвеЦкия Съюз.

   Значи ако се налага, мога да участвам с доброволен труд за демонтирането паметника на СъвеЦката Армия и на другите съвеЦки монюменти. Професорът и той е част от световната прогресивна общественост.

   • Balkaanalski says:

    ПрофесорА е един от няколкото некъпани, миришещи лошо и опърпани бедняци, които взимат по 2-3 лева на ден, за да пишат глупости по форумите

 2. Balkaanalski says:

  Евала!

  Тролове, призовани сте официално ….

 3. Bastor says:

  Дай боже и нас да ни огрее….аман от т’ва бкп.

  Аз работлив човек, който да е харесвал комунизма – не познавам.

  Иначе снимката не е от Киев, но там също е съборен паметникът, доколкото разбирам?

  • jw says:

   Комунизма, както е известно е идеологията на мързеливите и завистливите.

 4. Ники says:

  Ако знаят кво ги чака в тоя измислен овросъюз, ще се разбягат като полети с вряла вода.

  • Сит Лорд says:

   ми ходи у евразийския съюз хахаха тъпунгер.

   • ПОПОТНИК says:

    То пък ти си един умник.Какво позитивно се е случило в България откакто е в ЕС?

    • Сит Лорд says:

     ами лично аз съм доволен. е, вярно е, че трябва да се буташ с големите момчета за баницата ама… по добре така отколото да чакаш трохите.

     • ПОПОТНИК says:

      Аве мисля, че ще си останеш със студената баница и кисела боза.Човек със название Шит Лорд не е сериозен човек.Ти си поредният обикновеняк нахаплярен с клишенца.Истината е, че нямаш нищооо.Чудя се защо всички българи искат да изглеждат имащи в очите на останалите – така е когата на човек му липсва нещо

     • Сит Лорд says:

      верно е – искам и аз яхта ма съм далечко още. ти сигурно си имаш и от висотата на яхтеното си притежание даваш акъл. айде моля ти се – потните потници леко улево

    • зорница says:

     Огледай се и виж, късопаметни човече. Дори само възможността да пътуваш в Европа както са можели едно време прабаба ми и прадядо ми преди 9-ти, дори само кефа да ядеш швейцарски шоколад, какъвто е яла прабаба ми преди 9-ти, дори само възможността да влезеш в магазина и да си купиш удобни и топли дрехи с приличен вид, каквито носех в детството си само благодарение на факта, че мама е сръчно шивачка. Дори само поради факта, че не ни е страх да гласуваме за когото искаме. Сега водим нормален човешки живот. Или поне който не го мързи. Защото времето на социализма ни откъсна от цивилизация с вековна култура. Скоро излезе от печат превод на първия научнофантастичен роман. Писан е преди да се появи нашата “История славяноболгарская”. Аз предпочитам да живея в ЕС и го искам и за моите деца.

     • ПОПОТНИК says:

      Паметта ти е дълга ама акъла плитък.Живота не е само пътуване в ЕС, дрехи и шоколади.Аз лично също не искам да се връщам към социалистическото минало, но искам в тази държава да се произвежда, а не само да се потребява.Ясно е, че сами не можем да се справим, ясно е и, че ЕС няма да ни помогне, а и няма изгода.Просто сте посредствени хора, впечатлени от 2-3 лъскави неща, които никога сте нямали.За вас важи правилото – колкото по-малко видял толкова по-ограничен.

    • Барон Сали Рилски (Самоковски) says:

     С тия мангали дето ни водят 12 години стигнахме до тая цигания

  • Balkaanalski says:

   TROLE Ники – дрислив в Сибир

 5. Анани Ананиев says:

  Един добър приятел от Украйна ми каза: “Трябва тенджери да направят от нея!”.

 6. Minko says:

  Време е и на нашите паметници на армията поробителка и альошата да поемат след ленин.

  • Lul says:

   Ако се събере екип и се изготви план, съгласна съм да бутаме Альоша.

  • ПОПОТНИК says:

   Аз пък не искам да ги бутаме паметниците.Смятам това, че днес говорим на български, а не на някой известен на всички ни език и изповядваме христианска вяра е достатъчно поне да не ги бутаме тези паметници-те са част от нашата история и част от историята на Русия.Теб никой не те е поробвал, твоите дядвоци и баби не са се чувствали поробени и повечето казват, даже, че са живяли щастливо.Самия факт, че повечето българи притежават собственост , която е придобита точно в този период-говори само за себе си.Само си помисли,колко от младите българи могат дфа си позволят сега да си купят жилище?

   • Професор Балкански says:

    еми донекъде е верно това бе ама все пак тука има паметници само на съвеЦката и американската армия герои победителки а на нашите съюзници в две СВ са им разрушили паметниците е тая работа не е справедлива ако ще има паметници значи трябва да има на всички а не само на тия дето в момента ни уйдисват та занчи предлагам да се възстановят немските военни паметници от ПСВ и ВСВ и да се сложат един до друг със съвеЦките воини победители и тогава става иначе не съм съгласен щото после може да се наложи да гледате само китайски паметници хахаха

   • Сит Лорд says:

    ти пак нещо взе да се бъркаш. български се е говорел през 500-те години османско робство. предполагам и още е щял да се говори. ако не беше рускотурската щяхме да се измъкнем по някое друго време – както египет, сирия и разни други страни които са били в османската империя. а за ОНЗИ период даже не ми се и говори. от толкова хубавиня гърмяха хората на границата, ама не отвън навътре а тия дето искаха да излязат навън. паметниците ако могат да се нарекат така не са паметници на русия а на конкретна идеология докарана от конкретна армия. да не говорим, че …. всъщност колко съветски войници са загинали за “свободата” на България? мда.. ясно. седни си – двойка!

    • ПОПОТНИК says:

     Ама само предполагаш а?или си сигурен.Ама май не мнго.Ти като отличник сега ще ни напишеш и нова история.Първо наистина я научи от официалните източници и после смело пиши.Ако Германия беше спечелила войната ти сега щеше да живееш по същия начин ве фантаст.Аз се радвам, че не е успяла да спечели а и мниги такива като мен се радват.Немската армия колко войници е изгубила за България?Сигурно помаците са христиани, а пък гагузкият език е диалект на турския и хората които го говорят са турци?Народ без минало – няма бъдеще.България е имала социалистическо минало и дори и да строшиш всички паметници това няма да се промени.

     • Сит Лорд says:

      естествено, че не се радвам, че германия не е спечелила войната щото тогава щях да копам у некой лагер сигурно. прадядо ми ей така в бързината е изкарал известно време в лагера в Сомовит при борис3, което пък е странно защото след като красножопая армия е дошла тука дядо ми пък е изкарал известно време в слънчев бряг и до осемдесет и някоя не му даваха да практикува – той беше адвокат. така, че.. не ми обяснявай дали харесвам хитлер щото не го харесвам. просто и нацистите и комунистите са от една кучка кучило. относно паметниците можеш да прочетеш мнението на левчев – един от авторите на паметника. айде бегай легай.

    • ПОПОТНИК says:

     Кое бъркам- Русия е правоприемница на СССР и всички подобни теми силно я засягат -паметниците са от периода на социализма , но това е история.Ако ги разрушиш наистина ще засегнеш Русия -а нямаш право точно за това закоето съм написал.Ако те облекат в шалвари бързо ще си промениш мнението

     • ПОПОТНИК says:

      Няма значение, че пиша хаотично -ти да не си помисли, че миксирам исторически периоди.

     • Сит Лорд says:

      честно казано през кура ми е дали русия ще се засегне, че съм се изпикал на альоша. да си се засягат колкото си искат или да дойдат тука да ма арестуват хахаха

   • Ludlustrator says:

    Попотник и по червени прашки, комунягите сте антихристи, а благодарение на запада не сме попаднали под руско робство (справка Санстефански мирен договор).
    Рашките са диви азиатци и мястото им е в Сибир, заедно с комунистическите мърши.
    А говорим за бутане на съветските паметници на окупаторите, а не на руските, ама нали за да си комуняга трябва да си по рождение идиот.

    • ПОПОТНИК says:

     Не знам кой е по див азиатец ние или те ама знам, че при нас по-голямата част от населението са чалгаджии-което е ясен пример за това кой е по -повлиан от азиатската култура, могат да ти дам още няколко стотин примера псевдоевропеецо.Ние затова нямаме нищо, щото ни е в кръвта да рушим.Това, че си строител не значи, че си изградил много, това значи единствено, че си ограничен.

     • Ludlustrator says:

      Виж за чалгата си прав, че и една чалга не могат да измислят, та трябваше да си внесат от България Киркор Киркоров.
      Рушите и крадете комунягите, а малкото направено и оцеляло е въпреки вас, та от къде може да се очаква нещо от маймуни второ трето поколение, то за това виете на умряло като се бие по фафлужниците които чрез преврат докараха на власт първосигнални маймуни.

     • ПОПОТНИК says:

      Ааа, най ограниченият певец в Русия е Филип Киркоров да, но той не пее чалги, далеч си от истината, няма чака рака там, никой не ги харесва турските ритми.Комунист си ти чалгаджия-дюнерджия.

  • Гост says:

   То паметника на комунистическата армия вече сам се руши, но може и да му помогнем в скоро време.

 7. morskiq56 says:

  Станише-е-е-ев,Йовче-е-е-е-ев…………………..

 8. jw says:

  Я бърже полицията пред паметника на МОЧА да бди.

 9. павел says:

  Материалът е пълен с капиталистически медийни евро лъжи
  “КИЕВ, 1 дек — РИА Новости. Спецназ снял оцепление вокруг памятника Ленину на Бесарабской площади в Киеве, который ранее разрисовали и попытались снести протестующие.
  Как передает корреспондент РИА Новости с места событий, возле памятника остаются протестующие, они сняли приставленную к монументу лестницу, при помощи которой ранее собирались разрушить памятник.
  Ранее сообщалось, что протестующие попытались атаковать памятник, в ответ сотрудники спецназа взяли монумент в кольцо и применили силу к активистам. Сообщалось, что на памятник краской нанесли надпись «Слава нации».”

 10. Самарджиев says:

  АДМИРАЦИИ!!!

 11. ПВБС says:

  Време е милицията в Киев да си свърши работата и да тикне тези престъпници в затвора. Разбирам, че искат да бъдат чути, но това ли е начинът, рушейки исторически паметници. Видно е, че и там парите на империалистическите държави се харчат по предназначение. Само не зная защо все още продължава тази борба от тяхна страна срещу една система, която вече не съществува от 24 години? Жалко, че Ленин не е жив, щеше да им намери къде да си изливат излишната енергия- в някои от лагерите в Сибир, работейки за развитието на Съветската икономика!

  • читател says:

   Тука Сорос и кръга “Капитал”, а там?
   Кой? Кой? Кой?
   Кой предложи Пеевски?

  • gogo says:

   категорично си сбъркал рейса пич. Живееш в едни години които минаха много отдавна.

  • Сит Лорд says:

   хахаха верно ли бе пиле?

  • пепелянка says:

   Е, той Ленин много я разви тази съветска икономика, до определението за СССР, че е Горна Волта с ракети. И сега продължава да е толкова развита.

  • Ludlustrator says:

   Идиот комунистически, сифилистика Ленин никой не е пращал в Сибир а отишъл да ограби и разруши Русия, а Сталин се е опитал да я възстанови и в Сибир са били 90% крадливи комуняги, та ви в време да заминавате за там и да строите ледени влакчета!!!

   • ПВБС says:

    Аман от “разбирачи” и профанизирани американопоклонници и капиталяги! Свери си данните, и недей да обиждаш, това е типично за вас, не можете да се защитите с аргументи и започвате да псувате. Още по времето на Ленин, враговете на революцията и престъпниците като вас са били въдворвани на задължителен труд в лагерите ГУЛАГ.

    • Сит Лорд says:

     малии чак усетих революционна тръпка. миличко ти си се превъзбудил, седни си да не направиш апоплексия нещо. то нямаше как да се предположи, че само името на ленин ще те докара до еякулация в гащите (семеизвержение). пий някакви успокоителни и за днес си освободен от занятия

    • Ludlustrator says:

     Тъпунгер комунистически —ГУЛАГ (на руски: ГУЛАГ, произнасяне произнасяне, акроним на Главное управление лагерей) е името на Главно управление на наказателните лагери към НКВД — държавен орган в Съветския съюз, отговорен за администрацията на системата от основни съветски работнически лагери за изправителен труд (известни още като трудови лагери) от 30-те до 50-те години на 20. век

     Та коя година беше пукнал оня сифилистик Ленин?

     Но иначе съм поклонник на определени червени дупета, ако са опънати като дайрета, щото к@р партия не признава.

     • ПВБС says:

      Какво да ти кажа ти ще боледуваш не само от сифилис! Яж макдоналдс и бъди жив и здрав!

 12. Pro-American! says:

  Много ме радва, това което виждам! А непоколебимостта и решителността на украинците ме кара да си мисля, че приказки подобни на тези на коментиращите тук няма променят решението им за присъединяване в ЕС!

 13. патриот says:

  Какво се радвате? При нас като бутнаха мавзолея по-добре ли стана? от 23 години България такава разхруха и падение не е виждала.Ако искат толкова ЕС украинците да ни видят ние до къде я докарахме и бързо ще вдигнат още 10 паметника на Ленин!

  • Ludlustrator says:

   Бутането на мавзолея го извършиха комунягите, а иначе за софиянци си беше една радост да бъде припикаван , имаше идея да бъде превърнат в най-големият кенеф на Балканите, а ако беше въведена такса БВП щеше да се утрои.

 14. Ludlustrator says:

  Комунягите тъпи я докарахте територията до разруха, разграбихте строеното от обикновените хора а сега като свърши и понеже сте тъпи откраднатото го похарчихте за бетон и молове нещо пак взехте да рИвете за комунизъм та белки робите пак да създават, ама то такива вече няма.

 15. KOREKTOR says:

  Снощи го зададох този въпрос на нашите ДЕМОПЕДЕРУНГЕЛИ. Когато мималата или по-миналата година бяха събитията в Ню Йорк по окупацията на Уолтстрийт и действията на полицията какви бяха коментарите ви бе будали заблудени залюхани?

  • ПОПОТНИК says:

   Слепият вижда това което иска да вижда, но то няма нищо общо с реалността.За слепите ако си против ЕС значи си комунист.Всички тези слепци казват, че богатите в БГ са незаконно забогатели/така е в цял свят/ и искат възмездие – а сега ми кажете – това не е ли борба за равни права или направо да го наречем комунизъм – май всички сте неосъзнати комунисти а ?

   • Balkaanalski says:

    Внимание Тролове, които миришат лошо

   • Ludlustrator says:

    Прав си за слепите, ако ориентир по неволя им се явяват комуниги, то тогава веднага трябва да изберат друга посока.

 16. Кайзер Созе says:

  Новите опорни точки достигнаха едно по-високо ниво на шизофренизъм. Едновременно правителството твърди, че провежда европейска политика, а в същото време ви плаща да възхвалявате русия и да плюете по Европа. То е адски смешно, защото най-богатите държави са в ЕС а не в СССР.
  Откакто се отскубнаха от тая чума държави като Словакия, Чехия, Полша, Словения, Хърватия, Естония се подобриха многократно. Там обаче заличиха ДС. За разлика от тук, където продължават да си крадат и да имат наглостта да говорят за свободи.

  • ПОПОТНИК says:

   Никого не са заличавали там, същите муцуни с промвнена боя управляват.Тези държави са по-добре от нас това е вярно, но и там масово хората са недоволни от живота.Няма как да живеем като в западна европа.Ние и поляците и чехите и др. неможем да стигнем стандарта на Германия. Ако ние заживеем добре в западнаа европа ще живеят зле. Ние сме васали, ние сме колонизирани. Гарантирам ти, че България няма светло бъдеще в ЕС и това ще стане ясно.Дори всички комунисти да измрът, нещата няма да се подобрят.

 17. Сит Лорд says:

  аз пък им пожелавам на руските подлоги и в украйна и в българия весели неща:
  бавна ракова агония и да немат пари един морфин да си джаснат
  децата им да станат хероинови наркомани и да купуват от най долния цигански хероин
  и на всичкото отгре като погребват децата си да немат пари за една свещ да им запалат

 18. Мартин says:

  СВОБОДА!

 19. Св.Володимир Путински says:

  Е, щом искат Ленин – може. Само да не посягат на Червената армия – освободителка на всички народи от всичко.

  • Ludlustrator says:

   А на червеноармейските може ли, е разбира се след дезинфекция с паростуйка ?

Leave A Comment "Украйна пробва да събори паметника на Ленин в Киев (видео)"