Тони Филипов, д-р: Из делниците на един луд (25-29 ноември)

Тони Филипов, д-р: Из делниците на един лудТони Филипов, д-р: Из делниците на един луд

Понеделник, 25 ноември

Министър Стойнев откри Америка: „Интересът на САЩ към българската енергетика е огромен.”

Сега вече остава по-лесното – този огромен интерес да бъде задоволен: „България ще търси възможност за изграждане на нов реактор в АЕЦ “Козлодуй” с американски инвестиции…” За целта Стойнев се срещнал с експерти от “Уестингхаус” и при тези срещи направил и други вълнуващи открития: „Технологията на ядрения реактор АР1000 на „Уестингхауз” е бъдещето на атомната енергетика, и то най-вече по въпросите на сигурността…”

Значи Параванката и Станишко са ни теглили към миналото, като искаха Москва да строи „Белене”? Така излиза, не ли?

Един приятел, изключително мнителен тип, свързва това обръщане на енергийната палачинка с нуждата от малко американска подкрепа за оцеляването на правителството. Виж ги вика, как изговориха мръсната дума „диверсификация”! Щото Стойнев рече, че трябвало „да съсредоточим усилия за диверсифициране на енергийните доставки”.

За момента ролята по защита на интересите на Матушката е прехвърлена изцяло на Сидеров, който внесе проект за решение за продължаване на строителството на “Белене”.

Анелия Клисарова представила стратегия за висше образование, която щяла да вкарва български вузове сред първите 100 най-добри в европейската класация и сред 500-те в световната. Щото в момента сме някъде по ония места в класациите, до които само най-отчаяните кандидат студенти стигат… Другата важна цел на стратегията била да се увеличи делът на висшистите от 26.9% до 34-36% до 2025 г.

Забелязал съм, че в целеполагането сме доста добри. Лесно виждаме кое не върви и си поставяме правилните цели. И най-вече големи, та да се виждат от далече… Известни трудности срещаме само при реализирането им. Ама широко известни…

В бюджета за 2014 г. за образование са предвидени 143 млн. лв. повече от 2013 г. От тях обаче 100 млн. лв. остават на разпореждане на МФ за целево финансиране, неясно какво. Значи реалното увеличение на парите в образованието е 43 млн. лв. (1.4%). Тук попадаме в хипотезата на средновековните български алхимици: възможно ли е да се направи от пръдня боя…

Чета оня ден в „Сега” какво рекъл Минчо Спасов: „Да погледнем към малко по-далечното минало, когато са ни наричали “простаците на Балканите”. Това нещо цар Борис е успял да го постигне, излязло ни е име “простаците на Балканите…”

Лелей! Бай Минчо яко се е объркал. Не помня някой да ни е наричал така. Ако че не изглежда незаслужено. Само малко пресилено. «Глупаците на Балканите» би ни паснало повече. И ще ни даде ключ към последните 24 г. от историята ни…

Вторник, 26 ноември

Катя от “Ритон” демонстрира прелести дискретно разсъблечена върху корицата на новия брой на сп. “Плейбой”. От изданието напомнят, че навремето имаше и виц, че основната мерна единица за големина на бюст е “един ритон”.

Верно е, давал Господ, па се забравил... Едва си връзва ритонките, пардон, маратонките сама.

Верно е, давал Господ, па се забравил… Едва си връзва ритонките, пардон, маратонките сама.

Като се храни Катя, виждал съм с очите си, си движи ръката по законите на Евклидовата геометрия. Ръката й прави един съвършен полукръг, за да стигне от чинията до устата. И мисля, че няма мъж, дето да не му се прииска да я разгледа. Щото мъжете сме като “Нешънъл Джиографик” – като видим планини и върхове, непременно ни се иска да ги изследваме отблизо…

Помня, че през 2011 г. полицията съобщи, че на Катя ѝ откраднали тюбетейките. Явно някой фетишист. Не виждам на кого у нас могат да станат, та да ги краде с цел употреба. Или ги е забравила някъде, да ме прощава Здравко. Да откраднеш на Катя сутиена е като да откраднеш на Фидосова роклята. И какво ще я правиш? Парашут? Или на Любо Ганев обувките? Ще правиш с тях рафтинг по Струма… Любо Ганев лично ми е казвал, че никога нищо не са му крали. Само веднъж му изчезнали едни италиански сини гащета. Седесарите от квартала си били направили транспарант над съседната улица…

В „Сега” си посипват главата с пепел. Не бил казал Минчо Спасов, че българите са „простаците на Балканите”. Казал бил, че са „прусаците на Балканите”, какъвто е истинският израз на Бисмарк. „Фокус” объркали, а те преписали без да мислят… Обаче, викат колегите, не става ясно как цар Борис е повлиял на Бисмарк да го каже.

Много важно! Нали не е казал „простаците…” Другото са подробности. Той не е имал и основание да го каже. Умрял е преди още да сме дали първите доказателства, че сме „много малък и много прост народ”…

На Бойко му написали в профила във Фейсбук: „Така предложен седми блок в Козлодуй ще бъде равносилен на американска АЕЦ „Белене”. Напомням, че през 2001 г. по подобен начин без конкурс се подписаха споразумения за „Марица Изток” 1 и 3, които заработиха 10 г. по-късно на цена на тока три пъти по-висока от тази, произвеждана от АЕЦ „Козлодуй”.

Напомня щото младежът Стойнев е обещал в САЩ и два нови блока на площадката на държавната ТЕЦ “Марица-изток 2″, които ще строи “Дженерал електрик”.

Интересно развитие на ситуацията. Социалистът пуска гювеч на американците, големият приятел на Америка Борисов ги цака! Щял да сезира европейския комисар Гюнтер нам си кой, че блокът бил даден без конкурс.

Имам усещането, че работата с тия нови мощности е станала малко нещо „едно на мен, едно на теб…” Обещанието към американците веднага раздвижи феновете на „Белене”. След Сидеров и Петков се изказа да се строи Втора атомна. И Параванката не закъсня да се обади: “Можем да строим и двете мощности, без това да изисква някаква алтернативност и без да се налага да избираме между двамата големи братя”.

И депресарите подкрепят нов блок в „Козлодуй”. Депесарите, извинете. Казах депресари под влияние на новината, че поради тежка депресия Доган е освободен от свидетелстване по делото за атентата срещу него. Всъщност, като се замисля, те всички са малко депресирани след случката с Бисеров. Притесняват се да няма рецидив…

Двама жители на столичния квартал “Малашевци” са се оплакали от ЧЕЗ в Комисията за защита от дискриминация (КЗД), защото от ЕРП-то им турили електромерите на височина 14 метра. Жалбоподателите се чувствали дискриминирани спрямо останалите хора, чиито електромери се намират на по-малка височина, например на 10 м… Верно 14 м е много, това е 5-6 етажа.

От ЧЕЗ обяснили, че тази практика цели да се опази живота и здравето на гражданите, особено на онези, които “неправомерно въздействат върху измервателните уреди”. Демек, бъзикат електромерите с цел кражба на ток. Да, бе, а нима падането от 14 м. не е опасно за живота?! Те крият, но падналите от стълбите са три пъти повече от ударените от ток! От пироговци го знам.

Политологът Антон Тодоров обяви, че след като излезе книгата му „Шайка – Бойко, Росен, Цецо и другите”, Плевнелиев трябва да подаде оставка. “Има, вика, документи, несъвместими за политическия му живот…”

Тодоров показа факсимиле на дипломата на Иван Костов. Оказва се, че нашият прехвален бивш премиер е завършил средното си образование с 4.68. „Как, пита се Тодоров, този човек е влязъл в специалност “Политикономия” и след това е станал преподавател в университет?”

Развил се е късно бе, колега! Като малък малко е изоставал умствено, но после е наваксал.

Между другото искам да ви съобщя, че излиза новата книга на д-р Филипов – „Из делниците на един луд”, Книга четвърта. Е тя като излезе, цялата политическа класа ще подаде оставка. Сериозно, не ви лъжа. От понеделник ще можете да си я поръчате тук и само тук: 

340 стр. с компромати на Христо Комарницки. Извинете, илюстрации.

Сряда, 27 ноември

Осман Октай разправя: „България стигна до тотален резил – държавата се управлява от психично болния Ахмед Доган, който е с разстройство на съзнанието и тежка депресия. Това е супер опасно и тревожно за страната.”

Знам, че Октай гони стар карез на агата, но пак се притесних. Ами ако е верно?!

Слава Богу, не било верно. Камен Костадинов вика: „Това, което Доган заявява пред съда, е точно така. Депресия по отношение на тази тема.”

Значи има тематична депресия така да се каже. Което не е толкова страшно. Ще избягват да говорят по темата атентати пред него и всичко ще е наред.

Темата на депресията

Темата на депресията.

Във връзка с приемането на второ четене на Законопроекта за бюджета на осигуряването за 2014 г. депутатите решиха, че минималната пенсия ще се увеличи с 4.50 лв. от 1 юли 2014 г.

„Предлагате увеличаване на пенсиите с 4.50 лв. Няма и за един килограм сирене”, коментира Светлана Ангелова от ГЕРБ, които като бяха на власт раздаваха на народа сиренето на тенекии и качета…

Ахмед Башев, депутат, бивш доносник на службите (доколкото тия могат да са бивши!) вика: „Много искам да има помак в ДАНС, ще се боря за това.”

Ама то имаше, бе! В ДАНС имаше помак! На много отговорна позиция беше. Дето се вика, той колеше кучето в ДАНС. Но по някаква причина не се разбраха с един друг помак, който се пада бизнес съдружник на Бойко, та сега първият помак го размотават по затвори и следствия. Вчера четох, че са му разрешили да пътува в чужбина…

„Монитор”: „Жени и Тачо пак заедно”. Всъщност, цялата преса е превъзбудена от новината. Това „Стандарт”, „Новинар”, „Труд”… Но лично нас повече ни впечатли другата история с хепи енд. Майонезеният бос Александър Найденов и актрисата Елен Колева отново били заедно и преживявали истински ренесанс на връзката.

Месеци наред си развяваха мръсните гащи из медиите… Тя се жалваше, че е принудена да търпи „старческите му миризми”, той я обвини, че е спала с половин София… И сега се прегърнали, сякаш не е имало нищо.

Жител на Лос Анжелис, някой си Марк Париси, заявил по време на телевизионно шоу, че ще продаде единия си тестис за $35 хил. долара, за да си купи автомобил Нисан 370. Даже вече имал и купувач. С кола и един тестис е далеч по комфортно отколкото пеша с два тестиса! Като мъж пешеходец ви го казвам.

“Дейли мейл”, съобщава, че учените са опровергали погрешните възгледи, че алкохолът умъртвявал мозъчните клетки. Трябва да се напивате всеки ден до коматозно състояние, та да ви убие някоя и друга мозъчна клетка. Учените изследвали години мозъците на починали алкохолици и не намерили разлика в броя на невроните и тяхната плътност. Тоест, алкохолът не убива нервни клетки.

Финландски учени преди време опровергаха и друг мит – че алкохолът съкращавал живота. Точно наобратно – удължава го. Ако тук някой ме запита що ние българите не живеем повече от трезвите народи, веднага ще обясня. Щото има и други фактори. Алкохолът ни удължава живота, но пък тока, парното, Борисов, Орешарски, Станишев… ни го съкращават. И понеже съкратителните фактори са много повече, та за това не може да се забележи положителният ефект от масовото пиянство.

Учените непрекъснато ровят да докажат, че трезвениците живеят повече и са по-умни. Не знам каква им е далаверата. Чел съм как впиянчвали плъхове и после им спирали алкохола да видят какво ще стане. Мозъкът на плъховете почвал да произвежда два пъти повече мозъчни клетки. Според нас животинките почват да произвеждат повече мозъчни клетки, за да измислят как да си набавят алкохол, а не така, просто за самоцелно поумняване… И при хората е така. Виждал съм в кръчмата хора пред заплата, на които отдалече им личи колко интензивно мислят. И вероятно произвеждат и нови мозъчни клетки. Щото намирането на средства у нас е едно от най-трудните…

Ама и да ги убива, бе! Що ми са мен тия мозъчни клетки трезви? Те сегашните ми, ако изтрезнеят напълно, и съм загинал, та камо ли два пъти повече! Можеш ли с трезва мисъл спокойно да понесеш всичко, което се случва около нас? Ако можеш – добре, ама надали…

Четвъртък, 28 ноември

Човек ако наблюдава какво се случва в църквата ни, може да се обърка, че живеем във времето на Борджиите. След д-р Тренчев и богословът Христо Латинов потвърди, че Кирил е заплашван от Николай Пловдивски. „Кирил беше човек с много връзки, дори и в специалните служби. Негови приятели от службите от най-високо ниво са имали оперативни сведения, че срещу него се готви покушение.”

Дядо Кирил съобщил на Тренчев, Латинов и още един, който сега се укривал в чужбина от страх за живота си, и друго: „Той каза, че тровят дядо Галактион. Кирил не е човек, който казва леки думи, не е лек човек. За да каже нещо, той трябва да го е осмислил.”

Отец Димитър Амбарев също потвърждава, че Николай Пловдивски многократно е заплашвал Кирил. Разказа как чул Николай да вика на Кирил: “Ще те убия, ще те отровя, ще ти отровя живота, ще те вкарам в затвора…”

Така че като казвам Борджиите, изобщо не преувеличавам. Казвал съм ви как папа Александър VI (Родриго Борджия) искал да елиминира кардинал Орсини, като го отрови. Борджиите не обичали да си цапат ръцете с кръв. Поканил го на гости и турил една яка софра. Но кардиналът имал едно на ум и отказал да пие вино, а пил вода само, щото, мислел си, ако има нещо във водата, ще се види. Накрая на вечерята кардиналът все пак се хванал за корема, гътнал се на земята и със сетни сили попитал: ”Ама аз нали не пих вино?” А папата му отговорил: „Да, де, но яде сепия…” Така поне разказва историята Марио Пузо във „Фамилията”.

От службите знаели, че на дедо Кирил му се готви преселение, но бързаха да го закопат с диагноза доброволно удавяне?! Сигурно да пазят авторитета на БПЦ!

Ама в толкова свинска държава живеем, че не знам дали си давате сметка!

„Делото “Батко и братко” доведе до отчаяние вещо лице”, пише „Труд”. Вещото лице Тодорка Велева се уморила да пътува от Ахтопол до София само за да ѝ кажат кога да дойде пак.

Делото е срещу бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев, който даде 8 обществени поръчки за 120 млн. лв. на фирми на браточките си Бойко и Емил. Което стана причина през 2008 г. ЕК да спре 115,4 млн. евро по ИСПА и 50 млн. евро по ФАР. Тогава, ако помните, Станишев до последно твърдеше, че няма конфликт на интереси.

И вече 5 г. делото се инати да тръгне. Трима съдии се изредиха и над 30 отлагания. Вчера пак го отложиха, защото важни свидетели не били редовно призовани…

В. „Сега” писа за другите „ВИП-дела”, чиято съдба е същата – мотаене до пълна умора на всички, но най-вече на публиката… Като например делото срещу Масларова. Това дело, пише „Сега”, „наскоро бе отложено за неопределен срок, а някои хора го определиха като замразено…”

Това е положението.

Сред многото глупости, които е наговорил в интервю за Малария Велева, Стоичков е казал и една умна приказка: „Ти знаеш ли коя е най-дългата улица в София? Тази, която води към затвора.” Толкова е дълга, че още нито един политик не я е извървял до края…

Президентът инициира среща с медиите, за да дискутират състоянието на четвъртата власт. Бла-бла… “Да, нямам право на законодателна инициатива, вика Роската, но бъдете уверени, че ако постигнете консенсус, той ще отекне силно, аз ще съм мултипликатор.” Със същия успех можеш да си и инджектопляктор…

Въздухар!

Направи ми впечатление, че на срещата бяха отишли само някакви подставени лица като Венелина Гочева. Собственикът на медиите го нямаше. Цялата тая дунанма беше излишна. Доста е да седнат Плевнелиев и Пеевски и да уточнят нещата.

Единственото интересно нещо от срещата беше коментарът на Плевнелиев за една снимка от нощта на изборите, на която се вижда как Бойко му дърпа ухото, за популяризирането на която и ние имаме известна вина. Та Плевнелиев вика, че било колаж. В действителност не му бил дърпал ушите, бъркал му в окото.

Колажът на Владимир Дойчинов

Колажът на Владимир Дойчинов

Не знам, според мен е по-добре да ти дърпат ухото, отколкото да ти бръкнат в окото… Иначе верно е колаж, на Владимир Дойчинов, но едно, че е много умел и, второ, поведението на Плевнелиев в никакъв случай не го прави да изглежда невъзможен. Та затова всички решиха, че е истинска снимка.

Петък, 29 ноември

В декларация по повод 94 г. от подписването на Ньойския договор “Атака” поиска териториите, населени с българи в Сърбия (Западните покрайнини) и в Македония (региона на Струмица), да ни бъдат върнати. И постави срокове, в които това да стане. Преди Сърбия да стане член на ЕС, а за Македония е предусловие, за да почнат разговори за приемането ѝ. В декларацията на “Атака” Ньойският договор е наречен “унизителен за България диктат”.

То така погледнато и Берлинският договор е унизителен! Дори повече от Ньойския. За да не си играем на парче да си връщаме от тоя това, от оня онова, най-добре е да поискаме връщане на състоянието от времето на Симеон Велики, когато почти целият Балкански полуостров е бил български. Така де, не е ли така?!

Интересно ми е как се чувства др. Станишев, като слуша идиотиите на Болен Лидеров. Ако беше човек с достойнство, само заради това щеше да върне мандата. Ама не, той стиска властта като умрял ябълка.

Под дописката в „Труд” читателят Емил Станоев написал: „Правилно, тези земи са Български.” Ще има и други, които мислят така. Може би дори много други. Забелязал съм, че бедността, мизерията (родината като чисто понятие) са най-големите стимули на патриотизма. Колкото по-беден, по-необразован, по-отритнат от обществото е един човек, колкото по-малко има да губи, толкова по-здраво го стиска. Повечето от тези хора биха живели по-добре навсякъде другаде, ама не, те са патриоти… Не ги упреквам, просто не ги разбирам…

Ало, пенсиите, чета в „Труд” нещо, което ми се струва, че е писано главно за вас: „С понижаването на температурите значително под нулата започват и пораженията от измръзванията. Те се появяват, когато телесната температура пада под жизнените параметри, предупреждава проф. Огнян Хаджийски от “Пирогов”. Става дума за понижение до 22°, които се измерват ректално. Под тази стойност пациентът не може да бъде спасен. Загива.”

Та си мисля дали да не си държите по един термометър там. Как го казах, гаче може да държите два… Ако не ви е удобно да си вършите къщната работа с инсталиран термометър, поне го дръжте на подходящо място и периодично замервайте. И още нещо в тая връзка. Този термометър си го отделете само за тая работа. В упътването за ползване му, ако обърнете внимание, но вие няма как да обърнете, щото то е написано така, че да се чете само със силен микроскоп, изрично е отбелязано, че след ректална употреба термометърът не бива да се ползва орално. Неприятно е, не за друго…

№ 4

Хитроумният отоплителен уред на Дилан Уинтър (Зимата)

От ония дни гледах из интернет една система за отопление, измислена от англичанина Дилан Уинтър, която действа с чаени свещички. Трябват ви метална тавичка, две керамични саксии и четири свещички. Дилан гарантира 4 часа прилично отопляване на средно голямо помещение. Свикването със свещичките е бонус… 100 свещички в Икеа са 5 лв. и гарантират 60 часа отопление, пет дена!

 

 

To be continued…

28 Responses на “Тони Филипов, д-р: Из делниците на един луд (25-29 ноември)”
 1. Дидо says:

  Поздрави,д-ре,от ВъТъ.Взимам и тази книга.

 2. Глас от залата says:

  Кирил не се е е “удавил”, щом не е е потънал, та да изплува полуразложен след седмица; той е удушен и с въздух вътре в трупа. МОКРОЕ ДЕЛО чиста проба.

  А на бачковския Борис колко му е ума си личи щом с тая репутация се пъха между шамарите при варненските акули, които няма да оставят и огризки от него за що-годе погребение.

  Браво на варненци все пак, надвиват на арогантния мафиот, търгаш и фелдфебел, маскирал се като “игумен” без да е изобщо никакъв монах (калугер, отшелник, ДУХОВНИК). Като бил “добър мениджър” (хвала!) що ще в расо, което не е за бизнесменЦи? А?

  “Църковният Делян Пеевски” не е Борис все пак, а е ПЛОВДИВСКИЯТ архи …

  В Пловдив като парашутираха синчето на милиционеро-бияча Методи Стоименов от комунистическата Номенклатура (законспирирано под псевдонима Никола СЕВАСТИЯНОВИЧ) – да не би някой да ни е питал епархияшите? И ето – като резултат “дядо” Никола Методиев (ЕГН 69********) оскверни Света Марина, светинята за която Градът милееше, и няма кой да му се опре на МУТРОполита хормонален… Пуйчи се пред попадиите и шушумуши с “архонтЦите”, баронесите им и новобогаташите…

  Никакво духовенство не са тези средновековни феодали, те са МАФИЯ над законите на България. Окрадоха НАРОДНАТА БПЦ, последното останало ни неразграбено. Без срама, без съвест, без страх Божий – но ще дойде ВИДОВДЕН, попе!

  (НЕ ВЯРВА той в Геената Огнена, хич не го слушай какво говори, а гледай какво прави! Зад КУЛИСИТЕ, естествено, “свещенодейства” на сянка)

 3. georgi says:

  ПРУСАЦИТЕ на Балканите, а не простаците…!!!!! Докторе , Минчо не греши ама кой да го чуе … ?

 4. Glog says:

  Че докторът пише леко и интересно, по това две мнения не може да има. Че кара наред – също. Само че в тази си творба е направил поне две елементарни за такъв всезнайко грешки. Първо, както е известно дори на всички нормално интелигентни хора, българи алхимици няма. Защото тя така и никога не се е появявала на Балканите. Второ, българите напълно заслужено са получили оценката, че са прусите на Балканите, но не по времето на цар Борис ІІІ, а по времето на цар Фердинант – през 1912/1913 година в хода на Балканската война. А Борис става цар през 1918.

  Колкото за това, че според него българите са глупаците на Балканите и точно това е причина за всичко, станало през последните 24 години, това е напълно разбираемо. Защото авторът е един от българските соросоиди, които имат доста големи заслуги за това, което стана през проблемните предходни 24 години. И което става сега. А престъпникът винаги, когато има възможност за това, вика „Дръжте престъпника!”

  Нещо, което дава отговор на въпроса защо (след 1944 и още повече след 1989, а особено след 1997 година) всеки българин, който се издигне няколко милиметра над нивото на другите и има възможност да се появи или прояви по някаква медия или в интернет, първата му работа е да оплюе българския народ и да го обвини за всичко лошо, за което може да се сети, дори ако не познава историята на България и не знае, че българите нямат нищо общо с алхимията.

  • Oberon says:

   Алхимия…Цар Борис… Коментираш друга статия. Престъпниците напоследък викат “Престъпника вика “Дръжте престъпника”".

  • Face says:

   Наистина навремето, около 1986 г., имаше един западногермански документален филм “Прусите на балканите” – но за българската армия. Беше доста коректно направен, помня, че специално се отделяше внимание на обучението на българските офицери за работа с компютър “Правец”. Имаше и обстойно интервю с ген. Владимир Стойчев, гореше се за опита за преврат на Горуня и ген. Цвятко Анев и пр. В някакъв филм на военните Тончо Бебов беше организирал прожекция, на която попаднах малко случайно.

  • МБ says:

   Не си в час Glog . За твоето Първо: Д-ра се бъзика в привичния си стил за правенето на боя (а не на злато) от пръдня, а ти го вземаш на сериозно, като че ли той го представя като научно изследване за българските алхимици.
   За Второто е написал: “Обаче, викат колегите, не става ясно как цар Борис е повлиял на Бисмарк да го каже”. Иска да каже, че Борис е бил едва на 4 години когато Бисмарк е умрял (1898г.), с което показва, че е наясно, че не Борис го е казал, но ти не си разбрал това, което се вижда от уточнението ти: “…но не по времето на цар Борис ІІІ, а по времето на цар ФердинанТ …”

  • анабел says:

   Аз пък не знаех, че Доктора е соросоид – добре, че ни просвети! Важното е, че намерихме кой е виновен за последните 24 години – Той е! Можем да те обявим за първия български алхимик – откри философския камък! Нормално интелигентните хора у нас (както и ненормално интелигентните), ще разберат за какво става дума. Дори нормално неинтелигентите биха се досетили някои неща.

   Докторе, поздрави за четивото! Както се вижда, пуснали са хрътките и п0 тебе – значи си на прав път! Да живей Сорос – враг номер едно на всички алхимици!

   • F1 says:

    Доктора преди време усвоил по едно “проектче” стотина хилки в Евро.
    Може би сега се оглежда за още.
    Щото от един път п.д.р.с не се става, нали?

 5. Никола says:

  Докторе, усещаш ли асонанса на гласната “е” в имената на Плевнелиев и Пеевски? (прилича на “Настане вечер, месец изгрее”, но за съжаление чувството е съвсм различно) не е ли?

 6. Българин says:

  До Glog:
  Момче, не си съвсем добре. Никакво чувство за хумор. Може и да не е голяма трагедия, знам ли. Но че не можеш да асимилираш прочетеното… Ми, не се хаби. Чети си Работническо дело. Там нито чувство за хумор, нито интелект се иска. Чак ми е малко неудобно, че звучиш сериозно, а пък аз се треса от смях.

  Поздравления, Докторе! Пази Боже…

 7. Fake Name says:

  Ей джурналистче. Никакъв Док не си, и тая книга дето си я издал, раздай я съкооператорите във входа, а с останалите 20 екземпляра си подпирай масата. Капут нещастен. Много изпростя и млъквай вече. Цървул.

  • sidi13 says:

   Fake Name, коментарът ти е отвратителен!Най-тъжното е, че сигурно и мислиш по този начин.Господ да ти прости и Доктора също.

  • Сеир бей says:

   Fake man, пардон Fake Name, отдалече ти личи колко “интензивно мислиш” :) ))))

   Жив и здрав, Докторе!

  • hristo5 says:

   Ти пък с “Фалшивото Име” разбираш ли колко си нещастен. Когато бяхме по-млади, казвахме, “ако беше малко по-умен, щеше да разбереш колко си прост”. Боже колко мъка има по нашата земя, боже…

 8. IM says:

  не им обръщаи впечатление.акълът не х.й да го вкараш.здрав да си.

 9. искра says:

  кандидат студенти ??? Ще ми се да е грешка на коректора…….И поздравления за текста!

 10. Густав Вайганд says:

  в) Българинът

  По мнението на съседните народи българинът е глуповат. “Българска глава”, “българска кратуна” са изрази, които сърбите и аромъните използват като равнозначни на глупав. Ако донякъде това може да се обясни с обстоятелството, че българският селянин израства без каквото и да било училищно образование и без познания за света, то не може да се отрече също, че при българите схватливостта е значително по-бавна. В това отношение българинът прилича на германеца, чиято възприемчивост е значително по-мудна от тази на романите. Но за глупост или тъпота въобще не може да става дума, особено за македонския българин, който по характер е много по-жизнен, по-подвижен от събрата си в царството. Няма съмнение, че както между северния и южния германец, между румънеца от Седмоградско (Трансилвания) и този от Влахия, така и между българите от едната и другата страна на Родопите се усеща разлика в характера и тя се дължи вероятно на съвсем различните етнографски особености. Именно българинът от Дунавската равнина има някои характерни черти, които го приближават до германеца, например гореспоменатия му недостатък да схваща по-бавно, но и упорито и прилежно да работи, неотстъпно да преследва целите си, вироглаво да защитава предубежденията си, да обмисля и преценява дълго важните си начинания, скъперник и дребнав, смел до дързост, когато се ядоса понякога. Всички тези а и други черти се срещат и при македонците, но изразени в по-слаба степен.

  • bla-bla says:

   Леле !
   “Густав Вайганд says:2 December 2013 at 12:12″
   Хората си вярват ?!
   Това е чист пасквил. Какъвто автора, такива и коментарите.

 11. jana says:

  …”Гут,гут..”докторе,само не разбрах,ти от кои си-бедните,дето ходят пешком,или по-замогналите се
  “космополити,дето не ги бърка де ще живеят-по нашите родни полета,или по английските тучни ливади…?

 12. angel says:

  Fake Name DGD !!!

 13. angel says:

  DOCTORA ME RAZBRA !!!

 14. ясминка says:

  Докторе, “сините гащета” е добро!
  Тоя сайт ти отеснява.

 15. jo says:

  Колаж е докторе снимката на Президента… същински. Да се надяваме, ще е фалшива и новината която очаквам тези дни да излезе. “Д-р Тони Филипов е назначен за медиен съветник на Росен Плевнелиев”…

  като един протестър преподавател… действайте, че служби не останаха… червените раздават, протестърите се вреждат за другата квота… малко места, много кандидат…

  :)

 16. elidiko says:

  Докторе, надеждно ли е “укритието” Ви? Притеснявам се от агресивните нападки на глогове, тръни,драки и др. Не за друго, просто очаквам още книги… Бъдете здрав.

 17. Каменов says:

  Браво Докторе! Пак намери нещо за Костов.

 18. Аз says:

  Много е хубаво. Само не съм съгласен с констатацията:
  “Забелязал съм, че бедността, мизерията (родината като чисто понятие) са най-големите стимули на патриотизма. Колкото по-беден, по-необразован, по-отритнат от обществото е един човек, колкото по-малко има да губи, толкова по-здраво го стиска. Повечето от тези хора биха живели по-добре навсякъде другаде, ама не, те са патриоти… Не ги упреквам, просто не ги разбирам… ”

  Не ги разбираш, докторе, защото не ги анализираш правилно. Патриотизмът е сложно нещо и не стои само в плоскостта беден, глупав – богат, образован.

  Според мен, намесва се и егоизъм и ДУХОВНО богатство. Човек може да е беден или необразован и пак да е духовно богат. Когато човек е БОГАТ духовно, той е и патриот. Ако е само БОГАТ материално – не го търси да е патриот.

Leave A Comment "Тони Филипов, д-р: Из делниците на един луд (25-29 ноември)"