Морал на градус – студенти заснеха пияни преподаватели, критикуващи окупацията

Входът към окупираната от студенти зала на СУ. Снимка: Сергей АнтоновВходът към окупираната от студенти зала на СУ. Снимка: Сергей Антонов

Ранобудните студенти заснеха пияни преподаватели от СУ и разпространиха кадрите до медиите. Младежите кръстиха видеото “Морал на градус”, защото негови герои са преподаватели, критикуващи окупацията.

В клипа са уловени проф. д-р Костадин Рабаджиев – ръководител Катедра „Археология”, и проф. дин Драгомир Драганов.

„Последните грубо нарушаваха не само режима на Окупацията и правилника на Алма Матер, но и всякакви етични норми, които представителите на академичната общност в частност и всеки един член на обществото въобще би следвало да спазват. С цигара в уста и пластмасова чаша, пълна с водка, в ръка те се позоваха на научния си авторитет като основание за поведението си”, пишат Ранобудните.

Действието се развива в учебен кабинет и в коридорите на Ректората. В клипа се вижда как преподавател придържа свой колега, изгубил според студентите координация вследствие употреба на алкохол, да не се строполи на пода.

Видеото е заснето на 27 ноември.

Това, че представяме събитията от тази нелепа нощ с ирония ни най-малко не означава, че сериозността на ситуацията трябва да се подценява и има няколко основни факта, които трябва да бъдат коментирани пред обществото. На първо място не считаме за етично и коректно да бъдем въвлечени в подобна жалка ситуация именно от преподаватели, които многократно публично са заявявали, че окупацията им пречи да провеждат учебния процес в сградата на Ректората и възпрепятства научната им дейност. В израз на тази позиция те са положили своите подписи в организираната срещу Ранобудните подписка, подкрепена и с порядъчен брой медийни изяви против Окупацията. Многократно сме били несъстоятелно обвинявани в частни разговори и в публичното пространство, че се възползваме от академичната автономия, за да провеждаме политическа пропаганда. Но нашите обществени прокурори се възползваха от същата тази неприкосновеност на университетската територия, за да се доведат до състояние, в което отдавна биха били отведени в изтрезвителя от органите на реда, ако не бяха дебелите стени на Алма Матер, пишат “Ранобудните”.

В заключение активистите от окупацията на СУ риторично се питат: “През изминалите месеци единият от героите в тази нощна сага публично обвиняваше студентите, че са се събудили късно, но далеч по-важният въпрос е как въобще се е стигнало до този протест/процес под тежестта на такива авторитети?”

Пълният текст на декларацията на Ранобудните:

ГРАДУСЪТ НА МОРАЛА – DRINK AND TEACH

 

На 26-ти ноември, в девет и половина вечерта, в Аулата започна обичайното Общо събрание на Ранобудните студенти. То продължи в разгорещени дебати за следващите стъпки на окупацията чак до 3 часа сутринта на следващия ден. След като дискусиите приключиха част от студентите се отправиха към Южното крило на Ректората с надеждата най-после да вечерят. Този план обаче претърпя неочакван обрат, след като Ранобудните случайно се натъкнаха на импровизирано „матине“, съсредоточено около персоните на двама изтъкнати професори. Последните грубо нарушаваха не само режима на Окупацията и правилника на Алма Матер, но и всякакви етични норми, които представителите на академичната общност в частност и всеки един член на обществото въобще би следвало да спазват. С цигара в уста и пластмасова чаша, пълна с водка, в ръка те се позоваха на научния си авторитет като основание за поведението си. „Добре дошли!“ – отрониха преподавателите. „Добре заварили, но май, че ние сме заварили!“ – отвърнаха Ранобудните, които въобще не си бяха лягали. Този отговор разбуди и разбуни духовете и съзнанията в залата до такава степен, че по-координираният професор чевръсто се опита да прогони със сила наглите окупатори, които си позволяваха да поставят под въпрос абсолютната му власт на Ръководител катедра като основание за превръщането на академичната територия в среднощен локал. Крахът на инициативата за физическо въздействие и неуспешният опит на втория преподавател да се ориентира в обстановката и да разпознае новодошлите доведоха до по-дипломатичен подход, въплътен в покана за присъединяване към заформилия се терен. След изясняване на позициите в спора се стигна до решение за напускане на залата, чието привеждане в действие доведе до сложна хореография с кулминация в три акробатични падания, изпълнени от двама професори и един чин. С рефрен на уста „мишките да се махат“ преподавателите се затътриха с валсова стъпка и известна доза пируети към кабинетите си, като всеки от тях се шмугна в собственото си обиталище, вероятно в израз на обвиненията, че окупацията води до разделяне на академичната общност. Своеобразната контраокупация на катедрените кабинети загуби координация, след като една част от академичните авторитети напусна работното си място около час преди започването на първите лекции. От своя страна, по-радикалното крило остана заключено за неопределено време, като беше забелязано около 9 часа сутринта да се завръща в личната си цитадела с кофичка кисело мляко в ръка.

Това, че представяме събитията от тази нелепа нощ с ирония ни най-малко не означава, че сериозността на ситуацията трябва да се подценява и има няколко основни факта, които трябва да бъдат коментирани пред обществото. На първо място не считаме за етично и коректно да бъдем въвлечени в подобна жалка ситуация именно от преподаватели, които многократно публично са заявявали, че окупацията им пречи да провеждат учебния процес в сградата на Ректората и възпрепятства научната им дейност. В израз на тази позиция те са положили своите подписи в организираната срещу Ранобудните подписка, подкрепена и с порядъчен брой медийни изяви против Окупацията. Многократно сме били несъстоятелно обвинявани в частни разговори и в публичното пространство, че се възползваме от академичната автономия, за да провеждаме политическа пропаганда. Но нашите обществени прокурори се възползваха от същата тази неприкосновеност на университетската територия, за да се доведат до състояние, в което отдавна биха били отведени в изтрезвителя от органите на реда, ако не бяха дебелите стени на Алма Матер.

Заявяваме, че участниците в среднощното „матине“ не са лицето на Университета. Ние се гордеем, че сме част от академичната общност не заради тях, а заради онези преподаватели, от които научаваме как да работим успешно, но и как да живеем достойно. Искаме ясно да разграничим едните от другите, защото нямаме за цел да уронваме престижа на нашата Алма Матер.

От своя страна, преподаватели, които подриват нашата морална позиция и се кичат с отличия на университета, получени в същата тази Аула, която днес е сърцето на националната съвест, след тази постъпка не могат да продължат да си затварят очите – пък макар и под тежестта на алкохолното опиянение – за факта, че ние се борим за морал не просто сред политическия елит, но и в обществото като цяло и в нашата собствена академична общност. През изминалите месеци единият от героите в тази нощна сага публично обвиняваше студентите, че са се събудили късно, но далеч по-важният въпрос е как въобще се е стигнало до този протест/процес под тежестта на такива авторитети? 

89 Responses на “Морал на градус – студенти заснеха пияни преподаватели, критикуващи окупацията”
 1. Аз says:

  НЯкой учудва ли се въобще за морала на контра-преподавателите?

  Оставка !!!

  • WWW says:

   Празнуват хората професорски титли. Безспорно грозна работа да се напиеш, но мисля, че отношението на режисьора и оператора е 2 пъти по-грозно. Останали хората след работа покрай коледните празници да се напият. Надявам се, че никой от “ранобудните студенти” не пият и не пушат в ректората. :) )) В тези месеци 90% от българите правят абсолютно същото така, че на дали ще се изненада някой или ще го сметне за прекалено осъдително… Още повече, до колкото разбирам всичко се случва около 2-3 часа през нощта в “окупирания” ректорат, където нито са водили лекции, нито са се занимавали с научна работа. Ако беше в Яйцето, надали щеше изобщо да направи впечатление на някой. Глоба за пушенето и кой от къде е. Ноооо, вече си имаме морален съд от чисто нови талибанчета… най-добре забранете алкохола централно и студентките само със забрадки. ;)

   • bo says:

    Това ли са новите опорни точки??? Ако имаше поне пет грама мозък в главата си, щеше да осъзнаеш колко абсурдно звучиш!!! Ама ги нямаш, съдейки по правописа ти :-(

    • WWW says:

     Не съм и очаквал коментар по същество. Сега кажи, червен боклук, глупак, лустрация и си се изчерпал. След това отиди да снимаш с мобилния телефон и да раздаваш морални присъди от позицията на “чист” и неопетнен ранобудник. :-D

  • българин says:

   +++1

 2. frida says:

  Коментарът е изтрит – засяване на линкове

  • Bastor says:

   Статия без автор (страх го е да не го осъдят) и с източник “една жена ми каза”

   Ама то на това май се базира цялото избиране на НС…

 3. arsenalik says:

  Какво беше това в купи4ката?

  • REFORMIST says:

   В едната видях фасове от цигари! Имаше и водка “Back in USSR” – каква символика, сякаш да подкрепи евразийския див дух, към който ни тласкат правителството и контрите. Ще кажа само едно: “ОСТАВКА!”.

   • giotwer says:

    Чия оставка искаш бе,дебил,и защо,щото пият(а студентите не),щото са неморални или щото пушат.Когато си келеш си оставаш такъв колкото и да протестираш,окупираш,оставкираш и др подобни.Неморално,безнравствено и меко казано подло е да заснемеш със скрита камера някого и след това да го използваш за свои користни цели,още повече тия двама професори никога не са били против окупациите,пък дори и да са били така постъпват само тъпи,комплексирани кретени със съмнителни познания за общочовешките ценности.Да си келеш днес е модерно,отговорно и …лесно.

    • Echo says:

     А ти колко си прост, само ти си знаеш. Я ходи в Сибир, на вас там ви е мястото. И много ясно че ще ги снимат. Стават за резил, къде го има това в университета, преподавателите да се напиват като свине? Я с тоя измислен морал ходи се скрий някъде. Тези сега заслужават да бъдат уволнени на минутата. Не ги е срам, после те ще говорят за морал и ценности. Ужас.

     • giotwer says:

      Съжалявам,момчето ми,теб по простотия и идиотия няма как някой да те задмине(труден си за стигане).

    • Bastor says:

     Чл. 115. (1) Освен предвидените в Конституцията и законите задължения, всеки член на академичния състав по трудово правоотношение в Университета е длъжен:
     1. да изпълнява добросъвестно своята преподавателска и научноизследователска дейност в съответствие с длъжностната характеристика и утвърдения план за дейността си;
     2. да се отнася с уважение към честта и достойнството на колегите си, на студентите, на докторантите, на специализантите и на работниците и служителите от административния и помощен персонал;
     3. да пази доброто име на академичната общност и на Университета и да не злоупотребява с доверието им;
     4. да спазва правилата на добрите нрави и на академичната етика на територията на Университета;

    • Гост says:

     Тоя пък, преподавателите пият, пушат и стоят през нощта в залите, тръгнал студентите да обвинява че карат собствените си преподаватели да не нарушават реда. Ти не си с всичкия си.

  • Anton says:

   А “купичката”, импровизираният пепелник, всъщност е антично гърне!

 4. iwo says:

  Със сигурност професор Драганов е сто пъти по-морален от от шепа крещящи платени дрисльовци и техните покровители Иво Прокопиев и Иван костов!

  • Bastor says:

   Хихи онзи пияният “другар”?
   Мдам. :D

   То си личи по видеото кой-колко е морален Ивчо.

   Много ми е забавно как отчаяно си измисляте кръгове и схеми и си вярвате, докато 70% от българите искат оставка. :D

   Това е като едно време – главният враг е империализмът, всеки който е срещу партията е империалист. :D

   • Хаджи Смион says:

    Аз имам друго наблюдение. Че всеки, който не подкрепя някое действие на протеста, автоматично е заклеймяван като комунист и още по-зле.

  • Крина says:

   Всички сме наясно и с морала и с подкупността на някои от преподавателите. Вижда се и от заснетия материал. Сега, ако наистина проф. Драганов е “човек на място” ще трябва да си подаде оставката. Но това в България не се случва. Тук колкото си по-непочтен или аморален, толкова по-вече се издигаш по стълбичката на властта.

   • Били деца says:

    Драганов този с “медицинските нужди” ли беше. Абсолютно е човек на място. И мястото видяхме хихихи

   • Гост says:

    Това с издигането важи ако “рибата мирише откъм главата” както има един израз. Ако шефа си следи нещата както трябва няма да позволява подчинените му да си правят каквото искат или най-малкото ще ги изхвърля ако си позволяват такива неща.

  • IP says:

   Несъмнено. Прякорът му “Драго Боклука” е от преди ноември 1989. С една дума, проверен другар.

 5. Фторник says:

  Ха-ха, Драгомир Драганов – един от “интелектуалните” защитници на комунизма.

 6. mechok says:

  Работническо-селски… професори. Хахахахахаха
  Е, химичната реакция премина в поредната си фаза: червената утайка се разлага усилено.

 7. Иван says:

  призоваването към сериозност е доста несериозно, точно от недоспали студенти

 8. РАЗКОНСПИРАТОР says:

  Опорни точки за КУРектора, Польо, Професор Бааналски, Димитър Намсикойси и останалите личности на позитанската драскачка:

  1. Това е монтаж, скалъпен компромат и провокация на шепа лумпени.
  2. Сорос е платил и подготвил режисурата на това евтино и очевидно съшито с бели конци мероприятие.
  3. Нормално е в този студ ерудитите преподаватели да сръбнат по една чашка и да се сгреят. Нормално е да палнат и по цигарка в кабинета, обсъждайки лумпенизираната младеж. Последното още веднъж потвърждава и доказва тезата за безмислената и вредна забарана за пушене на закрито.
  4. Студентите нямат право да снимат и да разпространяват видеоклипове на своите преподаватели. Поведението на истински студенти е да се извинят за безпокойството и да попитат дали да не скочат до денонощното за още пиене или мезе?
  5. Нищо страшно не се е случило, вие знаете ли студентите как пият, мърсуват и слушат силно музика? В студентски град е пълен разврат и това напълно оправдава скромната почерпка на професорите в личните им кабинети, където не пречат на никой.
  6. Научно доказано е, че умерената употреба на алкохол влияе благотворно на ораторските способности и в този смисъл най-вероятно професорите са приложили това научно откритие, за да обогатят лекциите си и да обогатят презентацията си пред ученолюбивите студенти.

  • Bastor says:

   Сега да видим кое от горните ще използват или ще е нещо по-абсурдно :D

   • Поля says:

    До там ли я докарахте? Сами да съчинявате опорните точки на опонентите и после да ги оборвате? Или пък чак толкова ви стана тъпо и скучно сами да си говорите? :D

    Мдаааа, на това май му се казва ПОДпорни точки… :D :D

    • Bastor says:

     Драга Поля, тук не отричаш че ти спускат опорни точки?

     Селдователно си признаваш, че си платен драскач?

     Браво.

     Ето – можело и истината да се пише а?

     • Поля says:

      Драги ми, Bastor ,

      ТУК (и ТОЧНО пред ТАКИВА нискостеблени КАТО ТЕБ)

      да отричам, че някой, когото точно вие си представяте, не ми спуска опорни точки, е все едно да кажа, че “имам сестра”. Проблемът ви е, че нямам, колко ти да ви се иска да е обратното.

      Но по пътя на логиката “Крадецът вика, дръжте крадеца”, разбирам защо толкова редовно и непрекъснато каканижеш тук. Е, халал да ти е това, което изкарваш и дано да ти стига за хляба насъщен, макар че не само с хляб се живее. Но това последното ще го разбереш някой ден…

      Та тъй с твоята истина и тази на Разконспиратор, дето все ви трябват ПОДпорни точки, за да сте си самоубедителни.

   • WWW says:

    Аз се чудя защо са ги снимали след като това е незаконно. ДАвайте направо като в Афганистан – пребиване с камъни за употреба на алкохол, с тояги – за пушене на закрито. Няма как научиш право само от телевизионни сериали или да възпитаваш морал с вицове и градски легенди. От дълги месеци пиша, че обществото ни прилича на Афганистан – няма никаква средна класа, крайна маргинализация, сега докарахме и талибански морал. След нова година студентките в СУ само със забрадки, за да не провокират нечисти и неморални помисли. (следва описание, което ако го напиша директно, сигурно ще ми изтрият целия коментар, но включва анатомични части стоящи от обратната страна на лицата на “ранобудните студенти” и действия върху тях наподобяващи удари с чук).

    • Мартин Я. says:

     Колкото и да се обясняваш, няма как да приема за нормално някой да се напие като прасе, на работното си място. Аз също пия алкохол, но никога несъм се напивал там където работя… А ако за теб това е нормално, значи работата е ясна…

     • WWW says:

      Нито обяснявам, нито защитавам, всички са възрастни хора и могат да носят отговорност за действията си. Ако трябва обаче да сравнявам морала на едните и другите, мога да приема някой да се почерпи и да прекали дори затворен в с колегите си абсолютно частно, дори и на работното си място. 90% от офисите в България, които съм посещавал правят точно същото по това време на годината. Да снимаш обаче пиян човек, който нито е на работа нито ангажира някой друг е 1000 пъти по-грозно. Ехидните коментари на новите талибани много ми приличат на едновремешните примерни комсомолци дето слушаха какво се говори по купоните и после пееха на правилното място. Тогава нямаше телефони с камери, но морала и на едните и на другите е абсолютно еднакъв (без)крайни лицемери. Пожелавам им да успеят в живота!

 9. F1 says:

  “Последните грубо нарушаваха не само режима на Окупацията и правилника на Алма Матер…”
  Ей Дришльовци, какъв “режим на окупация” ? Само тояга за вас.
  В 21 часа всеки може да си пие колкото си иска, стига да не се осира. От кога моралът изключва алкохола? Да не сте фенове на Ердоган бей?

  • Bastor says:

   “Че всеки човек, навършил пълнолетие, може да седне на маса, да се понапие ( не чак като свиня), дори и да пуши – това че вредно, не значи че е чак толкова укорително и всеки решава за себе си къде, кога и с кого да направи.
   Но да си противник на окупацията, да си критик на тези студенти и да имаш наглостта, да пиеш и видимо се понапиеш и пушиш по това време в окупирания университет си е видимо патент на безочливите членове/подръжници и каквото са там на родната БКП/БСП и уродливата коалиция.
   Наздраве, др. Драганов и още повече успехи на фронта, който защитавате, разбира се в интерес на науката и широките народни маси. “

   • F1 says:

    По какво “окупираният” университет се различава от други места за пиене и пушене? Нима студентите окупатори не пийват, не дръпват по някоя тревна цигарка. А студентките окупаторки сигурно са загорели, горките!

    • Bastor says:

     От преди 14 минути:

     Bastor казва:
     29 ноември 2013 в 10:30

     Хаха Btw пропуснал си една опорна точка, която гледам са започнали да споменават – имало кадри на окупаторите с бутилки алкохол, презервативи и мизерия на територията на университета (които странно никой не сподели…може да са измислени? Но пък кой съм аз да се съмнявам в платените драскачи?)

     :D

     Сега ще почнат това да пишат.
     ________________________________________________
     на интернет език:

     PICS OR GTFO

     • F1 says:

      Какви “опорни точки” бе пич, отдадох се на спомени от студентските години.
      Ако днешните студенти не ги вършат същите като нас някога, явно за нищо не стават.

     • Bastor says:

      Както ти казах – PICTURES (aka unedited visual representations of your claims) or GTFO (get the **** out)

     • WWW says:

      Лицемерието си личи и без опорни точки. Наздраве на “ранобудните талибани” преди да са забранили всичко и да са сложили забрадки на жените.

    • Гост says:

     Различава се по това че студентите все пак спазват ред в университета. Окупацията е форма на протест. Сега да не кажеш че преподавателите протестират против окупацията с водка и цигари? Срам!

     • F1 says:

      Хайде бе… Спазвали реда…. Ако ние бяхме “окупатори”, “окупаторките” все без гащи щяха да бъдат, а за професорите за пиене друго освен чешмяна вода нямаше да остане. Ама ако тези младежи не правят такива “лоши работи”, за ожалване са.

 10. Иван says:

  и още нещо – това че професорите са пияни, не прави окупацията на СУ морално деяние – е това не могат да разберат недоспалите, а и всички стожери на новия морал – това че тиквата , съсела , фюрера си правят каквото си искат не дава право на някой друг да прави същото – тоест да налага своето мнение силово и на всяка цена. Между другото заснемането на този клип е углавно престъпление …..

  • РАЗКОНСПИРАТОР says:

   Айде сега дефинирай “углавно” престъпление. Пушенето да закрито обществено място (при това държавно) също е престъпление, но не знам дали е “углавно”??? Интересно е също дали ръководството на университета толерира пиенето и пушенето на територията на учебното заведение?

  • Гост says:

   Когато се извършва нарушение, снимането със скрита камера или или без съгласието на нарушителя, не е престъпление а е в обществен интерес да се накаже нарушителя. В противен случай излиза че на нарушителя му се дава право да нарушава реда.

 11. mechok says:

  Мдааам, престъпление – разстрел! Никакви изключения. Тъп, алкохолизиран професор – до стенатааа…. хахахахахахаха
  Червенушки чебурашки съвсем изтъпяха. От метач до професор, сичко на амбразурите!!!!!
  хехехехехе, безпрецедентно!, онли в България!

 12. РАЗКОНСПИРАТОР says:

  Този същия “професор” Драганов дали ще се оправдае пак като миналия път? Помните ли, че го хванаха да шофира пиян с няколко промила алкохол в кръвта, а той милия се оправда, че бил настинал и от сиропа за кашлица му отчело…

  • Гост says:

   Един сироп не може да е оправдание. Има си листовка на всяко лекарство и там пише дали може или не може да се шофира след употребата му. Всеки шофьор трябва да знае че алкохола намалява възприятията и предразполага към инциденти и точно за това е забранен когато се шофира. Или се шофира без да се приема алкохол или не се шофира, не може и двете заедно.

 13. РАЗКОНСПИРАТОР says:

  http://studentcity.bg/n/1292-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%B0%D1%88.html

  “Председателят на Националното представителство на студентските съвети – Ангел Георгиев, пък предлага да се въведат глоби и санкции и дори изключване от ВУЗ за пиянски сбирки и всякакъв вид разюздано поведение в стаите на студентските общежития. Членовете на представителството и дирекция „Висше образование“ се договориха да изготвят конкретни предложения за промени в наредбата за правилата за вътрешния ред в общежитията, които да обсъдят МОМН.”

  За студентите, които пият по стаите – изключване и изгонване. За професорите пияници по кабинетите – грамота и медал!

 14. студент по ахеология says:

  А импровизираният пепелник, всъщност е антично гърне!!! Т. нар. учени си пият и пушат по време на лекции, а вие се чудите, как може да са пияни след работа в унивеситета. В аудиория 41А, катедра археология, преподавателите редовно си поркат и си пушат по време на лекции, по време на изпити, по всяко време. А в кабинета и канцеларията на катедрата има достатъчно алкохол за поне няколко алкохолни маратона.

  • Гост says:

   И що не ги разобличавате? Те за това си го позволяват щото си мислят че специално на тях им е позволено.

 15. РАЗКОНСПИРАТОР says:

  19:16 | 27 април 2012

  Бившият депутат от БСП и преподавател в Историческия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” проф. Драгомир Драганов е бил хванат да шофира пиян около 10 часа днес на Околовръстното шосе в София, съобщиха БНТ и БТА.
  Политикът е бил тестван с дрегер след лека катастрофа с друг автомобил. Уредът отчел 1,56 промила алкохол в кръвта.

  От СДВР уточниха, че виновник за пътния инцидент е другият шофьор, който се е ударил в ситроена на професор Драганов.

  Началникът на столичния КАТ Богдан Милчев заяви пред БНТ, че това е второ нарушение на Драгомир Драганов. Преди две години той е бил заловен да кара с 2,1 промила алкохол в кръвта, а делото по този случай още не е приключило.

  63-годишният професор бе народен представител в VII Велико народно събрание и 38-то Народно събрание. През 2007 г. Драгомир Драганов бе кандидат за кмет на София, издигнат от бизнеспартия ЛИДЕР.

 16. Yafa says:

  Недай си Боже пък някой да извади снимки на студентите… как отдъхват.
  Ако целият протест ще се свежда до това кой колко пие и колко носи, язък изобщо, че са кандидатствали в СУ.
  Някога там имахме Велик преподавател, по стечение на живота той никога не беше трезвен, но никога, никой не му направи снимка и не се подигра с него! На изпита всеки нещастник можеше да каже – това пияницата не ни го е преподал, а можеше и да не влезе даже на изпит, понеже преподавателят отново не беше трезвен. Но не, всички си отнесоха двойките и не издадоха и звук. Тази мълчалива завера ми бе един от най-ценните уроци.
  Академизмът е тайнство, в което не могат да бъдат посветени тъмничари, дори и да са раннобудни.

  • РАЗКОНСПИРАТОР says:

   А така, някой ми е чел опорните точки :) ))) Наздраве, професоре!

  • Bastor says:

   Цитирам, че човекът го е написал по-правилно и точно, отколкото аз бих могъл:

   “Че всеки човек, навършил пълнолетие, може да седне на маса, да се понапие ( не чак като свиня), дори и да пуши – това че вредно, не значи че е чак толкова укорително и всеки решава за себе си къде, кога и с кого да направи.
   Но да си противник на окупацията, да си критик на тези студенти и да имаш наглостта, да пиеш и видимо се понапиеш и пушиш по това време в окупирания университет си е видимо патент на безочливите членове/подръжници и каквото са там на родната БКП/БСП и уродливата коалиция.
   Наздраве, др. Драганов и още повече успехи на фронта, който защитавате, разбира се в интерес на науката и широките народни маси. “

  • мнение от IP says:

   В СУ алкохолизмът понякога се бърка с академизъм е на почит, ние това много добре го знаеме…..

 17. Yafa says:

  Вземам повод от снимката – Permanent revolution. Надявам се, че в този плакат участие не са взели студенти по история, иначе би трябвало да ги изключат веднага. Революцията не е перманентно състояние на обществото, ако беше, вероятно щеше да се нарича анархия. Тя обаче е моментно и превратно състояние в хода на събитията – за една нощ достигаш на различно място от плануваното за сутринта. Очевидно за една нощ нищо не стана, т.е. явно няма революционна обстановка.
  Аз обаче съм за революцията, но предвид липсата на условия трябва да се задоволим с еволюция. И бих предложил следната – в администрацията се забраняват Windows&MS Office. Защо ли? Защото са твърде скъпи и твърде стари; ако ползваме тяхната платформа /т.е. да си стоим в 1980 г./ никога няма да имаме електронно правителство. А само то може да изкорени вредните практики и да ограничи корупцията.
  Тогава обаче г-н Пардю няма да влезе сам в СУ, а ще влезе с пехота в Президентството – и никога няма да излезе.
  Млади учени, създайте платформа за електронно правителство и се борете за нея. Това ще бъде повече от революция. Но без HP – съжалявам Саша и без Microsoft, сори Бил. Опитайте с Правец :)

  • Гост says:

   Анархията е нещо съвсем различно от революцията. Колкото до транспаранта по-добре да се пита автора какво е искал да каже.

   • Димитър Великов says:

    Е какво да е “искал” да каже? Нищо. Просто е искал да изрисува стилизирано един турски полумесец. Те това е!
    Въпросът е знае ли какво символизира той или се е получило неволно след 2 ганджи.

 18. РАЗКОНСПИРАТОР says:

  Сега ще разберем дали пияницата-рецидивист Драганов си пие водката с Ректора. За шефа на катедрата разбрахме :) Май трябва да се въведат дрегери в университетите? Чудим се после защо вишистите в БГ вузовете не знаят нищо, ами като ти преподават и те изпитват пияни дъртаци, които си размахват научните титли като щит и си мислят, че щом комунистическия ВАК ги е короновал могат да правят всичко. Но не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава….

  • Bastor says:

   Хаха Btw пропуснал си една опорна точка, която гледам са започнали да споменават – имало кадри на окупаторите с бутилки алкохол, презервативи и мизерия на територията на университета (които странно никой не сподели…може да са измислени? Но пък кой съм аз да се съмнявам в платените драскачи?)

   :D

   Сега ще почнат това да пишат.

   • mechok says:

    Ти не взимай чужди привилегии. Има си МВР да спуска опрните точки.
    Май им викали “опорки”, хехехехехе

   • F1 says:

    Пич, какво работиш? Много свободно време имаш.

    • Димитър Великов says:

     Бере джилязу. Те затова му викат и “Бакър” :D
     О-о-о-оооооо джилязу бере-ееееем! Пу 30стинки килото-о-оооооо.

  • И. says:

   Пич, всичко хубаво, но пиши грамотно. Проблема на Революцията е, че неграмотни люде се борят за морал и грамотност. Без да генерализирам, но уви, има и такива. За жалост не са и малко.

   • Гост says:

    Казваш че неграмотните се борят да станат грамотни. Какво лошо има в това?

 19. РАЗКОНСПИРАТОР says:

  Много рехава форумна защита за бившия депутат от БеСеПе. Явно не са пили с Кутев “сироп за кашлица” :) )

 20. dudi says:

  я кротко.следвай опорни точки:1.сорос е финансирал закупуване на скъпа техника за …2.водката е американска ,а ЦРУ я сипва в руска бутилка 3.зад монтажа стои цветанов …4.снима се драганов -целта е да се удари петканов..извод:макар в ниЗки ръце ,образованието е на високо ЕБЕНЕ(бел.авт.НИВО )

Leave A Comment "Морал на градус – студенти заснеха пияни преподаватели, критикуващи окупацията"