Деян Енев: Писмо до Орешарски

Деян ЕневДеян Енев

Текстът в публикуван в Портал “Култура”

Браво, Орешарски!

 Ти победи.

 Не трепна. Не се разколеба.

 Срещу 50 лева коледна добавка на пенсионерите купи бъдещето на внуците им.

 Пенсионерите още не знаят това, но ти го знаеш.

 Дори като бонус им направи една разходка в София.

 Показа на всички колко много полиция имаме – ей така, за всеки случай.

 Лесно е да протестираш, когато е лято и когато шествието на протестиращите прилича на разходка, на карнавал в центъра на града.

 Твоите съветници сигурно са ти казали – издръж до зимата, до снега. Протестът сам ще заглъхне.

 Така и стана. Твоите съветници са умни хора.

 Студентите, последната надежда на протеста, сигурно те смутиха малко в началото. Но твоите съветници те увериха, че те са неопитни и бързо ще им намерят цаката.

 Така и стана. Твоите съветници и в това се оказаха прави. Те бързо им намериха цаката. Твоите съветници са умни хора. Сигурно ще получат много пъти по 50 лева за Коледа. Но това е справедливо. Те си свършиха работата.

 Ти, Орешарски, постигна немислимото. Ти обезсмисли и нашите текстове тук. Поне за мен тези текстове, които пиша тук всяка сряда вече 70 седмици, са последното ми убежище. Тези текстове тук, моите и на моите колеги, къде по-слаби, къде по-силни, бяха една кардиограма на ставащото в България.

 Една кардиограма, хвърлена в коша.

 Една кардиограма, която никой не взе под внимание.

 Калин Янакиев дори се сдоби с медал – на първа страница на вестник „Политика” бе изобразен като едно от лицата на омразата.

 Ало, скъпи мои бивши колеги от вестник „Политика”, не кривнахте ли малко в хендека? Освен заплатата има и други неща. Нали утре ще се срещнем някъде на улицата. Как ще се гледаме в очите?

 С една дума, ти победи, Орешарски!

 Браво!

 България сега е бледа и замръзнала.

 Кардиограмата й е хвърлена в коша.

 Ти победи, Орешарски!

 Само веднъж съм те виждал на живо. Тъкмо беше напуснал поста си на финансов министър в кабинета на Тройната коалиция. Разхождахте се със жена ти по „Граф Игнатиев”. Спомням си, че тогава си помислих следното – гледай ти как спокойно се разхожда между хората. Значи добре си е вършил работата.

 Кардиограмата на България вече е права линия.

 Попитай жена ти какво означава правата линия при кардиограмата.

 Тя нали е кардиолог.

 Мисля си, че сигурно й липсват разходките с теб по „Графа”.

 Но всяка победа си има цена.

89 Responses на “Деян Енев: Писмо до Орешарски”
 1. Георги says:

  Много трогателно! Орешарски им обезсмислил труда на няколко негови критици, като не подал оставка. Чак повярвах, че Деян Енев и двама-трима негови дружки са единствените читави журналисти в България и меродавно за ставащото в страната е единствено тяхното мнение.

  • WWW says:

   Ей, чак ми стана мъчно за Деян Енев! Изглежда победен… не само победен ами направо мъртъв, без бъдеще… Трябваше да оставим протестите да успеят, май. Сега е много тъжно за неуспелите! Трябваше правителството да подаде оставка и да се насрочат нови избори, нищо, че резултатът щеше да е отново същият нищо, че правителството не е управлявало и седмица без да им протест нищо, че освободи Пеевски още в първия работен ден. Трябваше да оставим Плевнелиев да назначи следващото служебно правителство. С неговата история от гафове, със игурност щяха да са не само корумпирани като предишните и да замажат всички престъпления от управллението на Борисов, ами да са изключително тъпи и лесни. Да, съветниците на Орешарски са умни хора, но стожерът на морала Деян Енев е победен – май трябваше да си оставим глупаците, които ни наредиха на последно място в Европа. Трябваше да си оставим учителя по физкултура да ни подслушва и преследва, за да може “демократа” Енев да е щастлив. А, и децата му да имат бъдеще – “масажистки” и охранители, като лидера ген. Борисов и неговата спътница от “светлата” част на прехода Цветелина. ДЕцата в Румъния имат бъдеще г-н Енев, където има 6% ръст на БВП, а ние оправдаваме неуките ви политици, завършили педагогика във ВИФ и решили да управляват държавата. На бой и изнудване го докарват добре, но така икономика не се прави. Дано никога повече не се върнете по никакъв начин!

   • Сит Лорд says:

    зависи. доста хора не са се отказали. аз например. като имам време ще си ходя да си окам там пред парламента. хоби го наречи. пенсиите биологията ще ги отвее и тогава да видим ореховката що ще чини. а вие се радвайте на жълтите кутеви стотинки – дано децата ви ги изхарчат за наркотици.

    • WWW says:

     Последното за децата и наркотиците само още веднъж демонстрира “морала” на борците за нов морал. Научили са те да кълнеш, пробвай да научиш нещо, което ще ти намери по-добра “работа” от висенето на жълтите павета.

     • зорница says:

      Винаги съм вярвала, че Господ си знае работата. Затова в деня на Страшния съд съм си приготвила пуканките и съм си запазила място на първия ред – да ви гледам как се гърчите цялата червена паплач. И въобще не ми говорете за морал, убийци и крадци от десетилетия.

     • Диляна (блеевска) says:

      Колко ли трябва да ти е мозъка, за да се радваш на 4,5о лв. отгоре над пенсията си, като си знаеш, че в магазина и в аптеката ще ги дадеш тройно и четворно? Колко трябва да си закъсал, за да се радваш на 40 лв. детски надбавки, при положение, че памперсите ти за седмица са толкова? Дребни душици мислещи на дребно…Колко слепи и нелепи сме всъщност, щом оставихме бабите и дядовците ни да треперят от страх и ужас от всички цигански набези по селата, но да си мълчат, понеже политикана на БКП, днешно БСП, ДПС и АТАКА ги толерират и защитават? WWW, вие, тези, които защитават тези безпринципни хора във властта в момента, сте по-големи предатели и от най-страшните в историята ни, защото поне сега имате достъп и до информация и може да се докоснете до истината, но, макар че я виждате си затваряте очите. Клетите ни деца, клети те ви деца, които са обречени да бъдат отгледани от жалки нищожества като вас!

    • LILAVA says:

     Сит Лорд, не пожелавай другиму, това което не искаш да се случи на теб! А, за така самоопределилите се “демократи”, такива като теб, които не търпят друго мнение освен своето, е ноторно известно, че са злобни и прости хора!

     • Сит Лорд says:

      Няма как да не пожелавам. Имам си имидж тука във форума и трябва да си го пазя. Относно чуждото мнение винаги го слушам но някак си това не приличаше на мнение а на опорна точка, така, че го нахраних. И да добавя – аз съм ноторно известен като прост и злобен евреин който копае гроба на KLETA MAJKA BALGARIQ!

     • Димитър Великов says:

      Прост, колко да си прост? Да ти берайт гайлето тия дето ти плащат.
      Но виж злобен, да :) Много злобен, което от своя страна не знам да е в пряка зависимост с еврейството. Последното е просто стечение на обстоятелствата, човек не избира какъв, къде и кога да се роди. Още малко и ще се изкараш репресиран.

     • Арх. says:

      А ти, Димитър някъв си (ама едва ли) си пълен боклук, продал се за два гроша. Изобщо не се съмнявай, че всеки мислещ човек тук те заплюва като те чете, а останалите… кой се интересува от тях, освен работодателите ти, когато трябва организирано да ги извозват до София?…

      Свърши се вашата, копе….та, радвайте се на последните си издихания ;)

    • giotwer says:

     Ти не си страшен,окай колкото щеш,това дори е здравословно.

   • Николай Цеков says:

    Пеевски го освободили… За Плевнелиев не знам, ама що не погледнеш новината от вчера-онзи ден за назначената “експертка” по въпроси, касаещи културното ни наследство? Или въобще – погледни 90% от групата на БСП в НС какво има в главата, после съди и режи така наедро. На предишния тъпунгер поне му пукаше, когато го критикуват и бързаше да обърне лопатата. Тези сега само учат останалите подобни, че може да игнорираш всички разумно мислещи, след като зад гърба си имаш близка до критичната маса група хора, готови да те изберат отново срещу някой лев.

    Правителството управлявало под натиск на протестите? Не виждам да им пречеше на депутатите да си вземат ваканцията, не им пречи и да се хващат със законови промени, за които няма причини (няма обяснение и за сам+ите промени). Единственият закон, който може би трябва да променят, го правят уж канейки “народа”, но се срещат със собствените си поставени групички, после – не ни трябвали мажоритарни избори, не ни трябвало ВНС, не ни трябвало да правим каквото и да е, което да закара повече хора пред урните, понеже така ще вземем да изпуснем властта.

    Нали говорим за същото правителство, което нарече лумпени, хейтъри, богаташи, буржоазия и какво ли още не онези, които реално му плащат сметките? И сега се вайка, че сме викали орки на онези, които докарва с вагони, за да може да се хвали с преизпълнен (т.е. преувеличен) план за брой митингуващи. Извинявай, ама подкрепата на това правителство се изчерпва основно с хора, които в главите си още живеят някъде преди 30-40 години, всички онези, които разчитат на държавна или с държавно участие хранилка и най-вече на такива, които или не могат своето име да напишат, или не знаят за кое име се подписват. То всъщност никой от поддръжниците на БСП не знае последното, понеже не е много ясно кой управлява – на което Делян Пеевски е олицетворение, ако още някой не е схванал метафоричната му значимост, залегнала в сърцето на протестите.

    • Димитър Великов says:

     Да-да-а-аа. Как я обръщаше лопата онзи мазен шлангаджия, каратист без нито едно състезание, как само я обръщаше лопата… От София чак видя пръстените на оная женичка дето закусва-обядва в едно с филия хляб, глава лук и шарена сол. Ех дейба тая лопата, да я взема, па удри, удри, удри… само на КАЙМАтисти ще ми станат и той и оня пипонек шумкарски и мазната монтанка имамбаялдЪ… Подай ми лопата!
     http://youtu.be/8anCYOjSM1I

  • Сит Лорд says:

   абе те си знаят. като не могат да се покажат някъде без да ги псуват хората и без да ги овикват и ще си седят само в затворените комплекси. трябва наистина непрестанен и непрекъсващ тормоз. маяма нолова ще си ги пропуска такситата, моника ще си поръчва само за вкъщи и така. трябва да са като чумави.

   • WWW says:

    Наистина ли? Дори Деян Енев вече не мисли така. Прочети пак, ако не го разбереш пробвай с някоя книга, която обаче не е за индианци и каубойЦИ. ;)

    • Сит Лорд says:

     деян енчев мисли различно и в това няма нищо лошо. просто за себе си съм го извел тоя извод – непрекъснатият тормоз кара лайнарите да се осъзнават. това е.

   • Димитър Великов says:

    Не си го пожелавай, може да се сбъдне ;)
    Представяш ли си как си чакаш “куфара-офис” на лентата в терминал “Пристигащи” и някой те облива с урина от пластмасови бутилки? Или пък изневиделица се показват 3-ма операти с камери и 2 ромки без зъби почват да се събличат умилквайки се около теб? Дори VitalyzdTv не прави такива клипчета. Ще станеш хит в тюб-а.

    • WWW says:

     Това ли е новата “инструкция” към протестиращите. Действайте! Аргументите на паветата и крясъците. Няма да уплашите никой, дори да заплашвате децата и семействата, няма кой да ви се върже вече, въпреки, че от последователите на професионален рекетьор друго не може да се очаква. Вашия лидер Борисов ви е създал илюзията, че победа може да се извоюва само с натиск. Е, прочети пак какво е написал Деян Енев. По-добре бутилка с урина от колкото пак премиер-индианец!

     • Димитър Великов says:

      Въй-въй-въй-чо, мислех да те подмина но ме засегна на “инструкция”. Те това “инструкции”, “опорни точки”, “тестиси, пардон тезиси” най ги ненавиждам. Тва първо. На второ място това беше коментар лично към моя приятели спаринг у тоа форум – Чушката от Ситово. Демек, да вмимава какво си пожелава, щото то може и на него да се случи нещо подобно, но ти миличък, заслепен от стремежа да преизпълниш плана, подлагаш всичко живо, де мърда на автоматичен огин. Поркуа?
      А за премиера индианец, СПОР НЕМА! Пориви малко да видиш какво ми е мнението за въпросната особа. Ай лек ден и не блъскай много по клавиатурата, вдига се пушек.

     • Сит Лорд says:

      начи вц-вц-вц ако ти се иска да те заливат с урина можеш да се обадиш. има всякакви хора детсевика. тормозът не е задължително да е клозетен.

     • Ana says:

      Кой е заплашвал децата и семействата ви? Нямате ли срам,че вече 70 години вие сте заплаха.

  • С. Гавова says:

   ”Георги”, защо ти е неудобно да направиш коментар, изписвайки името си? Явно, сам съзнаваш колко подличко постъпваш…Деян Енев заявява честно и открито мнението си и застава зад него със своето си име. В отговор, изпълзяват някакви гнусни и страхливи червейчета като теб и се опитват да го злепоставят.

   • Георги says:

    Твоят пост е по-абсурден дори от словоизлиянието на Деян Енев. Затова, че съм написал две изречения коментар, трябва да си оставя и телефонния номер ли? Че чак и страхливо гнусно червейче ме наричаш. Ако ми искаш телефона, нямаш грижи, само кажи. Деян Енев наистина застава зад мнението си и това няма нищо лошо, ама май много е попивал от поведението на бившия премиер на България. Щом се мисли за генерален фактор в държавата някакъв си драскач, при това неособено известен. Немислимо било Орешарски да не подаде оставка, щото Енев писал 70 седмици, това имах предвид.

    • bo_ says:

     Кой ти говори за Боко, ве Георги?!! Махни я тази опорна точка, че вече станахте банални!!! Аман от вас!!!

     • Сит Лорд says:

      доста се оплескаха другарите с тия опорни точки

   • giotwer says:

    Тоя Д.Енев наистина пише доста грамотно,ама го помня като оценяваше литературните напъни на келеши като мен в някогашното списание “Родна реч”,после се засякохме на една бригада на един монумент в Шумен,толкова премерен и лоялен към тогавашното състояние в държавата не бяхме виждали и чували дори от нашите натегачи,ама нейсе,Чудя се сега към кого е лоялен.Струва ми се малко късно за пробуждане на толкова силна гражданска съвест и чувство за справедливост,ама той си знае най-добре.Нов бардак със стари курви не става,а нови няма.Нито келешите-студенти,нито впедерастени професори като Калинчо и оня другия с оставката,да не говорим за старите курви от Реформаторския блок могат да сложат новото начало.Остава ни само Мутрата с едната книга и Физкултурника,така че,просто не ми се пише повече.

    • Vava says:

     Струва ми се, че нямате много понятие от правопис. Напъните може би са били други, но сте си помислили, че са литературни…

 2. grin says:

  Орешарски може да е спечелил битката, но не е спечелил войната. Рано или късно това правителство ще падне, защото не може да се крепи само на изопачаване на фактите и контрамероприятия като квази митинги и квази протести.

  • WWW says:

   Това правителство се занимава с изваждането на България от блатото където я бутна един неук милиционер и неговото безлично правителство. Да не забравим и безличния МУ президент – професионален перач на пари и данъчен измамник. Не се занимава с митинги и контра-протести, защото управлява.

   • Сит Лорд says:

    шуше ти верно ли или просто си си тъп?
    всъщност да.. тъп си си.

   • зорница says:

    Затова, в името на народното благо, първият предложен закон беше за хазарта, а той облагодетелстваше само и единствено познай кого? Дали въобще си вярвате или просто сте тъпи? Да, тъпи сте, но за съжаление и злобни, и пречещи.

    • giotwer says:

     Тъпа кучка,какво разбираш ти от закон за хазарта.Винаги е по-добре един да контролира тоя бизнес(справка САЩ),а това ,че се казва Божков,Батков или Борков няма значение,даже навремето това го разбра и Гошо Тъпото.Ако имаш пари,плащаш и иамш казина и пр.,ако нямаш-духаш и гълташ.

   • Tisho says:

    И след като урешарски извади България от блатото да не вземе да си я пъхне отзад?

    Интересно ми е само след това изваждане, кой ще ви плаща на вас пенсиите и заплатите, след като малкото останали нормални и работещи хора в тази държавица се изселят? Предполагам навлеците, които карате с автобусите на митинги и пенсионираните партийни секретари с свирките от контрапротеста?

  • С. Гавова says:

   (Y)

  • giotwer says:

   Ти да не си Жуков,бе,та да разбираш толкова от битки.

 3. наблюдател says:

  Не писмо господине, не, за този червен боклук само клеймо, а за всички тях ОСТАВКА!

  • WWW says:

   Ти какъв боклук си? Имаш ли цвят изобщо или ви поливат само с омраза? За хора като вас единствените етични норми са на шопските селяни – Я не мога, ама и ти нема да си. ;)

 4. Генчо says:

  И аз веднъж го срешнах Орехов – беше преди 2 години на опашка на касите в Метро. Въздържах се тогава, не ми се правеха панаири, голям пропуск. Сега всеки ден се моля, само да го срешна отново в Метро – така хубаво ще му отпразнувам победата, че и “суровини” за отпразнуване има пребогато. Ех, Орешков, с тази си победа си гарантира невъзможност да се разхождаш спокойно до края на живота си.

  • WWW says:

   … само трябва да внимава да не настъпи някое лайно като теб, не виждам никакъв риск за разходките му и притесненията ви са излишни ;)

  • Сит Лорд says:

   то и аз като се замисля кутев преди време го бях засякъл в Бояна в некаква претенциозна кръчма нещо сан марино ли беше кво беше та сега сто пъти съжалих, че не му бутнах една супа връз главата.

   • WWW says:

    Защото си дребна душица и живота ти се състои от съжаления за това, което не си направил. ;)

    • Сит Лорд says:

     ами по некое време човек си прави равносметка и си вика – ей трябваше да направя това и това а не го направих. и съжалява понякога. мда. а ти ако си доволен от всичко дето си правил или не си направил.. то това по скоро на идиотизъм леко бие.

   • Димитър Великов says:

    Божке-е-еееее РИВАлюцията на протестърите се сведе до обърната паница шкембе-чорба!?
    От #ОСТАВКА! стигнагнаха до там да си мечтаят да срещнат Орешарски в метрото или Кутев у кръчмата…
    Абе Чушка, вместо да си метаеш как ще сгащиш Кутевица и с една чИрвена роза да я избацаш пред всички там, барабар с мъжа и, да го поставиш в конфузно положение ЖЕНТЪЛМЕНСКИ, пак си ми тръгнал да си мечтаеш да обръщаш шкембе-чорби!? Че той Волен с неговите коркови тапи по-оригинален от теб бе! Баси скопения човечец си, без грам фантазия. А аз мислех да те поканя на тъмна бирка и малц. Тюу-уу-ууууй!

    • Сит Лорд says:

     великов, аз не съм я виждал кутевица ама ако тя съществува и се е хванала с кутев.. не знам. по скоро бих рискувал да си накажа черния дроб с некой сингъл малц.

     • Димитър Великов says:

      Ех-х-ххх Чушка, пак се изложи. По български сигурно имаш 3 “по милост”… Порови малко да разбереш как едно време Алеко си е отмъщавал на силните на деня и на тия дето са се домогвали около тях. Историята е интересна и прелюбопитна. А случаите не са един или два. Злите езици говорят за това, че е “оправял” и министерски женки и щерки ;) Аре, че ми омръзна все да ти паля ламбата.

  • хък фин says:

   Еми, тъпотии са това. Предпочитам да живея в малка европейска държава, в която министри и политици пътуват с обществен транспорт, карат колело, и се появяват без охрана в супермаркета, защото има един минимум взаимно уважение на ниво физически контакт — ама как да стане това с такъв матрял?
   Толково ли ще ви е по-хубаво управляващите завинаги да останат капсулирана каста скрита зад бронирани стъкла и пет вериги еничари?

  • giotwer says:

   Такива простаци като теб ако дойдат на власт,жална и майка на БГ.

 5. 5555 says:

  Браво,авторе!

 6. Bastor says:

  “Срещу 50 лева коледна добавка на пенсионерите купи бъдещето на внуците им.”

  За жалост – много точно.

  • WWW says:

   Не мога да рабера само вие какво бъдеще им предлагате? С перача на пари и данъчен измамник Росен Плевнелиев или като “масажистки” на магистралите дето ги “строи” Борисов? От къде и от кого точно ги “купи”?

   • Борис says:

    Хората не ти обръщат внимание – мри в лайна.

   • God says:

    Притежаването на офшорна сметка не те прави нито перач на пари, нито данъчен измамник. Доста големи чуждестранни инвеститори у нас идват през офшорни зони и имат таквиа сметки. Не съм чул някой да е обвинил Кока-Кола например в пране на пари. Офшорните сметки си имаха своята причина навремето, когато данъците у нас бяха високи. След въвеждане на плоският данък се обезсмисля притежаването на такава сметка, освен ако не искаш като майката на Пеевски да скриеш, че харчиш чужди пари на (коалиционният ви партньор). Всички знаят, че ГЕРБ е Бойко Борисов и за добро или зло 1.5 млн. души са гласували практически пряко за него. Делян Пеевски е избран като част от листа на ДПС и силно се съмнявам, че някой от неговите избиратели знае името му. Фактът, че правителството си позволи да назначи за шеф на националната ни сигурност човек като Пеевски (липсата на професионална компетентност беше най-малкият му проблем), че дори и измениха закона, за да отговаря на ниските му критерии говори, че някой друг решава вместо Ореха. Бойко си носи отговорността за глупостите, които направи и подаде оставка. За Пеевски друг носи отговорност и този друг няма място във властта.

    • Димитър Великов says:

     Точно! Измениха закона, ПРЕДИ ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО! КАК?
     КЪДЕ СПА росен асенов? ЗАЩО НЕ ВЪРНА ТАЗИ “ПОПРАВКА” В ЗАКОНА?
     ЗАЩО?

     • Toro says:

      Смотльо, не се изказвай неподготвен.

      Отвори архивите от тази дата, и прочети какво каза Президента по въпроса. Накратко:

      За да не бавя процесите в усложнената обстановка ви давам кредит на доверие, че при второто четене този закон ще бъде корегиран.

      Те го излъгаха и това беше повод за първия конфликт между Президента и серГЕЙ.

     • Димитър Великов says:

      Поро, ТОВА НЕ ГО ОСВОБОЖДАВА ОТ ОТГОВОРНОСТ!!!
      АКО АЗ МОЖЕХ ДА ГО СПРА ТОЯ ЗАКОН ТОГАВА НЕ БИХ СЕ ЗАМИСЛИЛ, но Поро, имаме сал един чиляк възщебирен на тая превисока длъжност и за жалост той се осра! Това е истината.

     • Димитър Великов says:

      Поро и още нещо, сори за дубъла, НА КОГО ДАДЕ “КРЕДИТ НА ДОВЕРИЕ” КАТО НЕ ВНЕСЕ ОНИЯ 2Х20ЛВ И ОТПАДНАХА ДЕЛАТА ЗА КЪМПИНГ КОРАЛ?! и тая дето замълча тогава и затаи дори и от обществото този гнусен факт си я прибра в президентството!

     • Toro says:

      Поро ще казваш на майка си на путката. Щото откато си излязъл от там, все на пор се докарваш.

     • Toro says:

      Най-добрите им червени драскачи не скачат тук, защото те знаят по какъв тънък лед им се налага да вървят. Най-добрите им вече се скатават, малко по малко. Тук са чугуните на червените драскачи.

      IGNORE

  • Лопе де Вега says:

   +++

 7. борко says:

  Всъщност, не победи Орешарски, той само е на почетната стълбица.
  Победиха тези, които си казаха “Няма смисъл да се протестира, нищо няма да се промени!” Победиха тези, които за 50-ина лева повече еднократно подкрепят, макар и мълчаливо правителството. Победиха тези, които искат да строим “Белене”, защото “България ще стане енергиен център на Балканите и ще възродим родната индустрия!” Победиха тези, които се подиграват с “умните, красивите и работещите”, защото искали “нещо, дето не можеш да го пипнеш”, като морал, законност, борба с корупцията, махане на сътрудниците на ДС от ръководни позиции. Победиха онези, които казват “Абе не ги щем тез’ бежанци, щото сеят зарази и ядат хора”, нищо, че са колкото малък провинциален град, а половината са деца. Победиха онези, които нападаха СУ и късаха плакатите, защото това “не било място за политика”. Победиха тези, които за полудневна екскурзия и евентуално кафе и сандвич идват в София, за да… всъщност доста от тях и те не знаеха защо.
  Но някак си трябва да живеем всички заедно в тази държава, няма начин…

  • IP says:

   Не, не е необходимо да се живее там, в това отношение ректорът Стати е прав. Но тогава ректорът Стати ще трябва да води болното си внуче на врачка, защото в България няма да е останал нито един свестен лекар.

   • Лопе де Вега says:

    Ама този още ли е ректор? Аз пък кво питам. Те кви ли не беха министър-председатели, че и президенти! Ченгета.

 8. Ники says:

  Ееее, много тъжно … не ни пишете некролога още :)
  Орешарски няма как да е победил, марионетките не побеждават. А кукловодите просто удължават агонията.

 9. mechok says:

  Хехе, евала Деяне! Виж как размърда червеногъзите. Скачат, пърдят, слюнчат се. Напомнят ми на един, дето питаше: “Боли ли сега, като ви вадят зъбите?” Пък какво стана, а?
  Ама знаеш ли, подскачат тука едни от най-добрите им и платени драскачи на мнения. Трябва да се усещаш вече по-добре. Такива пари не са на добре. И не съжалявай за продажниците от Политика… и те гърла хранят, тоалетна хартия купуват… :)

  • Toro says:

   Най-добрите им червени драскачи не скачат тук, защото те знаят по какъв тънък лед им се налага да вървят. Най-добрите им вече се скатават, малко по малко. Тук са чугуните на червените драскачи.

   • giotwer says:

    Поро,а ти какво,барабар Петко с червените чугуни(каквото и да значи това).

 10. дуди says:

  страшният съд ще бъде бледо и закъсняло възмездие за тези,които откраднаха всичките десетилетия на активния ми живот…млади хора,не позволявайте това да се случи и с вас.ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ!тъпите наследници на властимащите ще имат съдбата на всички срутили се, самопроядени от тунеядството си пороци, империи.БОРЕТЕ СЕ обаче всекидневно и повсеместно,всичко друго е илюзия,която е равносилна на престъпление спрямо децата ви и хуманността.

 11. ген Деникин says:

  Здравейте на всички, според мен Орешарски беше готов да хвърли оставката, но на 16 ноември 2013 г. кукловодите си платиха и докараха хора от провинцията които той да види. Ако прегледате внимателно репортажите ще видите че Орешарски беше много притеснен и се чудеше какво да прави. Кукловодите му казваха г-н Премиер вижте колко хора Ви подкрепят и успяха да го заблудят. Разбира се това струваше на данъкоплатеца 1 000 000 лв. от субсидиите.

 12. мнение от IP says:

  Това е вярно само на пръв поглед. Истината е, че няма нито един човек от протестиралите през лятото и нито един от тези, които подкрепяха протестите, който да се е примирил. И това ще се разбере рязко и на пръв поглед странно, а някои ще се питат откъде им е дошло.

 13. Toro says:

  Никъде не успях да видя в текста на господин Енев примирение и признание за победа.

  Кратък, съдържателен анализ на “реперните ” точки на кабинета, бсп и дпс – да. Увереност, че нещата няма да останат такива – да. Призив за непримиримост – също.

  Рано е да се радвате, търкалета орешаркови.

  • Toro says:

   “Браво, орешарски, ти победи. България цяла сега е бледа и замръзнала”… е Езоповски изказ на … Браво, смотаняко. Затънал си в лайна до върха на скалпа…

 14. dsc says:

  Пирова победа.И то само в една битка.А войната едва сега започва. Нима мислехме, че ще е толкова лесно? Вижте Украйна.Родината на Сергей Дмитриевич.Борбата тепърва предстои. Путин се бори за оцеляване и всички негови пипала в околните държави са в предсмъртна хватка с народите си. Филиал КГБ България се разпада и скоро ще се самоунищожи, защото схемата вече не работи. Фалит ,фиаско и невъзможност да манипулираме изборите- това ги плаши до смърт и влагат всички сили и средства да останата още ден, още час……СКОРО

 15. Руми says:

  Не се бойте ще дойде пролет и Олигарски ще иде където му е мястото – червена паплач долна!

 16. dsc says:

  WWW като псевдоним на новото превъплъщение на низостта и предателството пени бърни в този форум сякаш именно признатата победа над морала къса месо от сърцето му.”Победата” всъщност е тяхното падение.И те го разбират много добре, затова са толкова злобни. В този смисъл- текстът е право в целта!

 17. Роси says:

  Започнах да чета коментарите… и престанах… На тези от вас, пишещи тук и пламенно защитаващи Орешарски (с основен довод какъв дебил е бил предишния), ще кажа само – дано сте наистина доволни, че в страната ни цари тъпо, сиво, задушаващо спокойствие. Заемите взети, пенсионерите нахранени, майките щастливи… А в една държавица премиерът подал оставка, че се срутил един покрив… Балама! Да гледа Орешарски – държавата се срива, ама той гордо стои, нали победи младите хора, нали си доведе клакьорите (белким му запомнят името)… Бъдете щастливи…

  • Димитър Великов says:

   Е предишния я запали, за да види целия свят какъв велик пожарникар е. А се оказа обикновен шлангаджия. резерва опукан, здравните вноски откраднати, за 3години 4,5мрд нови кредити… да се чуди човек как да опише тази картина тц тц тццц

  • peperudka says:

   ++++++

 18. сп says:

  Като чета коментарийте, явно бсп е развързала яко кесията и плаща ли плаща на разни идиоти да вмирисват форумите , ама то е до време.

 19. Ани says:

  Те се държат на върха на ботуша на Йовчев. Това е милиционерска държава. Не са добавките, които ги спасиха. Те тези добавки ги използуват за заглушаване на гузната си съвест.

 20. ели says:

  прав е човекът – сегашното правителство просто уби България срещу 50 лева коледни добавки и разходка на няколко хиляди хора без избор с нашите пари. Огледайте се, бе хора – младите напускат държавата. 90% от моите колеги вече са получили покани да работят в чужбина, и аз също. Точно хората, които утре ще ви плащат пенсиите, отиват да плащат пенсиите и да хранят други държави. Здравеопазването затъва. Инвестициите затъват – я вижте стаистиката колко са паднали – не с процент или два. Цените вървят нагоре, събираемостта на данъците върви надолу. Аз като замина мисля да взема и родителите си – на 45 години имат отличен шанс да се реализират в чужбина. След десетина години ще останете само комунисти в тази държава и кво – ще се крадете взаимно, ако нещо е останало за крадене? Свирки ще си правите, защото само това ще ви остане. За 50 лева продадохте децата си. За щастие децата ви няма да търпят и ако не могат да направят тази държава добра за живеене, ще се преместят в такава.

Leave A Comment "Деян Енев: Писмо до Орешарски"