Студенти бутат полицейския кордон на “Дондуков” и “Раковски” (видео и снимки)

Блокадата на бул. "Дондуков"Блокадата на бул. "Дондуков"

Студенти се опитаха да пробият полицейския кордон на “Дондуков” и “Раковски”. Това се случи в 12:40 ч. 

Първият опит бе отблъснат от полицията. Около 10 реда униформени стоят пред студентите, които са над 1000 души.

Булевардът и пресечките му са завардени от много полиция в жива сила и автомобили. Малко по-рано студент се качи върху автобус, с който полицията е блокирала достъпа по булевард “Дондуков”, и размаха знамето на “Ранобудните”.

Полицейският кордон Студент се качи върху автобус, с който полицията е отцепила достъпа по "Дондуков", и размаха надпис "Оставка!" Блокиран е достъпът до Факултета по журналистика

 

В крайна сметка студентите поеха по обратния път към парламента. Пред Ректората техни колеги от Ранобудните правят импровизирано шоу. Те са наредени в няколко редици и държат плакати с червено хищно прасе. Дегизирани са с костюми от чували и носят бели ленти на главите си. Към 13 ч няколко души успяха да преминат през плета в охраняваната зона около НС.

1454752_733515810009388_975047684_n 1459223_733515650009404_317254820_nОколо 200 протестиращи има близо до будката за пропуски до задния вход на сградата.

Полицай припадна и бе отведен с линейка.

36 Responses на “Студенти бутат полицейския кордон на “Дондуков” и “Раковски” (видео и снимки)”
 1. Платон says:

  ОСТАВКА !!!

  • Ветрове says:

   Оставка, червени боклуци первратаджии.

   • Димитър Великов says:

    Проф. Илчев обясни, че празникът на Алма матер в понеделник – 25 ноември, ще се състои въпреки акцията на Ранобудните. Те обявиха, че няма да напуснат аулата, но ще си съберат дюшеците и ще участват в празника. Въпреки окупацията в аулата ще се раздават дипломи на завършилите студенти.

    едни вмирисани мършляци, 30-тина на брой и те щели да “участват” в тържественото връчване на дипломите на завършилите. баси наглостта! “исус” ще бъде ли там? ще му бъде ли отново сцепена веждичаката? или слепоочието? дейба тая гнус извратена. не успя да стане звезда, уплаши се нещо.

    Аре бе Йончев, пусни отделна статия със списък на 700 против уркопацията! пусни го бе! минета ли не дава?

 2. spirit says:

  оставка ама друг път

 3. Владо says:

  И после “не блъскайте децата!”

 4. aaa says:

  Време е да се вземе на абордаж парламента. Като не могат да се съборрят новит ограждения просто да ги прескочат :)

 5. Balkaanalski says:

  Блъскайте Сидер Ага и неговите господари

 6. Милев says:

  Тотален провал на искащите дестабилизация. 20 таксиджии, 200 студентчета и няколко хиляди синдикални членове, които отказаха да се включат в елементарния сценарии на протестърчета. Най-комични са опитите на подлогите от БТВ и Нова да всяват драматизъм и внушения,у че навън едва ли не става революция. Смешници!

  • Чочо says:

   Разбира се е нормално, “стабилизацията” да се крепи на полиция и заграждения, да сме в международна изолация, да ни спират еврофондовете, премериерът да се прави на партизанин и т.н.

   • Bastor says:

    Не забравяй и стайното нацистко цвете, заради което се крепи тази паплач.

  • баба гицка says:

   платен драскач

  • Меринджей says:

   Ти прочети интервюто на М. Манолова и после виж чии е провала.

   ОСТАВКА!

  • Иван says:

   Милев, има тотален е провала на любимата ти партия и на нашата държава.Комунистите винаги са носели смърт на държавата.А студентите ,за разлика от теб, са бъдещето ни.Смешници сте такива като теб,невиждащи какво става и колко е голяма народната любов,която не се купува с целувки между рязан и нерязан.

   • Радев says:

    Къде е народната любов, бе Иване? Защо са толкова малко хората на площада? Защо огромната част от обществото не се включва, ако всичко е толкова истинско и спонтанно? Отговорът е ясен – защото всичко е фалшиво и дирижирано.

    • bo says:

     Фалшиви и дирижирани са вашите еднократни прояви, Радев! Фактът, че протестът продължава вече 6 месеца въпреки драконовиските мерки срещу него, не ти ли говори нещо, празноглавецо?!!

     • Димитър Великов says:

      Госпожо, аз не съм културния лос и няма да Ви го слагам изневиделица. Не се надайте! Ще ви помоля да се информирате какво прави полицията в други държави с изградени демократични устои. Канада, Германия. Може да видите също така “по-малко демократичните” Италия и Испания или ако все пак се чудите вижте люлката на съвременната европейска цивилизация – Гърция.
      Да видите КАКВО СЕ КАЗВАТ МЕРКИ! Не ИЗВЪНРЕДНИ мерки, а просто мерки!
      И да Ви кажа, не познавам г-н Радев, но на негово място с радост бих ви счупил оченцата, за да гледате света напукан. :)

  • Борислав says:

   Милев Малоумников , аз съм вече стар , но това е цвета на Майка България :) И те си казват думата в момента ! Пред тях и аз ще замълча , защото моя живот вече е на привършване :) Да са ни живи и здрави , децата на България , думата е тяхна :)

 7. bash_majstora says:

  “Те са наредени в няколко редици и държат плакати с червено хищно прасе.”
  как по дяволите разбрахте че е хищно бре!!?!?!?!?! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  • Димитър Великов says:

   Да не би да са плакати с автограф на А.Цонева?

   • stray dog says:

    Всички прасета имат хищни наклонности — ти за лагера в Белене не си ли чувал?

 8. ОСТАВКА ! says:

  ОСТАВКА НА МАФИОТСКИЯ ДИКТАТОРСКО-ПОЛИЦЕЙСКИ РЕЖИМ !

 9. МИРО says:

  ОСТАВКА МЕРЗАВЦИ!КОКАЛА,КОЙТО СТЕ ЗАХАПАЛИ НАКРАЯ ЩЕ ВИ СЧУПИ ЗЪБИТЕ!!!

 10. Anonimen says:

  ПОЛИЦАИТЕ СА АНОНИМНИ!!!

  НЯМАТ ЗНАЧКИ!!!

  ГОТВИ СЕ ПОГРОМ НА НАШИТЕ ДЕЦА!!!!

 11. балканджи says:

  Тези дришльовци,като бутат полицията “Голям кеф “! А после реват “Ау,биха ни!”. Ами да ги бият,малко им е! Като искаш 700 лв за един ден,ще те бият!

  • Борислав says:

   балканджи ага , полицията трябва да те пази , а не да те унижава както навремето АГА :)

 12. Хаха says:

  Крайно време е Холивуд да забележи масовите масовки у нас – е за 20-30 лева каква креативност, какъв ентусиазъм може да получи – филми за чудо и приказ ще станат.

  • Борислав says:

   Приятел , толкова е над минимална ставка у нас и там е проблема , че хората няма от къде другаде да ги вземат , освен от митинга на Бесните Страшни Пенсионери :) А младежите просто желаят да си ги получават нормално и да не се занимават с политика :)

 13. Гост says:

  Полицаите въобще не си дават сметка че тия автобуси и изобщо автомобили които слагат за преграда могат много лесно да бъдат потрошени и запалени.

 14. miheale says:

  Съдейки по метода на МВР, днес протестиращите са били общо около 80-90 хиляди! ОСТАВКА!!!!

 15. bash_majstora says:

  и накрая след много тичане изморените студенти окупираха СТОЧНА ГАРА :D :D :D

Leave A Comment "Студенти бутат полицейския кордон на “Дондуков” и “Раковски” (видео и снимки)"