Le Nouvel Observateur: Бунт срещу „червената мафия“

Снимка: Сергей АнтоновСнимка: Сергей Антонов

Авторитетното френско политическо списание Le Nouvel Observateur публикува в последния си брой силно критична статия за България, озаглавена „Бунт срещу червената мафия”.

Българите не понасят вече разграбването на страната от каста комунисти, бивши агенти на ДС. Червената мафия контролира България. И всичко това се случва в Европа. Бившият съветски гражданин Сергей Станишев, шеф на БСП, женен за новобогаташка, съюзил се е с фашизоидна партия, не отговори на нашите покани за интервю, пише журналистът Жан-Батист Ноде.

Публикуваме превод на публикацията в Le Nouvel Observateur.

Бунт срещу „червената мафия“

Жан-Батист Ноде

Убийства, корупция, мръсни номера…Българите не подкрепят вече ограбването на страната им от каста, съставена от стари комунисти и бивши агенти на Държавна сигурност. В прекрасното сърце на Европа

Тъмни слънчеви очила, вталени италиански костюми, остри обувки, дебели златни синджири под разкопчани ризи, късо подстригани коси. Излизат забързани от скъпи ресторанти, украсени с антични реплики и фалшиви позлатени колони. Бързо скачат в луксозни немски лимузини или японски джипове 4х4 със затъмнени стъкла, екскортирани от страховити бодигардове, заплашителни и тежко въоръжени. Недалеч се вижда тъмно петно на тротоара. Кръв. Следа от скорошна престрелка между „мъжете в черно“.

Защото „червената мафия“, която контолира България – малка, но стратегическа страна от Европейския съюз – жизненоважен коридор между Изтока и Запада, между Азия и Европа – се е разделила на кланове и урежда сметките помежду си посред бял ден, насред улицата с автоматично оръжие. На няколкостотин метра от там преди много години един прокурор достатъчно луд, за да приеме правосъдието насериозно и да разследва голямата престъпност и полититката, е убит с револвер пред смаяните погледи на минувачите.

После тези с дебелите кореми и фините кожени портфейли, пълни със златни кредитни карти, захранвани от офшорни сметки, с банкноти от по 500 евро, тръгват с висока скорост по улиците на София, твърде спретнатата и провинциална столица на България, без да забелязват хората, които трудно пресичат улиците, или възрастните хора, които с пенсия по-малко от 150 евро на месец трудно могат да се нахранят, а камо ли да си платят за медицинска помощ.

Тази вечер напоени с хайвер, френско шампанско и скъпо шотландско уиски, с преситен вид, те са в казино, в луксозен стриптийз клуб, където прекрасни български красавици, често безпарични студентки, ще им предложат услуги за хиляди евро. „Те са просто големи свине“, усмихва се една от красавиците както на обстоятелствата, така и на банкнотата от 50 лв. (25 евро), които се озовават в дантелените й прашки. Тук „червената мафия“, когато не среща смъртта си на ъгъла, води голям живот.

„Те“ са „старите“ членове или техните наследници на Българската комунистическа партия, фалшиво превърната в „социалистическа“. „Те“ са „старите“ членове на тъмната Държавна сигурност, най-мощните тайни служби, политическата полиция на тоталитарния режим, владял с желязна ръка до 1990, 45 години, в тази исторически погледнато русофилска страна, която Москва разглежда като 16-а република на своята съветска империя. „Старите“ са в кавички, защото никога не са напускали истински Партията, нито ДС, както не се напуска КГБ. Напоследък „те“ стават по-дискретни. „Те се стремят да се интегрират“, казва бивш дисидент, който наблюдава потомството отблизо по време на силови разпити. А и времената не са благоприятни.

С викове „Оставка“, „Оставка“ граждани от всички възрасти и социални слоеве протестират ежедневно повече от 150 дни по улиците на София, осъждайки тази милиардерска „червена мафия“, която превръща държавата в най-бедната и с най-голямо неравенство страна на ЕС.

Движението възниква на 14 юни, когато новото управление номинира един червен олигарх за глава на новата Държавна сигурност, сега преименувана на ДАНС. В социалните мрежи веднага се появи подигравателен и същевременно цветен хаштаг: “#DANSwithme”. Някои протестиращи размахват октопод на върха на кол, други отрязана конска глава, анонс към филма „Кръстникът“, където холивудски продуцент намира в леглото си отрязана главата на своя любим кон. Просто предупреждение.

Протестиращите искат оттегляне на управлението, един кабинет от „експерти“, поддържан от априори невъзможна коалиция. За да се задържат на власт, старите комунисти се съюзяват с ДПС, общностната партия на мюсюлманското малцинство, турци и помаци (ислямизирани българи), но също и с една екстремно дясна партия – Атака. Немислим априори, защото в порив на фалшив патриотизъм, предназначен да скрие провала му, комунистическият режим преследва турците в последните години на управлението си. Нещата стават по-ясни, когато кажем, че по-голямата част от лидерите на ДПС са агенти на старата Държавна сигурност, започвайки с нейния основател, Ахмед Доган, който е бил нает от Москва за работа от затвора. Колкото да ултра националистическата “Атака”, която теоретично е алергична към своите мюсюлмански съюзници, която атакува по всички посоки Турция, македонските съседи, ЕС и т.н., но не казва нищо за интригите на Кремъл в България, има много потвърждаващи доказателства, че Атака е марионетка на българските и руски служби. Изправени пред протестиращите, българското правителство и червената олигархия, които контролират медиите, се правят на глухи. Бившият съветски гражданин Сергей Станишев, шеф на Българската социалистическа партия, женен за една груба „новобогаташка“ , свързан с фашизоидна партия и защитаващ монополни или либертариански икономически мерки, но продължаващ да бъде шеф на европейските социалисти, не отговори на нашите молби за интервю.

Задушаван от пипалата на „Октопода“, може ли този протест да изгасне малко по малко? Те не са повече от няколкостотин, най-много няколко хиляди, които всяка вечер в центъра на София, под звука на тъпаните правят своята „морална революция“. В хубавите дни през юни и юли бяха дестки хиляди. И ето, че студентите от София се присъединяват, вдигат стачка и окупират университета си. Движението се премества и във факултетите от провинцията. Българските студенти вече са свалили две “социалистически“ правителства – през 1990 и 1997 г. Професори и артисти също се присъединяват. И, сопред проучванията, днес една огромна част от населението поддържа протестиращите. За да заобиколят цензурата и да събудят хората от политическата апатия, младите започнаха в интернет виртуална революция, която може да се превърне в реална революция.

Въпреки това правителството едва ли ще подаде оставка сега. „Те нямат никакво намерение да се оттеглят, особено защото Еврпейският съюз скоро ще преведе огромни суми пари. Оставайки на власт, те имат сериозни суми за поделяне“, коментира Иво Инджев – известен и силен писател и разследващ журналист. Както може да се очаква много от тези фондове са отклонявани от всемогъщата олигархия с ограничен експертен опит, но експедитивна. Освен това, ако управлението си отиде, политическата алтернатива ще бъде трудна. Единствената опозиционна партия, популистката дясноцентристка формация „Граждани за европейско развитие на България“ (ГЕРБ) , бе повече или по-малко дискредитирана. Изправен пред протести миналата зима, предизвикани от внезапно и подозрително увеличение на тока в средата на зимата, кабинетът на ГЕРБ, който обещаваше да изкорени мафията, подаде оставка.

Продължавайки да води в проучванията, може ли ГЕРБ да успее утре, там, където се е провалил вчера? Неговият провал беше несъмнено резултат от заговор на червената олигархия, на която пречеше. Трите електроразпределителни компании, частни и чужди, но управлявани от българи с поръчките на Държавна сигурност, увеличават сметките след тайно събрание, за да могат фактурите да предизвикат протест, разказва експерт от сектора. Но провалът на ГЕРБ се дължи и на неговите собствени грешки и поквара.

Бивш пожарникар, треньор по карате, полицай и шеф на охраната на последния комунистически диктатор Тодор Живков, Бойко Борисов, безспорният и харизматичен лидер на ГЕРБ, е „изключително интелигентно политическо и медийно животно, но ограничено културно“, отбелязва наблюдател, който го познава лично. И шефът на тайните служби, който не спира да дестабилизира анти мафия правителството, очевидно предава Борисов, който го е назначил. Той днес е министър на вътрешните работи на новото крипто комунистическо правителство… „Борисов се доверява на всеки“, оплаква се критичен член от неговата партия.

Подобно на много други полицаи, Бойко Борисов също е имал много лоши познанства. Това кара хората да твърдят, че той атакува част от мафията, защитавайки друга част. Въпреки че обича да се появвява с шапка на ФБР, в чест на американските му прители, Бойко Борисов присъства по равно, макар и дискретно, и при руските дипломати и особено при местния шеф на Лукойл, мощната руска петролна компания, директно свързана с Кремъл. „В началото тайните служби направиха от Борисов тяхна притурка, политическа марионетка, за да си възстановят гласовете. Но той се оказа по-умен и успя да им се измъкне, даже да удвои тези за себе си. И знае как да се справи”, обобщава Иво Инджев.

Откакто неговите приятели се върнаха на власт, Кремъл отново се чувства като у дома си. Както в доборто старо време на Студената война, Москва продължава да използва българските тайни служби и техните мрежи в ръцете на старите от Държавна сигурност, за да дестабилизира Запада.  Руските икономически и геополитичеси проекти растат. Москва иска да строи нова АЕЦ “Белене” на Дунав. Този остарял огромен проект беше погребан от старото правителство, но възкресен от новото. Шефът на Газпром, който е приет в София като министър, поднови с новите български власти руския проект за газопровода “Южен поток” за Южна Европа, разочаровайки Европа, която вижда в него инструмент за поставяне на Запада в зависимост от руската енергия. Не беше ли казал Владимир Чижов, руски посланик в Брюксел , точно преди приемането на България в ЕС през 2007 г., че тази страна „ще бъде Троянският кон на Москва в ЕС“?

Превод: Надежда  Атанасова 

Това не е първата статия на Le Nouvel Observateur по темата.  На 26 септември Жан-Батист Ноде  публикува материал, в който се подчертаваше, че Сергей Станишев, който е председател на ПЕС, се е съюзил с неофашистката формация Атака. Повод за публикацията беше писмо до ПЕС, с което се иска отстраняването на Станишев. Писмото бе изпратено от гражданската инициатива Кръстьо Пастухов, на името на българския социалдемократ, убит от комунистическия режим в затвора на 28 август 1949 г.

43 Responses на “Le Nouvel Observateur: Бунт срещу „червената мафия“”
 1. Balkaanalski says:

  ТРОЛОВЕ, спите!
  искаме истината само от вас !

  • Надежда says:

   +100 :)

   • Майстор Балкански says:

    “РАНОБУДНИТЕ” и “#ДАНСWithMe” бяха изсипани веднага щом се разбра, че ГЕРБ и Борисов са игнорирани от всички партии и няма да управляват по никакъв начин…

    Протестиращите с “ДАНСWithMe” никога не направиха плакат с лозунг срещу ГЕРБ, не спряха кола на Борисов, не му оформиха физиономията като череп, обратно те превърнаха внушения на Борисов в свое кредо, като например това, че всички преди ГЕРБ за боклуци. Mри “РАНОБУДНИТЕ” има хора на Борисов и ГЕРБ.

    Същите проспаха доволно предишните 4 години, не ги впечатлиха и 7-те живи факли на българи, с които Борисов приключи предсрочно мандата си. Дарбата на Борисов беше в ерозирането на всичко читаво, образовано, добронамерено, за да наложи като модел простащината и дебелащината си, извън които е никой. Така успя да наложи политическата и духовна чалга, в чиито води се чувства най-комфортно.

    На всичкото отгоре изпразни и хазната (в повечето случай за популистки действия, с цел лична реклама), почти колкото и Виденов – остави 4 милиарда, 3 от които са откраднатите от Здравната каса и Пенсионния фонд (Виденов поне изплати частта външен дълг; Борисов го увеличи с 2 милиарда и 300 хиляди). И този се разхожда все още необезпокояван и под държавна охрана…

 2. диди says:

  ау,какво нещо,само преди 154 дни не бяха тия комунисти,а беше най-лошият проект на комунизма-боко,що сега чак пишете?

 3. ana says:

  tempsreel.nouvelobs.com/monde/20131108.OBS4682/exclusif-la-bulgarie-n-est-pas-le-cheval-de-troie-de-moscou-en-europe.html

 4. Mariya Atanasova says:

  Нещата отвън изглеждат дори по-страшно, отколкото ние отвътре ги виждаме. А ние не сме слепи или еднооки.

  • Никола says:

   Като застанеш на разстояние, виждаш цялата красота на картината. За хората отвън нещата бяха ясни още през 2001 година – аз бях на специализация в Белгия и там ми разясниха много по-точно какво става у нас, отколкото аз можех да разкажа. Обикновените хора в БГ също ясно разбират за какво иде реч и кой направлява процесите, но просто са с “вързани ръце”. ДС така се е окопало и политически, законово и икономически, че няма мърдане. Като кърлеж са!

 5. BlackDog says:

  Закъсняват нещо….ще се пляскаме ей…Поли-моли, цирк Балкански..айде идвайте да ни просветлите нас заблудените или чакате опорни точки да ви пратят пак по мейла от Позитано….хахаха

 6. 2Х100 без мезе says:

  Малеее, нии съвсем сме го закъсали бе , да га ебъ!?!

 7. Мери says:

  Да, материалът е доста по-раздвижен от заклинанията на местните вестникари – има лукс, красиви жени, шампанско, скъпи коли и за да стане по-интересно до тях локва с кръв. Та как иначе ще накараш деликатните французи да прочетат нещо друго за тази дива балканска страна. Още след десетия ред започнах да се питам кой ли е източникът на вестника в България / в полицията на това му казват агент / и малко по надолу, хоп изскочи името на Иво Инджев. Така де кой да е, свикнал е човека да информира от различни позиции и никой не може да го спре. Бре, а защо не е казал по няколко добри думи и за другите лидери на българските партии, независимо че са извън Парламента, а е споделил мисли само за едно не особено “културно животно”. Няма ли такива? Не знам на това как му казват в полицията, но в журналистиката си има конкретен термин – поръчкова статия.

  • BitterMist says:

   Това ли са новите ти “опорни точки” от “другария” Пройчев. Провери ли дали мейла беше подписан та да не изръсиш нещо извън “правата линия” на партията майка?

  • Мери 1 :) says:

   Подписвам се с две ръце под думите ти! Казала си го точно, както и аз го мисля!

   • Мери 2 says:

    Ти мислиш?! Какъв лукс!

    • Мери says:

     BitterMist, и да ти кажа моите опорни точки, дори три пъти да ги напиша, мисля, че ти няма да ги разбереш. Не че са сложни, но не носят никакви екстри. Само да ти припомня, че и гнева, и горделивостта са смъртни грехове. Приятен ден !

  • BneSeraphim says:

   абсолютно, поръчкова и тенденциозна

 8. ив says:

  Идея за преобзавеждане на парламента:
  Нека пак да има 240 стола. Ама да са електрически…смях от днес на http://daniivanov.blogspot.com/2013/11/blog-post_15.html

 9. nikito12zr says:

  Добре, ама са забравили да напишат каква е вината на ‘запада’, защото и те с радост гушкаха червените парички.

 10. Lul says:

  България за съжаление е една неголяма, но удобна шахматна дъска, на която силите от изток и запад си разиграват фигурите.

 11. spirit says:

  Ако не си наясно читателю кой е милиардера Джордж Сорос и каква е мракобесната роля на фондацията му „Отворено общество“ в развитието на страните от Източна Европа и в частност България, моля ВИЖ ТУК:
  Ние просто ще ти изложим няколко добре известни факта, свързани с дейността на тази престъпна организация в България и директната й връзка с партията на Бойко Борисов – ГЕРБ. А изводите си направи сам.
  Как Джордж Сорос създаде проекта Бойко Борисов, за да зароби окончателно България:
  Проектът „Бойко Борисов“ е откровен заговор за извършване на безкръвен преврат срещу политическата система в България. Схемата вече е прилагана от „Отворено общество“ в други държави с абсолютен успех. Замисълът на Сорос няма нищо общо с класическите схеми за въоръжени ударни групи и кървави военни преврати. Той е базиран изцяло на социалните, маркетинговите и пи-ар достижения на съвременността, а преки проводници стават медиите с най-активната подкрепа на САЩ и мълчаливото съгласие на Европейския съюз.
  Как Джордж Сорос вербува за каузата си Бойко Борисов!
  Свързващото звено между Борисов и института на Сорос „Отворено общество“ е бившата му приятелка Цветелина Бориславова. След като придобива на безценица „Си Банк от Костовия ковчежник Славчо Христов, тя назначава за председател на Уставния съвет на банката Георги Прохаски – директор на „Отворено общество – България“ през 90-те години. По-съществен е обаче фактът, че личният съветник на Бориславова, Светослав Божилов също е бил член на Уставния съвет на „Отворено общество“. Ето я връзката между Сорос и общността от личности, които навлизат в политиката на България, спуснати директно от Джордж Сорос като министри в кабинета на ГЕРБ:
  През 2009 г. най-безцеремонно са назначени за министри в ГЕРБ бивши програмни директори и вътрешни хора на „Отворено общество“:
  Николай Младенов – министър на външните работи от ГЕРБ – Програмен директор на фондация „Отворено общество“ – София (1996 – 1998 г.)
  Томислав Дончев, министър за еврофондовете – От 2000 до 2004 г. е главен секретар на Клуб „Отворено общество“- Габрово, Програмен директор на фондация „Отворено общество“ (2004 – 2007 г.)
  Сергей Игнатов – министър на образованието, Ректор на Соросовия Нов български университет.борисов сорос
  Доминираната от Сорос Световна банка излъчи две лица в управлението на ГЕРБ: Кристалина Георгиева и племенникът й Симеон Дянков.
  Връзката на Росен Плевнелиев, бивш регионален министър и настоящ Президент със соросоида Иво Прокопиев пък оставяме без коментар.
  Имаме и отговор на въпроса Кой спонсорира протестите срещу кабинета „Орешарски“ с цел – връщането на ГЕРБ във властта: Логото на „Ранобудните студенти“ – прословутият свит юмрук всъщност е символ на всеки протест по света, спонсориран от Сорос. Интернет изобилства със снимки на протести и революции в Грузия, Сърбия, Русия, Молдова, Египет… на чиито плакати присъства въпросния стилизиран юмрук. Няма как да го сбъркате с друг.
  А запитвал ли се е някой как така в продължение на 4 години всички родни медии се надпреварваха да хвалят бащицата Борисов и мачкаха като валяци всеки опит за критика към управлението му?! Отговорете си сами: Това са фактите!
  Ето още от разследването за връзките на „Отворено общество“ с ГЕРБ! ВИЖ ТУК:

  • Север Изток says:

   Чел съм абсолютно същата статия, но със заменени Борисов със Станишев и Сорос с Путин! Скрий се, бе смешник червен! :)

 12. Владимир Попов says:

  Тъй като забравиха в статията да напишат за опозицията и Иван Костов,който я доведе до завидните 3,2 % е добре французите да попитат, кой подкрепи унищожаването на ОДС и замяната му с НДСВ и да погледнат към една страна отвъд атлантическия океан? Освен това и децата вече знаят, че промените в България са извършени от ЦРУ и КГБ, което означава, че френско и немско влияние нямаше и в момента е ясно защо няма и също така се вижда кой управлява тук. След като искат да има френско влияние е добре да се разберат с руснаци и американци и да им кажат , че който плаща трябва да има влияние и щом Русия и САЩ не плащат е по- добре да ни оставят на французите. Нека французите да купят някои отговорни обекти и да проявят ангажимент и интерес. Как си мисли един журналист, че може просто така да каже, че тук цари комунистическо мракобесие и нещата да се оправят от само себе си? Тук цари мракобесие, но не комунистическо- темата с комунизма е изчерпана с избиването на българските комунисти от Москва още през 50-те години на миналия век. Тук има откровен руски режим и няма нужда Западът да си затваря очите. Дори и през 1997 година пак проруски партии смениха Жан Виденов,който остави мошениците да ограбят останалите спестявания на народа. Да припомним инфлациите и обмените на лева. Можем да кажем смело, че съвременната икономика е средство за ограбване на спестителите от банките и може би затова французите плачат. Имат печатница, но нямат право да махнат валутния ни борд. А това го искат всички мафиоти и партийни функционери. Ще допусне ли международната общност злоупотребата с мизерията на един народ? Нас нарочно ни държат в мизерия и не ни допускат до еврото, защото така управляват едни добре познати в Европа кръгове,които още вярват в робството.

  • bo says:

   ХАХАХА :-) НЕ МОЖЕ ДА МИНЕ БЕЗ КОСТОВ :-) ОЩЕ ВИ ДЪРЖИ ВЛАГА В ГАЩИТЕ, ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ :-)

 13. Владимир Попов says:

  Няма бунт срещу червената мафия. Има недоволство срещу определянето на цените и държавната политика в тази насока. Днес има протести, за да се скрие истинското ограбване на народа от монополистите, които имат цялата държавна подкрепа. Монополите спечелиха борбата като баламосаха наивните членове на политическите партии. Сега се чува , че производството за отнемането на лиценза на ЧЕЗ се прекратява, а това означава, че между ГЕРБ и настоящата коалиция доминирана от БСП няма разлика. Попитайте ме къде е опозицията? Опозицията е българският народ и фактът, че има протест означава, че недоволството е съвсем реално и то ще роди нови политически сили и съюзи,които ще разместят политическите слоеве и в крайна сметка ще променят политическата карта на България. Недоволството има едно съдържание, но се представлява от всички цветове на политическия спектър, а то е насочено против политическата класа.

  • Black Wolf says:

   Няма бунт срещу червената мафия? Ти кьорав ли си, тъп ли си или просто си обикновен червен боклук?

 14. Black Wolf says:

  Малко са сгъстили краските, дали са малко по-живописна картинка, но дават един верен образ на българската политико-мафиотска върхушка.

 15. Чичо Стоян says:

  Алтернатива за работещо правителство няма, но решение на политическата криза има. Без съмнение, падането на правителството на Орешарски ще доведе до избор на също толкова корумпирано, ако не и по-лошо правителство. Трябва да признаем, че за сега реална алтернатива за качествено управление действително няма. В България положително има почтенни и можещи хора да управляват страната, но нито един от тях не би нагазил в блатото, защото съзнава, че няма никакъв шанс да промени нещо, освен да потъне в него. Затова проблема на България днес не е кога и как ще падне правителството на Орешарски, а как да се излезе от създадената криза.

  Решението е просто и то е в смяната на политическия модел, който доведе до днешната икономическа и морална криза. За да бъда по-ясен ще се израя образно. Ако имате силно замърсено бельо, което искате да влезе в употреба, вие трябва да го преперете в 5-6 води. Днешните политици от всички цветова и партии са се оляли (да не използвам по-точен епитет) до такава степен, че не стават за никаква употреба. Единствената възможна реакция е да се пусне пералнята машина с програма за 5-6 изпирания. Става въпрос за “спиралата от избори”, с която толкова ни плашат политиците. В действителност те се страхуват от нея.

  Последните избори отмиха някой петна като Яне Янев и Искра Фидосова, а много други избледняха, без шанс за високи постове дори и да се подредят в партийните листи и бъдат избрани в следващо НС. След падането на днешното правителство, броя на отмитите петна ще се увеличи. За да бъде препирането ефективно обаче е нужно да се имат предвид няколко особености на този процес. “Спиралата от избори” е насочена към смяна на модела. Забравете какво партийте ви обещават за мандата си. Все едно няма да го получите. Затова икономическите искания трябва да бъдат оставени за петото или шестото препиране. Временно забравете за майчински и детски надбавки, пенсии и други придобивки удобни за манипулиране на общественото мнение. При избора си се концентрирайте само въху обещанията за първите 100 дни. Тези обешания трябва да се отнасят само до политически промени като: мандатност на народните представители; изборност на съдии с паво за отзоваване; Намаляване на партийните субсидии до 1 евро за партии минали 2% бариера; 50% съотношение между преставителни и мажоритарни народни представители и други подобни. След 100 дни новоизбраното правителството задължително трябва да бъде сменено за да се задействат завоюваните придобивки.

  Ако препирането се извърши по правилата на производителя на пералната машина (демокрацията) след шестото препиране в политиката може да се очаква да навлязат почтени хора, работещи за каузата на България не за завоюваните благини на днешните управници.

  • F1 says:

   Ами ако “пералнята” е дефектна?

  • pineapple says:

   До: Бай Стоян

   Вярно е, че ще трябва да сменим няколко поредни правителства, или както Вие казвате, да “преперем” политиците. Концепцията Ви ми изглежда доста смислена. Само не знам как ще стане практически.

   Не се сещам зя някой талантлив мой приятел или познат, доказан професионалист в каквато и да било сфера, който би се съгласил да си зареже работата (примерно да вземе неплатен отпуск или да си остави частния бизнес), да работи 100 дни в правителството, да събере тонове негативи (защото неминуемо ще има такива) и после да се върне оплют и намразен обратно на работа. Не ми изглежда реалистично. Но може пък да се намерят такива хора, кой знае.

 16. jradost says:

  Здравейте, бихте ли публикували и линк към оригиналната статия :)

 17. Дядо ви says:

  Ето вчерашната статия, още по-ужасяваща:
  http://tempsreel.nouvelobs.com/monde/20131114.OBS5498/exclusif-le-sanctuaire-bulgare-d-al-qaida.html

  • Mariya Atanasova says:

   Дали отстраняването на Бисеров има връзка с това, което е описано в тази статия?

 18. АнтиДС says:

  Гнусно, гнусно, гнусно… Долу БСП и ДПС, айде идете си с добро, че да не заиграят шамарите.

 19. Север Изток says:

  Някой е платил на Neuvel Obseravteur, най-вероятно Бойко и Сорос, даже и Иван Костов, нищо вярно няма в статията – тук няма мутри и ченгета-комунисти, пенсията е 1500 евро, не 150!
  Лъжливи французи, на митинга вдругиден ще ви покажем кои сме! :) :)

 20. Кой кой е ? says:

  Достоен за уважение е онзи, който безкористно споделя и отстоява висока за своя народ морална кауза. Достоен за съжаление е онзи, който не подбира средства, за да наложи над останалите свои лични интереси. Достоен за всеобщо презрение е онзи, който не подбира средства в т.ч. и насилие, за да наложи чужди на неговия народ интереси.

Leave A Comment "Le Nouvel Observateur: Бунт срещу „червената мафия“"