Октай Енимехмедов за нападението над Доган: Почувствах удовлетворение

Октай Енимехмедов. Снимка: Сергей АнтоновОктай Енимехмедов. Снимка: Сергей Антонов

Почувствах удовлетворение. Така Октай Енимехмедов отговори на въпроса на Сашо Диков какво е чувствал, качвайки се по стъпалата към сцената секунди, преди да насочи пистолет в главата на Ахмед Доган.

“Почувствах удовлетворение. Имаше момент на риск. Можеше да ме задържат”, каза Енимехмедов в излъчено днес интервю за “Дикoff” по Нова телевизия.

Енимехмедов насочи газов пистолет и опита да стреля в главата на Доган на 19 януари, по време на Националната конференция на ДПС в зала 3 на НДК, докато вече почетният председател на партията говореше. Газовият пистолет засече и трите опита на Октай да произведе изстрел не успяха.

“Не съм имал умисъл, желание да умъртвя Ахмед Доган, а да изразя гражданско недоволство – Ахмед Доган от 20 години е в управлението на страната и носи отговорност за това какво се случва днес. Носи отговорност за поколението”, каза Енимехмедов.

Доган защитава изцяло своя интерес, не мисли за хората, допълни той.

За него постъпката му е израз на патриотизма му, “на любовта ми към истината и справедливостта”.

“Защо говорите за как можел да пострада Доган, а не казвате, че един млад човек се е противопоставил на Доган, на един от хората, които в продължение на години е участвал в управлението на държавата? Правя го по моя начин на изразяване. Това е единствения начин, за да се случи някаква промяна. Всички искаме това. Можело да му потече кръв на Доган. А мен можеха да ме убият”, каза още Октай Енимехмедов.

Не харесвам БСП – те прокарват чужди интереси, каза още Енимехмедов.

10 Responses на “Октай Енимехмедов за нападението над Доган: Почувствах удовлетворение”
 1. Ники says:

  Хора като Октай са на изчезване.

 2. peperudka says:

  Това е един достоен човек, който не заслужава да лежи в затвора. Нямал е умисъл да убива, а и не е увредил физически доган, докато него го линчуваха най- жестоко. Обаче в БГ правосъдието е на страната на управляващите и е корумпирано до дупка.

  • Ханку Брат says:

   Разбрал съм се с президента – ще го амнестира, веднага като падне Олигарски от власт и приключи делото. То падне ли Олигарски няма и да има кой знае какво дело. Най-вероятно ще го осъдят на пробация или нещо от сорта. Ако Доган е на власт, ще видим присъда от десетилетия …

 3. NoName says:

  Е, този е е най-големият бъларин!

 4. Ина says:

  Октай е герой! Няма друг начин да се покаже недоволство спрямо Доган! Всеки друг опит би бил замазан! Октай си сложи главата на ешафода. Напълно одобрявам постъпката му. Не е целял да убие Доган.

 5. KOREKTOR says:

  Ей БОКОВО и КАСИМ ДАЛСКО плазмодийче, изкара голям късмет. Благодари, че всичко това се разигра в България. Ако беше в САЩ или в друга страна, където има държава, на момента щеше да си без пулс. Благодари, че нашата НСО е вързана, а не че не може. След като я ръководи измислен генерал бодигард на МУТРАТА ТИКВА БОКОВ.
  Ако беше всичко при нормални обстоятелства вече щеше да си оглозган от червиите.
  Грозно е това,което пиша, но е истина. Докато си жив трябва да целуваш гъзовете на момчетата от НСО, които бяха в и сигурно около НДК.

  • Ханку Брат says:

   Доста пламенно защитаваш един терорист като Ахмед Доган взривил централна гара в Пловдив и убил доста невинни хора. Явно имате общи интереси – като избиване на българите?

   • KOREKTOR says:

    Ханку ,

    тъпанар прост, в никакъв случай не защитавам Доган за миналото му ДЕБИЛЕ.
    Ако можеш с твоя пачи мозък да схванеш казвам,че Октай трябва да е благодерен,че живее в България. Ако това беше го сторил другаде ………. съм го описал.
    Но ОЛИГОФРЕНИ като теб не могат да го разберат. Вари го, печи го ДЕБИЛ си.

   • KOREKTOR says:

    Ханку ,

    тъпанар прост, понеже с пачия си акъл ме смяташ за “доганист” ще ти кажа , че на 30 Авгист 1984г. бях на гара Пловдив 20 минути преди атентата и то в тази чакалня където избухна взривното устройство . За твоя информация гара Пловдив има две чакални, голяма и малка.
    Така,че мисли си, ако имаш с какво колко съм “доганист”. Писах ти на друга новина, дори и наночастичка да съм “доганист”. е по-добре отколкото ДЕМОПЕДЕРАСТ и ДЕМООЛИГОФРЕН като теб ТЪПАНАРИНО ДЕБИЛЕН.
    И какво сега, снощи си се наспал и си поел нощната смяна на амбразурата. Гледам, доста си активен и си шарил нагоре надоло по коментарите снощи след 23 часа. Така работи, рабпти, трупай пачки като на Митю Пищова. Пък после аз съм бил платен. И днес през деня да се нананкаш, че довечера да си кукуряк за поредната си порция ОЛИГОФРЕНИЯ.

Leave A Comment "Октай Енимехмедов за нападението над Доган: Почувствах удовлетворение"