Ким III екзекутира бившата си любовница

Хьон Сонг-УолХьон Сонг-Уол

Севернокорейката Хьон Сoнг-Уол – певица, за която се смята, че е бивша любовница на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, е била арестувана на 17 август заедно с музикалната си група от 11 души за нарушаване на законите срещу порнографията. Всички 12 задържани са разстреляни няколко дни по-късно, като родители и близки са били принудени да гледат, а след това зрителите били изпратени в трудови лагери, писа британският в. „The Telegraph“. Информацията дойде от южнокорейското издание “Чосун Илбо”, което се позовава на анонимни източници от Северна Корея. 

“Били са екзекутирани с картечници, докато семействата на жертвите са били принудени да наблюдават”, разказва източник на изданието.

Музикалната група на Хьон е автор на поредица от патриотични хитове в Северна Корея – като “По стъпките на войниците”, “Обичам Пхенян” и “Ние сме войски на партията”.

12-те екзекутирани певци са музиканти или танцьори в групата. Обвинени са в извършване на сексуални актове, записани пред камера, а след това и разпространени.

Ким Чен Ун, който стана лидер на Северна Корея след внезапната смърт на баща си Ким Чен Ир през декември 2011 г. , e срещнал Хьон преди около 10 години и тогава завързал връзка с нея. Бащата обаче остро е критикувал връзката и се смята, че именно той го е отдръпнал от певицата. Впоследствие тя се е омъжила за севернокорейски офицер, от когото има дете. Въпреки това има предположения, че е продължила да се среща с Ким и след брака си.

Версията на южнокорейското издание може да не е съвсем точна, най-малкото заради тежката информационна завеса между Пхенян и останалия свят, отбеляза американското списание “New York Magazine”. Изданието посочи, че настоящата съпруга на севернокорейския лидер, Ри Сол-Ю, е участвала в същата музикална група, в която е пяла и Хьон, така че не е ясно доколко съпругата има пръст в екзекуцията.

12 Responses на “Ким III екзекутира бившата си любовница”
 1. Поп Дръвчо says:

  Добре де, 2 статии за 1 ден, разбрахме. Северна Корея ще бъде демократизирана, само кажете кога.

  • XXXL Girl says:

   xaxaxa…nali? Ama dali?

   • Поп Дръвчо says:

    Няма “дали”. Ще, ще. Или поне някой упорито се гласи и ако не потръгнат работите, няма да е защото сам се е отказал. И няма да се отлага дълго, защото династията Ким струва все повече на инвеститорите, които я поддържат.

    В Северна Корея животът (ако това е живот) си е такъв от бая време, но от това не произлизаха новини. Сега произлизат.

  • Tisho says:

   Дядо попе, не мисля, че ще я демократизират. Ще си остане същата дъълги години.

 2. Antony says:

  Според мен е типичен любовен триъгълник.
  Новата жена на владетеля казва “Или аз или тя” и владетелят убива “старата” (по0скоро бившата), след изфабрикувано обвинение.
  Нищо ново под слънцетео, дори си е класика в жанра от хилядолетия…

 3. Тодор Станчев says:

  Северна Корея е мечтата на нашите болшевики, но писаното от Южна Корея не винаги е самата истина. http://www.regnum.ru/news/1700638.html Пилат: “А що е истина?” Оруел: ” Тези, които владеят настоящето, пишат историята.”

  • Ханку Брат says:

   Що бе може да идат във Венецуела нашите бесепари. Там точно чукнаха 250% инфлация, а за капак единия от комунистическите губернатори го разкриха, че има добър бизнес с непълнолетни проститутки. Идеално ще им е там на феновете на виденов и олигарски.

  • Avatarx says:

   Е, не е точно така. Сциализмът е отречен от Северна Корея официално. Те провеждат собствена идеология. За разлика от тукашните “социалисти”, за които единствената идеология е личното облагодетелстване.

 4. копелето says:

  При комунизмът всички хора са равни.

Leave A Comment "Ким III екзекутира бившата си любовница"